Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kendath

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    169
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Kalandozós kérdések

  • Mi a kedvenc kasztod?
    Harcos
  • Mi a kedvenc regényed?
    Morgena Könnyei
  • Ki a kedvenc íród?
    Még nincs kedvenc, három regényt olvastam eddig egyik se ugyan attól az írótól :)
  • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
    " Ez egy jó terv, csináljuk! " A Lovag aki hallgatott egy 8-as intelligenciájúra.. :D
  • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
    Csak is a M.A.G.U.S. :)
  • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
    2013
  • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
    Elég sok vitás kérdés van tapasztalatlan Kalandmesteri mivoltomból adódóan és gondoltam itt tapasztalatot értékes tanácsokat kaphatok.
  • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
    Sogron

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

Kendath's Achievements

Ynev hőse

Ynev hőse (9/16)

  1. Köszönöm a válaszokat, hasznos mint mindig. Cundior, kérdésedre válaszolva az Első és Második törvény könyvel játszunk, és az Új tekercseket használjuk. A kérdésem azért tettem fel mert érdeklődésem mindig is a megszokott harcok vonzották, a jó öreg acéllal és vérrel vívott küzdelmek. Éppen ezért mint legtöbb harcostársamhoz, hozzám sem áll közel a mágia ismerete és pontos megértése. Az UTK-val nem feltétlen értek egyet, viszont jobb rendszerrel még nem nagyon találkoztam. Például. : a Képzettség mesterfoka 45KP-ba kerül, minden egyéb 1 Manapont 2 KP-ba kerül. Viszont itt már 8-10 Mágiát ismer a képzettség birtokosa, és 30 MP-t tárolhat elméjében. Viszont.. A Karakterünknek tényleg nincs szüksége 1-2 Varázslatnál, amolyan Aduásznak kívánja őket használni. Szóval Nagyjából az Egyes szintű képzettség is elég lenne.. de ugye ott megvan szabva a Mana mennyiség. Ennek megoldására remélek valami tanácsot. Hogyan kezeljem a helyzetet. Én úgy látom hogy a szabály szigorú hogy ne lehessen túl tápolni egy karaktert, de ez a szigor jelen esetben megfojtja a morzsára áhítót. Az első megoldás ami eszembe jut, az az hogy nem veszem figyelembe a Mana-korlátot, mivel egy harcosnak vagy tolvajnak elméletileg (Karakterkijátszás), úgysem lehet sok erre használható KP-ja, az alvilági és harci képzettségek érdekeltsége mellett. Szerintetek működhet-e? Vagy tudtok-e esetleg más alternatívákat? Bűvdudás, a varázstárgyakat a szimpatikus mágia veszélyei miatt nem támogatom. Elképzelhetőbbnek tartom hogy jutalomként kitanít egy varázslatra, mintsem ilyen kockázatot vállaljon. A véletlen szerencsében meg maximum az elejtett aranyérme szintjéig hiszek.
  2. Sziasztok! Régen hoztak már erre kalandjaim, és még régebben ragadtam meg a KM-ek pennáját szóval nézzétek el velem ha ostobaságot kérdek. A kérdésem az lenne hogy, nem mágia használó karakter szeretne ikerkasztosodás vagy kaszt váltás nélkül néhány alap mágia formát megtanulni? Gondolok itt például (csakis példaként hozom fel, ha véletlen helytelen ne ez alapján ítéljetek) a Villámpenge varázslatra vagy egyéb támogató jellegű mágiára.
  3. Köszönöm a választ! Bár elég esetlenül fogalmaztam meg, mégis megfelelő választ kaptam!
  4. Ha uralkodot veszunk figyelembe ugyan ez vonatkozhat az arulasra, illetve a politikailag nyomos dontesek megfekezesere? Gondolok itt a mai vilagban jol ismert "megelozo csapasokra" ?
  5. Sziasztok, a dzsenekkel kapcsolatban lenne szamomra egy nem tul egyertelmu resz a masodik torvenykonvben. Nem szoszerint ideznek de a lenyeg az hogy "nem szeretik oket mert tul hideg es szamito a logikajuk a fenkolt cel kitudja kinek az eletebe vagy vagyonaba kerulthet " nekem ez ugy hat hogy a nagyobb jo erdekeben/fennkolt cel erdekeben nem problema ha olni kell. Na mar most kesobb lejebb valamivel azt irjak hogy "megvetik a gyilkossagokat ezert nem lehet fejvadasz" es hogy "ha gyilkol uldozni fogja a tobbi dzsenn". Szoval a kerdesem az lenne hogy gyilkossag gyanant az alvilagi modszerekre gondolunk a dicstelen halalra? Csak mert szamomra ezek ellentmondasok. ( Elnezest az ekezetekert telefonrol voltam ) Az MTK-ban olvastam.
  6. Sziasztok! Kovacsmunkakkal kapcsolatban keresnek informaciokat minden szempontbol de foleg jatektechnika erdekelne, tudnatok segiteni? Pancel es fegyverkovacs egyforman erdekelne!
  7. Ertem, koszonom a valaszt! Szombaton lesz mitol izgulnia a Jatekosoknak...
  8. Sziasztok, köszönöm a válaszokat mint mindig most is hasznosak voltak! A vulaghar -al kapcsolatban lenne egy két kérdésem, több értékre azt írja lásd leírás szerint, de számomra nem mindenre derül fény (lehet én vagyok értetlen ). Gondolok itt az FP-re, és MP-re, hogy hogy is van meghatározva? A KM határozza meg a démon miként ad hozzá vagy minden marad a BM. alapértéke? Csak mert a MP-nél írja hogy mágikus képességekkel és hatalommal ruházza fel a test gazdáját. Illetve az Fp tekintetében mi a tény állás? Szokásos lemegy az Fp-je elájul, nem érez fájdalmat mint pld. a Korg, vagy csak túlütéssel sebezhető a drágaság?
  9. Elore is bocsi az ekezetekert, megint telorol. Demoni eredetu targy is okozhat akkor ilyen hatast? Van ra valamifele szabalyzat? Olyanok erdekelnenek hogy egy ilyen targyat hogyan milyen korulmenyek kozt lehet eszlelni, illetve lehetseges hogy a Bm. anelkul elvezze a hatalmat hogy a kozvetlen kozelebe lenne? Teszem azt egy varosnyi hatokorrel, hogy a targy elvan rejtvea kastelyban de a varosban maradektalanul elvezheti meg a hatasat?
  10. A csapat tagja egy Spietor az az lélekgyűjtő (BM. al kaszt még a kalandozók.hu-n találta kidolgozva ). Mivel elbukott egy fontos feladatot amit a rendje bízott rá, kapott egy esélyt hogy jóvátegye, ha még egyszer kudarcot vall.. hát... Badr`cyah. A rendnek jó szokása hogy az ilyen második esély feladatokat úgy intézik hogy 80%-ban halálos, tulajdon képen ez már a halálos ítélete, és ha mégis teljesít és túléli a hóhérát elég erős és talpraesett hogy megbocsátást nyerjen. Nos a feladata a következő: A rend egy árulójának kell a nyomába erednie és megszereznie a lelkét, hogy a Rend így a halálnál is rosszabb büntetést oszthasson ki reá. Az árulóról annyit lehet tudni hogy gazdag, befolyásos, erős és tapasztalt boszorkánymester aki oda van az okkult tudományokért is mint pld. Démonológia és Nekromancia. ( Erről tudnak a karakterek. ) Igazából, az elképzelés az lenne, hogy a Bm. kutatásai során már talált valamit amit még ő sem akart, és átvette felette a hatalmat. A feladat teljesíthető mert a Bm. lelke rabja a testnek csak nem ő irányít. Az így kapott Bm. emberfeletti erővel bír, nem érez fájdalmat, és sebei rendkívül gyorsan gyógyulnak. Valami ilyesmi a koncepcióm.
  11. Sziasztok! A kalandozoim nagyon nagyon hosszu ideje nem kerultek szembe olyan ellenfellel ami elol jobb lehet inkabb elfutni, kulonben vert s verejteket nem kimelve kell harcolni a tulelesert. Ebben szeretnek segitseget kerni, a napokban fejeztem be a Syburr Csillag-at es megihletett. A kalandozoim kaptak egy megbizast hogy vigyek el egy rendnek egy szamukra ismeretlen egyed lelket. Annyit tudnak hogy a ferfi boszorkanymester, roppant nagy hatalmu mind a politikaban mind a magiaban es a demonologia megszallott kutatoja. A csavar az, hogy tenyleg megszalltak es nem csak szofordulat. A kerdesem az lenne hogy, milyen szabalyok vonatkoznak pontosan a porhuvelyben elo demonra? Elolvastam mar itt is ket-harom cikket meg olvasgatok utanna de a Syburr Csillagaban felbukkano esetrol szabalyszeruen nem nagyon talalok semmit csak hogy a demon teljes valojaban milyen, illetve ha iranyit valakit mig o rejtozik, de olyat hogy o maga van a porhuvelyben meg nem talaltam. (Az ekezetekert elnezest kerek telefonrol irtam. )
  12. Sziasztok, egy pár napra nem voltam gépközelben ezért nem tudtam megköszönni a válaszokat! Mint mindig most is hasznosak voltak utólag is köszönöm!
  13. Inkább az utóbbi, zúzódás helyett a vágott vagy szúrt seb. De főként a páncél olyan szintű rongálódása amely kihat az SFÉ-re.
  14. Ne haragudj de már nem értem mire gondolsz, mit nem írok le jól.
×
×
  • Új...