Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. 1 órája
 2. MagyarGergely

  Ynev Földrajza

  Üdv! Nem sokat fogsz róla találni. A Kermir-puszták elnevezése Szürkecsuklyás eredetű, és az Északfölde kiegészítőben kapcsolódik hozzá egy elég kicsi és általános leírás. Garrak Teshorhoz még ennyi sem... Ennek a romnak a neve és helye is a szürkecsuklyás térképeken jelent meg először, de eddig senki nem használta fel - írt róla -, ők sem. Meglehetősen "szabad a gazda" helyzetűnek érzem a vidéket... Csak arra vigyázz a kidolgozás során, hogy ezzel a kevéssel még a nagy általánossággal ne kerülj ellentmondásba. Nagyjából északi nomádok, esetleg kóbor amazonok területe lehet, illetve az alföldre teszik a leírások az aunokat - de akkor sincs szeirntem nagy gond, ha ők pont nem "járnak arra" valamiért. én kis, nagyjából elszigetelt apró városállamokat tudok még elképzelni, akiket esetleg a riegoy-erv kereskedelem, vagy a kyr-crantai örökség köt össze valamennyire.
 3. Mar nemtudom olvastam e vagy játék kozben hallottam de erre a megoldas.hogy a Darton paplovagnak tudnia kell vagy legalabb sejtenie kiért jott el a kaszás es kiert meg nem ha muszaj Km rautalo szohasznalattal segithet ebben.szoval akinek mar itt az ideje annal lepjel fel de akkor hatarozottan.akinek még nem telt ki az ideje azt vigasztald hogy a következő alkalommal ő is sorra kerül bizonyosan Illetve ha ez a megoldas nem szimpatikus meg mindig ott vannak a játékos társak .el kell erniuk hogy ne legyel meg a kozelbe sem ha masik tarsatok gyogyitani keszulne.
 4. Today
 5. Sir Thomas

  Dumaterem

  KB 25 évvel ezelőtt többszáz varázstárgyat készítettünk AD&D-hez. Ma, azon kívül, hogy jókat nosztalgiázhatunk rajta, méltó mementója az értelmetlen hiábavalóságnak. Ennyit a tanmeséről. Még egy költői kérdés: Vajon hány száz démont idézett már meg játékos a hazai összes MAGUS meséiben összesen? Összegezve: hajrá, de nem érdemes nagyon megizzadnod rajta. Ha a játékos szeretne valamit, megbeszélitek és kész. Ezért nem érdemes kidolgozni vagy napokat keresgetni itt-ott, nincs jelentősége szerény véleményem szerint.
 6. Szerintem pont, hogy ellehetetleníti a karaktert. Mert vagy abbahagyja egy idő után a nyervákolást és hagy másokat a saját hitük szerint cselekedni, vagy folyamatosan, elmebeteg csivavaként magyarázza mindenkinek, de nem tesz semmit. Nincs súlya a szavaknak a harmadik vita után tettek nélkül. Helyettesítsd be a dartonitát egy aggresszívan térítő vegánnal, aki folyamatosan nyavajog, amikor valaki húst eszik, de ennyiben ki is merül, és máris világos lesz, hogy mire gondolok: senki nem kívánná hosszabb távon elviselni az ilyen személyt, pont ezért nem is nagyon vannak ilyen személyek, megtanulják moderálni a saját véleményüket és az élni hagyni jegyében visszafogják magukat.
 7. Darton paplovaggal játsszom jelenleg (kb 1,5 éve). Magamat nem gyógyítom semmilyen formában, ami elég nagy hátrány. A csapattáraim, ha gyógyítják egymást, mélyen megvetem és ennek minden esetben hangot is adok. (ellehetetlenítené a játékot, ha megpróbálnám megakadályozni) Ellenben múltkor összetörtem az ÉP gyógyitalokat, aminek nem nagyon örültek... Ha baráti NJK, katona, vagy polgár gyógyítására kerülne sor, akkor megakad a játék és egy óra moralizálás jön a dartonita és a gyógyítani igyekvő játékosok között. Mert én ilyenkor az utolsó kenetet, a körforgásba való visszatérést, illetve a temetőbe vezető utat magyaráznám, a botor gyógyító meg segíteni akar neki(k) meggyógyulni... Ez egy életút jellegű kalandban játszható verzió, mert jó kis szerepjátékra ad lehetőséget, de mondjuk versenykörülmények között már nem...
 8. tetra

  Dumaterem

  Szerintem pont ez a szép benne, hogy százak vannak, nem is lenne sok értelme kidolgozni mindet, azt találsz ki, amit akarsz. Játékos elkezdi körülírni, milyen démont is szeretne, a mesélő meg felvet neki lehetőségeket.
 9. DartonCF

  Ynev Földrajza

  Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Érdekelne a Kermir puszták, azon belül is a Belaga és Daroveen közti rész, a Dalbrak folyó mentén. Van erről a részről valami komolyabb anyag? Népek, lények, helyek, romok... Valamint a térképen jelölt romok (pl. Garrak Teshor) története, eredete... Annyiban képben vagyok, hogy a Crantai időkben járatos, népszerű rész volt, de azóta ott mi a helyzet?:)
 10. Tegnap
 11. Greol

  Dumaterem

  A'frad! A Bestiáriumban meglehetősen kevés démon található ahhoz képest hogy a demonológusok elvben több százat ismernek és ennél mindenbizonnyal sokkal több létezik belőlük. (Boomen egyik regényében vannak zsigerdémonok és valamelyik másik regényben állítólag vízidémonok is feltűnnek.) A kidolgozott démonok kis száma,meglehetősen szűkíti a JK-k és a KM-ek lehetőségeit is,ezt bővebben szerintem felesleges részleteznem.Itt-ott fellelhetőek újabbak - pl:Enoszuke kieg-ben ,házi kiegészítők között is van néhány jobban sikerült darab,Rúnákban is ismertetve lett néhány,de én valahogy ezt még mindig kevésnek érzem,pedig már egy kisebb füzetnyit gyűjtöttem össze ezekből a jól-rosszabbul megalkotott lényekből. (Idézésre képes kasztot játszó JK-nál ez amolyan szakmai ártalom lehet ) Elkezdtem átnézni a kalandozok.hu-s Ynev tékép moduljait is,de több tucat átvizsgálása után mindössze egy-kettőt találtam ami hasznosnak tűnt valamennyire. Ti - amennyiben szintén problémásnak ítélitek meg a helyzetet - milyen megoldást találtatok erre? A KM rögtönözve kitalál valamit ha - a fentebb említett dolognál maradva - mondjuk a JK vízidémont akar idézni?Vagy vannak előre JK által elkészített lények amelyeknek a megidézést a KM engedélyezi? Ui: Megelőzve a kérdést,hogy miért nem jómagam találok ki újabbakat: nos,egy jelenleg kidolgozás alatt áll,talán fél év múlva egy kis szerencsével majd ti is megismerhetitek.
 12. Jaja, sűrűbben fogom nézegetni a csapatkeresőt
 13. Antail

  Általános beszélgető

  Szivesen latunk! Kezdj el csapatot szervezni minel elobb (vagy csatlakozni), hogy a marciusi taborjelentkezesnel ez mar ne legyen fuggo.
 14. Na, erre már igazán el szeretnék menni. Mindig csak nézegetem a beszámolókat a táborokról, de most már én is írni akarok egyet
 15. Üdv mindenkinek, szeretnék egy olyan témában "vitát" indítani, ami a korábbi táborokat tekintve szerintem sarkalatos pont lehet. Tavaly szó esett arról ,hogy az egyesületi tagoknak lesz lehetősége preferálni csapatot, kvázi fix helyet biztosítani. Őszintén nem emlékszek pontosan, mik voltak a feltételek vagy ,hogy ezzel kapcsolatban volt-e bármi fix infó. Amennyiben ez él, még a jelentkezési rendszer megnyitása előtt szeretném ha a Rizikó faktornak fixen lenne helye a táborba. Szerintem bármelyik KM szívesen mesél nekik, de ha kell én akár előre is elvállalom őket, nyilván a részeltek kidolgozása után lehetséges hogy a km prefer rendszer változhat. Köszönöm
 16. Jadis

  Általános beszélgető

  EP, Kult, Kult MMC
 17. TAO

  Általános beszélgető

  Részemrôl igen, de szinte biztos vagyok benne, hogy mások részérôl nem csak MMC-re lesz igény.
 18. TAO

  Sportprogramok

  Antail: köszi! BigMac:
 19. utolsó hét
 20. BigMac

  Sportprogramok

  Te is arra gondolsz hogy, a háttérben lévő paddal milyen jó lesz majd "pötyögni" ??? :D:D:D:
 21. EP tényleg kellene, Kult MMC folytatás, ha jól értem Tao... Jól értem?
 22. Antail

  Sportprogramok

  Ez a hatso epulet amit tanctaboroknal tancteremnek hasznalnak.
 23. Szerintem meg ne, mert épp az a tapasztalat, hogy sokan nem kérnek, mert már van, vagy nem igénylik.
 24. TAO

  Sportprogramok

  Frizbit hozok! Ping-pong asztalról és a helyszínérôl esetleg van fotó?
 25. Elovit

  Csapatkereső, szervező

  Hoy! GéGé-vel (azaz Gerivel) csatlakoznánk egy csapathoz. Üdv, Tibi
 26. Képek alapján szuperül néz ki, kíváncsi vagyok élőben mennyire váltja be a reményeket, de szorítok neki.
 27. ,eddig:
  Részletek az NYT2020 fórumán: https://kalandozok.hu/forum/100-kalandozokhu-nyári-tábor-2020/
 28. Részletek: https://www.facebook.com/events/867678696962086/
 1. Több aktivitás betöltése
×
×
 • Új...