Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Today
 2. Deodatus

  Con Barde, In Flames

  Vasárnap 18-21 közt is jó? Ha igen, küldjetek kérlek privátban (lehetőleg Google doc kompatibilis) emailcímet!
 3. Tegnap
 4. Sziasztok! Az alábbi MAGUS kiadványok eladóak (az állapotuk szerintem egész jó de inkább döntsétek el Ti a képek alapján): MAGUS alapkönyv > 7000 MAGUS D20 > 8000 (ezt dedikálhatom is, van benne képem) Codex > 8000 Magus és Codex kiegészítők > 6000 Magus és Codex könyvek > 2000 Sajnos rengeteg a meló, úgyhogy sok időm nincs találkozni, ha valaki kijön Rákoskeresztúrra (15-20 perc az Örstől vagy Kökitől) akkor egyenként is eladóak, ha nekem kell kimenni Örsre vagy Kökire találkozni akkor minimum 15e vagy nagyobb értékű együttes vásárlásnál. Ha valakit érdekel akkor keressen meg Messengeren (Lipták László - egy csajfej van a FB headerben, hehe https://www.facebook.com/laszlo.liptak.5458 ) Képek a könyvekről: http://www.jmu.hu/magus-elado.pdf Köszönöm, Lipták László
 5. utolsó hét
 6. nekdolan

  Con Barde, In Flames

  nekem mind1
 7. A korona és kehelyre gondolsz?
 8. Szóval összefoglalva, ha a boszorkánymester férfi a magyar nyelv szerint- márpedig félrefordítás sem lehet ok - akkor nemigen kell kimondani, hogy férfi. Mintha a király szónál kellene bizonygatni, hogy férfi, vagy a királynőnél, hogy nő. De persze úgy játszotok ahogy akartok.
 9. Igen, de tágabban értelmezve a Feketemágia hatását (ugyan varázslókról szóló cikkben van, de mivel egyetemes mágiahatásról van szó, meglepne, ha pont csak varázslókat pécézne ki ez a mágikus hatás), simán kompenzálódhat a dobáskód (https://www.kalandozok.hu/magus/runa/2.4/kasztokkinpadonavarazslo(nyulaszizsolt)runa2.4.pdf): Ezt kiegészíted a korból származó levonással (akár -4) öreg birinéne a feketemágus 5-15-ös sávban mozgó szépséggel rendelkezhet.
 10. Boszorkánymester lehet-e nő kérdéskörhöz. Szerintem nem, és ugyan valahol mintha olvastam volna, hogy a BM mágia nőknél nemigen van, de a magyar nyelvben a boszorkánymester férfi. https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/b-1EF8E/boszorkanymester-21912/ boszorkánymester főnév 1. (néprajz) <A babona szerint> férfi boszorkány, aki titokzatos földalatti erőket tud felidézni. Tizenhárman vannak, hat boszorkánymester és hét boszorkány. (Jósika Miklós) Rohantak velük szembe … a Gellérthegyre gyülekező boszorkánymesterek. (Mikszáth Kálmán) 2. (néprajz) <A babona szerint> varázsló, varázslással foglalkozó férfi. Ne tulajdonítsunk az öreg szolgának jóstehetséget … sem jós, sem boszorkánymester nem lévén. (Jósika Miklós) 3. (ritka, tréfás) Bűvész, szemfényvesztő. Kártyamutatványokkal szórakoztatta a társaságot ez a boszorkánymester. Emeltetett ama színpad egy nagy nevezetes szemfényvesztő előadásai végett, ki … elismert feketeművész [= bűvész] és boszorkánymester. (Jókai Mór) A kis elegáns öregúr olyan volt, mint egy boszorkánymester: a legnehezebb dolgokban is talpraesetten és egyszerűen oldotta meg a csomót. (Móricz Zsigmond)
 11. Con Salamander

  Con Barde, In Flames

  Üdv, Nekem legkésőbb 23 óráig jó, mondjuk 19-22 volna optimális. Üdv, CS
 12. Deodatus

  Con Barde, In Flames

  Amint írtam, játék mindennel együtt kb. 3 óra. Nekem az az ideális, ha minél később kezdünk, de tudok valamennyire alkalmazkodni. @tetra,@Con Salamander,@nekdolan: Írjatok, ha van preferenciátok arról, hogy mettől-meddig legyen a játék!
 13. Yes. Yes. Senkit, semmiről. Beszélgetünk. Az meg egy jó dolog. Mindenki elmondja a véleményét, akár többször is. Oszt ennyi. Visszakanyarodva, én @Cundiorral értek egyet. Nem egyszer meséltem be idős boszorkányt a falu szélén. Akár kedves, aranyos verzióban. Akár csúf, gonosz hokuszpok verzióban.( Nah, hát transzi volt ) Egy valamit elfelejtetek. A boszorkány már alacsony szinten képes a lelket "kilakoltatni" s sajátját behelyezni. Ezzel egy plusz testet nyerve. Annak a sokadik testnek ( játéktechnikailag összesen 3 lehet, az eredetivel együtt) ugyan már miért ne lehetne csúnya a külseje? Nem felétlen a szerint választanak testet, hogy az milyen szép. Lehet ez a kényszer, menekülési vonal, szépség, esetleg hatalomátvétel (nemesek, királyi családok).
 14. Üdv! Nem, nem fogadjuk el. Az eredeti MAGUS-ban nincs ilyen. blá...(és annak, aki alkotta, nem is volt joga belenyúlni ebbe...) de ez másik kérdés, csak olyan, mint a rosszul elhyelezett vívótőr bukfenc közben: szúrja a szemem. nincs is ilyen a MAGUA-ban... elolvastad az 1TK-ban a vonatkozó részt? (nem mellesleg, 1Km-es városfal sincs... ez csak ilyen túlzó legenda...) Jadis, nem ugrik be, hogy most melyik történetre gondolsz... de - lehat, hogy most engem szállt meg valami nagy világbéke hangulat - komolyan nem értem, hogy itt most mi a fontos, avagy min is folyik a vita. Illetve hogy miért. A boszorkány csak nő lehet. pont. Le van írva (és van, akik még ezt is megszegik... ) A boszorkánymesternél nincs leírva, hogy csak férfi lehet. Mi nem érthető ezen? NEM női kaszt, NEM tipikus, főleg a MAGUS-ban, ahol "kiosztották" a hagyományos férfi-női szerepeket... de ettől még lehet. Miért is ne? Csak nem értem, kit miről kell meggyőzni... úgyis mindenki azt játszik, amit akar. Ha egy KM engedi a női boszorkánymestert, majd eldönti, mi legyen a magzatmegrontással. Az is lehet, hogy az a játékos pont nem akarja, vagy pont nem jön elő. Persze érdekes kérdés... de kicsit olyan fölöslegesnek tartom - még - kordában tartott indulatokkal a semmit és a másik semmit bizonygatni. Persze ettől még lehet... de jobban kedvelem a konkrét kérdéseket meg problémafelvetéseket.
 15. Bocsánat, nem beleszólni akarok, de szerintem összevetni egy meseelemet, a csúf, öreg boszorkányt azzal, hogy egy játék (ami ezzel a lehetőséggel egyszerűen elfelejtett számolni) milyen dobáskóddal számol, és mennyi az öregedés módosítója, nekem nem igazán tűnik szerencsés dolognak. Ezzel nem minősíteni akarom az elgondolást, csak egyszerűen ez a szempont vélhetőleg nem szerepelt az alkotók elképzelései között, ezért szerintem abból nem lehet visszakövetkeztetni más dolgokra. Az pedig mindentől függetlenül érdekes kérdés, hogy szerintetek miért elképzelhetetlen, hogy egy boszorkány idővel (akár több 100 év), különféle behatások, átkok, rontások miatt, túlzott hatalom itala fogyasztás után (ez nyilván szabályfüggetlen, esetleg hangulati elem, nem rendszer támogatott), vagy bármi okból elcsúfuljon? Ok, valószínű nem fog, de lehet, ez egy fantáziavilág. Elfogadjuk a félig Od alapú mágiát használó, félelf nekromantát, aki egy 1 kilóméter vastag várfallal körülvett városban kalandozik, de az öreg banya lehetetlen, mert dobáskód -4 még mindig csak átlagos? Elnézést, de ez szerintem fantáziázlanság, és az én szememben az egész szerepjáték szellemiségével ellenkezik. Ettől függetenül még mindig tartom, hogyha valaki női boszorkánymesterrel akar játszani, csak nyugodtan. Én még a Magzat megrontását is engedném számára módosítani. Tehát nem baj, csak mint ahogy korábban is céloztam rá, az ezt alátámasztani igyekvő logika sánta.
 16. Csakhogy ez a varázslat az eredeti alapkönyvben (KKUK) nem szerepel, ez későbbi (MTK) toldás. A kaszt leírásában nem szerepel, hogy csak férfi lehet, ami a többi ilyen kasztnál, alkasztnál viszont szerepel, ahol ez kitétel (pl. Kyel pap). Szóval ez az érv, hogy van egy varázslat, amit később raktak hozzá, ami utalást tartalmaz, mert explicit kijelentést nem, ez az érv sem annyira erős. Rúna forrást örömmel veszek, ha ott szerepel, hogy bm csak férfi lehet. A regény címe továbbra sem jut eszembe, de majd hátha a többiek kisegítenek. MG, esetleg neked nem rémlik?
 17. Pedig ez bizony explicit szabály. Boszi nem lehet csúnya, mert a dobáskódja nem engedi.
 18. Darabolo

  Dumaterem

  Régi rossz emlék. Volt egy tolvaj a csapatban aki a játékot teljes mértékben kisajátította, és a tolvajlásra és betörésekre használta el a játék idő nagy részét. A csapat nem tudott hozzá csatlakozni, mert egyrészt nem szólt ezekről, másrészt nem az a típusú csapat volt.
 19. Én nem tudok arról, hogy női BM lehetséges volna. Ha így lenne, a magzat megrontása varázslatnál az lenne, hogy csak saját neméhez tartozó magzat esetén működik, hiszen ha a szándék az, hogy férfi és női BM között nincs különbség, ennél az egy varázslatnál mi jelentősége lenne? Regényben női BM-ről nem tudok, ha tudtok rá konkrétumot, pls. osszátok meg. Ahogy boszi sem lehet férfi, BM nem lehet nő. Az előbbi alapkönyvben leírt dolog, de úgy emlékszem ez utóbbi is valahol leírásra került (valamelyik Rúnában talán). A boszi csak szép lehet érv szerintem annyira nem releváns. Pláne nem következik bellőle egyenesen, hogy ha csúnya, akkor BM kell, hogy legyen.
 20. Greol

  Dumaterem

  Igen,szerencsére a játékosi közösségek és a hivatalos anyagok is felülírták már valamennyire. A jövőben azon kellene lenni,hogy ez tovább erősödjön,még jobban kidolgozottá válljon. Remélhetőleg idővel Niaréval kapcsolatban is hasonló folyamatok indulnak meg,amelyek idővel a hivatalosság szintjére lépnek. Akkor majd elérkezik egy részletes Niare leírás ideje.
 21. tetra

  Dumaterem

  Na ez érdekel, mi az ellenszenv forrása szegény %bűvészekkel szemben?
 22. MagyarGergely

  Dumaterem

  Üdv! Már miért ne lehetne semmire se használni?? Nem értem. Komolyan. Az nem új - ne mondd, hogy az... - hogy az Ynevet leíró, másoktól és más időben keletkezett leírások között byzon-nagy ellentmondások vannak... De ez az elzárkózás dolog pont nem az. Mert nem az és kész. Játszani akarsz ott? Tedd. Lehet - ahogy fentebb írták is - eleve enoszukéra, Niaréra tervezett életutat játszani. Hajrá. Nem lehet kijönni. bemenni? Tényleg? Yneven az összes leírás ilyen... nem lehet abbitot csempészni... de a kalandozóknak lehet. Nem lehet Toronba/kránba menni, de a kalandozók megoldják... stb. Nem lehet Enoszukét lehagyni... tényleg? A játékosok, a kalandozók megoldják, ez lesz a feladatuk. 2-3-4-5-6 játék alkalom... ahogy éppen KM-ként gondolod. Több játékom, előtörténetjátékom volt már, ahol ez a két régió érintve volt... sosem okozott legyőzhetetlen akadályt - csak éppen meg kellett küzdeni érte, ez adta az értékét utána! Több kalandmodulban is érintett mindkét terület... tehát még találkozni is lehet onnan származókkal. Elképzelhetők a két országból származó közösségek - meg kell írni a történelmüket, hogyan kerültek oda, ahova. Ha pedig Ynev töréténelmének lasú fejlődését is követed, akkor mára eléggé szétzilálódott mind a sziget, mind a ki-beutazást megnehezítő erők... és a három részre osztott Enoszuke már igencsak bekapcsolódott Ynev vérkeringésébe. Tehát még játszhatóbb.
 23. Darabolo

  Dumaterem

  Azért tetszik, mert tetszik. Az ideggörcs kerülget a sámánoknak már az említésétől is (nálam nem játszhatnak velük, mint ahogy tolvajjal sem), mégse győzködlek a kedvenc kasztodról, hogy de hát miért szereted... Kinek ez, kinek az. Ynev olyanra lett megalkotva, hogy mindenki megtalálja azt amit keres. Ami nem tetszik, oda nem kell ellátogatni. Hidd el, sok csapat épp az izoláltság miatt játszik, ezeken a területeken. Vannak csapatok akik élútat játszanak le egy-egy ország határain belül, sőt tovább megyek 1-1 város határain belül. Mégis teljes értékű játékot játszanak. Nekem pl. nagy álmom egy enoszukei életút, csak eleddig nem találkoztam olyan KM-el aki hajlandó lett volna rá, VAGY kellőképpen áttudta volna érezni a középkori-, ókori japán szellemiségét. Most mond meg őszintén, mindez fönn a francban a tenger közepén, hát nem fér el?! Annyi lukas folt van még yneven, ha akarsz valami érdemlegeset helyette, alkosd meg és bíztosra veszem, hogy @MagyarGergely tárt karokkal fogja fogadni. Olvastam már cikkedet, és alapos író vagy, nem adsz ki silányat a kezeid közül.
 24. Greol

  Dumaterem

  Nyilván. Ynev más részeihez képest képest eléggé elszigetelt lehet. Amit én vitatok a 100%-os izoláltság létjogosutsága,illetve az,hogy mennyire fér össze a többi kiadványban leírtakkal. Szerintem semennyire. Igazad van,megy is a csillag. Amúgy érdmesnek tartom megjegyezni,hogy Niare elzártságát is ugyanennyire rossznak tartom. Egy újabb hatalmas kiterjedésű folt a térképen amit nem lehet rendesen felhasználni semmire sem. Ráadásul itt még annyival is rosszabb a helyzet,hogy Chapman az utolsó könyvben több helyen megerősítette az ország elzártságát,ami ugyan nem pont ugyanolyan mértékű mint Szürkecsuklyás Enoszuke elszeparáltsága,de elég ahhoz,hogy felhasználhatatlan maradjon. (Tudom,volt már egy kisérlet a terület játékba való bevonására egy modul erejéig,de nem tudom hogy ez mennyire sikerült jól,vagy hogy a késöbbiekben mennyire lehetne ezt megismételni.)
 25. Greol

  Dumaterem

  De itt nem az én véleményemről van szó,hanem azokéról akik kiadványokat írják! Ellentmond a többi hivatalos kiadványnak és a regényeknek! Amúgy - tényleg nem kötekedésből kérdezem - mi jó benne?Jóformán nem is M* hanem egy satnyára sikeredett d100-as Legend of the Five Rings. Átnéztem már párszor,nem rémlik ilyesmi,persze időnként nekem is kimennek dolgok a fejemből. Meglepődnék,ha tényleg így volna.
 26. MagyarGergely

  Dumaterem

  Üdv! @Greol, nem értem, min vagy annyira fennakadva. Máskor nem okoz gondolt EGYBEN értelmezni a forrásokat. Ezt is így kell. Enoszuke zárt. De azért vannak kivételek... Soroltál párat. De mondjuk lehet, hogy két paraszt nem hajt csak úgy át egy birkát a határon, mint mondjuk abasziszból Doriába. Enoszukét japánról másolták... Eredetileg is, mert a "nindzsák cool-ok", és utána is, mert Jardain "japanológus", és csak meg kell nézni a szó szerint japánból átvett enoszukei kifejezéseket A japán történelemben nem vagyok annyira otthon, hogy felismerjem az átfedéseket, de gyanítom, hogy egy igazán hozzáértő számos megfelelést találna. Erionba térkapun mentek... amit néha meg is nyitnak.... zöld hullám vándorai? Ez most csak beugrott. De valahol mintha ilyesmit olvastam volna. Kaouraut tisztelő nagyobb közösségről én sem tudok. Viszont egyáltalán nem alap, hogy ahol sok enoszukei van, ott Kaoraku kerül elő... tessék megnézni, hogy milyen isteneket tisztelnek Enoszukén, és melyiket kik és milyen elterjedéssel... Kaoraku csak addig volt az "alap+ enoszukei isten, amíg a szigetet a Szürkecsuklyások alaposabban ki nem dolgozták (vagy Japánt át nem írták rá - nézőpont kérdése).
 1. Több aktivitás betöltése
×
×
 • Új...