Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
 • Wier


  MagyarGergely
  • Szerző: ismeretlen Forrás: MAGUS-Site G-portal

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Utólag észrevettem hogy külön ez is benne van csak az elején ír mást És ez egy kicsit megtévesztő. De nekem ez a része jobban is tetszik.

  Én csak annyit fűznék hozzá hogy a wier csak az emberi vériváskor nem öregszik. Ha bármilyen más vért iszik akkor minden marad a leírtak szerint de akkora már elkezd öregedni.

  Link a hozzászóláshoz

  Nem tesz sokat hozza a szabalykönyvben leirtakhoz.Jó leirasa a wiernek.Hasznos ha wier karaktert akarunk inditani.Semmi több.

  Link a hozzászóláshoz

  "Semmiféle vérmágiának és vérrel kapcsolatos varázslatnak nem esnek áldozatául. Az ilyen varázslat a vérivón létre sem jön." Ez csak az ellenük, ártó szándékkal alkalmazott varázslatokra igaz? Mint valamiféle immunitás. Vagy a vérük alkalmatlan a mágia álltali befolyásolásra? Teszem azt: Egy wier sanquinator (már ha lehetséges egy ilyen párosítás)  alkalmazhat-e olyan vérmágiát, mely komponensei között a saját vére is szerepel? Illetve az előző példánál maradva visszaszerezheti e egyáltalán manapontjait az egyedi "imádságát" használva?

   

  Link a hozzászóláshoz

  Üdv!

  Ez nincs sem a cikkben, sem máshol konkrétabban leírva - már ha az első mondatban az "áldozatul esni-t" így értelmezed. Ugyanakkor egyértelműnek tartom, hogy ez fogalmazás kérdése, és azt jelenti, hogy sem előnyös, sem hátrányos, de még semleges vérmágia sem hat rájuk - mármint a saját vérükkel. (Szerintem egy külső, tőlük függetlenül létrehozott vérmágia bármilyen hatása - ha az nem a vérre hat - rájuk is érvényesül. (pl. jön egy Vérlény... bumm.) De a vérük más, szuperebb, védettebb, befolyásolhatatlanabb, és ezért azt nem lehet manipulálni. 

  Én nem engedném. Ennek a fajnak ez (is) a sajátsága. Egyfajta TÁP, de ha úgy nézzük, hátrány is. Nem arra való, hogy "akkor védve vagyok, de persze mindent alkalmazok..." 

  PocketRambo kedveli ezt
  Link a hozzászóláshoz

  Szia.

  Köszönöm a választ. Jómagam is hasonlóképpen vélekedtem ezzel kapcsolatban de mint írtad, konkrétan sehol sem található lejegyezve. Eljátszottam a gondolattal hogy egy faj (wier) és kaszt (sanquinator) akik ennyire kötődnek a vérhez, egy igen jó párosítást alkotna. Mind szerepjáték, mind hatékonyság terén. Mivel gyanúsan a tápolás felé hajlott az egész, ugyanakkor örömmel játszottam volna ki egy mások halálától függő karaktert, kíváncsi voltam az ebben tapasztaltabbak véleményére. Most hogy ezzel tisztába kerültem, jogosan merül fel a kérdés bennem hogy a vérük "ami szuperebb,védetebb,befolyásolhatatlanabb" ugyan ennyire ellenálló e az ősmágia hatalomszavai ellen értsd:Vérköd,vérdagály, gránitvért?

   

  Link a hozzászóláshoz

  Üdv. @PocketRambo, a sanquinator szerintem wiertől függetlenül is érdekes alkaszt. Lehet akár halálhoz nagyon kötődő, teljesen elborult is, szóval vért is ihat, rendszeresen is. Az más kérdés, hogy ennek nem kell, hogy játéktechnikai hatása legyen - hiszen wier nem lehet, a fentiek alapján - de ettől még az érdekesnek tekintett párosítás játszható, ha nem a TÁP a lényeg (azaz a wier plusz képességei).

  Az ősmágia más kérdés. Szerintem az minden további nélkül hat rájuk, tekintve, hogy a kitétel csak a vérmágiára vonatkozik, ami meg a szakrális mágia része. Persze el lehet gondolkozni azon, hogy az ősmágia vérre ható részének ereje, vagy a "wiereket teremtő erő" az erősebb-e, de én ezt a KM-ekre bíznám, mindenesetre nekem nem tetszene a dolog. Szabály nincs rá, és az ősmágia "übertáp", pont elég ellene az odvédelem, amit így is mindenki igyekszik "összeharácsolni" magának. A Wier egy másik területen erős, nem kell neki szerintem ősmágia védelmet is adni - bár igaz, hogy a fenti felvetés csak néhány varázslatra vonatkozna. 

   

  PocketRambo kedveli ezt
  Link a hozzászóláshoz

  Bocsánat, de én nem teljesen értem, hogy a wier miért ne lehetne sanquinator. Attól, mert az ő vérük immunis a behatásokra, ez még nem zárja azt ki, hogy ők elmélyedjenek a vérmágiába, illetve, hogy feltöltődjenek a vér ivásától (ettől lesznek ugye sanquinatorok, hogy más vérét - nem a sátjukat - használják manaszerzésre). Hiszen a wier is vér ivása által jut energiához, a vérmágiára való ellenállásuktól függetlenül, a vér felhasználása náluk alapvető. Én semmi olyan dolgot nem ismerek, ami kizárná ezt a faj/kaszt párosítást. Tudtok bármi olyan konkrét példát, ahol ez problémát okozhat, vagy ellentmondáshoz vezet?

  Egyedül egy valami jut eszembe, a saját vérükből nem hiszem, hogy tudnának vérgólemet teremteni, de más véréből már igen.

  Link a hozzászóláshoz

  Szia.

  Elsőre én is így gondoltam, bár a "semmi féle vérmágiának és VÉRREL kapcsolatos varázslatnak nem esnek áldozatául" kétségeket kelltett bennem. Ezért is tettem fel a kérdést. MagyarGergely el átbeszélve a témát, (a fentebb leírtak mellett) én ezt a következtetést vontam le: Sanquinator azért nem lehet egy Wier, mert bár más vérének befojásolása nem jelent akadályt, kivéve ha a saját vére szükséges hozzá. A mana megszerzése a probléma. Rendben van, hogy a vér csak csatorna és Tharr lényágíti át, hogy a szakrális mágia számára alkalmazható legyen. Viszont a rituálénak fontos része a vér megivása. Ekkor lép működésbe a wier kikapcsolhatatlan különleges mágikus szerve, mely az életerőt varázserővé alakítja. A már ezen részétől megfosztott vér pedig nem alkalmas hogy csatornaként működjön az elsődleges anyagi sík és a Lindigass között. A rituálék igen kötött kánon szerint folynak,így egy ekkora változás azt eredményezi hogy a Sanquinator mana nélkül marad. Én így értelmeztem. Így is alkalmazom de mindenki maga dönti el. A lényeg, hogy élvezzétek a játékot.

  Jó kalandozást!

  Link a hozzászóláshoz


  A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

  Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

  Kalandozónév regisztrálása

  Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

  Csatlakozás a Kalandozókhoz

  Bejelentkezés

  Már velünk kalandozol? Lépj be!

  Belépés

×
×
 • Új...