Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Today
 2. Tegnap
 3. Az idei Kamara Larp hétvége 2020 november 5-8 közt kerül megrendezésre. Helyszín még keresés alatt, részletek év közben kerülnek publikálásra. Idén lehetőséget biztosítunk új dizájnerek debütálásához, amihez egyrészt mentorálást, másrészt oktatást is biztosítunk. Ha tehát tehetséget és energiát érzel magadban ahhoz, hogy játékot írj, várjuk jelentkezésed szeretettel. Ezzel kapcsolatban rövidesen kiírjuk a gyakorlati tudnivalókat!
 4. utolsó hét
 5. MagyarGergely

  Grakh'kagga

  A cikk egy aquir bestiát mutat be részletesen, leírással és játéktechnikájával, kalandötletekkel kiegészítve, képekkel színesítve, 9 oldalban. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 6. Cundior

  Frissült Ynev szószedete

  Ajánlanék egy kimaradt, mégis "fontos", akár játék közben használható kyr üdvözlési formát. Kyr históriák: S éjre vált a nap, 168. oldal: " - Sharram - vetette meg előttük a lábát egy magas, olajzöld páncélt viselő kyr. Hangja udvarias, üdvözlése hagyományos volt, ..." Nálunk évek óta a szerepjátékos levelezés nyitó, üdvözlő sora.
 7. tetra

  Dumaterem

  Hmm, volt régebben egy karakterlap, fektetett nézetes volt, kettéhajtva az A4-est kapott az ember egy A5-ös kis füzetecskét, és tömören rajta volt minden faszán. Az megtalálható valahol? Én sajnos elvesztettem.
 8. https://www.google.com/maps/place/Zöld+Közösségi+Ház+és+Erdei+Iskola/@46.1717637,19.9114522,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x474483fc713f7fbb:0x381689387ac3d8d1!8m2!3d46.17176!4d19.9136409
 9. Hirtelen lányos zavaromban 39fokos fogászati seblázzal írtam csak Mea culpa. Mondjuk akkor nem egészen értem, hogy mi a francnak van a solymászat.
 10. @Darabolo és @MagyarGergely szerintem egyről beszéltek. Mi is univerziálisan játszuk ki az idomítást.
 11. egyébként mi a hely neve, cime??? utvonal tervezés miatt kell...
 12. Na, reménykedtem, hogy legalább valami Rúnában megadták vagy valami. Akkor újabb strigula a koncepciótlan és ötletszerű szabályalkotás mellé.
 13. Üdv kalandozók! Örömmel jelentem be, hogy ismét frissült Ynev szószedete. Azt hinné az ember, hogy egy idő után már nincs sok hozzáadandó kifejezés ehhez az egyedülálló gyűjteményhez, ám az új anyagok megjelenése és a régebbiek feldolgozása rendre szép mennyiségű új kifejezést és pontosítanivalót hoz. Az új változat ismét több pontosítással, kiegészítéssel és immár több, mint 13300 szócikkel áll az Ynevet kedvelők és a részletekre és forrásokra is ügyelő játékosok és kalandmesterek rendelkezésére. A jelenlegi változatban már szinte minden kalandmodul, a legújabb cikkek, modulok és kiegészítők szókészletét is megtaláljátok. Külön kiemelném - remélem, megbocsájtják, hogy részletes felsorolás nélkül - azoknak a segítségét, akik eseti alkalommal, vagy folyamatosan segítik a szószedet hatalmas anyagának hibajavítását, pontosítását vagy kiegészítését azzal, hogy rendre jelzik nekem a talált hibákat vagy új információkat. Köszönet illeti az ő hozzájárulásukat is. A szószedet technikai lehetőségei nem változtak, az eddig is hasznosnak ítélt funkciókat megtartotta, ám talán szabad kikotyognom annyit, hogy folyamatban van egy fejlesztés, ami az évszámgyűjteménnyel köti majd össze a jövőben a szószedetet. Mindenkinek jó olvasgatást, böngészést, keresgélést és játékot, mesélést kívánok! Szószedet
 14. Üdv! az Af-Mf rendszerben nincs solymászat, ezt a képzettséget - külön képzettségként - az Új tekercsekben vezették be. Ez csak azért érdekes, mert itt bontották szét a vadászatot típusokra, amit ki kell választani, ám a solymászat - ami egyébként vadászat-típus lenne - nincs közöttük @Darabolo, az idomítás képzettség a MAGUS szabályai szerint univerzális, nem kell fajhoz kötni. Sem az Af-Mf rendszerben, sem az Új tekercsek 5 fokú rendszerében - pedig ott nagyon sok képzettséget választani, árnyalni kell. Ez megint valami házi szabály lehet nálatok...
 15. Mivel az idomítást egyébként is állatfajra kell felvenni, szerintem hivhatjuk akárminek. Solymászatnak, kutya tanítónak vagy akár sárkánygyik mentornak is
 16. Nem akarok hülyeséget mondani, de az nem az idomítás?
 17. A Solymászat képzettség amúgy szerepel bármelyik szabálykönyvben, vagy a PPL csak úgy bedobta, hivatkozik rá, de elfelejtette definiálni?
 18. Kate

  Krán - a sötétség birodalma

  A sárkánygyíkok még csak hagyján..... Egy kis csapat munkával, boszi varázslat, erős tank társak és meg voltunk..... Viszont van egy ici-pici sárkányocska is ott, ami épp akkor kelt fel, mikor abba hagytuk tegnap..... Remélem túl éljük.
 19. Darabolo

  Krán - a sötétség birodalma

  Most már mondhatom hisz tegnap játszottuk, azért is érdekel nagyon, mivel a 10-es szintű partit tegnap Krán-ba vittem. Már a határnál nagy volt a hisztijük , kicsit az én hibám is, Kránt mindig egy übertáplegyözhetetlen, kikerülhetetlen, bekerülhetetlen valaminek írtam le. Első neki futásra találtak is egy 10 fős sárkánygyík párzó telepet. Legnagyobb meglepetésemre/meglepetésükre a 4. kör leteltével már csak 2 gyikocska volt.
 20. Korábban
 21. MagyarGergely

  Krán - a sötétség birodalma

  Üdv! Hát, nem hiszem, hogy feketén-fehéren ez ki van jelentve, de logikával több minden is összerakható belőle. A Fekete Torony körül, ahol sok az oddal átitatott feketeacél tellér, laknak az nagy ősaquirok, akik tartományai a tiltottak, ezt nemigen kell tovább bonyolítani. Azok amúgy is furák, gyakran élhetetlenek, meg nem is a tartományi szerkezetük miatt vannak - lásd Sum. Aztán mindenki más is befelé igyekszik... tehát utánuk jönnek a belső tartományok - néhol középsőnek is mondják, nem kis zavart okozva. - amiket a 13-ak jobban figyelnek, meg consulart neveznek ki... a külsők meg a többi, a határ mentén. Nem hiszem, hogy van, lenne olyan, aki a területét kintebb helyezné... bár ebből is lehet kalandot kreálni...
 22. Darabolo

  Krán - a sötétség birodalma

  Mind a kettő oldalról érdekel. Egy határmenti tartomány számíthat e belsőnek? A vezetőtől függ, vagy csupán a földrajzi elhelyezkedés adja meg. Pl Tysson Lar területén található tartományok minek számítanak? Elvileg mondható belsőnek és külsőnek is.
 23. MagyarGergely

  Krán - a sötétség birodalma

  Üdv! Fogalmilag kérdezed, vagy azt, hogy melyik-melyik? Javaslom a szószedetben a szócikkek megnézését, (külső-, belső-, tiltott) és a térkép megnézését, ott jelölve vannak.
 24. Darabolo

  Krán - a sötétség birodalma

  Honnantól számít egy tartomány középső tartománynak? A belső és a külső elég nyilvánvalónak tűnik.
 25. Darabolo

  Dumaterem

  90 százalékban egyet értek veled. Hála istennek nem osztozunk egy elmén, így szerintem ennyi nekünk elég is :D
 26. A képek alapján szimpatikusnak tűnik. Az pedig külön plusz pont, hogy közel van hozzánk (végre nem kell hosszan utaznunk). Ez számunkra most különösen fontos. (Bár nálunk lehet, csak Dekker képviselheti majd a családot... ). Így remélem élőben is beváltja a reményeket és máskor is lesz itt tábor. Az is jó szerintem, hogy a Pestről érkezők az autópálya révén szintén viszonylag könnyen megközelíthetik. A játékra kitalált helyek, vizesblokkok jónak és kellően tisztának tűnnek a képek alapján. A kinti közösségi helyek pedig egyszerűen szuperek. A többi meg majd élőben úgyis elválik.
 27. Andoron

  Általános beszélgető

  Ha ez jol muködik, a Halal hamarabb meg lesz mint gondolnad
 28. MagyarGergely

  Dumaterem

  Üdv! Nincs is neki létjogosultsága. Bár megjegyezném, hogy Hulla alternatív rendszere teljesen más, mint az ÚTK volt. Hulla nem hivatalos kiadó, "bármit csinálhat", és pénzt sem kellett költened azért, hogy megkapd, amit MAGUS logó és álnév alatt adnak neked... és nem hazudta azt senkinek, hogy most ez az eredeti rendszer, csak... és fű alatt nem egy direkt a régihez nem passzoló, hibákkal és lopott elemekkel teli játszhatatlan zagyvalékot ad, ráadásul folyamatos tevékenységével megosztva a rajongókat. Ettől még a "régi rendszer szemszögéből" ugyanúgy nincs létjogosultsága, de ettől még egy tisztességesen megalkotott házi rendszer, amit aztán vagy használsz, vagy nem. Az ÚTK-val sem lett volan semmi baj, HA nem úgy vezetik be, tálalják ahogyan, ha megmarad annak, ami... és nem próbálják meg lecseérlni "erőszakkal" a régit erre. Persze az üzlet az üzlet... de szerencsére oda jutott, ahová való - szerintem. A rúna cikkek közül sincs létjogosultsága az olyanoknak, amik átírják a már működő dolgokat - meglehetősen kevés ilyen van, egyébként. Azokban is van hiba. A kiegészítés - sokan szeretik toldozgatásnak hívni, szerintem - ebből a szepontból - egyáltalán nem bűn... nem hiszem, hogy lenne olyan rendszer, amit kiadnak, és azután ne lehetne a hibák és tapasztalatok, pláne az új fejlemények (mert a MAGUS-hoz pl. sok házi kiegészítő, de még néhány hivatalos is - megpróbálja lekövetni az újdonságokat, pl. regényekben megjelenteket) alapján bővíteni, kiegészíteni - maximum nem foglalkoznak vele. Tehát ezek jók.
 1. Több aktivitás betöltése
×
×
 • Új...