Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.

 1. Tegnap
 2. Cundior

  Dumaterem

  Rúnákkal megoldható, de én a problémát másban látom. Egyrészt nem hiszem, hogy egy varázsló, a saját művészetét egyszerű kovácsmunkára pazarolná, annál ők többre becsülik magukat, és a világot átjáró mágia szentségét. Arra ott a kovács. Ugyan így a port sem fogja a takarító cseléd helyett kiteleportálni a szobájából. Másfelől, szerintem attól, hogy a varázsló képes anyagmágiát alkalmazni, még nem ért mindenhez. Készíthet, megformázhat egy páncélt, amilyennek ő elképzeli, de az koránt sem lesz olyan minőségű munka, mint amilyet egy profi kovács készít. Ugyan így szerintem nem tud szemet káprásztató festményeket, vagy gasztonómiai élményt nyújtó ételeket, esetleg több száz éves óbort teremteni, csak olyan dolgokat, amikhez amúgy is ért, amiket ismer. Ha nem számítjuk a hajlandóságot, és mégis egy varázsló által megálmodott (rendbehozott) páncélt használnék, én biztos gyengíteném az értékeit (+MGT, -SFÉ), mivel csak egy gyenge utánzatról van szó (kivéve, ha van páncélkovács tapasztalata, amit nem hiszek).
 3. Sziasztok! Várunk mindenkit sok szeretettel! Találkozó linkje itt: https://www.facebook.com/events/291333765830553 Köszi. Valheru
 4. utolsó hét
 5. Magus Sebastian

  Dumaterem

  üdv. tegnap kaptam egy fura kérdést amire azt a választ adtam hogy utána járok. anyagmágus - dorani varázsló aki természetes anyagok anyagmágiát tanult- ki tudja javítani varázslattal a csapatnak a páncélját? sfé csökkenés volt. ha igen akkor melyik varázslat az. vagy elkerülte a figyelmemet de nem láttam olyan varázslatot ahol a hatás maradandó és ijsemmire lehetne használni.
 6. Cundior

  Dumaterem

  Nekem személy szerint nincs rá igényem, de ahány ember, annyi elképzelés. Nekem például nagy szívfájdalmam, a hobbitok túlzott Ynev idegensége, de gondolom ezzel pedig én vagyok egyedül. Ez a jó a szerepjátékban, mindenki kiélheti benne magát. Szóval én bátorítalak, ha ez a tevékenység kedvedre van, de használni (ha nem sértelek meg) biztos nem fogom. Ha esetleg nekiállsz, azt tanácsolnám (ami a legtöbb házi kiegészítő hibája), hogy gondold végig, és alapozd meg jól a hátteret. Mik ezek az aquírok, miért, hogy viszonyulnak máshoz, más hozzájuk, miért kalandozhatnak, ...stb., tehát legyen megfelelő helyük a világban és a csapatban is. Nem lesz könnyű, de megoldható.
 7. MagyarGergely

  Dumaterem

  Üdv! Én szeretem a házi kiegészítőket. És amennyiben ez valóban így van, akkor olvass. Olvasd el az összes MAGUS regényt, legalább egyszer, és a szabálykönyveket, rúna cikkeket is, és szerintem szemezgess a házi kiegészítőkből is. ja, és persze mesélj és játssz sokat. Ha ezekkel megvagy, akkor egyrészt érezni fogod, milyen jellegű házi kiegészítőre van szükség, másrészt a minőségi megírásához is elegendő tapasztalatod, ismereted lesz.
 8. Legolol345

  Dumaterem

  Sziasztok, Szerintetek lenne igény az emberszerűbb aquir fajok játszható fajjá való tételére? Mert, ha igen, akkor szívesen megcsinálnám. Szabadidőm, mint a tenger... Üdv, Legolol345
 9. Korábban
 10. A 2021.10.09.-én megrendezett, 23. (/2) Kalandorkrónikák találkozó kalandmodulja, amely a Abasziszban, Ifin városában játszódik, Psz. 3721-ben, 6 Tsz-ű kalandozó számára íródott, 29 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 11. Love, Death and Robots második évad Hasonlóan az elsőhöz, ez is antológia, változatos készítőkkel és sztorikkal, egymástól teljesen függetlenül. Szintén hasonlóan az elsőhöz, ez erősen hullámzó minőséget képvisel, és nem az animációra gondolok, az profi mindegyikben. Automated Customer Service [-] Ez mekkora baromság. Robotporszívó territoriális lesz és harcba keveredik a tulajdonosával. Gondolom az író fejében még jól hangzott a sztori. Az artstyle is szar, pálcika végtagok hordó testeken. Ice [0] Stílusos, szép, közepesen értelmetlen, gyakorlatilag semmi mondanivalóval. Pop Squad [0] Nagyon szép, de rettenetesen rosszul megvalósított disztópia, Equilibrium utánérzet csak még kevesebb értelme van, hogy hirtelen lelkiismerete támad a főszereplőnek. Snow in the Desert [+] Nagyon szép, király akció, Snow animációja néhol fura, de elég fantáziadús világkép. Egy ilyen rövid sztorihoz pont elég mély és kidolgozott, hihető. The Tall Grass [0] Stilizált grafika, okés horror, sok értelme nincs. All Through the House [+] Ötletes rész a Mikulás megleséséről, jó kis feszültsége van. Okés grafika, a Mikulás dizájnja lehetett volna jobb mondjuk, nem volt elég creepy. Life Hutch [0] Szép grafika. Automated Customer Service témájára egy karbantartó robot meghülyül, és azt kell legyőzni. Ez egy kicsit komolyabban veszi magát, de ennek ellenére elég gagyi. De szuper az űr és 0 G fizika. The Drowned Giant [-] Szép, de teljesen értelmetlen és maszturbálásszerű prolifilozofálás. Összességében 0-t kap az évad.
 12. Greol

  Dumaterem

  Nos,nagyjából egy éve a régi kártyás oldalra felkerült egy Gyepüvidéket ábrázoló térkép,ami azonban meglehetősen hiányos. Mindazonáltal a semminél több,ezért jónak látom beilleszteni ide,biztos sokan vannak akik még nem látták. Szerintem egy cikk gyanánt mehetne a cikkgyüjtemény "Geofrámia" részébe,amit a Nagy Térképről is elérhetővé lehetne tenni. Ez - legalábbis részben - megoldaná a problémát.
 13. Sziasztok! Szombaton részt vettünk Dark Zalával - a kalandozok.hu versenyistálló csapataként - a XXIII-2 KalandorKrónikák egynapos MAGUS rendezvényen. A szervezés profi volt, pláne, hogy a helyszínt nem sokkal a kitűzött nap előtt meg kellett változtatni, de ez szerintem csak előnyére vált a találkozónak. Az új helyszínen - Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kultúrális Központ - bőven volt helye 17 csapatnak és kellően frekventált helyen volt bármilyen egyéb igény kielégítésére. Az Öt Arc Háza modult Oszlánszky Zsolt alias Peter McSky írta és hála a nagyon jól eltalált Ifini történetnek és kalandmesterünknek Frostynak (remélem olvassa) az egész csapat nevében mondhatom, hogy remekül szórakoztunk. Természetesen több kalandozó társunk is tiszteletét tette még a redezvényen és Magyar Gergely KM-ként is támogatta az összejövetelt. Szóval innen is köszönjük Gulandróéknak a szervezést és a remek napot! A többi résztvevő véleményét itt olvashatjátok: https://kronikak.hu/2021/10/09/velemenyek-es-elmenyek-a-xxiii-2-kalandorkronikak-talalkozorol/ Cz
 14. Üdv! Azért hadd jegyezzem meg, hogy készítőknek ott van még az éjszaka és vész esetére az ebédszünet is! De egyébként egészen elől helyezkedik el a listán Equassel városának kérdése. Egyrészt, mert van a neten jó alapot jelentő kiegészítő a városról, tehát "van anyag". Még (ki tudja) nincs éppen modul, ami mindig meggyorsítja az ilyen munkát, már csak az aktualitása okán is, de azért előbb-utóbb feldolgozásra kerül. Igyekszem nem ígérgetni, mert pl. vannak városok, amiket én személy szerint is sokkal jobban szeretnék, de akkor is 1-2 éves távlatban jó esélyét látom egy Equassel várostérképnek is.
 15. MagyarGergely

  Dumaterem

  Üdv! Az egész gyepüvidék meglehetősen kicsi, a nagytérkép méreteiben elvész, ezért sem lesz rá odatéve, hiszen maximum 1-2 várost lenne lehetőség megjeleníteni a nagytérképen - a jelek olyan nagyok, hogy kitakarják a többit - ilyen ez a fránya méretarány. Annak lenne elvi lehetősége és értelme, hogy a gyepű térkép, mint ahogy a városoké is, előhívható legyen a nagytérképről, de ez több ok miatt sem valósul meg. Az egyik, a legkézzelfoghatóbb, amit fent írtam, ez egy másik project, és a gazdája így látja jónak. De ha nem így lenne, is elgondolkodtató volna a dolog. SZEREPJÁTÉKOS szemszögből ugyanis a terület - és a regény - meglehetősen sajátos. Kevéssé értékes, mint játszható rész. Nem a reégny minőségét, élményét - a kedvenceim közül való - vitatom, hanem azt, hogy ott olyan jó kalandokat lehetne játszani, írni. Nem veletlenül vállaltam én is ezt fel így, hiszen a gyepűvidék már a Pokol regény végén sem az, ami az elején, tehát a térkép által ábrázolt vidék is megszűnik olyannak, amilyen, már a regény végére. Ilyennek találta ki az író, ezt ne vitassuk. Viszont így nem nagyon van értelme ábrázolni, értsd: Ha valaki Psz. 3721-ben odaterelné a kalandozóit, finoman szólva is más viszonyok kellene, hogy fogadják. Tehát esetleg a múlt egy térképeként szerepelhetne, de Ynev általánosan elfogadott jelenében nem. Tehát én az elejétől úgy álltam hozzá, hogy nem nagy veszteség a szerepjátékos rétegnek, ha ez a térkép nem kerül fel a nagytérkép mellékleteként. Persze lehetne az alapjaira csinálni, eképzelni a mostani állapotokat ábrázoló térképet, de ez meg amolyan alaptalan lenne, hiszen semmi irodalmi alapja, vagy legalább egy kalandmodul. És én pl. kedvet, elég ötletet sem érzek hozzá. Tehát ilyen egyelőre nincs tervben. Ha valakit a kártyások által kiadott, fizikai formában létező térkép érdekel, és gyűjtői szenvedéllyel meg akar szerezni egyet, akkor kénytelen az ő szabályaik, feltételeik szerint játszani. Hogy most ehhez a verenyre kell elmennie, vagy kártyacsomagot vennie, azt én nem tudom, de ehhez meg minden közösségnek joga van. A kalandozók kockákat is csak a táborlátogatók kapták, kaphatták meg, pedig lehet, hogy volt olyan kockagyűjtő, aki szeretett volna egyet.
 16. Lozartan

  Dumaterem

  Már önmagában az a tény, hogy tizenhét éves.
 17. Greol

  Dumaterem

  És remélhető hogy idővel majd - valamilyen más formában a hivatalos anyagoknak megfelelően - a Nagy Térkép Gyepüvidéket ábrázoló része kidolgozottabbá válik? Vagy erről mostmár nyugodtan lemondhatunk,és kénytelenek leszünk megvásárolni egy - legalábbis a kártyás ismerőseim elmondása alapján - grafikailag jól kidolgozott,de egyébként nem túl jól játszható kártyacsomagot?
 18. Üdv! Ha már Equassel; várható, hogy lesz a világtérképen Equassel várostérkép? Méretét és jelentőségét tekintve nem lenne indokolatlan. Ugyanakkor tudom, hogy nincs agyoninfózva a terület, és a készítőknek is 24 óra egy nap, amiben polgári élet is szerepel családdal és egyebekkel, - tehát nem türelmetlenség vagy kekeckedés, csak szerény és halk érdeklődés ez részemről.
 19. Legolol345

  Dumaterem

  Sziasztok, @AntailEz mitől varázsbögre? Újratöltődik benne a kakaó, vagy sosem törik el, ha földhöz vágod? Üdv, Legolol345
 20. Antail

  Dumaterem

  2004-es Téli Tábor varázsbögre!
 21. Kriszta

  Ünnepek

  Nagyon köszönöm!
 22. Lozartan

  Ünnepek

  Kriszta nevében is, köszönjük!
 23. Silver

  Ünnepek

  Köszönöm szépen!
 24. Quintus

  Mágia

  Na így tényleg más! Köszi!
 25. Con Salamander

  Ünnepek

  @Silverés @Kriszta - Boldog születésnapot, tetszőleges ynevi isten éltessen benneteket!
 26. Tippre azért várd meg, amíg kikerül a karakteralkotás, abból ki szokott derülni a legtöbb dolog, amire kiváncsi lehetsz.
 1. Több aktivitás betöltése
×
×
 • Új...