Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
 • Standard Kalandozó Csomag


  MagyarGergely
  • Szerző: Aquer Dryn Endaron Forrás: Kalandozók.hu

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Érdekes... nálunk is volt egy ehhez kapcsolható vita, de nem a "Logikus, hogy ez is van nálam..." típusú, hanem hogy egyáltalán van-e értelme egy ilyen listának. Sokszor kerültem már mesélőként olyan helyzetbe, hogy a kedves kalandozók minden nélkül, egy szál karddal akartak kalandozni indulni, mondván, van náluk egy KECS (Kalandozó Egység Csomag). :) Persze ez nálunk nem volt így kitalálva, csupán a "logikus, hogy ez is van nálam..."-ig jutottunk. Aztán gondoltam egy merészet, és a felvetettem a csoportban, hogy csináljunk egy univerzális listát, afféle ötletadóként, ami alapján mindenki összeállíthatja a saját felszerelését generáláskor. Be is dobtam a közösbe a saját ötleteimet, és vártam, hogy jöjjenek a bővítő gondolatok-ötletek. Egy-két új tárgy valóban jött is, bár mind kissé specifikusnak tűnt, de gondoltam miért ne? :) Abrakostarisznya, itatóvödör, halászháló, medvecsapda, iránytű... stb. Aztán jött az egyik tagtól egy olyan hozzászólás, miszerint teljesen értelmetlen ez a lista, mert már van egy a könyvben. :) Nem akarom részletezni, de egy egész hosszú szópárbaj alakult ki... A vége meg elég szomorúra sikeredett. A lényeg: örülök, hogy más is hasonlóképp gondolkodik a felszereléslistákról, mint én. :)
  Link a hozzászóláshoz
  Jó ötlet,nnagyon értékelem a munkát, de kukacoskodnék egy kicsit. minek fém tányér? Bögre... Hogy nehéz legyen? Nem lehet megenni a lábasból, meginni a kulacsból? Akkor inkább fa tányér való az erdőbe, de abból is egy... Vagy kell külön leveses? állvány... Komoly? Nem tudják felakasztani a bográcsot egy ágra? Vagy összerakni egy állványt ágakból,ha kell? A szekercével nem lehet beverni a szöget? mindenkinél kell legyen ásó mindenkinél? Túlzásnak érzem, egy embernél legyen az ok. értem, hogy jó a világosság, de az egészet el lehet intézni egy lámpással meg olajjal... Minek mécses, meg gyertya? Darton papnak a ravatalhoz oké, de amúgy... borotva? Középkorban a paraszt max késsel borotválkozott, fend meg oszt csókolom és a kegfontosabb! Külön, mosdó meg borotválkozó szappan! Aftershave nem kell? Axe dezodor? Kérlek, szappany és kész, de ne feledjétek a sok fürdés betegséget okoz! Tükör... Jó ha már ennyire csupaszképű minden kalandozó... egy sátorponyvára senki nem gondolt? Az azért hasznos. Oké, hogy minden arelpapnak van természet szférája, de a tüdőgyuszi csúnya dolog..., jah és nem kell hozzá sátorrúd! Majd vágnak az erdőben! Az ibarában kivétel... De oda úgyis csak árnyékolni kell elgondolkodtatok ez mind hány kiló lenne? 20? Csak a szesz 6 kiló... Nem elég egy tömlő víz oszt csókolom? Majd a kocsmába isztok... Ok egy kulacs pálinka bele fér, de aki jár túrázni az tudja, hogy a bort nem cipeled sokáig, hanem az első kilóméteren elpusztítod... ha az összes cuccot viszed akkor egy tartalék lovat is írj fel egy málhanyereggel..., vagy dobd folyamatosan a 20000es állöképességű giga (borotváltképű) orknak a próbákat a kréta aranyos ötlet a barlangba, ha nem akarsz eltévedni (bár a késsel is lehet karcolni), de minek 5? Szines kréta aszfaltrajz versenyhez? tekercstartó... Az nagyon alap egyet tennék hozzá, klasszikus magusfelszerelés azt hiszem a Síró fémből... Ék, ha be mész a fogadóba bevered az ajtó alá, mert ha meg akar fojtani a kocsmáros akkor neki van kulcsa (mondjuk inkább ne legyen zár se egy átlagos szobaajtón...) de nehogy vegyél a kalandozókftnél speckó abbit éket, majd faragsz mielőtt bemész! És ne is cipeld magaddal, a következőnél faragsz újat De az egész koncepciót nem értem...ha valakinek kell valami írja fel előre a karakterlapjára! Ha nem akkor nincs és kész! Ez a lényege, vagy már ezt is god modeban játsza a fiatalság? Nincs kötél? Lenn maradsz csá! Nincs tűzszerszám? Megfagytál, kész, csinálj új karit... remélem nem gázoltam a lelkedbe! Ezeket az apróságokat leszámítva csak így tovább!
  Link a hozzászóláshoz
  Lithas Haer !
  Idéz

  de kukacoskodnék egy kicsit

  Egész nyugodtan. :)
  Idéz

  minek fém tányér? Bögre...

  Talán mert némileg nehezebben törik, ellentétben a fából készültekkel.
  Idéz

  Nem lehet megenni a lábasból, meginni a kulacsból?

  Elképzelem Raistlint, ahogy kulacsban készíti el magának a naponta fogyasztott gyógyteáját. Raoul Renier: Hitehagyott című regényében Steinhardt pont azért volt kénytelen a sisakjában főzni gyógyteát Mersantnak, mert nem volt nála az ég egy adta világon semmi más ami alkalmas lett volna erre. Az elejtett vadat is TALÁN normálisabban fel lehet dolgozni ha az elkészítendő részeket nem a földre pakolja le, hanem valami alkalmatosabb dologra/ba.
  Idéz

  állvány... Komoly?

  Komoly. Én legalábbis még nem láttam komolytalan állványt.
  Idéz

  Nem tudják felakasztani a bográcsot egy ágra? Vagy összerakni egy állványt ágakból,ha kell?

  Aztán az összetákolt állvány vagy elbírja a súlyt, vagy nem. Megfelelő ág sem biztos hogy mindenhol akad.
  Idéz

  A szekercével nem lehet beverni a szöget?

  Dehogynem. Csak némileg nehezebben, mert nem egészen arra van kitalálva. Volt alkalmam tapasztalni.
  Idéz

  mindenkinél kell legyen ásó mindenkinél? Túlzásnak érzem, egy embernél legyen az ok.

  Nem. Tűzszerszám és fáklya is elég ha egy embernél van. Aztán ha elkapja az erdőben a mumus, vagy elviszi a réz"himbilimbijű" bagoly, vagy szimplán szakadékba esik, vele veszett a neki kiosztott tárgy is. Mondjuk, le is lehet érte mászni...ha nem vele veszett a kötél is. A lista azt feltételezi, hogy a karakter egyedül van, amikor kezdi a játékot.
  Idéz

  értem, hogy jó a világosság, de az egészet el lehet intézni egy lámpással meg olajjal... Minek mécses, meg gyertya?

  Hangulatos. És bizonyos esetekben praktikusabb. Egy gyertyát szinte akárhol tudsz rögzíteni, ott is, ahol a lámpást nem.
  Idéz

  borotva? Középkorban a paraszt max késsel borotválkozott, fend meg oszt csókolom

  Ez a M.A.G.U.S. szerepjáték, nem a földi középkor. Mellesleg már az ókorban is ismert volt a borotva. Egyszerűbb egy adott célra készült eszközt használni, mint egy hasonlót...lásd balta - kalapács, állvány - faág, borotva - kés. Van különbség a kettő között. Amióta borotva(kés) létezik, aki csak megengedhette magának, azt használta, nem kést. Egy kalandozó pedig -szerintem- megengedheti. Bár tény, hogy macsósabb tőrrel borotválkozni.
  Idéz

  Külön, mosdó meg borotválkozó szappan! Kérlek, szappany és kész

  Ez speciel jogos.
  Idéz

  Tükör...

  Ami borotválkozáson kívül annyi minden másra is jó...
  Idéz

  egy sátorponyvára senki nem gondolt?

  Jogos.
  Idéz

  elgondolkodtatok ez mind hány kiló lenne?

  El. Aztán hagytuk a fenébe. M.A.G.U.S.-t játszunk, nem pedig I.R.L.R.P.G.-t. Vagy te számon tartod a karakterednél lévő pénz, páncél, ruha, fegyver és minden egyéb súlyát ? Na ugye hogy nem. Az sincs sehol meghatározva, hogy X erővel mennyit bír el a karakter. De csak a te kedvedért ki fogom számolni. Nehogy ez miatt ne tudj aludni... :D Mellesleg...mágia ? ;)
  Idéz

  Nem elég egy tömlő víz oszt csókolom?

  Nem. A miértekről olvasd el a nem messze tartózkodó hasonló témájú cikkeket.
  Idéz

  ha az összes cuccot viszed akkor egy tartalék lovat is írj fel egy málhanyereggel...

  Szokott lenni. Sőt, nem ritkaság az olyan karakter nálunk, aki szolgát is tart.
  Idéz

  a kréta aranyos ötlet a barlangba, ha nem akarsz eltévedni (bár a késsel is lehet karcolni), de minek 5?

  Elkopik. Eltörik, szétporlad. "Adj egy krétát, az én késem már kicsorbult."
  Idéz

  tekercstartó... Az nagyon alap

  Bezzeg a papíron és a tintatartón nem akadtál fenn... ;) Mit gondolsz, miben tárolja amit írt/rajzolt ? Pendriveon, vagy kiírja CD-re ? ;)
  Idéz

  Ék, ha be mész a fogadóba bevered az ajtó alá, mert ha meg akar fojtani a kocsmáros akkor neki van kulcsa

  Így van...nálam ezen kívül még szokott lenni 1-1,5 cm átmérőjű keményfa golyó vagy másfél tucat és némi vassulyom...jó az az ablak alá.
  Idéz

  De az egész koncepciót nem értem...ha valakinek kell valami írja fel előre a karakterlapjára!

  Pedig leírtam. Elárulom neked, hogy a karakterlapjaink alapból tartalmazzák a fenti listát. A kezdőpénzhez pedig eleve -1,5 AP járul. Akinek valamelyik tétel nem kell, kihúzza. Akinek valami kell hozzá még, felírja. Aki maga akar válogatni, megteheti. A lista azoknak készült, akiknek gondot okoz a felszerelés összeírása. Például a kezdőknek. Segítségképpen. Baradlay Kazimir jut eszembe rólad. :)
  Idéz

  remélem nem gázoltam a lelkedbe!

  :D :D :D Évekig voltam admin egy mmorpg szerveren. Ez ahhoz kevés volt... ;) Kalithas !
  Link a hozzászóláshoz
  Örülök, hogy felvetted a kesztyűt :D Pár dologra válasz: Fa tányér? Eltörik? Ami volt nekem fa tányér az nehezen törne el. Két tányér megold egy disznyóvágást? Nem... A sátorponyva max elég nagy, 2 tányérral semmire nem megy... Főzni lehet teát az említett bográcsban is, vagy főzőedényben, ehhez nem kell fém pohár (mellesleg nem tudom, h mennyire lehetne a mai értékrend szerint használható fém poharat pl kovácsolni? Ón lemezből max kikalapálni, de ok magus nem közép kor, meg a törpék ügyesek, de szerintem továbbra is felesleges, meg nehéz... Üdv :)
  Link a hozzászóláshoz
  De el ám...pláne ha agyagedény a mesélő. Meg nem oldja, de a lista összeállításánál szem előtt lett tartva, hogy azért bizonyos kasztoknak vannak igényei. Meg modora is. Meg neveltetése, előítéletei. Példa: Bajvívó és a szolgája. Ugyanabból a kondérból fog szedni kanalanként, amibe az a pór meríti a maga mocskos kanalát ? Ereni lovag és egy félelf bárd, vagy egy toroni származású akármi és egy udvari ork...egy kondérból fognak falatozni ? Persze, megfőzni meg lehet. Mibe önti ? Kulacsba ? Mivel merít ? A markával ? Írtam már. Ez a mi koncepciónk. Ki-ki használja a maga kedve szerint. Egészben, részben, ötletet véve belőle, átírva...ahogy tetszik neki. Vagy ha nem tetszik neki, akkor sehogy. :)
  Link a hozzászóláshoz
  szerintem fain kis lista ez, az egyszeru vitorlavasznat - nem irgalmmatlan nagy meretben azert meg hozzatennem - mint ponyva felhasznalas, valamint nalam is szinte mindig rendszeresitett a vassulyom, kis vas- vagy fagolyó (1 tucat mondjuk) meg par specialis listat majd meg beleirnek (sebkötözö cuccok, ez az :))
  Link a hozzászóláshoz
  Agyagedény még soha sem mesélt nekem :( ezt nem értem :( félre ne érts, nem azt mondtam, hogy ne legyenek ezek a karakternél, sőt.... A Báróúr karakterem 5 kutyával, 3 lóval, inassa, teljes ruhatárral, könyvtárral, predoci borral rohangál... Persze, hogy lehet a karakternél, de legyen akkor hozzá tartalék lova, és tudja cipelni, mielőtt pedig bemegy a barlangba mondja meg, hogy mit akaszt le a málhás lóról, vagy egy szál kardban megy be. azzal kötözködtem, hogy ez alap csomag e, miért nem elég akkor (kompromisszumot kötök) egy tányér, egy kanál meg egy ónkupa? De erre nyilván már adtál választ. egyébként a munkát értékelem, gratu hozzá! Csak így tovább! Max egy két szappannyal kevesebbel ;) XD
  Link a hozzászóláshoz
  Idéz

  de legyen akkor hozzá tartalék lova, és tudja cipelni, mielőtt pedig bemegy a barlangba mondja meg, hogy mit akaszt le a málhás lóról, vagy egy szál kardban megy be.

  Ez pontosan így volt használatban, ahogy leírtad.
  Link a hozzászóláshoz
  On 2015. 01. 20. at 14:21-kor rmordon írta:

  Jó ötlet,nnagyon értékelem a munkát, de kukacoskodnék egy kicsit. minek fém tányér? Bögre... Hogy nehéz legyen? Nem lehet megenni a lábasból, meginni a kulacsból? Akkor inkább fa tányér való az erdőbe, de abból is egy... Vagy kell külön leveses? állvány... Komoly? Nem tudják felakasztani a bográcsot egy ágra? Vagy összerakni egy állványt ágakból,ha kell? A szekercével nem lehet beverni a szöget? mindenkinél kell legyen ásó mindenkinél? Túlzásnak érzem, egy embernél legyen az ok. értem, hogy jó a világosság, de az egészet el lehet intézni egy lámpással meg olajjal... Minek mécses, meg gyertya? Darton papnak a ravatalhoz oké, de amúgy... borotva? Középkorban a paraszt max késsel borotválkozott, fend meg oszt csókolom és a kegfontosabb! Külön, mosdó meg borotválkozó szappan! Aftershave nem kell? Axe dezodor? Kérlek, szappany és kész, de ne feledjétek a sok fürdés betegséget okoz! Tükör... Jó ha már ennyire csupaszképű minden kalandozó... egy sátorponyvára senki nem gondolt? Az azért hasznos. Oké, hogy minden arelpapnak van természet szférája, de a tüdőgyuszi csúnya dolog..., jah és nem kell hozzá sátorrúd! Majd vágnak az erdőben! Az ibarában kivétel... De oda úgyis csak árnyékolni kell elgondolkodtatok ez mind hány kiló lenne? 20? Csak a szesz 6 kiló... Nem elég egy tömlő víz oszt csókolom? Majd a kocsmába isztok... Ok egy kulacs pálinka bele fér, de aki jár túrázni az tudja, hogy a bort nem cipeled sokáig, hanem az első kilóméteren elpusztítod... ha az összes cuccot viszed akkor egy tartalék lovat is írj fel egy málhanyereggel..., vagy dobd folyamatosan a 20000es állöképességű giga (borotváltképű) orknak a próbákat a kréta aranyos ötlet a barlangba, ha nem akarsz eltévedni (bár a késsel is lehet karcolni), de minek 5? Szines kréta aszfaltrajz versenyhez? tekercstartó... Az nagyon alap egyet tennék hozzá, klasszikus magusfelszerelés azt hiszem a Síró fémből... Ék, ha be mész a fogadóba bevered az ajtó alá, mert ha meg akar fojtani a kocsmáros akkor neki van kulcsa (mondjuk inkább ne legyen zár se egy átlagos szobaajtón...) de nehogy vegyél a kalandozókftnél speckó abbit éket, majd faragsz mielőtt bemész! És ne is cipeld magaddal, a következőnél faragsz újat De az egész koncepciót nem értem...ha valakinek kell valami írja fel előre a karakterlapjára! Ha nem akkor nincs és kész! Ez a lényege, vagy már ezt is god modeban játsza a fiatalság? Nincs kötél? Lenn maradsz csá! Nincs tűzszerszám? Megfagytál, kész, csinálj új karit... remélem nem gázoltam a lelkedbe! Ezeket az apróságokat leszámítva csak így tovább!

   

  Link a hozzászóláshoz


  A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

  Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

  Kalandozónév regisztrálása

  Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

  Csatlakozás a Kalandozókhoz

  Bejelentkezés

  Már velünk kalandozol? Lépj be!

  Belépés

×
×
 • Új...