Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Today
 2. Tegnap
 3. Lozartan

  XVII. Kalandozok.hu Nyári Tábor 2019 - Versenymodulíró Pályázat

  20-án zárul a pályázás, de mikorra várható az eredményhirdetés? Gondolom kell idő minden zsűritagnak a beérkezett pályaművek érdemi értékelésére és még konszenzusra is kell jutnotok, ki legyen a győztes.
 4. utolsó hét
 5. tetra

  Dumaterem

  Én nem tudom, hogy kell-e a kártya és véleményt se mondok róla, de ők elindultak egy más úton már ami a MAGUS világát tekinti, tehát a szerepjáték és a kártya között erős eltérések vannak már.
 6. Darabolo

  Dumaterem

  Nem kell a kártya..... Szerintem az, ......
 7. targo

  Keres, kínál... M.A.G.U.S. könyvek..

  Köszi! Sajna tapasztaltam, habizti beugrottam hozzájuk. Azért nem volt felesleges az út! Lőttem magamnak 2 regényt.
 8. Con Salamander

  Keres, kínál... M.A.G.U.S. könyvek..

  Szia, Akár Új Tekercsekre, akár Új Törvénykönyvre vágysz, egyik sem lesz náluk. Internetes piactereket, piacos facebook-csoportokat ajánlom MAGUS szabálykönyvek felkutatásához. Üdv CS
 9. targo

  Keres, kínál... M.A.G.U.S. könyvek..

  Vevő lennék UT-ra, nem baj, ha nem szép, csak használható legyen. Nem tudjátok, hogy a Deltás formáknak van-e ilyen a körúton?
 10. Darabolo

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  egyetértek. Nekem ebből spec. az jön le, hogy a satralison a főld elem erősebb a szélnél, ami az elementálok értékein is látszik. Ill. hozzátenném, hogy a levegő elemnek, mint őselem. Szerintem épphogy a mozgás a lényege. Itt újra az elementálokra kell utalnom. Egyébként mindenben egyetértek.
 11. Antail

  Ünnepek

  @Syrand Caldern @Sir Thomas
 12. targo

  Dumaterem

  Kedves Cundior! Ebben lehet valami! Egyre többen mondják, hogy játszani kell, úgy fejlődnék a legtöbbet. Nem találtam még csapatot sajna, ami érthető is, hiszen ha már van egy összeszokott csapat, oda kockázat újat bevenni. Ezt a kockázatot igyexem minimalizálni, hátha így megszán valaki 1 vénembert!
 13. targo

  Dumaterem

  Ahh! "Vérszagra gyűl az éji vad..." Csak türelem, még nagyon nincs kész és szinte minden nap hozzáteszek, ill. elveszek belőle valamit.
 14. Coryss

  Dumaterem

  És ő (te, ti) ízekre is szedi.
 15. tetra

  Dumaterem

  Ha szét kell szedni, rám számíthatsz. Mindenki tudja, hogy egy utolsó paraszt vagyok
 16. Cundior

  Dumaterem

  Szintúgy, szívesen olvasnám az előtörténeted, vagy bármi mást, amivel kapcsolatban kérdésed merül fel. Csak pár szóban, mert rohannom kell, úgy látom mindenképpen nagyon komoly tudást szeretnél felhalmozni játék előtt, ami "felesleges". A háttéranyag ismerete teszi színesebbé, élőbbé, értékesebbé a játékot, de nem erről szól a szerepjáték. Én is azt tudom tanácsolni, kezdj bele mihamarabb, már így is jóval többet tudsz, mint bármelyik kezdő kivel valaha is találkoztam, és ha olyan társaságot találsz, aki a legcsekélyebb mértékben is elmarasztal téged, a kezdő mivoltod miatt, rögtön hagy ott őket!
 17. bűvdudás

  Dumaterem

  Dettó; számíthatsz ránk, targo!
 18. Coryss

  Dumaterem

  Üdv! Én szívesen elolvasom azt az előtőrténetet küld nyugodtan.
 19. targo

  Dumaterem

  Kedves Cundior! A félelfet én is a belső (értékei?) tulajdonságai miatt választottam. A folytonos nyughatatlanság, a beilleszkedési nehézségek szerintem a legjobb táptalaja a kalandozó vér áldásának (áldatlanságának). A szakállról lemondtam ugyan, mert mint itt rávilágítottak az esetek legalább 80%-ban nincs szakálluk. Viszont lehet ezüst mohawk taréjuk és hozzá antennányi hegyes fülük, csuda szép "ibolyakék" szemük és oly könnyű léptű, puha, ragadozó mozgásuk, mint a hegyi oroszlánnak! Semmiképp nem szeretnék fáról lődözgető, moha lepte, pitypang zabáló sztereotípiát! Legalább ebben nem tévedtem nagyot!
 20. targo

  Dumaterem

  Mélyen tisztelt Magyar Gergely Úr! Olvasok és fórumozom, de ezt mennél többet teszem, annál inkább világosabb, hogy nem állok készen. Valahogy úgy érzem ezt, mintha a tudás kis sziget lenne az ismeretlenség tengerében és mennél nagyobb tudásra teszek szert, annál nagyobb felületen érintkezik a sziget az ismeretlen tengerével. Tehát egyre jobban rányílik a szemem saját ostobaságomra. "Tápolás": Számszerű statisztikákkal még nem foglalkoztam, még csak hiteles előtörténet fabrikálásnál tartok. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudok kitölteni számisztikailag 20 perc alatt 1 karakter lapot. Inkább azt, hogy nem tartom fontosnak egyenlőre. Viszont a kalandozónak többnek kell lennie az átlag embernél (elfnél...stb.), ha jól olvastam, és a fejlődése elkerülhetetlen. Ezért kap TP-t, lép szintet, kap HM-et, Kp-t, %-ot, Mp-t...stb. Ebből úgy vélem (bár lehet, hogy tévedek), bármely kasztba tartozó "lény" a saját pályáján a legjobbra törekszik, ha hosszú életű akar maradni Yneven. Különös képen, ha elkapta a kalandozó kórt. Már tudom, hogy vigyázni kell a földi párhuzamokkal, de én is ilyesmire törexem a saját életemben, pedig nem is vagyok kalandozó! Megint csak a tapasztalat hiánya szüli az értetlenségem. Hál' istennek, hogy nem kell a kártya! Sose voltam rajta az ördög bibliáján, max. snapszerozni tudok! Előbb-utóbb elkészülök az előtörténettel, felteszem a megfelelő helyre, ha nem gond. Szeretném, ha ízekre szednétek, mert a hibáimból tanulok a legtöbbet! Előre is köszi a segítséget!
 21. Cundior

  Dumaterem

  A szakállas elf kérdése érdekes. Sok helyen előkerül, többen vitatkoznak rajta, de én a valódi problémáját abban látom, ami valójában nem is probléma. Elterjedt elképzelés a szakáltalan elf, szint mindenhol csak ilyet lehet látni, viszont én még sose olvastam sehol olyat, ami kifejezetten tiltaná a szakállasak létét (talán csak D&D-ben, de nem vagyok benne biztos). Viszont vannak ellenpéldák, ott van ugye Tanis, de már Tolkiennél is megjelenik Círdan, ki a szakállát tépi, vagy bár nem perdöntő, de a különféle MMO-k is mindig nyújtanak ilyen lehetőségeket. Szóval visszatérve az eredeti gondolatomra, nagyon erősen égett az emberek tudatába a szakálltalan elf képe, de míg a szőrös képű elfek létét semmi sem kérdőjelezi meg, több dolog kifejezetten bizonyítja meglétüket, így szerintem ez a dolog elég egyértelmű. Ez amúgy más területen is tetten érhető. Például, ha már elf, rengeteg embernél ez egyet jelent egy zöld ruhát viselő, fán alvó és íjász lénnyel, szinte mintha egy bestiáriumi szörny lenne, mindenféle mélység átgondolása nélkül. Én sose pártoltam az ilyen sztereotíp, felületes elképzeléseket, az elfek is hordanak fémpáncélt, harcolnak kardal, lándzsával, nehéz fém pajzsal, ők is építenek kőből városokat, laknak barlangok mélyi csarnokaikban, és növeszthetnek hatalmas szakállat (ezek többségére Ynevi példát is lehet hozni). Az elf egy faj, nem egy NJK találkozás egy kalandban, ami csak egyféle lehet és kész. Persze senki se értsen félre, az elfek sajátságosak, vannak "megkötéseik", egyedi világnézetük, egy játékosnak jól kell ismernie őket, ha meg akar személyesíteni egyet, de itt sokkal inkább belső dolgokról van szó, és nem arról, hogy van-e szakálluk, vagy hogy milyen tárgy van a kezükben. Tehát nem felületes sztereotípiák alapján, hanem valódi ismeretek szerint kell megítélni őket. Legalábbis szerintem.
 22. MagyarGergely

  Dumaterem

  Üdv! Szerintem ne keseredj el már előre. Gyakorlatilag egy általános fantasy ismerettel le lehet ülni játszani - azért van a KM-ed, hogy mindent tudjon, ami kell. Ha kedvet érzel hozzá, akkor keress csapatot és játssz! Ennyi a lényeg. Bele fogsz jönni, és szépen lassan gyűlnek majd az ismereteid. Nem kell elolvasni 100 könyvet, meg betanulni 100 szabályt fejből. (persze nem baj, sőt, jó, ha olvasol, de nincs kötelező szint a játék megkezdéséhez! Ne ez tartson vissza. A tápolás a mindenféle játéktechnikai előnyök halmozását és mértéktelen halmozását jelenti. Érdekes - és talán természetes - jelenség, van, aki kinövi, de a KM-eknek nem árt kezelni, mert gyűrűzve nő, ha rosszul kezelik. (Pl. összeszedsz magadnak 200-as harcértéket, a KM bemesél egy 400-as ellenfelet, legyőz, továbbra is gyengének érzed magad, legközelebb már 400-assal próbálkozol, ha ő megint egy 600-as ellenféllel "kezeli" a helyzetet, véget nem érő folyamatot - vagy elégedetlenséget okoz. (ez persze nagyon leegyszerűsítve, de a lényeg, hogy a játék lényege, a minőségi szórakozás látja kárát.) Létezik kártya is, MAGUS témájú is, de ez EGY MÁSIK játék. NEM KELL az asztali szerepjátékhoz, csak a készítők annak idején kitalálták, hogy ebből is lehet pénzt csinálni. Egyébként egy nagyon jó kis stratégiai kártyás játék, amikhez a MAGUS neveivel próbálnak hangulatot teremteni, mert persze a logóval érdeklődőt csalogatni. Hiába, a lapgyűjtögetés jobban hozza a pénzt. Persze van annak is szépsége, ha akarod, próbáld ki, abból is vannak rendezvények, és biztos vagyok benne, hogy akinek az tetszik, remekül tud szórakozni, viszont az egym ásik játék, nem összekeverendő a MAGUS asztali szerepjátékkal. (persze a kártyák képeit lehet használni modul/NJK illusztrálására is... A fantáziahiány komoly gond, főleg, ha mesélni szeretnél, de nehezen hiszem, hogy ilyen gondod lenne, ha könyveket olvasol és ez érdekel, fórumozol, stb. Szóval hajrá, tessék játszani, abból gyűlik a tapasztalat és az érdemi kérdések is.
 23. targo

  Dumaterem

  Arra a pudingpróbára nem tudom felkészültem-e...? Még vár rám 7 regény, amit nem olvastam ki (de már meg van!), az UT-t meg még nem is láttam. Sőt meg merem kockáztatni, hogy 100m-es közelségbe se kerültem egyhez sem. Szóval akkor az elfek-félelfek tkp. nem igényesen borotváltak, hanem szőrtelenek. Részemről az irigység!!! (rühellem a borotválkozást) Természetesen megfogadom a tanácsot és játékosként kezdenék, magam sem gondolnám, hogy izibe a mesélésbe kell beugranom. Gyanítom még játékosnak is elég looser lennék... :-/ Ne már!!! Kártyák is vannak??!! :-O Azok is kellenek? Nincsa még 1 darabom se! Bazira le vagyok maradva!!!
 24. nekdolan

  Dumaterem

  Könyvből nehéz megtanulni vezetni. Persze nem árt de a puding próbája mindig az evés. Szerintem nem érdemes ilyen komoly igényeket támasztani magaddal szemben. Mindenki volt kezdő, meg aztán akinek jó a hozzáállása az aligha rontja el a játékot. Azért kezdésnek mindenképp a játékosi pályát javaslom és aztán, ha már azt érzi az ember akkor jöhet a kalandmesteri szint. Játék alatt az ember meg tudja figyelni, hogy a kalandmester hogyan irányít meg hogy mi hogy működik. Visszatérve a félelfekre. A kártyák alapján nem nagyon van szakálluk: https://lapkereso.spacebar.hu/?race=11&page=1
 25. Antail

  XVII. Kalandozok.hu Nyári Tábor 2019 - Versenymodulíró Pályázat

  Már 7 beküldéssel dolgozunk. Még 6 nap van hátra.
 26. targo

  Dumaterem

  Köszönöm az érdemi segítséget! Kezdek félni tőle, hogy ez nem fog nekem menni... Talán a koromból fakadó merevség és a fantázia hiánya lesz a gond. Minden esetre sok kellemes órát töltöttem itt és komoly könyvgyűjteményem lett Magus regényekből.
 27. tetra

  Dumaterem

  Lehet, csak nem érdemes túlságosan ragaszkodni hozzá. Sokmindenben úgy működik Ynev, mint a Föld, viszont nagyon sokban viszont nem. Lazán kell kezelni, és rugalmasan. Ha a játékélményt növeli, akkor meg kell tartani, egyébként elengedni. Az, hogy mi növeli a játékélményt, mindenkinek más, szóval ezt a csapatnak kell közös nevezőre hoznia.
 28. targo

  Dumaterem

  Nem vettem magamra. Mivel sem csapatom, sem Km-em nincs. Saját kutatás és elmélyülés van folyamatban, nem minden tiszta, hát kérdezek. Gondolom erre is jó a dumaterem. Köszönöm! Meg is kaptam az univerzális választ! Már csak ez a "tápolás" nem világos teljesen, de gondolom ez azért van, mert elszigetelve próbálom megérteni ezt az egészet irodalom útján. Tehát a az élőlények fejlődési folyamatában nem lehet párhuzamot vonni a földivel, gondolom ez másra is igaz akkor. Lesz min tűnődni... Remélem letisztulnak ezek a dolgok, mert előbb-utóbb olyan KM/játékos szeretnék lenni, akiről nem süt az ősbutaság. Akinek a játék végén nem olvassák a fejére, hogy mennyire felkészületlenül érkezett egy kellemesnek ígérkező találkozóra és így elszúrta mások szórakozását.
 1. Több aktivitás betöltése
×