Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Today
 2. Tatarararaaaa, My costum

 3. A varázsló botja

  Nem feltététlen jobbak a doraniak. Tény, hogy a pyaroniak csak azért nem gyengébbek mert ők nem varázslónak születtek. Csupán kiemeltem, hogy maga a tény helyezi őket a többi varázsló fölé, hogy ők eleve annak születnek. Túl bátor voltam, most meg túl fáradt vagyok a vitázhoz, de hidd el nem adom fel
 4. Tegnap
 5. A varázsló botja

  Lehet Pyarronban ugymond nem ugyanojan magasak az elvarasok, de lehetnek koztuk is tehetsegek, persze kissebb szazalekban. Viszont Doranban kevesebben vannak, hiszen ,,magassabb a merce". Tehat kb ugyananjian vannak az igazi varazslok. Az ETK-ban irjak, hogy a varazslok lelke oregebb, tapasztaltabb, de ott nem kulonbeztettek meg a remdeket, iskolakat. Szerintem nem feltetlenul jobb egy ,,dorani" egy ,,pyarroninal" (fuggetlenul a nicknamemtol ). Ja es a vitat ezennel vallalom!
 6. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Köszönöm szépen a válaszokat Hulla!
 7. utolsó hét
 8. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Halottmozgatás és Lélekcsapda Bélyegek kellenek hozzá. Az 52+39=91 Mp. Ennek kétszeresét kell kifizetni aranyban, ami 182 + a ló ára. Az közel 8000 Tp, a lehetséges 20001-ből. Tehát a lehetséges pontkereted harmadrészéért cserében kapsz egy alig feltűnő, feketemágiától "bűzlő" közlekedési eszközt. A normál ár háromszorosáért talán már kaphatsz olyan lovat, mely megtűri az orkot a hátán. Egy idomított warg ára 15 arany. Cserében kapsz egy alig feltűnő szörnyeteget közlekedési eszköz gyanánt. Alkalmi: 1 ezüst Alap: 10 arany Bővített: 60 arany Laboratórium: 100+ arany Utóbbi fix telepítésű, azaz nem szállítható. A fenti árak csak az eszközöket foglalják magukba és nem az egyes anyagokat. Utóbbiak ára ezen felül értendő és bekerülési költségének felső határa a csillagos ég. Üdv, H.
 9. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Szia Morrick! A kkk ( http://kalandozok.hu/talalkozok/nyt2014/kkk.pdf ) nál eégsz jól leírja a dolgokat. A 20. oldalnál én azt találtam, hogy egy tetoválás felrajzolása 3 napos művelet. Üdv, b.
 10. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Igazából a kérdés lényege a %kok és a szükséges képzettségek/anyagok. Én is úgy tudom, hogy másra nem lehet rakni (a második cikk explicit leírja). További kérdésként tenném fel, hogy a kezdő 7 Mpos litánia mennyi idő? Kell-e ehhez valami extra (pl.: anyag, felszerelés)? Ha igen, akkor ennek milyen költésge van?
 11. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Szia Morrick! Sajnos nincs előttem a leírás, de úgy rémlik, van amit csak magára tehet a bm, mert csak így tudja aktiválni. A biztonság kedvéért nézz rá, ne ezen múljon a dolog. Én is igyekszek kikeresni ezt a részt.
 12. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Köszönöm szépen gyors segítséget, akkor ezek alapján fogok tovább haladni
 13. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Szia Morrick! A kkk szerint 5-20% lehet a sérülési esély mérettől függően. Szerintem ezek a %-ok a mérvadóak, szóval bármilyen kicsi is legyen az sérülhet. Továbbá egy tetoválással akár egy nem BK kasztú karakter is kezdhet, hiszen nincs megkötés, hogy a karakter eltudja-e készíteni az adott tárgyat (jelen esetben tetoválást). Tehát igen, egy képzetlen számára is hozzáférhető. Remélem tudtam segíteni! Üdv, b.
 14. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Üdv! Honnan lehet megtudni, hogy a boszorkánymesteri tetoválások milyen eséllyel "robbannak" találat esetén? A cikkek leírása eléggé esetelges (vagy ahol nincs jelölve, az nem sérülhet?) Illetve gondolom a tetoválásmágia egy teljesen képzetlen boszorkánymester (0 rúnamágia, 0 tetoválás szakma) számára is hozzáférhető, hisz a megadott cikkek semmiféle külön kritériumot nem említenek. Köszönöm a választ.
 15. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Utolsó utáni kérdés: Az egyek alkímiai felszerelések mennyibe kerülnek? (Az alkalmi, alap, bővített, illetve egy teljes laboratórium)
 16. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Olyan ló, ami ki van képezve, hogy megtűrjön egy orkot a hátán, vagy egy warg mennyibe kerül? (Ez az előző kérdés(ek)hez csatolva.) Előre is köszi a választ!
 17. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Feltételezhetően utolsó kérdésem: Lehetnek-e élőhalott lovaink, és, ha igen, mennyibe kerülnek? (Ló ára+halottmozgatás bélyeg?)
 18. A varázsló botja

  Talán az új tekercsekben van leirva, valamelyik aurával kapcsolatos képzetségnél, hogy a varázslók azért képesek mannát tárolni, mert a lélekmag már rendelkezik hasonló informáciokkal.
 19. A varázsló botja

  Eszerint az elmélet szerint akkor a lélekmagnak azt az információt is el kellene tárolnia, hogy "ha majd felnövök az új testben, mindenképp Doranba kell mennem tanulni, mert csak ott kaphatom meg az engem kiteljesítő képzést..." Ezzel, ugye, az a baj - a dolog szimplicitásán túl - hogy azt feltételezi: minden jelenlegi dorani varázsló már előző életében is az volt (különben honnét lenne meg neki ez az infó?). Akkor hogyan is szaporodtak fel a tanítványok a mai tekintélyes mértékre? Mindenesetre átolvasom én még egyszer ezt a varázslóbotos cikket...
 20. Zombicide Black Plague társasjáték

  Az eredeti, hivatalos szabályokkal.
 21. A varázsló botja

  A gond ott kezdödik h pyaronban akinek elég esze van, és /vagy pénze bárki lehet varázsló. Megtanulja a formulákat, és képes manna tárolására és használatára. A doraniak mások. Ők varázslónak SZÜLETNEK tehát testük alap járaton képes manna tárolására. Még úgy is, hogy lelkük 2 testben születik. Még az az apró szilánk ami a botban létezik is jelentős mennyiségü mannát képes tárolni. Tehát úgy értelmezem az eggyesülés után, minimum h megkapja a botban tároltakat, hisz lélekdarabja Ő maga már rendelkezik vele egyébként is. A doraniak az én értelmezésem szerint azért lehetnek ilyenek mert korábbi életükben, életeikben már mágiahasználok voltak, és a lélek legbelső rétege A mag "megjegyezte, eltárolta" ezt az információt. Persze lehet rajta vitatkozni miért van ez, akár egy korábbi Dorani magiszter is jelőlhette meg így jövöbeni kimagasló tanítványait. Vagy egy isten rendelése, hogy a kimagaslók így szülesssenek. Esetleg MG elképzelése ( ez spec. nekem nem tetszik) miszerint a lelkek így szaporódnak. De nincs értelme. Az én világomban a Doraniak mindig is erős, inteligens varázslók voltak akik a pyar kultúrkör varijaitól magasan különváltak. Tetszik, hogy képesek annélkül érvényesülni, hogy a botjuk a +x erőt adna avarázslataikhoz, és tetszik az életszemléletük. Szivesen belemegyek egy ilyen vitába.
 22. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Rendben értem: +40 arany lesz.
 23. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Rendben, köszi (végül is "a km-nek mindig igaza van" ). A gladiátor mellvértjét szeretném egy félvértezetre cserélni. Amennyiben működik. (A gladiátor a korábbiakban már említett lovagkarddal és nagy pajzzsal rendelkezik).
 24. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Írd meg, hogy mely kaszt milyen vértjét mire szeretnéd cserélni, és megírom mennyibe kerül. A 80 arany a felső korlát, de nem automatikus járandóság. A játékban szerintem ez nem sokat fog majd számítani, de tekintsd nyugodtan rugalmas vértnek. (Viszont ha a KM-ed a játék során ezt vitatja és ő ráadásul nálam erősebb fizikummal is rendelkezik, akkor mindenképp merev vért lesz az, és én tudtam rosszul! )
 25. Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Az előttem kérdező alapján lehet-e olyat, hogy a 80a-as keretet kihasználva, és még ráfizetve, pl 120 aranyat, teljes vérttel induljon olyan, aki nem lovag? (Mondjuk pont ilyen nem lesz, de a lényeg remélem érthető ) Másik kérdésem az lenne, hogy a kráni vért az rugalmas, vagy merev vértnek számít? (A későbbi, játékban való félreértések elkerülése végett kérdezem csak )
 26. A varázsló botja

  Szerintem aki elég tehetséges, hogy varázsló legyen, aki varózslói tehetséggel születik, sőt, még a varázslók között is tehetséeges, hizsen a két legjelentősebb varózslóiskola egyikébe jár, akkor az, hogy a lelke nem két testbe születik, nem feltétlenül jelenti, hogy jobb, inkább másabb, vagy másban jobb. A pyarroniak is varinak születnek, csak más formában. Egyébként én nem adnék plusz manát a dorani varinak, a bot szerintem ahoz hasonlóan tárolja a manát, ahogy a drágakövek, ahol a nagyobb több manát tárolhat, tehát közrejátsik a fizikai méret. Persze nem biztos, hogy így van, csak ötlet.
 27. Versenyjátékosok kategorizálása tapasztalat alapján

  Gondoltam hogy volt már ilyen, azt is gyanítom hogy a rendszere jobban ki van dolgozva, mint amit én odavetettem. Csak "reklamáltam", hogy alkalomszerűen legyen még. Kicsit úgy mint amikor a barbár játékosa tudja a mágiaelméleti megoldást, de inbe kérdezi meg a varázsló karaktertől, hogy abban az ötszögű izében nem lehetne e elfújni a gyertyákat meg felmosni a padlót mert akkor rend lenne a szobában
 28. Versenyjátékosok kategorizálása tapasztalat alapján

  Lehet, hogy meg fogsz lepődni, de gyakorlatilag minden ilyesmit kipróbáltak már versenyeken. Még a véletlen pontozást is. Nincs új a nap alatt, a pontozás mindig azon múlik, a szervezők épp mit tartanak a legjobbnak vagy a legkevésbé rossznak...
 1. Több aktivitás betöltése
×