Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Today
 2. Nem értem a válaszokat. Megkötések, háziszabályok. Ha valamit táposnak találtok, érdemes elolvasni a szabálykönyvet. Teleportálni egyik helyről a másikra lehet. De a a kéz mozog, tehát a varázslat ellövésének pillanatában nem tudhatod, hogy hol lesz a kéz, amibe teleportálni szeretnél x idő múlva. Ezek nem átvitt értelmű vagy relatív fogalmak hanem KONKRÉT helyet igényelnek. Szóval csak akkor fog működni, ha a kéz mindig egy helyen vagy a varázslat aktiválódásának pillanatában AZON a helyen van. Lényegében tehát a varázsló nem tudja megoldani. Pech. Általános dolog, hogy az ilyen "szofisztikált" ötletek csak a többi varázshasználónál működnek. A mozaikmágia alapvetően nem alkalmas az ilyen "apró változtatásos", relatíve vagy alternatívan értelmezett dolgok megjelenítésére. Ez egy teljesen homogén, letisztult rendszera, ami nem ismeri meg Józsi kezét vagy Józsi unokaöccsének épp aznap aktuális barátnőjét, sem a kedvenc, kígyómintás markolatú kardját (viszont Józsit igen, ha szimpatkus módszerrel befogható). Ez olyan, mint a matek. Kurta hatékony, de vannak korlátai. Legalábbis nálam nem működne, mert nem szabályos. Mesélő válogatja természetesen, de akkor már háziszabályokról beszélünk...
 3. Jesszum pepi. Mennyiért adnál egy mitrill kardot?
 4. Üdv! Már megbocsáss, de akkor minek kérdezel? Néz meg, hogy van a te Yneveden, és legyen csak úgy nyugodtan. - utalva az előző felvetésre.
 5. Tegnap
 6. Sajnos (szerencsére? ) nem. Kyr metódus pszi diszciplínája szükséges hozzá.
 7. Én ezt mindig is úgy értelmeztem, hogy a varázsló helyett, a rúna hozza létre a varázslatot (mindegy ki aktiválja), és ebben az értelemben a paraméterek azonosak. Nyilván nincs saját zónája egy varázsjelnek, de ettől még szerintem a varázstárgy hatásának mindenben meg kell egyeznie, az eredeti varázslattal, nem kaphatnak extra tulajdonságokat (például nagyobb hatótáv). Ugye ott van a varázsló és a varázsjelei közötti szimpatikus viszony, de ettől függetlenül én sem tartom valószínűnek, hogy egy varázsló ennyire "elaprózná" magát. Ez viszont nem szabály, olyan kalandozótárssal tehet kivételt, akire az életét is rábízná. Ez inkább szerintem szerepjátékos kérdés.
 8. Köszönöm a válaszokat! Cundior, én is valahogy úgy okoskodnék ÚTK-ban ahogy te írod. Ha magamnak akarnám készíteni azt a teleportálós kardot, akkor nem lenne probléma a Zóna varázsjelemmel operálni. De én a kardot valaki másnak szánom, és így kicsit zavar, hogy az én Zónámmal kellene machinálni. Aztán lehet alaptalanul zavar... érhet bármilyen hátrány amiatt hogy az én Zónámat használja valaki más a teleportálós kardjához? A kérdés valójában az (is), hogy az ÚTK-s Mágikus Aura Varázsjelbe foglalt varázslatoknak mekkora a hatótávolsága. Pl. Érzelmek Botja (501. oldal). Ahogy le van írva a könyvben, az azt sugallja, hogy ezek a varázstárgyak müködöképesek a varázsló Zónáján kívül is, tehát a varázsló nemcsak saját magának készíthet varázstárgyakat, hanem olyanoknak is akik maguk nem mágiahasználók. (Le is van írva, hogy nem kell mágiahasználónak lenni a varázstárgyak aktiválásához, de ahhoz hogy fel tudd olvasni a rúnákat helyesen, kell Rúnamágia 2. fokra.) Namármost ha ez így van, az azt feltételezi, hogy a Mágikus Aura Varázsjelnek van valami önálló, a készítöjétöl független Zónája, amin belül létte tudja hozni a belé foglalt varázslatokat. Pl amin belül az Érzelmek Botja létre tudja hozni az asztrálmágiáit (ha egy nem-varázsló használja). Csakhogy nincs leírva, mekkora ez a hatótáv. Ki mit gondol? Mi tendálunk afelé hogy úgy vegyük, a Mágikus Aura Varázsjelnek is ugyanúgy 20 méteres a Zónája, mint a varázslónak - de a Mágikus Aura Varázsjel zónája nem = a készítö varázsló Zónájával.
 9. mozaik varázsló manapontja természetes alvás után visszakapja a pontjait? etk.
 10. Huh, asszem túl fáradt vagyok én most ehhez. Tusé, @Cundior legyőztél a saját fegyveremmel.
 11. A tűzvarázsló nem fog kapni abbit cuccot azt már eldöntöttem. az én ynevemben az abbit acél fegyvert csak ifinbe lehet venni vagy rendelni. a könyvbe szereplő ár szorozva 250.-el.
 12. Azok kik, még a szószedetben sem találtam róluk semmit? Hmm... ez biztos? Nekem nem rémlik ilyesmi. Hol írnak erről?
 13. Csak félre értettél... Ez nem a gyűlölködésről szólt. A matekkal kapcsolatban igazad van, éjszakás voltam szóljon ez mellettem.
 14. 2. szinten 41 mana? Nem is beszélve arról, hogy ÚTK-ban a magasmágusnak minden mágiaiskolát külön meg kell venni. Ez 5-6. szinttől válik lehetségessé a gyakorlatban, és csak akkor HA ezért tett. Hanyas szinten is kapott ETK-ban rúnamágiát INGYEN!!! az ÖSSZES varázsló, 6? Wááááá de táp!!! (ÚTK-ban a varázsló jelentősen gyengébb, mint ETK-ban, úgyhogy tudom, hogy gyűlölöd, de most nagyon mellé ment ez a kritika.)
 15. Wááááááá! De fura az UTK-t müködés közben látni. Régebben olvastam magam is, de hihetetlenül tápnak tünik, hogy egy kettes szintű varázsló egy ilyen léptékű mágiát alkosson. Ne értsetek félre, ettől függetlenül jó játékot kívánok.
 16. Üdv! @Magus Sebastian, röviden, lehet. De azért nem mindegy, hogyan és nem is olyan egyszerűen. Ha világhűen akarsz mesélni, akkor egyrészt az abbitacél titkát csak Abasziszban ismerik. Azaz, gondolhatnánk, hogy csak ott kovácsolhatnak abbitacél dolgokat - ám ez nem feltétlenül igaz. Ha jól, szó szerint átnézzük a forrásokat, akkor azok rendre - ebből a szempontból - nem egyértelműen fogalmaznak, vagy legalább is nem kizárólagosan ezt tükrözik. Mert az abbitacél bányászata, az abbitacél előállítása, feldolgozása... NEM a kovácsolást jelenti. Azaz, egyértelmű, hogy abbitacélt csak Abasziszban bányásznak - bár házi anyagokban már erre is van kivétel... - azt az ottani kovácsmesterek - pontosabban a négy klán - tudja feldolgozni, azaz előállítani az abbitrécből a titkos összetevőjű abbitacélt. Arról azonban nem szólnak, nem tiltják a források, hogy a kész abbitacélt, amit mondjuk rudakban szállítanak, más kovácsok is használhatják, azaz bár nem tudnának önállóan abbitacélt előállítani, a kész abbitacélt felhasználni igen, és így bárhol készülhetnek abbitacél tárgyak. Azért, nyilván, az abbitacél sajátosságai, "hype"-ja okán nyilván nem ez a kezdő szint a kovácsolásban... de nem zárható ki a dolog. Ugyanezt erősíti, hogy Ynev számtalan helyén felbukkannak az abbitacél tárgyak, olyan hatalmas dolgok is, amit nem hiszem, hogy megéri egész Yneven átszállítani - bár ez is kétségkívül érdekes kihívás és kaland lehet. Tehát feltételezhető, hogy ahol jó kovácsok vannak, ott akad, akadhat olyan, aki fel tudja dolgozni ak ész abbitacélt, következésképpen Ordanban is lehet ilyen kovács - az Ordani Rend elég különleges fém cuccokkal rendelkezik, nyilván jó kis kovácsklánokat, műhelyeket tart fenn. (Az ÚTK-ban meg - BLÁ - ott vannak a seamariak is). Ha valaki nagyon ortodox módon gondolkodik erről, akkor sem zárható ki a dolog, de nyilván nem intézményes, ez esetben egy kalandozó simán elutazhat Abasziszba és ott jó pénzért, külön kalandokért akár, de kovácsoltathat magának lángkardot abbitacélból is. Egy újabb filozófiai kérdés lehet, hogy "a" lángkardhoz ki ért, mert egy jó kovácsmester akár minta alapján is csinálhat, de az is tény, hogy a lángkard nem csak Ordan provilégiuma, a Sogron-papokra (Toron) is jellemző, tehát ott is ismerik, és mindkét helyről elterjedhetett ennek a típusú karnak a kovácsolási technikája, nyilván a kyr gyökerek okán, és ezért minden onnen származó kovács-tudás része lehet - pyarul szólva egy jó azsisz kovácsmester is készíthet lángkardot. És kész is. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, pont ezen kérdés körülményei kapcsán, hogy vigyázz az ÚTK-s leírásokkal (Ynevvel), mert az sok helyen, példának okáért Ordan vonatkozásban is végzetesen elkanyarodott a MAGUS eredeti világától, világképétől, tehát sokszor fest torz képet. Játssz a MAGUS eredeti játékrendszerével, sokkal több hozzáértőt, kiegészítőt, színesítést, kalandmodult stb. találsz majd hozzá.
 17. így igaz. ÚJ TÖRVÉNYKÖNYV.5 fokozatú KÉPZETTSÉGEK.
 18. Ezt ÚTK-ban úgy lehet megoldani szabályok szerint, hogy van valahol egy Zóna varázsjeled, ahol a kard van, amikor éppen nincs nálad. Aztán kell 2 rúna, mondjuk egy gyűrűn, amelyek közül az egyik a Zóna varázsjelhez, a másik a gyűrűt viselő kézbe teleportálja a kardot. A felépítése pedig: Mágikus Aura varázsjel 13 Mp + 1 Mp Teleport (mivel 3 fontot nem halad meg egy kard) +5 Mp a Zóna varázsjel használata + használat gyakorisága 3/6/12/24 Mp (naponta/óránként-körönként/folyamatosan). Mi itt még betettünk egy háziszabályt 9 Mp percenkénti használatért, mert sok varázslatnál szükség volt rá. Szóval ha körönként szeretné teleportálgatni, az 2 rúna, darabja 31 Mp, és akin a gyűrű van, annak csak ki kell mondania a varázsszót. Ha érintéssel akarod aktiválni +5 Mp, ha gondolati úton (talán ez a legpraktikusabb) +10 Mp, tehát összesen 41 Mp.
 19. Ennyi szerintem nem elég, föleg hogy az alap mágikus tárgyakon kívül mást szeretnél létrehozni. Szimpatikus mágiát minden képpen raknék bele, azzal kötném össze a fegyver forgatóját a fegyverrel. Mindenképpen korlátoznám a használati egységek számát. Teszem azt +10 mannáért 5 alkalom lehet használni. Természetesen ez feltölthető lenne. Én nem emlékszem olyanra, hogy a teleport ilyen korlátozást kapott volna... persze, nincs kizárva, hogy én emlékszem rosszúl. ui: Üdv a csapatban!
 20. utolsó hét
 21. Sziasztok! Ez az elsö bejegyzésem itt a Kalandozok.hun. 1. kérdés: Kisugárzó Varázsjelbe foglalt Teleport szerintetek milyen messzire képes elteleportálni a célszemélyt (aki megérinti a varázsjelet) alaphelyzetben? Ha a varázsló teleportál, ugye a Zónáján belül tud csak. Vajon van magának a varázsjelnek is egy 20 méteres Zónája? 2. kérdés: milyen Jelmágia (Rúnamágia) / mozaikmágia kombóval lehet szerintetek kézbe teleportálós kardot készíteni? Olyasmit, mint amilyen Vyergasnak van a Kráni Krónikában. ETK-s Kisugárzó Varázsjel + Teleportot ti megengednétek? ÚTK-s Mágikus Aura Varázsjel + Teleport?
 22. Hulla

  Segítségkérése a játékhoz

  Elnézést, hogy bele szólok, de sztem ÚTK-t játszik.
 23. Nem tudom mivel játszol @Magus Sebastian, de az etk-ban nem ad képzetség + mannapontot, de még az UT-ban sem. Én ennek a kettőnek a kombóját használom.
 24. Köszi @Shen Kizártnak tartom! Annyira specifikus és hagyományokon alapuló kardról beszélünk, hogy az utolsó széndarabkáig le vannak szabályozva benne a hozzávalók. Szerintem. Most miről beszélsz? Nem igazán értem ezt a szöveget. Egyébként javaslom lépj szintet :D az mindig hozza a mannát. :D
 25. Tűzvarázslónak lehet-e később abbit-acélból láng kardja és láng tőre? mozaik varázslónál a magas mágia 3 fok ad plusz 1 manapontot. van más olyan képzettség ami manna pontot tud adni?
 26. Shen

  Segítségkérése a játékhoz

  Summarium 459. oldala
 1. Több aktivitás betöltése
×
×
 • Új...