Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
 • A Mentálsík és lényei


  MagyarGergely
  • Szerző: MagyarGergely Forrás: Kalandozok.hu

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Üdv! MagyarGergely: Lenyűgöző munka! Precíz, ötletgazdag, részletes, és a többi :) Egyetlen momentummal nem tudok mit kezdeni, méghozzá a mentállények anyagi síkra idézésével: ez, legalábbis az én Ynev-képemben teljességgel képtelenség, mi több, értelmetlen: metális objektumok csupán a mentálsíkon létezhetnek (svsz). Különösen annak fényében vélem így, hogy az emberi lélek egyik komponensét adó mentáltest "teljes értékű" módon van jelen a mentálsíkon. Végigolvasva az írásban említett papi varázslatokat, arra jutottam, hogy valamennyi (legalábbis a leírt szöveg szintjén) értelmezhető egy ilyen jelenség (ti. az anyagi síkra idézés) feltételezése nélkül - kivéve a Belső síkok lényeinek megidézése nevűt. Még ha a leírás egyes kifejezéseit hangulati elemnek tekintjük, és többé-kevésbé átvitt értelemben értelmezzük (mint oly sok más varázslat leírásában), marad a tény: ez esetben a papnak két, különböző manaigényű, azonos hatású varázslata lenne (Belső síkok lényeinek szólítása). Egy kérdésem viszont lenne: említetted a Síkkapu varázslatot. Ha feltételezzük, hogy ez nem csupán anyagi síkok között működik, tehát a mentálsíkra is megnyitható, vajon mi történik, ha egy ember kísérel meg a mentál- (vagy épp asztrál-) síkra átlépni?
  Link a hozzászóláshoz
  Bocsánat, a felső menüből nem látszik működni a cikkfigyelés bekapcsolás, mi több, a részletes szerkesztőből sem érhető el. Részletesen jelentem a hibák között.
  Link a hozzászóláshoz
  Idéz: Arnulf con Jamerre

  Egyetlen momentummal nem tudok mit kezdeni, méghozzá a mentállények anyagi síkra idézésével: ez, legalábbis az én Ynev-képemben teljességgel képtelenség, mi több, értelmetlen: metális objektumok csupán a mentálsíkon létezhetnek (svsz).

  Nagyon egyetértek. A mentálsík lényei semmiféle anyagi komponenst nem tartalmaznak, tisztán a mentálsík anyaga alkotja őket (ahogy a cikk is helyesen írja), így még ha át is kerülnek az anyagi síkra, képtelenek interakcióba lépni vele, lévén az meg mentális komponenst nem tartalmaz. S eközben az anyagi síkról ráadásul még mentálisan sem volnának képesek hatni az anyagi lényekre, lévén azok mentális összetevőjét épp az a mentális sík hordozza, ahonnan a mentállényt átrángattuk (plusz a saját közegén kívül nem is biztos, hogy életképes - ahogy az ember sem az egy számára teljesen idegen közegben). Épp ezért az asztrális és mentális lények anyagi síkra idézése szerintem teljességgel értelmetlen - még ha esetleg kivitelezhető is. Hasonló okokból nagyon nagy hibának találom a Pszi azonosítását a mentális energiákkal. Egyrészt tudható, hogy a Pszi használata nem csak tudatosan valósulhat meg (ezt a tévképzetet valószínűleg az emberek által kifejlesztett Pszi tudománya inspirálja, de lássuk be, attól, hogy egy számára nem eredendően természetes képességet az ember tudatos oldalról közelít meg, attól az általa manipulált energia még nem szükségszerűen lesz azonosítható a mentállal). Lásd állati Pszi-alkalmazók, vagy ösztönös Pszi-használat. Másrészt épp azért, amiért értelmetlen a mentállények idézése - ugyanazon a gondolatmeneten továbbhaladva -, szerintem be kell látni, hogy ha a Pszi azonos volna a mentális energiákkal, akkor ugyancsak képtelen volna interakcióba lépni mind az asztrális, mind az anyagi síkokkal. Márpedig tudjuk, hogy képes rá.
  Idéz: Arnulf con Jamerre

  Egy kérdésem viszont lenne: említetted a Síkkapu varázslatot. Ha feltételezzük, hogy ez nem csupán anyagi síkok között működik, tehát a mentálsíkra is megnyitható, vajon mi történik, ha egy ember kísérel meg a mentál- (vagy épp asztrál-) síkra átlépni?

  Szerintem az a minimum, hogy megfullad. Az asztrál- és mentálsíknak nincs anyagi összetevője - tehát levegője, vagy épp az ember számára értelmezhető talaja sem. Hab a tortán, hogy ott elvileg csak asztrális, vagy mentális érzékeléssel volna képes még "látni" is, hiszen ezen síkoknak elvileg fény-összetevője sincs, amit a szem láthatna (s még az sem biztos, hogy ha lenne is, akkor egyáltalán láthatóak volnának-e általa a mentális energiák - ahogy pl. a radioaktív sugárzás sem látható, hiába van fény).
  Link a hozzászóláshoz


  A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

  Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

  Kalandozónév regisztrálása

  Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

  Csatlakozás a Kalandozókhoz

  Bejelentkezés

  Már velünk kalandozol? Lépj be!

  Belépés

×
×
 • Új...