Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
 • Ynev istenei


  MagyarGergely
  • Szerző: Gáspár András Forrás: Ynev.hu

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Jó összefoglaló és gondolatébresztő iromány. A legérdekesebb talán az benne, hogy mindezen eszmékben - ellentétben magukkal az istenekkel, azok létezésével - Ynev egyes lakói ténylegesen hinni kényszerülnek, akárcsak a földi vallások hívei a maguk isteneiben. Még egy apró kérdés: nyilván hiányos műveltségemből adódik, de mivel feszegeti Tharr az ősi egyezményt?
  Link a hozzászóláshoz

  Üdv!

  Én nem emlékszem, hogy ilyenről bárhol írnának. Ugyanakkor szerintem nincs, nem is lehet, hiszen a hekka pont az, olyan, aki már eltávozott, kisisten, majdnem isten, túlvilági lény némi hatalommal és EAS-hoz való kötődéssel. Ő már maga mögött hagyta azt, hogy Yneven "járjon és tevékenykedjen". 

  A 13-ak alatt csak sejtem, hogy a kárniakra gondolsz... ők mások. Tápok, meg minden, de ők nem hekkák, azok talán többek náluk, hiszen a fejlődésben odáig jutottak, hogy már nem Yneven vannak. (persze a 13-ak talán nem is akarnak "égbe szállni"... ezen is lehet filozofálni.)

   

  Link a hozzászóláshoz

  Csupán arran válaszoltam, hogy Ranagol mivel feszegeti az egyezményt, nem azt állítottam, hogy hekkák. Természetesen ők ennél sokkal többek.

  Morgena kivetülései közt van olyan hekka aki Yneven tartozkodik és bujkál Tharr dühe elöl, saját híveket gyűjt és azoknak árny mágiát adományoz. Ha a hekkákat Tharr alá kényszerítjük akkor Tharr részéről ez az egyezmény feszegetése. Ha világosan nézzük akkor Morgena egy ügyes trükkje, és ő feszegeti az egyezményt. Ha nem éjszakás lettem volna talán vissza olvasnám az ebbe a témába vágó tényeket, így viszont csak ennyi. :D

  Link a hozzászóláshoz


  A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

  Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

  Kalandozónév regisztrálása

  Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

  Csatlakozás a Kalandozókhoz

  Bejelentkezés

  Már velünk kalandozol? Lépj be!

  Belépés

×
×
 • Új...