Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...
 • Arshuri boszorkánymester - a Sangori


  MagyarGergely
  • Szerző: Magyar Gergely Forrás: Kalandozók.hu
  A cikk egy boszorkánymester alkasztot mutat be, részletes leírással és játéktechnikával, egy új képzettséggel, egy új hatalom itala típussal, két vegyülettel, két méreggel és egy ajzószerrel valamint mágiájuk 17 új tetoválásával, 15 oldalon.

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Jól összerakott, hangulatos kasztleírás. A különféle tetoválásokhoz tartozó kiegészítő jelek rendkívül ötletesek, bár meglátásom szerint egy tapasztalati mágiahasználónak kissé túlzóak - hány Rúnamágiát gyakorló varázsló adná a fél karját ilyenekért? :D (Igaz, a rúnamágia voltaképp sosem lett kidolgozva, de mégis...)
  Link a hozzászóláshoz
  Üdv! Arnulf con Jamerre: melyek túlzóak szerinted? És egyébként te alkalmazod a hivatalos anyagokban megjelent boszorkánymesteri tetoválásokat? Szerintem ezek ahhoz mérhetőek, talán kicsit erősebbek, amiatt, hogy ez az alkaszt erre specializálódott. Én a követés, és az elmék összekapcsolásának jelét nem fogom egyedül alkalmazni, nekem az kicsit sok (nálam a BM nem igazán ért a szimpatikus mágiához), a többi viszont jó, és szerintem játéktechnikailag, a szabályok ismeretében is megállja a helyét. A rúnamágia kidolgozása pedig még vár valakire, pl. rád! :) Szívesen olvasnék abban a témában is egy (vagy akár több) kiegészítőt!
  Link a hozzászóláshoz
  Üdv! CS, - amellett, hogy mindenki azt használ a cikkből, amit csak akar - hol olvastad benne, hogy a boszorkánymesterek értenek a szimpatikus mágiához? (mert én nem írtam ilyet). Az említett szó csak a hatásmechanizmus magyarázataként került bele. Számos tapasztalati mágiahasználó több varázslata is van, ami ilyen vagy olyan mágiaelméleti alapon magyarázható. Ez is ilyen, ráadásul jelpárral dolgozik... azaz mind a két oldalt ő tetoválja, a saját varázslata. Én ebben semmi kivetnivalót, táposságot, vagy olyan területet nem látok, amihez ne szabadna értenie.
  Link a hozzászóláshoz
  Üdv! Sehol nincs benne, hogy értenek hozzá, de nálam az olyan tapasztalati mágiák, amik hatásmechanizmusukban a szimpatikus mágiára emlékeztetnek, esetleg abból eredeztethetőek jóval nehezebben használhatóak nem-varázsló kasztúak számára, erre szerettem volna utalni, ez lehetett félreérthető. Folytathatnánk komoly mágiaelméleti vitát arról, hogy milyen "tápos" lehetőségek rejlenek a szimpatikus mágia ilyetén - távolsághoz nem kötött - felhasználásában, de azt hiszem, ez nem ehhez a cikkhez tartozik, és te is pontosan tisztában vagy ezekkel. Azon túl, hogy egy ilyen lehetőség avatott kezekben azonnali parti- és modulgyilkos, megfelelő KM-i felügyelettel használható. De ami ide tartozik, és kíváncsi vagyok a véleményedre: Követés jele: - A tetoválás azonnal a személyes aura részévé válik? Ettől függetlenül érdekel, mi alapján mondja meg, hogy él-e az illető, aki viseli? Azt meg tudom érteni, hogy úgymond megtalája a párját, de az, hogy él-e, milyen mechanizmussal vizsgálható szerinted? Elmék összekapcsolásának jele: - A tetoválás itt is személyes aura részévé válik? Miért nincs mentális mágiaellenállás az aktiváláskor?
  Link a hozzászóláshoz


  Ülj oda az asztaltársasághoz...

  Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

  Vándor
  Hozzászólás írása...

  ×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

  ×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Új...