Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Today
 2. BigMac

  Csapatkeresô/szervezõ

  helo helo helo sziasztok, 2 embert keresünk az Angry Beavers be. kezdők vagyunk, profik jelenkezését várjuk. köszi puszi
 3. Tegnap
 4. Óóóó én nem hisztizek ilyesmin, hogy "idősebb vagyok, többet tudtam tanulni!". Teljesen el tudom fogadni a magasabb korhoz társuló türelmesebb játékot. Ez már az elfeknél is jól-rosszul, többször megmagyarázásra került. Az olyan nüansznyi dolgok adták a végső löketet a jó játékhoz szerintem, mikor (talán a summiban) azt fejtegették, hogy az igazán ősi elveket valló elfek még azt a szerény mennyiségű étket is amit magukhoz vesznek 1-2 órányi szertartásos rendszerben teszik. Ami meg azoknak teszi ezt elfogadhatóbbá, akik mondjuk a japán tea szertartásokban, és köszönet nyilvánításokban vannak otthon. Huh, sokat halandzsázom, látszik fáradt vagyok. Lényeg a dologban, hogy a KM egyébként is együtmüködőnek tűnik a tanulási idő kihasználásában. Ui: ebből 20 évet segédtanárként töltök az alkimiai laborban az elősztori szerint.
 5. Értem az érvet, de 120. szintű elf varázslók sem rohangálnak, szóval itt azért van egy kis simítani való (pl. nem mind a 40 évet varázslónak tanulással töltötte). Amúgy erre a faji korkülönbségre is igyekszik megoldást ajánlani Hulla rendszere... ha már többször szóba került.
 6. Valahol olvastam,hogy doranban egy mágiaforma 3. fokra vitele 2 évbe kerül. Tehát ha megtanuljuk az ott tanulható 6-ot ez 12 évet vesz igénybe. Számomra ez nem releváns hisz kyr vagyok, aki 40 éve doranban él, csak érdekességnek raktam be.
 7. Üdv Mindenkinek! https://kalandozok.hu/erion/tt2019 Elérhető a karakteralkotás Elérhető a hangulatkeltő novella Jó karakteralkotást mindenkinek! Kérdés esetén nyitva áll a fórum. Üdv. Antail
 8. Így már értem. Kukkantsatok bele, hogy miket rendelt Hulla az egyes képzettség fokokhoz, illetve szerintem azt korlátozhatod, hogy összesen hányféle mágiaformához ért (Doraniaknál ez legalább intuitíven benne van az ETK-ban is, mivel a különböző specializációknak más-más botjuk van). Példa: van egy mentál mágusunk, így végzett Doranban, 1. szintű... ez szerintem azt jelenti, hogy ismeri a mentál mágiát 3. fokon és akkor emellé még kiegészítésként mondjuk időmágiát 2. fokon és választhat még kettőt 1. fokon. Ezeket szépen fejlesztheti szintlépéskor, tudós, tanult róla, kikísérletezi, előszedi a könyveit stb. De ahhoz, hogy olyat tanuljon, amit eddig nem, ahhoz bizony vissza kell menjen Doranba. Ezzel kicsit korlátozod is, de azért van lehetősége fejlődni. Általánosan: 1 db 3. fokú fő specializáció, 1 db 2. fokú másodlagos terület és 2 vagy 3 db 1. fokú, amiket ugyan tanult, de azért nem mélyedt el nagyon (de képes magától fejlődni bennük). Ez 4-5 területet jelent, ezeket kombinálni is tudja, szerintem elég mozgástér, de azért nincs is teljesen szabadjára engedve, 1. fokú képzettségekkel még amúgy se tud sokmindent csinálni.
 9. Darabolo

  Történelem

  nagyon jó kis összefoglaló köszönöm szépen.
 10. utolsó hét
 11. Bocsesz. Ezekkel annyira nem vagyok képben. Tényleg egyszerűsítve használjuk Elsődlegest/másodlagost nem nézzük, ugyanaz a KP mennyiség, csak ahogy Daraboló is írta, több idő, vagy pénz. Egészen a varázslóig tökéletes volt, itt akadtam el kicsit, hogy kedves Daraboló karaktere ne legyen túl táp, de szívatni se akarom feleslegesen KP-ból.
 12. ugy hogy nincs elsődleges- másodlagos, és csak az igazán logikusnak tünő tiltottak vannak. Nem kerül több kp-ba afegyverhasználat, ha nincs meg az erőd, vagy az ügyességed, csak tovább tart a tanulása. Csak az 5 foku rendszert használjuk, oszt kész + a feltétel képzetsgéeket és így már küdődik is a rendszer.
 13. ETK Patchnek készült, de valóban önmagával konzisztens. Az Új Tekercsek KP igényei mennyiben felelnek meg az ETK-nak? Csak mert nekem az a benyomásom, hogy semennyire a sok feltétel miatt (képzettség követelmények és másodlagos/tiltott képzettség lista). ÚT rendszerben sokkal drágábbnak tűnik megtanulni valamit 4. fokon, mint ETK-ban Mf-on. Ezt hogy kompenzáljátok, ha egyáltalán? A varázslónak Hullához hasonlóan adnék egy 3. fokú és 3-4 alacsonyabb fokú mágia formát, amit aztán fejleszthet. Ezzel nem lesz túltápolva sem, de lesz lehetősége használni sok mindent. Attól függően, hogyan játszátok a tanulást, kellene visszamennie a még nem ismert mágiaformákat tanulni, de én engedném szabadon fejleszteni a meglévőket. És igen, a varázslónak nehéz döntéseket kell hoznia: toronyban ülő tudós akar lenni, aki szinte csak a mágiához ért, vagy pedig kissé szerteágazóbb tudásra vágyik, ez esetben ez azért a mágia rovására fog menni. (Persze a KM akár könnyíthet is, ha pl. varázslónk talál valami tanuláskönnyítő tekercset stb.)
 14. nem egyről beszélünk. Én a Hulla féle kiegről beszélek.
 15. Darabolo

  M*Patch

  Nagy érdeklődéssel várom. Még jó, hogy csak most tudtam meg, mert nem lenne türelmem kivárni :)
 16. Lélektannál nincs mínusz mana ktg sajnos. Ott az van, hogy százal3kos esélyed van megmondani vki jellem vonását, hazudik-e, és hogy áll-e mágikus befolyásolás alatt-e. 4-es fokon durva százalékok vannak már.
 17. Aha értem. Na ez az ami nem az ETK-ra készült, nagyon nagy a kp igény. Maradnánk a mi általunk használt verzionál. Nyilatkoznál arra is. Egyébként ha jól emlékszem ez az a verzio amikor a lélektan 4. fok miatt az asztrál varázslatokra kapsz -10%mp költséget. Ezt viszont alkalmazzuk.
 18. Nem, a Hullaféle az, amikor képzettség alapon tanulod a mágiaformákat és a képzettség szintje (szintén 5 fokú) határozza meg, hogy az adott mágia típuson belül milyen komplexitású varázslatokra képes. Van egy "keretképzettség", aminek a szintjénél egyik mágiaforma sem lehet magasabb. (A keretképzettség szintje is sokmindent meghatároz.) Természetesen, ha többféle mágiaformát ismer, kombinálhatja ezeket. (Semmilyen egyéb megkötés nincs, a manapont igényt egy táblázat alapján lehet kiszámolni). Karakter indulásakor ismeri a keretképzettséget KF (3. fok)-on, 1 formát KF-on, 2 formát AF (2. fok)-on és 2 másik formát IF (1. fok)-on. KP igénye a keretképzettségnek 6/18/36/60/90; a mágia formáknak 4/12/24/40/60. De amúgy persze érdemes megnézni a szabálykönyvet is, elvileg ebben a hónapban jön az új verzió. Szerintem nézzetek bele. (Hasonlóság még az Új Tekercsek rendszerévelm, hogy itt is vannak képesség követelmények, szóval szerintem akár integrálható is lehet...)
 19. Hulla

  M*Patch

  Szia! Egy opcionális M* szabálykönyvről van szó, amit természetesen nem lehet hivatalosnak tekinteni. A tartalma több tesztfázis óta formálódik, csiszolódik. A legújabb verziója ebben a hónapban elérhető lesz. Üdv, H.
 20. Darabolo

  M*Patch

  Huha, nem igazán tudom ez mi. Rajongói könyv, esetleg lehet hivatalosnak tekínteni? Ugyan nem tesztre, csupán olvasni hozzá lehet férni. Köszi a választ @Hulla
 21. egész pontosan az én jövendő karimról van szó. ETK-t játszunk minden szempontól csak képesség fára használjuk az UT-t Amikor én voltam a KM a karakternek 1db 3-as és 2db 2es fokú képzettséget adtam/választhatott. + tanulhatott mellé + adtam mellé az ETK szerinti 7kp/szinthez +2-t. Próbáltuk a varázslót ezzel a módszerrel egy kicsit visszafogni, de a második szinten kiderült, hogy túl jól sikerült, mivel ha a varázsló csak 5 db mágia típust is kezd el tanulni "használható" szintig (3. fok). Az azt jelenti, hogy az 5.-6. szintig meg van kötve a keze a tanulmányaiban, mire specializációt (nekromancia, mestermágia, drágakőmágia etc..) fejleszt magának az játéktechnikailag csak a 12-14 szinten válik neki elérhetővé. Ami egy kicsit elqja a az egészet, még egy életútnál is ez több évnyi játékot jelent. Nem is beszélve azon képzetségekről amik járulékosan jönnek pl: hosszabb idő egy idegen városban: nyelv, helyismeret. Gályafogságba kerül 1-2 évre, ohatatlanul meg kell vennie a tengerjárást esetleg csomózást, vagy csak azok a nyúlfaroknyi képzettségek amiket a karakter jónak látna elsajátítani. Én az általam használt eljárásra szeretném rá venni a KM-et. Ő egy kicsit szigorúbban látja a dolgokat. Na ebben kérnénk a véleményeteket. Ui: A hulla féle az amikor ha egy mágia iskolát tanulsz akkor a másik fajtát nem tanulhatod? Mert azt meg értelmetlennek tartom, mert pl. a lélekaltatást eleve lehetetlenné teszi.
 22. A felmerülő kérdésekre itt lehet választ kapni.
 23. Hát ehhez szerintem rajtatok kívül senki nem tud hozzászólni, mert nem tudjuk, hogy keveritek az ÚT-t az ETK-val. Javaslom, hogy térjetek át a Patchre Hullától, abban elég király a magasmágia (meg a többi mágia is).
 24. Sziasztok! Véleményetekre lennék kíváncsi ETK+ Új tekercsek alapján játszunk. Ha varázslót indítotok ezek alapján, ti hogyan adnátok meg neki a magas mágiát? Milyen formában? Gondolod itt arra, hogy külön van szedve idő mágiára, asztrálra, mentálra stb stb stb. (Ha jól emlékszem 7 db van ezek közül, melyeket külön-külön tud fejleszteni). Ezek közül 1-es szinten "mennyit kap meg"? Vagy "mennyit vehet meg KP-ból a varázsló? Külön leírást erre nem találtam. Egy specializálódást (pl anyag mágia 3-as fokon) a többi KP-ból, vagy esetleg többet, vagy mindet esetleg alapfokon? Ti hogyan oldjátok meg? KP-n változtatnátok (pluszba) vagy maradna ugyanannyi? (Pl: nem kap semmit, vagy csak hármat, cserébe több KP-t kap.?) Remélem érthető volt a dilemmám Előre is köszönöm a válaszokat!
 25. nekdolan

  Általános beszelgetõ

  Egy pendrive-on ami egy széfben van valahol a Bahamákon. Hmm de ja vu ...
 26. Catsmile

  Általános beszelgetõ

  Már elmúlt a jövő hét... hol a karakteralkotás?
 1. Több aktivitás betöltése
×
×
 • Új...