Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Tegnap
 2. Na, most nekem kerülte el a figyelmem az írásod Nagyon jó kis cikk. Kicsit ruszkis a dolog, de meg van a maga varázsa. Az -in utútagot inkább hagyom, mert nálunk a kráni nemességnek ez a nemesi képzője. Aegon Aegony Targary-an még az eredeti G.R.R. féle hangzás is megmarradhat. Vagy Aemon Aegon(y) Targary-on Tetszik. Köszi a segítséget Milyen képzettség kell, ahhoz ha az igaznévre vagyok kiváncsi? Az újkori Toron-ban még megtudják ezt fejteni?
 3. Crowstone

  Élménybeszámolók

  Hali Shordanus Az lett volna az igazi, ha egy asztal mellett ül a csapat, mindenki elött egy pohár és egy bontott predoci bor van az asztalon. De ezt is köszönöm.
 4. utolsó hét
 5. Én az állóképességhez semmi kép nem nyulnék, az Erő-re meg azért adnék, mert a leírásban külön kiemelik, széles vállaikat, erőteljes kiállásukat. Állóképesség helyett, pedig betenném a Gy -és/vagy Ügy-. Az asztrálnál mindenképp egy legalább -2 -ben gondolkodom, már csak a babonáik, számmisztikájuk és beltenyészetük miatt is. A KM-el már meg is egyeztem, hgoy kapni fogok, egy örökletes betegséget, fel is vagyok már készülve a parkinson vagy alcheimer korra. (Csak ne vérzékenység legyen.....) Teljesen elbeszélünk egymás mellet bari Én is úgy gondoltam, hogy ott tanul. Valami hasonló baromságra gondoltam (közben megtaláltam az UTK-s kor táblázatot, biza az emberekhez képest 2x kort tudnak megérni), hogy 30 éves koráig megnősül valamelyik uncsi tesóval, gyermeket nemz etc... És persze a km-nek jobban kidolgozom.... De olyan 30-35 éves korában a Doraniak egy fehér hajú alakot találnak a drák fa erdő előtt aki vágyakozva néz az erdő belseje felé. (nyilván nem ez az egész elősztori, meg nem ilyen slendrián, de kb a summa). A drákfa vonzása pedig szerintem elég nagymértékű ahhoz, hogy elfeledje a belé nevelt "felsőbbrendű mágia" elvet.
 6. Nem kötekedés szándékkal, csak beszélgetve róla, az Erőre miért adsz pluszt? A Szépséggel, Inrelligenciával és Asztrállal teljes mértékben egyet értek, de én Ügyesség és Gyorsaság helyett inkább az Egészségüket és/vagy Állóképességüket csökkenteném, a tisztavérűségük megörzése miatt. Talán még az Akaraterőt lehetne növelni, ha kell. Tehát összefoglalva +Szépség, +Intelligencia, +Akaraterő, -Állóképesség, -Egészség, -Asztrál. A mennyiségeket még át kell gondolni. Gergelynek írt válaszodat véletlenül nem olvastam. Van egy írás, a Rúna VII. évfolyamának 1. számának utolsó cikke, A kyrek neveiről címmel, az nagyon jól összefoglalja a nevek logikáját. A nemesi végek az -on, -in, -an, ha pedig ezekkel kezdődik On-, In-, An-, akkor egyházi rangot jelent. Szerintem teljesen működőképes az elképzelés, egy aprósággal. Tudom unalmas, de nekem vesszőparipám, hogy a toroniak nem ismerin, sőt, megvetik a dorani magasmágiát. Ez az ő elképzeléseik szerint a a kyr hagyomány megcsúfolása (Toron c. könyv, Először a magitorokról). Ezt valahogy kezelni kéne, például nem toroni születésű, dorandban tanult, csak később ébredt benne a birodalom iránti hűség, vagy még gyermekkorában küldték tanítványnak, hogy még profibb kém lehessen, ...stb. Szóval azt mindenképpen kihagynám, hogy Toronban tanulta a magasmágiát, de ez csak az én (amúgy teljesen alátámasztott és világhű) baromságom.
 7. MG válaszolt mindhárom kérdésedre, valószínűleg mindenki egyetért vele, azért nem ecseteltük tovább. Miért ne lehetne beépített kém valaki, erről szól a kémkedés, és semmi sem indokolja, hogy Doran immunis legyen erre. Azt kell megfontolni, hogy hogy jutott be, tehetséges fiatalként, már képzett varázslóként, milyen háttérsztorival, mennyire tudja magáról, hogy ő kém (tehát direkt ezért ment oda, vagy csak hazafiként gondol magára, aki Toronnak csepegtet infókat kapcsolatokon keresztül, akár nem is tudva róla, hogy valakik őt erre használják).
 8. Én úgy emlékszem,hogy a D20-as fehér törvénykönyvben teljesen külön fajként voltak kezelve,ami a játéktechnikában is megnyilvánult.
 9. A hosszabb életkor nekem sincs alátámasztva. Mindenképp külön fajként kezelném. Én erőre, inteligenciára, szépségre adnék nekik plusszokat, jelentős asztrá hátrányt ill. vagy gyorsaság vagy ügyesség minuszt.
 10. Igen, de ott is inkább a karizmatikusabb, szociálisan érzékenyebb oldaluk van kidomborítva, nincsenek valódi faji képességeik, valamint még a kasztmegkötések is az emberivel azonosak (nincsenek). Egyedül a hosszabb életkor kirívó, amit szerintem megalapozatlan. A könyv, amit olvastál, ott volt ilyenről szó? Amúgy szívesen elolvasnám én is, esetleg meg tudnád találni melyik volt az? A dzsenneknél más a helyzet, ők egyáltalán nem emberek. Egy másik síkról érkeztek, és bár elkeveredtk az emberekkel, ők valóban egy másik fajhoz tartoznak, de ez játéktechnikailag és irodalmilag is rendesen meg van támasztva. Amúgy érdekes ez az egész kérdés. Igazából én is szívesebben gondolok rájuk különálló fajként, valahogy úgy számomra érdekesebbek, csak nem tudom hogy lehetne ezt jól megfogni. Az ÚTK megközelítése tetszik, elég visszafogodt, ugyanakkor a hosszú élettel együtt mégis már átlépiba külön faj határát. Amúgy te mit tudnál elképzeni, miben különböznek az embertől, hogy alkotnád meg őket?
 11. Köszi M.G. Akkor én egy Famor Kyr származék lennék. Használnak a toroniak nemesi jelzőt, mint a magyar az y-t a shadoni a con-t? Az alap kérdésre még nem válaszoltatok. Az megoldható, hogy a kyr származék famor-om beépített kém legyen a dorani varázslók közt?
 12. Spec. az UTK külön fajként kezeli őket. A beltenyészetből fakadó genetikai- őselemi? :D betegségekkel. Nem jut eszembe a könyv cime: Egy kyr varázsló és egy boszorkány a főhősök. A varázslóról kiderül, hogy felmenői amolyan őrző fajták, így neki is ez lesz a küldetése, persze bele is hal. :D Ott kifejezetten írják, többször is "őseitől őrőkölt adományát használja", nyilván nem írták ki a könyvben, de a körül írások valami olyasmit tártak elém, mintha faji spec. ként ingyen tudná használni az aura elemzést. Az ETK is mint, meta-humán fajt kezeli akárcsak a (bocsi mindig keverem őket) dzsadokat/dzseneket. Mert hát ki is mondaná a dzsaokra/dzsenekre hogy emberek.
 13. Ez mondjuk igaz, kérdés, hogy mi különbséget látnak így például egy ember és egy elf között? Nem tudom, szerintem apróságokat azért így is látnak, mint más feléoítésű szervek, ...stb. De ez mondjuk (szerencsére) egy kidolgozatlan része a játéknak. Az élethosszukban én is bizonytalan vagyok, mint "nem emberek" mindenki így gondol rájuk autómatikusan, de nem emlékszem ezt alátámasztó forrásra. Ugye még Gorduinnak is ital kellett, hogy ne öregedjen, bár ő félig ilanori. Emlékszik valaki olyan hivatalos anyagra, ami hitelesen igazolja a hosszabb életüket?
 14. Persze, mert az ynevi orvosok nem ismerik a genetikát őselemi összetételét az élőlényeknek. Nekem csak valami olyasmi rémlik, hogy tovább élnek talán, de mára garantáltan annyira felhígult a kyr vér, hogy szimplán egy külsőségekben megnyilvánuló rasszként lehet kezelni szerintem is.
 15. Darabolo, a kyrek sosem voltak játéktechnikailag külön fajként kezelve, és az irodalom sem indokolja, hogy ezt tegyük. Sőt, ha jól emlékszem a Toron c. könyvben még van is egy rövid írás, mikor a toroni trónörököst tanítja a mestere, és arról beszél, hogy a legkiválóbb orvosok sem találtak eltérést a kyrek és az ynevi emberek között, de azért... Szerintem itt inkább egy rasszról van szó, ami számosítható eltérést nem tartalmaz, legalábbis mi mindig így kezeltük. Vagy van valami, ami ez ellen szól, csak elkerülte a figyelmemet? Érdekel, ha igen.
 16. Üdv! Igen. Obsor, navor, sedular, pietor, famor, elendor. Nézd meg őket a szószedetben. Az oldalon, a cikkek között, a fajok/játszható fajok részben több kyrt is találsz, és akkor a többet felsoroló írásokról nem is beszéltem. (nem linkelem... tessék kattintgatni )
 17. Darabolo

  Melyik a kedvenc fajod?

  Van bennük böven lehetőség az biztos, ha ott hagyod őket egy kocsmában egy fertályórára, az a minimum, hogy 6 halott fekszik előtte és lángol az épület. Nálunk is van egy a csapatban, a falka szellem okán össze is fogott a legmegfelelőbb "jellemtárssal" a BM-el, Velem. :D Ó, édes Ranagol! Azok a szép kannibalista éjszakák! :D
 18. Kérdés: Ti mint játékosok, KM-ek el tudtok képzelni egy JK Dorani varázslót aki Kyr származású és beépített toroni kém? ( Jövendő beli JK-m lenne) Más: Meg tudnátok mondani a toroni kasztokat és jelentésüket (melyik a nemes, melyik a paraszt)? Más: Tudnátok nekem linkelni, egy használható Kyr faji táblázatot, ami nem szedett- vedett módon van összerakva és nem UTK-s? Előre is köszi, tudom a 3-ból, 2 nem ide való. Így volt ecccerübb (3 c-vel csak, hogy most is legyen zárójel).
 19. Darabolo

  A Bálványtestű és hívei

  Azon kívül hogy Renier öntömjénező, de egyébként jó író, ez most elég vacakra sikeredett. Már csak a Luciferi hasonlóság miatt is, amit akkor már végig is vihetett volna, no meg a következetlenség miatt, ha az egyik shadonban varázslónak adja ki magát, elég gyorsan a máglyára kerül. Az inkvizítorok nem viccelnek, gyorsan és hatékonyan dolgoznak. Ez csak az én elméletem. Per pill én még csak nem is emlékszem erre a bálványtestűre. Bár ettől még lehet benne olyasmi amit ha megírsz azt mondjuk: Húúúúú bmeg. :D
 20. Greol

  A Bálványtestű és hívei

  Talán ez is a Bálványtestű lehet: "Végül érdemes megemlíteni egy különös shadoni szektát, amely Domvik-hitnek vallja magát, ám a hivatalos egyház eretneknek tekinti. Sajátos filozófiai elveket hirdetnek, a lelkiismeret és az önkifejezés szabadságát; létszámuk ismeretlen, tán időről időre változik is, valahol öt és tíz között mozog. Állítólag költők, zenészek, piktorok vannak köztük, meg néhány ingyenélő csavargó, aki a munkának a szagát sem állja. Patrónusuknak Domvik egyik mennyei hírnökét vallják, aki az ortodox teológusok véleménye szerint megbukott, a pokolra került és – áruló lévén – rosszabb magánál Ranagolnál. A bohém rendbontók Rebellisnek hívják, és azzal kérkednek, hogy remek cimbora, mert szerelmet, jókedvet és ihletet ád nekik. (Kiemelés tőlem - Greol) A Rebellis-szekta vezetje egy örökifjú tolvaj, aki másfél évtizede bujkál az akasztófa ell, s büszkén hirdeti magáról, hogy legalább félig igazságos: csak a gazdagoktól lop, de esze ágában sincs odaadni a szegényeknek. Az államközösség területén Szürkelépt néven ismerik; az a híre, hogy meglehetsen gyáva, viszont szeret hátulról ölni; és ha hiába udvarol egy széplánynak – mert bizony férfinak igen rút –, egy id után ráun a sok kellemkedésre, és kímélet nélkül erszakot tesz rajta. Srn változó társait mindenki csak gúnynevükön szólítja. Van köztük egy éhenkórász kobzos, Macskajaj, akinek kedvenc szórakozása csúfondáros bökverseket faragni Gerum Olofráról, Dequator Marsesrl és Ynev más koszorús költirl; egy fiatal és szégyentelen kurtizán, bizonyos Holdacska, aki szerint az emlékezetes szeretkezésekhez nem muszáj boszorkánynak lenni; valamint egy városról városra vándorló hamiskártyás, csodadoktor és sarlatán, aki varázslónak szokta kiadni magát, s társai – jellemző módon – Kéz Kezet Mosnak keresztelték el." Raoul Renier SZERAFIZMUS: A REJTŐZŐ HAGYOMÁNY – Thassaladyon dorani magiszter értekezése
 21. MagyarGergely

  Bagolyudvar

  A cikk – a hetedkor végi pyarroni politikai helyzet mellett – egy sajátos, kalandozókhoz is kötődő pyarroni szervezetet mutat be, részletes leírással, képekkel színesítve, játéktechnikával, 25 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 22. Üdv, A vektorgrafikus rajzot, ami alapján a térképszelvények készültek @MagyarGergely készítette, a webfejlesztést @Antail végezte, a tartalomkezelés nagy része pedig az én dolgom volt (zászlók, helyszín-jelölők). Üdv CS
 23. A karakter generálás, már most is működik, viszont a térkép funkció megadta magát, bár korábban az is működött. Esetleg nem tudjátok ki a térkép (https://kalandozok.hu/ynev) alkotója, vajon arra lenne lehetőség, hogy beépítsük a kódba?
 24. Korábban
 25. Sziasztok, épp gondolkodtam egy karakter generáló készítésén, s lám már van is kezdeményezés. :) Örülök, hogy úgy összességében a magus világ még életben van valamennyire. Alkalom adtán megnézem közelebbről a kódot.
 26. 2.TK. Köszi, akkor előkaparom. Váltig meg vagyok gyözödve, hogy a Tharr szerzetest könyvben olvastam, nem az oldalon. Sajnos ő lenne a fontosabb, és mágus hű akarok maradni. Azért köszi a segítséget.
 27. Üdv! Ezek nem PPL-ben szereplő kasztok/alkasztok. Gyanítom, hogy az első a Főnixet takarja, amit a 2TK-ban találsz meg. (illetve a Játékosok készlete 2-ben...) A Tharr-szerzetes az Ynevi Kóborlások, Véridő című kalandmoduljában volt, teljes kidolgozását pedig megtalálod az oldalon. (jól tematizálva, kasztok/papok/szerzetes... ) Tharr-szerzetes
 28. Darabolo

  Ynev Földrajza

  Azon a területen anno már meséltem, és most hogy mondod voltak is a kalandban gyíklények. Spec.. az amazonokra nem emlékeztem, hogy erre laknak. Én egyfajta törzsi rendszert tudok a gyíklényeknél elképzelni. Nagyon sokat segítettél, talán elviszem a csapatot arra még egyszer. Köszi.
 1. Több aktivitás betöltése
×
×
 • Új...