Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
 • Caedon Gyöngyei


  MagyarGergely
  • Szerző: Magyar Gergely Forrás: Kalandozók.hu

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Üdv! Puskás Tibor Facebookon feltett, hasznos kérdései: "Három észrevétel: 1. Ha a legenda ismeretet választja, mint elsődleges képzettség, akkor mi lesz az 5. szinten megkapott Af-al? Lehet ott már Mf lesz?.... 2. Van esélye rá, hogy rosszak lesznek az int, aszt, ak- értékei, így nem használhat/tanulhat pszi képzettséget, mi lesz az ott elveszett 10 Kp-al? 3. "A harcosok közepes pajzsot használnak, kivéve a tőrkardosok, ami mellé általában a kis pajzs párosul." Érdekes megközelítés, egy másodszülött nemesifjúnál, aki a könnyedsége miatt előnyben részesíti a tőrkardot. A hölgyek is nehéz pajzsokkal rohangálnak? Bocsánat a kukacoskodásért! Szóljatok rám, ha ezt nem itt kellene kifejteni..." És a válasz: 1-2 A legendaismeret nem lesz Mf, ám, ahogy a nem használható pszi Kp értékét is, "be lehet váltani". Én alkalmazom ezt a házi szabályt, mivel életszerű, hiszen az ereje "rá van szánva", akár központi utasítás alapján is, hiszen a MAGUS kasztokat használ, ezért ha már megszerzi korábban, vagy "azt választja" az utólagos megmarad, megspórolja, elköltheti másra. Házi szabályokkal viszont nem terhelek egy kiegészítőt... szóval ezt a KM-nek kell megoldani, de a javaslataim lásd fent. 3. A hölgyek, ha jó erőben vannak, és nem alapból a tőrkardot választják (mivel a harcos hölgyek lehetnek erősek - szabályilag semmivel sem gyengébb egy nő), akkor elbírják a pajzsot is. Mindamellett, én a nőknek pont a tőrkardot vagy egyeneskardot (és így a kis pajzs - MGT:0, max fél láb) képzelem el... bár ezt a játékkos szabadsága miatt nem írnám elő.
  Link a hozzászóláshoz
  Üdv!
  Idéz

  MG: Igaz nincs leírva, de el lehet úgy képzelni, hogy az iskola belé neveli az itt tanulókba a legendás történetek, hősök, csaták iránti fogékonyságot? Ezért a későbbiekben, 5.Tsz-re hallott már annyit, hogy megkapja a Legenda ismert Af-et?

  De. De ez nem is volt kérdés... a Mf merült fel, de azt én nem támogatom. Az más kasztok, alkasztok sajátja.
  Idéz

  Lehet, hogy jól fog még jönni, és nagyon fogom szeretni, de 10/+10Kp mellé nem sok kicsit a Pszi Af és a fegyverhasználat Mf 1.Tsz-re?

  Nem. Ez ilyen. :)
  Idéz

  Nem túl nagy a közepes pajzs egy fürgeséget oktató harcmodorhoz?

  Ahogy vesszük. Kis pajzs is lehet... inkább a városőröknél jellemző a közepes. Oda meg jó.
  Idéz

  Illik a tőrkarhoz a kis pajzs?

  Miért ne? Én olyan 20-30 Cm-es pici pajzsot képzelek el (van a MAGUS-ban több ilyen kép is). Ez amolyan "caedoni stílus". Bár nincs értelme külön bajvívót alkotni rá, szerintem kiválóan jó egy ilyen Shadonon kívüli bajvívó/tőrkardos stílushoz is. (nem érzem rosszabbnak, mint a köpenyt vagy a másik tőrt...)
  Idéz

  A nem pajzshasználatra nem fordított Kp-k mehetnének a felsorolt tudományos esetleg művészi-világi (tánc) képzettségre is.

  Hát, lásd fentebb. De én már ezt a megoldást nem támogatom. Az alkasztok rendszere specialitásokat biztosít a szabályok betartása mellett. Az iskola, vagy alkaszt így van, ahogy. Persze nyilván mindenki azt játszik, amit akar, de az a kivétel, nem kell, hogy szerepeljen egy műben. Alapban viszont nem cserélgetünk, az iskolában ezt oktatják, nem kreditrendszer van... az maradjon meg az UTK-nak .:D
  Link a hozzászóláshoz
  Idéz: MagyarGergely

  Ahogy vesszük. Kis pajzs is lehet... inkább a városőröknél jellemző a közepes. Oda meg jó.

  Szvsz. Azért azt senki se gondolja, hogy a közlegényekről szól a kieg. Ezek a harcosok igenis tisztek lesznek. Ajánlom mindenki figyelmébe a 80 huszár című filmet. Ott nagyon jól érzékeltetik, hogy ki hova született és milyenek a lehetőségei. Persze fentről nagyobbat lehet esni... ;)
  Link a hozzászóláshoz


  A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

  Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

  Kalandozónév regisztrálása

  Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

  Csatlakozás a Kalandozókhoz

  Bejelentkezés

  Már velünk kalandozol? Lépj be!

  Belépés

×
×
 • Új...