Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Today
 2. Egyéb rendezvények (nem MAGUS)

  Üdvözletem minden régi és új Kalandozónak! Ha megengeditek szeretném ehelyütt is reklámozni a Ciklusok Rabjai nevű élő szerepjátékot, melyet idén Június 29-30-án rendeznek Fülöpházán. Az immáron több éven keresztül vezetett történet idén is fordulatokkal teli, jó hangulatú eseménynek ígérkezik, melyet középkori fantasy stílusban tartanak a szervezők. A történet Alac világán játszódik, ahol megannyi mesés faj egyedei élnek, számtalan varázslatos helyszínen. A közelmúltban a varázslóállam, Yech'tha vezetője, megmérgezte a kontinens legnagyobb államának, Veitonnak a királyát, ami háborút robbantott ki a földrészen. Eme háború végeztével Veriton új királyt készül választani, aminek sorsát egyformán befolyásolják nemesek és közemberek... Ha érdekel az esemény, szívesen várom itt a kérdéseket, illetve a világról és történetéről bővebben utána tudtok olvasni a: https://ciklusok-rabjai.webnode.hu/ -honlapon.
 3. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Én szeretem az ilyen metafizikai agyalásokat Valahol olvastam, most hivatalos vagy sem, számomra teljesen elfogadható, sőt beilleszthető. A fogalmazásért előre is bocsánat mert nem igazán emlékszem már rá, de a lényeg a következő. A lélek mikor az istenek megteremtették egy gocpontba gyült, vagy lehet hogy magának az ösisteneknek volt az a központi lelek, esetleg az Egy-nek. (alig emlékszem, de a lényeg meg van) Innen szakadnak le mindig újab és újabb lélek csirák, ezek indulnak meg a körforgásba. Ha egy lélek kellőképp sokat látott már vagy megtér újra ide, vagy más entitásként folytatja evilági létét. Az én világomba az orkok lelke megtér ide, vissza olvad a nagy "lélekbugyorba". Tehát, mint önnálló egész megszünik létezni előző életeket látó varázslatokkal nem kikutatható, hisz nincs előző élete. Az itt újra leszakadó lélekcsirák később megint eljuthatnak az ork szintre, de az már nem ua. Pl. Ha az oceánba beleöntesz egy pohár vizet, hiába merítesz belőle rögtön útána még egy pohárral, az már nem az lesz. Remélem átment mire célzok, elég zagyva volt. Uff beszéltem.
 4. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Megsemmisül, igen. Én csak arra volnék kíváncsi, hogy ez a gyakorlatban mit jelent. Merthogy a "megsemmisül" általában csak egy hangzatos kifejezés az "elpusztul" ige helyett. Amennyire tudjuk, az égvilágon semmi sem semmisül meg igazán, a rendszer zárt. Hátha az orkok lelkével is ez a helyzet: megszűnik ugyan annak lenni, ami (elpusztul), de nem múlik el nyom nélkül, és idővel újrakezdhet. Csupán nem léphet feljebb sosem. Különben igen jelentős lék tátongana a lelkek körforgásának zárt láncolatában... De ezek csak metafizikai agyalások részemről. Mindazonáltal az az elképzelés, hogy az orkok lelke efféle zsákutcába került, sokkal megélhetőbb számomra, és Orwella átkának kijátszhatóságát is jobban magyarázza, mint az, hogy az orkok lelke a halál pillanatában semmivé foszlik és kész. De ez már csak afféle akadémiai szőrszálhasogatás - az orkok aligha foglalkoznak vele. Ők úgy tudják, hogy a lelkük velük pusztul és kész. (Ami voltaképp igaz is.) Nem rágódnak a hogyanokon, maximum dühíti őket a dolog.
 5. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Igen Darton lelket adott nekik ők lettek a fehér orkok a Hallgatagok törzse (summarium 132 o.) De Legendák és Enigmák sorozat Hideg karok ölelése című kötetében az első novella részletesen elmeséli a történetet. Wayne Chapman prófécia a címe.
 6. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Ez azért elég pontosan meg van határozva. Megsemmisül. Viszont ezt a Darton-os részt nem ismerem. Dartonnak sikerült megkerülni a rendszert a fehérorkokkal?
 7. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Tharr a válsággal küzdő kyr birodalom népességét szólította meg egy olyan krédóval, amely alkalmas volt arra, hogy új lendületet adjon a célt és eszményeket vesztett tömegeknek. "Ha nem tudsz úrrá lenni a káoszon, válj eggyé vele!" Hirdette, hogy az állati ösztönökben nincs semmi szégyellnivaló, megélésük erősebbé teszi az egyént és így a közösséget is. Ez a "ragadozó-carpe diem"-eszme csakhamar (néhány évszázad alatt) hatalmas tömegeket tudott megérinteni, melynek hátán ő maga is igen gyorsan felemelkedett. Tudom, hogy ez nem játéktechnikai válasz, de így történhetett: a megfelelő húrok jó időben történő megpendítésével rövid időn belül hatalmas mennyiségű hitenergiára tett szert. A kutyás dolgot nem feszegetném, de az orkokkal kapcsolatban tulajdonképpen igazad van. Nem tudjuk persze, mi történik pontosan az orkok lelkével, de valószínűleg szétesik, és talán alapszintről kezd újra. (Nem jut egyre feljebb a csigalépcsőn a toronyban, csak ott esik-kel a pince és a földszint között.) Hacsak valaki -mint Darton a Hallgatagok esetében - bele nem avatkozik a folyamatba.
 8. Játékos Karakterek - Tippek, trükkök

  Sajnos nem ezek, de köszönöm.
 9. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Ha már itt járunk játék technikailag el tudná nekem valaki magyarázni, hogy küzdötte fel magát Tharr a legfelsöbb szintekig? Az világosan le van írva, hogy nem szerafista hatalom álltal. Nekem van egy elméletem, a démonok lélek bekebelezése alapján, de kiváncsi vagyok rátok is. Szerintem nem feltétlen szükséges az értelem az isteni imádathoz, ha 5 millió kutyám van és mind imád enegem vagy játékosom, akkor lehet elgondolkodok az istenné vagy erdő-szellemé vagy akár kutyák véd-szentjévé vállásról. ILL: Az orkoknak teljes értékü a lelkük, csak az átok folytán nem vándorolhat tovább és megsemmisűl.
 10. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Az elf kopókról és hasonszőrű társaikról egyszerűen nem tudunk eleget, hogy felelősen kijelenthessünk velük kapcsolatban bármit a tárgyban. (Előbbiek kapcsán még az sem egészen tiszta, hogy állnak a beszéddel... ) Fogékonyak-e a metafizikára? Mert ha igen, akár ki is alakulhat bennük az igény a felsőbb hatalmakkal való kapcsolat tudatos megélésére. Pillanatnyilag úgy gondolom, hogy a vallásos rajongáshoz az elf kopó vérvonalak esetében az az érzület áll legközelebb, amit azon elfek iránt táplálnak, melyeknek "szolgálatába" beleszülettek. Többnek tekintik már őket nagyhatalmú falkatársnál, de a kapcsolatuk nem misztikus jellegű, s nélkülözi a metafizikus jelleget. (Az elf nem sugallatok és ómenek útján kommunikál a kutyájával... ) Orkoknak, goblinoknak nyilván van hitenergiája, de ez pillanatnyilag szétoszlik a számos hérosz és egyebek (Darton, Orwella, Ranagol, hekkák, démonok, tudomisén) között. És innét már csak egy macskaugrás: Yneven az istenek nem feltétlenül teremtői is azoknak a fajoknak, amelyek hitükkel és odaadásukkal táplálják őket. (Tharr talán a legeklatánsabb példa erre.) Magyarán az, hogy istenként teremtesz egy fajt, még messze nem garancia arra, hogy meg is maradnak imádatod mellett.
 11. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Csak azt akartam mondani, hogy ha nem számít a hívő ereje, akkor viszont éles határt kell húzni. Ha szerinted van éles határ az állatok és az értelmes lények között, akkor hova sorolnád a különlegesen intelligens állatokat, akár ide értve az elf kopókat és egyéb, mágiával megtámogatott lényeket? De ha sikerül is ilyen határt húzni, akkor az az isten fog nyerni, aki a legszaporább fajt tudja magának megszerezni. Orkoknak van hitenergiája vajon? Valamennyi biztos, mert héroszokat létre tudtak hozni, na de nincs rendes lelkük. Goblinokkal mi a helyzet? Ha én istenség lennék, teremtenék egy fajt, ami mikroszkópikus, intelligens és nem intruzív, tehát senkinek nem érdeke kiírtani.
 12. Tegnap
 13. Játékos Karakterek - Tippek, trükkök

  Talán (bár az egyes cikkek közt nagy az átfedés) itt valahol megleled: http://www.kalandozok.hu/magus/mathiassitegportal/fegyverek/aharcmuveszfegyvertara(ismeretlen)mathiassitegportal.pdf vagy http://www.kalandozok.hu/magus/kalandozok/jatszhatokasztok/harcmuvesz/harcmuvesz/harcmuveszrendszerezes(leviathan)kalandozok.pdf vagy http://www.kalandozok.hu/magus/runa/2.1/aharcmuveszfegyvertara(daktari)runa2.1.pdf Üdv, H.
 14. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Értem én, no de én a Pyar istenek többségét alapvetően kis-istennek képzelem el 1-2 kivétlelel. A magus világában mégis vannak olyan entitások, istenek akik náluk nagyobb hatalommal rendelkeznek és alig van hivük. Lásd Orwella, persze még rengetegen imádják, de azért nincs már a csúcsponton, mégis közeleg a második manifesztációja. Amhe-Ramun. Az elf Kalahorák( na jó ezek inkább gyengébbek).
 15. Orkok - A Farkasszellem gyermekei

  Nem játszottam törpöt az a rész NEKEM életidegen, ha tapasztalt vagy ebben meghajlók szavad elött. A toroni BM messzeáll a játéktechnikai BM-től, de a varázsló is messze áll a játéktechnikai toroni BM-től!:D Nagyon messze! Annál több is és kevesebb is!
 16. Játékos Karakterek - Tippek, trükkök

  Sziasztok, nem tudtam hová irjam. Csapatom keres egy fegyvert ami valahol le volt írva, de most az istenért sincs meg. Az értékei érdekelnének, slan kétkezes fegyver, még a neve se rémlik. Nem a kard, nem a tőr. Előre is köszi Uff beszéltem!
 17. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Amennyiben a baktériumok (?) képesek vallásos rajongásra, odaadásra és az adott istennel való közösség megélésére, akkor mindenképpen. Tartok azonban tőle, hogy legalábbis kifejlett lélek (nem puszta lélekcsíra) kelletik az efféléhez. Ez pedig Yneven az értelmes lények (állatinál magasabb intelligencia) sajátja, ha igaz.
 18. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Vajon milyen szellemi szint kell a hithez? A baktériumok istene igen hatalmas lehet.
 19. Orkok - A Farkasszellem gyermekei

  Miért ne lenne értelme egy barlangban íjászkodni? Ott is vannak legalább 5-10 méteres nyílt terepek, Tarin (a város) maga a leírás szerint egy hatalmas barlangban lakik. Mindig jobb messziről megölni valakit, mint közelről, biztonságosabb. A toroni BM-ek meg ugye messze állnak a játéktechnikai BM-től.
 20. Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Üdv! Azért meg kell különböztetni a hit által biztosított energiát (amit az istenség kap a hívektől) és a hívő - mondjuk manában mérhető - hatalmát (amit jellemzően az istenség ad a hívek egy csoportjának). Az istenségek hatalma a kultuszuk népszerűségének függvénye, s nem azé, hogy hívei egyenként mekkora hatalommal bírnak. Bár már egyetlen mos-quin - vagy akár fővarázsló - mágikus hatalma is nagyságrendekkel nagyobb, mint félmillió közönséges (varázstalan) emberé, az előbbi képtelen kellő mértékű hitenergiával fenntartani egy istenséget, míg az utóbbiak (és leszármazottaik) már igen. Olyannyira, hogy az utódok közt akár olyan nagyhatalmú papok is születhetnek, akik felvehetik a versenyt a fentebb említett fővarázslóval. Így alakul át a vallásos rajongás kézzelfogható manává, melynek hasznát már a hívek élvezik (a kölcsönösség elve alapján - "én, ha kérek, adok is" ). A példa kedvéért: egy pyarronita parasztlány vallásos áhitata sokkal erősebb lehet, mint egy, a vallás iránt csupán felületes érdeklődést mutató lar-dori varázslómesteré: mana és hatalom ide vagy oda, Adron közvetve sokkal többet kap a lánytól, mint a magisztertől... (pedig a leány csak a panteon egészének tagjaként gondol Adronra, de szívének teljes rajongásával tulajdonítja - és köszöni meg - az éltető tavaszi napot az istenségnek).
 21. Orkok - A Farkasszellem gyermekei

  Hát az eredeti "barlangi" törpöknek tényleg nincsenek íjászaik, miért is hogyan is használnák azokat odalent. Igen az Ilanoriaknak, de még az Ylinoriaknak sincsenek gyalogosaik. Hisz a magus-ban pont ők útánozzák az ősi mongol, magyar, hun, avar seregeket, márpedig nekik nem voltak ilyeneik. A toroni kérdés egy kicsit necces, tudtommal max. bérvarijaik vannak, ők inkáb a BM-ekről és arról a megmaradt pár Hatalmasról híresek!
 22. utolsó hét
 23. A varázsló botja

  Rúna 2/4, 2. oldal, 3. bekezdés. Kimondja, hogy egy lélek születik 2 testbe, persze gondolom ez a lélek elég fejlett, különben nem túdná elvíselni ezt a fajta életet. A kérdés marad, egy egyesített lelkü, teljes egésszé válló dorani varinak mit adnátok? Ötletem sincs megmondom öszintén, esetleg a bot egyes túlajdonságait gyengítve?
 24. Krán - a sötétség birodalma

  Bocsi másnapos vagyok, rosszúl értelmeztem a dolgokat, nem ez volt a kérdés Ha elfogadjuk a tényt hogy a hivek adnak energiát (mannát) az istennek, véleményem szerint akkor is számít ki adja azt. Pl: Lásd Adron akinek alig van pár ezer híve ám azok mindannyian pap/ varázslók, vagy varázslók. Erős hívek, és Adron is erős! Sőt idősebb a legtöbb Pyar istennél. Uff beszéltem!
 25. Krán - a sötétség birodalma

  Buh, hát azért nem. Ne hasonlitsunk össze egy 100. Tsz-es!!!!! varit 10 db 10-essel. Mérhetetlenül nagyobb tudású! Meg ők oddal manipulálnak, még ha figyelembe vesszük is a "frissebb" kiegeket akkor is 10manna vég ki egy od-pontot. Ergo 1 db tömegre ható 10 odos hatalmoszó és csak 10 öregemberünk marad aki csorgatja a nyálát.... Uff beszéltem!
 26. Csapatkereső/szervező

  Itt lehet kereséglni és felajánlkozni játékosnak.
 27. Általános beszélgető

  Itt mindenről lehet beszélgetni a táborral kapcsolatban.
 28. Kiírás jövőhét elején várható.
 1. Több aktivitás betöltése
×