Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...
 • Szeráfi alku


  MagyarGergely
  • Szerző: Daraboló (Lencsés Norbert) Forrás: Kalandozok.hu

  A cikk a szeráfi alku és képességek játéktechnikájával foglalkozik, egyszerű és jól alkalmazható, szabadon fejleszthető keretet kínálva a szerafizmus alkalmazására, játéktechnikával, 23 új varázslattal (annak tekinthető képességgel), 7 oldalon.

  Szerkesztve ekkor: , MagyarGergely által


  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Visszafele olvasva semmivé válik? Ez nekem rettenetesen gagyinak hangzik.

  A torzulásoknak nem hiszem, hogy ennyire specifikusnak kéne lenniük, inkább attól függ, hogy melyik entitással köt alkut az illető, nem?

  Kb eddig tudtam olvasni, a szerkesztés és lektorálás teljes hiánya sajnos túlságosan fáj a szememnek.

  Az biztos, hogy hiánypótló egy ilyen témájú anyag, abban nem vagyok biztos, hogy ez fogja betömni a lukat.

  Link a hozzászóláshoz

  Szerintem kissé szigorú vagy! A visszafelé olvasás mintha valami módon az eredeti cikkben is megjelent volna, de ahogy olvashatjuk, ezt a szerafista maga sem tudja, így pusztán hangulati elemről van szó. (Amúgy ez nekem sem tetszik.)

  A torzulások, képességek, minden csak példaként kezelendő, nyilván nem két démon létezik, és nem minden szerafista klón, szerintem ezt Darabolo sem így gondolta. Ennek az írásnak a lényege, hogy gyakorlati, használható példán keresztül bemutassa, hogyan lehet a szerafizmust játéktechnikailag kezelni, és ennek a célnak szerintem tökéletesen megfelel!

  Én magam sem kaptam kedved feltétlenül a két bemutatott démon szerafistájának megszemélyesítésére, de az Sztp rendszer, a fokozatos torzulással megnyíló képességek, a használatukkal és nem használatukkal történő egyensúlyozás ember és démon között, egy nagyon ötletes, teljesen világhű, és egy első olvasatra működő rendszert vetít elénk.

  Na mindegy, nem vitatkozni akarok, csak rámutatni, hogy a hibák, vagy nem tetsző dolgok kihangsúlyozása helyett (amiket természetesen mint máshol is, itt is meg lehet tenni), az írás pozitív tartalmát is lehetne szem előtt tartani. Nyilván nem 100%-os, de magasan színvonalasabb és értékesebb, mint a hivatalos változat, ami kb. annyi, hogy Fp-ből kapsz Manát...

  Darabolo kedveli ezt
  Link a hozzászóláshoz

  A visszafelé olvasás, az eredeti szerafista szövegből van, amin keresztül akartam M.A.G.U.S. hű lenni. Ha- tetszik ha-nem, ez a kánon, ehhez kell igazodni.

  Természetesen a torzulások lehetnek másmilyenek, ennél a 2 entitásnál néznek csak így ki. Ahogy írtam is, alkossatok másokat, más képességekkel és más torzulásokkal. Csupán egy használható keretrendszert akartam létrehozni, amivel már lehet játszani.

  Link a hozzászóláshoz

  Sziasztok!

  Nekem is tetszik alapvetően. Látszik, hogy sokat foglalkozott a témával. Nyilván a testi torzulások veszélyesek,  de ha csínján bánunk vele, nem lesz nagy baj. Nyilván kell kontroll, hogy ne ezt használják mindig a játékosok. Nálunk az egyik partiba, az egyik karakternek már bele is csempészte, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle :)

  Darabolo kedveli ezt
  Link a hozzászóláshoz


  Ülj oda az asztaltársasághoz...

  Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

  Vándor
  Hozzászólás írása...

  ×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

  ×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Új...