Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. 1 órája
 2. Tervezek a csapatomnak egy Mortal Kombat témájú kalandot, melyben Shang Tsungot, Shao Kahnt és Gorot szeretném főgonosznak. Az előbbi kettő természetesen NJK lesz, de Goro mi legyen? Milyen bestia? Esetleg csináljak újat? Tudtok nekem segíteni?
 3. Today
 4. Tegnap
 5. Shordanus

  A Pyarroni Papi Szék bejelentése a Kitaszítottról

  Az orwellánus Yersinia-i csomósrend kitörő örömmel üdvözli a Pyarroni Papi Szék bejelentését, teljes mértékben támogatja az orwellánusok pyarroni értékrendbe való integritását. Orwella, a Sötétség Nagyasszonyának Pyarroni Pantheonba való visszatérésének alkalmából a rendházba nagyszabású ünnepséget rendeznek, ahová mindenkit várnak a legfinomabb étkekkel és italokkal kínálva! Az emberáldozatokat bemutató misékre ezentúl szívesen látják vendégül akár az anoniman érkező Titkos Inkvizíció tagjait is. A Papi Szék felé törvényjavaslatot nyújtanak be Orwella, a Kitaszított megnevezés helyett az Orwella, a Mindenható Úrnő említés visszamenőleges megváltoztatására.
 6. A cikk 1 tapasztalati úton készült és három rúnamágikus varázstárgyat mutat be leírással és játéktechnikával, képekkel színesítve, 3 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 7. Lozartan

  A Pyarroni Papi Szék bejelentése a Kitaszítottról

  Már épp ideje volt.
 8. A Pyarroni Papi Szék a Gömbszentély isteni árnyékában örömmel jelentette be Pyarron város és Ynev lakóinak, hogy hosszú mérlegelést követve a Pyarroni Istencsalád visszafogadja Orwellát, a Kitaszítottat a Pyarroni Istencsalád szent kötelékébe. A városban fogvatartott ork, goblin és káoszlény rabok üdvözítőnek találták a hírt, ezzel szemben Arel vándorló hívei tiltakozásuk gyanánt élőláncot alkotva körbezárták a város szent ligetét. A bejelentés a helyi törvényhozást eddig nem tapasztalt kihívások elé állítja, hiszen az emberáldozatok bemutatása ezeddig nem volt megszokott része a városban óramű pontossággal celebrált miséknek. A bejelentésnél Ellana főpapnője ékes hangon buzdította a híveket az új pyarronita zarándokhely, az Elátkozott Vidék mielőbbi meglátogatására. A Papi Szék továbbá úgy határozott, hogy templomot emel az istennőnek. A Kigyószív Katedrális alapkövét, a Dreina és Uwel templomok között még a minap elhelyezik, és az Orwellánus hagyományokhoz hűen felszentelik, a Gömbszentély isteni árnyékában.
 9. utolsó hét
 10. Lozartan

  Dumaterem

  Konkrétan a 2018-as NyT moduljában szerepel is egy (igaz, csak említés szintjén: ő volt az, akit a társai feláldoztak a cél érdekében, emiatt bosszúálló lelke egy kardba költözött, s áruló társai leszármazottainak vérvonalát akarta kiírtani).
 11. MagyarGergely

  Dumaterem

  Üdv! 1. A kyr pusztítókat feldolgozó házi - mivel erről hivatalos nincs - kiegészítők nem tárgyalják a témát. Tiltva tehát nincsen. A regényekben, novellákban, félmondatokban emlékezetem szerint csak férfi pusztítók szerepelnek - már ahol ezt szükségesnek tartják egyáltalán megemlíteni. Elvben tehát nincs akadálya, ugyanakkor szerintem a katonáskodás eleve nem tipikus (ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne kivétel) női foglalkozás, a katonáskodáson belül pedig a pusztító szerintem egyenesen nőidegen foglalkozás-típus... a nők az élet adói, őket védik a férfiak*, és a pusztító ráadásul a "nem győzni jöttünk, hanem pusztítani" elv miatt szerintem a leginkább idegen tőlük... Ettől függetlenül, mivel tiltva sehol nincs - de ha lenne, akkor is - egy-egy érdekes karakter, NJK okán simán el lehet ettől az amúgy sem konkrét véleménytől, térni. 2. Alapvetően nincs. Hiszen ők egy rég letűnt kor katonái, akik ráadásul inkább meghaltak a csatában, mint túlélték azt. De Pont ezért, a fantasyban, a hőstörténetekben gyakori kivételgyártás miatt simán lehetnek. A MAGUS-ban van is erre novella... (lehibernált pusztítók, tudatlanul élő, majd egyszer csak öntudatra ébredő pusztítók, egykori pusztítók leszármazottai, akik mégiscsak azzá válnak, hiszen a vértjük/varázslat akármi megtanítja őket.) Számos alkalommal találkoztam már ilyen játékossal, ötlettel, akik időutazás, valamiféle emléktárolás, akár egyfajta "magzat megrontás"-szerű állapotban mégiscsak a jelen korban váltak pusztítóvá. Aztán több kiegészítő is született - tehát ötlet volt már - arra, hogy a pusztítók hagyománya hogyan él tovább, tehát a jelen kor pusztítói végül is azonos-szerűek a régiekkel... vagy igen elszigetelt, sík-tér-időzárványban túlélt hagyományú pusztítók, eldugott városok pusztítói, akik máig őrzik a hagyományokat... ez mind járható útnak tűnik. Mert a pusztító vagány. De pont ennek a megőrzése érdekében alapvetésként javaslom alkalmazni, hogy a pusztító régi, ma már nincs, és ha mégis - merthogy miért ne - akkor kivétel. *ókor-középkor IRL, azaz kb. a fantasy jelleg tekintetében!
 12. tetra

  Dumaterem

  1-2 éppenséggel akadhatott, bár a koedukált hadtestek jellemzően rosszabbul teljesítenek, ez nem feltétlenül volt ismert vagy figyelembe vett. Az, hogy vannak-e, majd valaki megmondja, aki olvas irodalmat vagy kártyázik (hiszen a kártyában van most a lore!), de hogy lehetnek-e: persze, titkos rendek mindig vannak, akik évezredek távlatában is fenntartják a hagyományokat. Sok értelme nincs a hatalmas csaták és hadtestek nélkül, dehát ez MAGUS, sokmindennek nincs értelme.
 13. Darabolo

  Dumaterem

  Nem látom akadályát, miért ne lehetne. Tudtommal nincsenek. Max szimpla pusztítok (ugyanazzal a képzéssel), mivel a kyr-ek megfogytak és a javuk a beltenyészettől elkorcsosúlt. Én speciel egy izomsorvadásos kyr-t játszom ki.
 14. Greol

  Dumaterem

  Két kérdésem volna: 1.Kyr-pusztítók között elvben lehettek nők? 2.A hivatalos álláspont szerint vannak-e még kyr-pusztítók Ynev jelenkorában?
 15. Üdv Mindenkinek! A kalandozok.hu közöségge az egyik legkülönlegesebb közösség a világon. Ennyi idő után a szerepjátékon túl más élmények és tevékenységek is összekötnek minket, amire gondolni mindig jó érzéssel tölt el. Azt szeretném kérni, hogy ha valaki tud felajánlani olyan dolgot, ami segíthet azokon kalandozótársakon, akik nehéz helyzetbe kerültek a vírus miatt azt tegyék meg itt a fórumban, vagy az antail@kalandozok.hu címen. Az szeretném kérni, hogy ha valakinek szüksége van valamire mert nehéz helyzetbe került, akkor jelezze ugyancsak az email címemen. Amennyiben lesznek felajánlások és kérések, akkor összekapcsolom őket. Sose árt egy plusz felület, ahol ezzel élhetünk!
 16. Székesfehérváron, néha Pesten. De az utolsó kettő játékunk a jelenlegi helyzet miatt skypon történt. Életutakat játszunk, én 2 vonalat mesélek egy 9-11-es szintű ( lovag, boszorkány, harcművész, njk varázsló) vonalat és egy 5-7-es szintű ( bárd, boszorkány, varázsló, kyel pap) vonalat. Ezekbe, már nemigazán tudsz becsatlakozni sajnos. @Kate is 2 vonalat mesél, talán amit érdemleges a szemszögödből megemlíteni, az az 1-2 es vonal (Harcos, harcművész, lovag, varázsló).
 17. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  Megtörtént az 5E és jól is sikerült, de nem volt harc :O A játékosok koncepciója az volt, hogy a karaktereik erigowi kényszersorozottak a Zászlóháborúban és dezertáltak. Egy karanténban lévő városrészbe tettem őket, ott menekülgettek az inkizitorok és a denevérpestis elől - jobbára sikerrel. Ez így még nem kifejezetten Yneves szerintem, kell majd még harci helyzet többféle karakterrel. Amúgy elszámoltam, mert ez a 15. rendszer volt Ynev alatt. A 14. a DramaSystem volt, de sajnos az akármilyen szuperül indult, egy szerencsés szülés és ez a szerencsétlen járványhelyzet jegelte a Ryek bukása után játszódó boszorkányhaduras kampányunkat
 18. Most már csak az érdekelne hol játszotok. (és van-e szabad hely)
 19. @Darabolo és én is KM-dek. Egymásnak is mesélünk többek között. Az egymás közötti szabályon való nem egyezésünket szoktuk feltenni nektek, hogy legyen harmadik szemszög is. Sajnos a M.Á.G.U.S.-ban sok minden nem egyértelmű, ezek előbb-utóbb kibuknak nálunk rendre. Egyébként több partit játszunk, több karakterrel a legtöbbe van varázsló, de nincs az a gond amit leírtál mindenki ugyanannyira aktív.
 20. Nem értem, miért gondolod, hogy a zóna szabály az ilyen adu ász. Igen, ott jön létre a varázslat, ahol akarod. Azaz nem kell látni az átformázott dolgot csak a zóna miatt, noha itt érdemes lenne felvetni megint a megcélzás problémáját, de azt most felejtsük el. A varázslat létrejötte viszont nem teleportálja arrébb az anyagot.
 21. Nem döglik meg semmi...... Egyenlőre csak egy 2-es szintű variról beszélünk. Ott inkább a csapattal volt gond, már ha nem sértődsz meg. Nem is értem akkor miért játszottak. A csapat jó, és törekszünk arra, hogy a vitákat megtekíntsük egy 3. szemszögből is, majd ez alapján döntjük el mi lesz a hozzállás. Illetve törekszünk arra is, hogy amit az egyik KM alkalmaz, az a többinek is megfeleljen, ne kelljen már 45 féle házi szabályt alkalmazni egy vacak orvtámadásnál (persze, ez még döcögös, de majd alakúl).
 22. Lehet nem ide való de én is játszottam varázslóval. A kalandozó csapat amivel mentem, jó csapat volt de pár játék után ellaposodott. Jött megint egy necces helyzet a többiek semmi. A km mit csináltok semmit majd a varázsló megoldja. Nálatok nem kezd erre felé menni a dolog? Arról nem is beszélve, hogy a Km.-nek mindig igaza van mert az már ott megdőlt. (ha itt kell megvitatni)
 23. Ez egy általános szabály! Ami minden varázslatára igaz! Nem pedig opcionális! De te vagy a KM, és az lesz amit mondasz @Kate Szerk: A "placcsanást" nem találtam, az oké. De a ragasztó attól még ragad
 24. Tényleg ha átformázod az miért jelenne meg a kezedben? Ahhoz teleportálni is kellene nem.
 25. Sztem ez az átformazásra nem vonazkozik. Ha egy átformázni kívánt dolgot akarsz ,az nem jelenik meg a kezedben. Másrészt sztem azért sem működne, mert honnan tudod hány nyilat lőnek ki? Honna tudod azok mekkora súlyúak? Honnan tudod azok mekkora súlyúak lesznek az átváltozás után? Nekem ezek is problémák.:) Többiek véleményét is ezért kértük ki.
 26. @Sneer te vagy a PÉLDAKÉPEM! Ezt a szabályt keresem mióta! Egy sörre jó vagy nálam :)
 27. Darabolo kétségtelen hogy a közös nyelv adatátvitele nem olyan tökéletes mint a telepátiáé. ETK 293. " Zóna... ezen a területen belül varázslata ott jön létre, ahol kívánja; mg akkor is, ha történetesen nem látja a helyet,akár mert eltakarja előle valami,akár mert az sötétbe borul."
 28. Tudom, erre van a távolbahatás, meg a zóna varázsje. Én végig a zónámról beszéltem, valahogy nagyon félre beszéltünk Ha meg kilométerekről beszélünk arra meg ott a távolbahatás varázslat, de 1 km-ről varázsolni elég költséges, talán 30mp, ha jól emlékszem, szóóóóval meg van annak a böjtje.
 29. Teremtéskor a varázsló határozza meg a helyet ahol létrejön az anyag, de formázáskor nem változik a helye, a törött üstös példánál maradva azt az anyagot amit a lyuk foltozására szánsz oda kell tenni az üst mellé pontos távolságot nem mondanék, de mondjuk 1m-re. Értem én azt a gondolatmenetet amit te leírsz és elképzelsz, de szerintem nem így működik vagy én km-ként nem engedélyezném, mert ezekből az ötletes és szabad mágiaértelmezésekből lesz a táp és hosszútávon nem kifizetődő tönkreteszi az amúgyis labilis lábakon álló egyensúlyt és ha ez a km kedvét is szegheti késöbbi meséléshez. Persze ez az én meglátásom!!! Természetesen mivel ez nincs pontosan leírva/megfogalmazva és ahogy megfogalmazod az is teljesen jogos elfogadható logikus érv, ha nálatok ez belefér akkor használjátok. Annyi a lényeg hogy legyen következetes ha most lehet akkor lehessen késöbb is vagy fordítva, ha most nem akkor máskor sem...
 1. Több aktivitás betöltése
×
×
 • Új...