Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Tegnap
 2. bűvdudás

  Mágiahasználók Témája

  Kalíthas! Greol; ahogy én látom, az állat-szellemek afféle természetszellemek, nincs közük mondjuk a nekrográfiai értelemben vett szellemekhez. Inkább lelkek (anima), vagy azokból összeadódó tudatra ébredt ideák, akik/amik az adott fajhoz tartozó állatok lélekcsíráinak összességéből tevődnek össze - természetesen több szinten. (A legalacsonyabb kategóriájú állat-szellemek például azonosak egy adott állat lelkével. ) Az ilyen természetszellemekről az Enoszuke-kieg. "Rjúszúk"-ról szóló részei segítenek számunkra némi fogalmat alkotni. Nyugati felfogással mindenesetre nem könnyű megérteni a szerveződésüket és a mikéntjüket. A lakhelyüket mindenesetre én valahol a belső síkokon keresném... (vagy külső félsíkokon, ha feltételezzük, hogy az állatvilág is valamiféle isteni oltalom alatt áll). Ha a szabálykönyveket vesszük alapul, a kontinensen (Yneven) valóban csak a sámánpapok képesek állat-szellemeket idézni; legalábbis az ő erre irányuló mágiájuk van hivatalosan kidolgozva. Enoszukén bizonyos papok és pszi-használók is képesek erre a fent említett kiadvány szerint. Ugyanakkor saját véleményem szerint egyes elf megtartóknak és a Természet fő-szférával rendelkező papoknak (Arel, Antoh) is lehetne akár módjuk kisebb-nagyobb hatalmú állat-szellemek szólítására. De ez hivatalosan nincs beleintegrálva a mágiahasználatukba. Yneven néha tényleg nem könnyű meghúzni az éles határvonalat, mely fajok számítanak állatoknak, s melyek értelmes fajoknak. Ez jórészt a szörnyek, bestiák gyűjtőfogalma miatt van, mely csoport egyes tagjai inkább ide, míg mások kétségkívül oda tartoznak. A megoldás valóban a mentáltest és az intelligencia fejlettsége - valamint az égiekkel folytatott kapcsolatuk jellege - körül keresendő. A patkánybárók - nyelvükkel, eszközhasználatukkal, társadalmi szerveződésükkel - inkább az értelmes lények közé tartoznak, így valószínűleg (és szerintem) nincsenek óvó-felügyelő állat-szellemeik. A patkányoknak viszont minden bizonnyal vannak. És elképzelhető, hogy a patkánybárók képesek kommunikálni ezekkel - különösebben hangolódniuk sem kell rá.
 3. nekdolan

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Megnézzük. Addig is javaslom, hogy írjátok be manuálisan a 8. szintű bárdnak járó 360 (45*8) %-ot.
 4. tetra

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  Panaszt kaptunk a Bárd %számítására: 0 eloszthatót ír.
 5. Greol

  Mágiahasználók Témája

  Líthas Szerintetek a keleti-barbárok sámánpapjain kívül más varázshasználók is képesek lehetnek állat-szellemeket idézni? És egyáltalan minek tekinthetjük az állat-szellmeket?Hova sorolhatóak be? Ezeket leírva felmerült bennem az a kérdés ,hogy vajon hol húzódik meg Ynev kreatúrái között az a vonal amin túl már egy lényt már nem tekithetünk állatnak.A megoldás talán a mentáltest fejlettségében keresendő,de nem hinném hogy ezzel sokra mennénk. Egy valamivel gyakorlatiasabb kérdéssel illusztrálva a problémát, pl: vajon a patkánybáróknak van-e állatszellemük? (A kérdés szerintem azért is érdekes mert a Bestiáriumból tudjuk,hogy szükség esetén képesek parancsolni négylábú rokainaik kissebb csoportjainak rövid idő erejéig. Szerintem elképzelehető,hogy pont a patkányok állat-szellemének irányítása által történik a rágcsálók fölötti parancsnoklás.)
 6. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Sziasztok! Most olvasom az Amund könyvet, még csak az 55. oldalon járok, de lenne pár feltevésem-kérdésem. Tudom nem forrás jellegű kiegészítő, de azért mégiscsak ezt használják elég sokan. Ugyan az írás nyelvezete több helyen is egy kicsit erőltetett és nehezen érthető, mégis sok jó dolgot találtam benne. Kérdések: -Nem egészen értem ki Amhe-Ramun (ramuun), több helyen Temes fiaként hívatkoznak rá, mégse istenként kezdte a pályafutását, sőt senki se tudta honnan jött. - Az isteni paktum nem az első kor után keletkezett? Ez a könyv a 3-ra datálja. - Rendkívül tetszik Muezim kétes- kétszínű alakja, de bátor dolognak tartom tőle eredeztetni a dzsinnek létrejöttét, hogy elismerték vezetőnek, azt el tudom képzelni, de egy saját síkkal rendelkező, nagyhatalmu "entitás halmazt" csupán a harmadkorra visszavezetni..... - Nem túl bátor kijelentés hogy a dzsen istenek csupán hatalomszavak által alkotott emlék-istenek, maradvány-istenek? Egyáltalán miért kellene átjönniük a térkapúkon a síkra? Nézetem szerint egy isten mindenhol ki tudja fejteni hatalmát ahol hívei vannak. Egyenlőre ennyi, majd jönnek még a kérdések. Uff beszéltem.
 7. utolsó hét
 8. noPublicFG

  Frissült Ynev nagytérképe

  Köszönöm szépen! Most már minden klappol!
 9. Antail

  Frissült Ynev nagytérképe

  Koszi a hibajelzeseket! Javitottam. Jo latni, hogy hasznaljatok!
 10. MagyarGergely

  Frissült Ynev nagytérképe

  Üdv! Akadt egy kis probléma a térképpel - köszönjük, hogy jeleztétek. Antail főmágusnak hála, már rendesen működik.
 11. Xing

  A Déli-Határhegységen túl

  Üdv mindenkinek! Közben kicsit még hozzáraktunk a jégmezőkhöz a csapattal. A ti térképetekről származik az ötlet. Van egy rész, egészen délen, ami majdnem fehérrel van rajzolva, kék határvonallal. Elsőre úgy tekintettük, hogy a legalsó kék határvonalig van jelenleg a jégmező. Ahol kék a jégmező, ott szárazföld is van alatta, ahol fehér, ott csak jég, és nincs alatta valódi szárazföld. Ez idáig gondolom semmi különleges, valószínűleg, aki rajzolta, ez volt vele a célja. Egyik mesélőnk vetette fel az ötletet, hogy a DÓB idejében nem volt befagyva az alsóbb részeken a tenger. Hogy miért, az lehet, hogy természetes, pl klímaváltozás, vagy lehet nem természetes, bármilyen mágikus jelenség, ami akkor melegen (melegebben) tartotta azt a részt (Ez lehet a szürke vagy fehér folt, amire egy sztori is épülhet akár.) Nekem személy szerint a klímaváltozás a legszimpatikusabb, mert így korról korra változhat, hogy a területen tenger befagyott állapotban van, vagy nem. A felvetésen vitatkoztunk egy darabig, aztán elfogadtuk. Tehát, DÓB idejében a kék rész volt jégmező, jelenleg a fehér is. Azért fogadtuk el ezt a verziót, mert így, mint Birodalomnak, lehettek kikötővárosai a tenger partján, ami tovább színesíti DÓB-ot. Ebben a esetben pedig a jelenben, azon a vonalon végig a jégbe fagyott rejtélyes kikötővárosokat találhat a vállalkozó szellemű kalandozó, mondhatni a "kontinens kellős közepén". Akár ősi, jégbe fagyott hajókat is. Másik érdekessége lehet a dolognak, hogy amíg a legdélebbi szigetek DÓB idejében csak hajóval voltak megközelíthetőek, jelenleg gyalog átjárhatóak. Ezek a szigetek délen, amik valódi szigetek és nem csak jégtömbök, újabb titkokat rejthetnek.
 12. bűvdudás

  Új MA.G.U.S. regény, Malcolm J. Hunt: Szörnyek családja

  Én is kíváncsian várom! (Vajon mit szólnak Tharr abasziszi hívei egy szent állat megcsonkításához és arénába vetéséhez? )
 13. bűvdudás

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Üdv, Rodrigo! Egyáltalán nem írtál baromságot; van/lehet ilyen eset/gyakorlat/karakter - már pusztán konfliktusforrásként is létjogosultsága van. Ám ez esetben nem beszélhetünk nála Élet/Rend jellemről pusztán csak a pozíciója miatt, hiszen az illető a saját pecsenyéjét sütögeti (megengedhetetlen eszközökkel), illetve valamilyen romlottságot fedez önös érdekből. Az ilyen egyházi személynek vagy kevés a hite (gyarló) vagy egyenesen sutba dobta az isteni erkölcsöket. Papként egyiket sem engedheti meg magának; Ynev világán az ilyen személynek előbb-utóbb buknia kell: ezt kívánja a dramaturgia, az igazságérzet és az a tény is, hogy Yneven az istenek még a halandók életében benyújthatják a számlát, ha komolyan visszaélnek a nevükkel. A különféle, Domvik által bizonyítottan támogatott szervezeteknek (Titkos Inkvizíció, Második Arc Testvérisége) épp az ilyen esetek miatt van létjogosultsága: az efféle tekintélyelvű kultúrákban, mint a shadoni, a bűnös könnyen rejtőzhet a hatalom köntöse mögé. Ugyanakkor nem tudom megállni, hogy ne idézzek: "Az ynevi elit tipikus képviselője a gyakorlatban úgy teljesít, ahogy az e világi kiváltságosok legjobbjai tennék, ha neveltetésük során nem használnának kettős mércét, és életükben, halálukban is valódi isteneknek tartoznának számadással." (WMC: Ősi titkok láza...) Az én Ynevem a fentihez hasonló meglátások miatt idealizált világ, ahol a rossz (kisebb-nagyobb vargabetűvel ) igenis elnyeri méltó büntetését, s ahol az erkölcs és a becsület nem marketingfogás, hanem vezérfonál az emberhez méltó élethez.
 14. nekdolan

  Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

  A karialkotásból lemaradt a varázslóbot, úgyhogy egyenlőre itt pótoljuk. Minden varázsló megkapja 3. TSZ-en.
 15. Rodrigo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Sziasztok! Szia bűvdudás Ahol/ahogy én játszottam Shadonban, ott az egyház nagyon nem volt fehér, még fekete-fehér sem. A karakteremet egyik volt tanítója (aki felkent regionális vezető volt) akarta eltüntetni, mert nem volt hajlandó szemet hunyni vmi szövetséges nemes minimum szürke dolgai felett. Az egyház az politika is, míg a vallás az ami istenből fakad. És a politikai döntéseket hozó személyek a tehetetlen rendszer fontos részei, akiknek az istentől fakadó hatalma is általában megmaradt. Annyiban nem volt korrekt amit írtam, hogy nem a saját, hanem az egyház érdekeit nézte (bár azon belül akart feljebb kerülni, így szegről végről a sajátját is.) A kiátkozásnál meg nem a varázslatra, hanem a társadalmi megbélyegzésre gondolok. Amúgy ha belegondolsz, hogy vannak olyan eretneknek bélyegzett irányzatai a Domvik vallásnak, amelyektől Domvik nem vonta meg a hatalmát, de a hivatalos egyház által kiátkozottak és üldözöttek, akkor végül is nem írtam akkora nagy baromságot
 16. Üdvözlések! Örömmel jelzem, hogy Malcolm J. Hunt tollából ismét M.A.G.U.S. regény született, Szörnyek családja címmel, melyben a tét most sem kisebb, mint a korábbiakban: a döntés szabadsága, a felelősség súlya és egy család, ami talán Ynev jövőjét is meghatározza. A könyv hamarosan megjelenik, melynek tiszteletére írói támogatással nyereményjátékot is hirdetnek. A vállalkozó kedvű kalandozók tudása megmérettetik, és az ynevi istenek megsegítésével könyvbirtokos válhat belőle. Bővebb információkat itt találtok. Mivel az író előző könyvei is sokat tettek hozzá az ynevi történésekhez - a remekül megírt, fordulatokban bővelkedő kalandok pedig többszörolvasóssá minősítették a regényeit - én már nagyon várom ezt a következőt. Kinek a polcán fog ott csücsülni egy dedikált példány? Üdvözlettel Felon
 17. Mandalori

  Frissült Ynev nagytérképe

  Sziasztok! Nekem is az lenne a problémám, hogy nem tudom megnyitni a térképet, sem itt, sem a hercegi könyvtárból, sem telón, sehogy, ugyan úgy, mint az előttem szóló.... Valami ötlet? Eddig nem volt vele semmi problémám, pár nappal ezelőttig A segítséget előre is köszönöm!!!
 18. Darabolo

  Frissült Ynev nagytérképe

  Fent hercegi nagykönyvtárból nyisd meg.
 19. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Csak nem mindegy hogy hogyan, én a fent vázolt megoldást látom megoldhatónak.
 20. noPublicFG

  Frissült Ynev nagytérképe

  Sziasztok! Valamely titkos okból kifolyólag a térkép, a linkre kattintva nem tölt be. Megpróbáltam hirdetésblokkoló kikapcsolása után is, illetve másik böngészőből is, szintén sikertelenül. Ha tudnátok segíteni a megfelelő metódus megtalálásában, örülnék neki. Üdv
 21. Kate

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Hihi, ezt kipróbálhatjuk. Viccet félre téve egy számomra kedves ember (szeretett KM) mondását idézném: A mágusba az a jó, hogy mindent be lehet mesélni!
 22. bűvdudás

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Hát, nekem ő inkább Rend/Halál jelleműnek tűnik; sőt, ha a szó szoros értelmében veszem, hogy a neki nem tetszőket - és nem az isteni tilalom ellen sorozatosan vétkezőket - "átkozza ki", akkor Káosz/Halál a jelleme. (Valószínűleg beleroggyant az "Isten haragja"-szerepbe; ha túl nagy károkat okoz az egyház reputációjában, jó eséllyel a saját hitsorsosai állítják félre.) ... bár a kiátkozás a szó szoros értelmében aligha jelenthet átokszórást - Domvik papjainak nincs hozzáférése a Halál-szférához. De értem a problémát - tényleg szükség volna egy, a szürke zónában tevékenykedő, vulgármágiát használó alkasztra férfi karakterek számára is. Elvégre a bosziknak e téren jóval nagyobb a mozgásterük; nem csupán a leírások alapján, de "arzenáljuk" tekintetében is.
 23. Rodrigo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Sziasztok! Nem gondolom, hogy van kanonizálva, kivéve talán a nekromancia körébe tartozó varázslatok esetén a halál jellem, meg a torzuló aura. Ugyanakkor az tagadhatatlan, hogy bizonyos átkok, mérgezések, betegségek sem az élet-rend jellempárost erősítik. Ugyanakkor ha megnézzük pl félisten Alir Archon jellemét, ő sem az a pszichopata alkat a halál jelleme ellenére sem vagy vegyünk ellentétnek egy kockásított domvik papot, aki kiátkozza a neki nem tetszőket a pikszisből közben meg élet rend a jelleme. Szóval én sem szűkítenék be senkit se jellem-, se személyiségügyileg. (Az egyik kedvenc karim az egy tengerész (kalóz???) BM, aki inkább egy bárd lókötő jellemével rendelkezik, mint egy átkokat szóró tömeggyilkoséval.)
 24. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Hát őőőő nálam nem teszi meg. De hála neked sikerült magammal konszenzusra jutnom
 25. bűvdudás

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Megértelek; őszintén szólva nekem sem túl kézenfekvő. Csak próbáltam valamiféle magyarázattal elegyengetni a szabály "göcsörtjeit". Végülis egy isten megteheti ("Uram, áldd meg ezt az italt, s terjeszd ki rá végtelen hatalmad...!") - a kérdés az, hogy megteszi-e.
 26. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  A gond ezzel, hogy utolag nem lehet a mannapontért imádkozni, az Isten csak akkor ad hozzáférést az arkánumokhoz, litániákhoz ha előtte a megfelelő szakrális formulákat megtettük. @bűvdudás és az Istenért ( a keresztényért) se tudok megbarátkozni a hatalom italás pappal. Előbb hagynám, hogy Kate sodrófával verjen el.
 27. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Ez tetszik. Azzal a kieggel, hogy a hatalo itala fogyasztását követő 40 körös papi imával, a mannapontokat univerzálissá teheti. Természetesen csak 33 pont határértékig. Tehát a csatában megivott ital, csak BM-re ad felhatalmazást. Míg nyugalmi időben a "dupla felkészülés" mindkettőre. Köszöntem.
 1. Több aktivitás betöltése
×