Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...
 • Pszi mester (Siopa) (MAGUS kaszt)


  MagyarGergely
  • Szerző: Magichorse Forrás: Kronikak.hu

  A cikk pszi-mester kaszthoz megjelent anyagokat gyűjti és foglalja össze, megpróbálva egységes módon tálalni azt, leírással és játéktechnikával, a pszi-mesterek pszijének bemutatásával, 46 pszi diszciplínával, összefoglaló táblázattal, 20 oldalon.


  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Vannak kétségeim bizonyos disziplinákkal kapcsoatban. Amik úgy hatnak, hogy az ellenfélnek nem kell ellenpróbát dobnia. Pl. elhalványodik a pszi alkalmazó, véleményem szerint előbb minden ellenfélnek mentál próbát kellene dobnia rá, mert különben az alkalmazás varázslatnak minősül. Lenne még észrevételem, de nem akarok kötekedőnek tünni, mivel a kaszt összedolgozása a külömböző kiadásokkal egész jóra sikerült.

  Link a hozzászóláshoz

  Üdv!

  Pedig lehetne kötekedni... az általad említett "összedolgozás" kimerül a nyomtatásban megjelent anyagokban található pszi diszciplínák egymás után másolásával (kivéve az Enoszuke...), én valódi összedolgozásra utaló jelet nem találtam. A házi pszi-mester feldolgozásokat pedig egyáltalán nem vette figyelembe a szerző, pedig azok néha jobban átgondoltak, mint a szanaszét lévő, KÜLÖNBÖZŐ szemlélet szerint megalkotott, és Yneven is különböző szemléletű pszi-iskolák egybemosása (pl. niarei, sharali). Pl. a - nálunk is megtalálható, de eredetileg pont a Krónikák oldalon megjelent(csak azért emelem ki, mert ez megmagyarázza, hogy miért maradt ki az Enoszuke) - Cirifischio általi Pszi-mester feldolgozás teljesen hiányzik belőle. Ezért számomra sem a hivatalos, sem a házi anyagok feldolgozásaként nem értékelhető megfelelőre. Sajnos a szétszórtság látszik az egyes diszciplínák egymástól eltérő statisztikai pontjain is, ami jól mutatja, hogy nem egy rendszerben vannak, és nem is lettek összedolgozva. 

  A következő érdekes pont éppen az eltérő szemléletből fakad... az még hagyján, hogy néha nincs ellenállás, de hogy a pszi-mester gyógyít is (??), hazugságot is vizsgál, mana ellen harcol... mégis milyen hatásmechanizmust kell e mögé elképzelni? (nem a pszihez való!). Látszik, hogy a D-20 egy teljesen más rendszer volt, az ilyen egyenes, átgondolatlan átvétel szerintem nem szül jó eredményt. 

  A kritikus hangnem miatt szükségesnek tartom megjegyezni, hogy ettől még a szerző megcsinálta a cikket és feltehetően sokat dolgozott vele, csak hát ilyenre sikerült.

   

  Link a hozzászóláshoz

  Megkövetlek. Öszinte leszek, az elejét olvastam csak, aztán 1-2 érdekesebb disziplinát. Még mindig nem rágtam át magam rajta, de már kiakadtam a tsz-nek megfelelő db szövetségesen elhelyezett statikus pajzsokon amik, mivel alap disziplinák 2x-es erősítésüek. Avagy egy 5.tsz pszi-mester 5 szövetségesen tud minimum 70-es erősítésü pajzsot elhelyezni. A pszi-mentesítés metodusát pedig elképzelni sem tudom :D

  Link a hozzászóláshoz


  Ülj oda az asztaltársasághoz...

  Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

  Vándor
  Hozzászólás írása...

  ×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

  ×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Új...