Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Today
 2. Tegnap
 3. Catsmile

  Általános beszélgető

  Hangulatkeltő? Karakteralkotás? Mikor már?
 4. Antail

  Kérések a táborral kapcsolatban

  SF-bol hozok egy kombucha csapot.
 5. Hulla

  Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  És most, hogy én is a végére értem, kellemes meglepetésként ért, hogy az záró epizódot magyarok csinálták.
 6. BigMac

  Kérések a táborral kapcsolatban

  Kalandozok. hu-s hordozható sörcsap beszerzését javasolnám.
 7. utolsó hét
 8. BigMac

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  én ugyse férek be sehova ugyhogy trolllolo KOBOLDS ATE MY BABY-t elhelyeznék ide
 9. Sir Thomas

  KULT - freestyle, csütörtök este (Sir Thomas)

  Most talán inkább ez a kép lesz a jellemzőbb....
 10. Neko

  KULT - freestyle, csütörtök este (Sir Thomas)

  Mert már nagyon várom...
 11. Neko

  KULT - freestyle, csütörtök este (Sir Thomas)

  Jaj, köszi Jadis az emlékeztetőt.
 12. Neko

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Júj... de klassz lenne... én szívesen benne vagyok ilyesmiben, ha lesz. Mondhatni lelkesen jelentkezem:
 13. Bitschak

  Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Még egy szavazat a szerelemre, halálra és robotokra. Egy nap alatt végigpörgettem. Rövid, nagyon jó, párszor elgondolkodtató. Nekem nagyon bejött! Érdemes megnézni, de vigyázni is kell, mert felnőtt tartalmas
 14. Shordanus

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Az alábbi rendszerekben és világokban nagyon szívesen játszanék, kipróbálnám magamat: Call of Cthulhu, Kult, Dragon Age, Yggdrasill, Witcher, Firefly, Star Wars, Aliens. Chutulhu játékra örömmel jelentkeznék amíg van még szabad férőhely.
 15. Jadis

  KULT - freestyle, csütörtök este (Sir Thomas)

  Martin eddig titkolt (és maga által sem ismert) oldala. És mint megtudtuk, nem egy van belőle, szóval ő "egy" Charon. Charon a görög mitológiában az alvilág hajósa, aki átviszi a holtak lelkét a Styx folyón. A játékban amolyan "kis halál"-ként ismertük meg.
 16. Antail

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Regen volt hivatalos live esemenyunk is a taborban, sot sajat szabalyrendszer is ra. Barmi szoba johet, ha van ra eleg jelentkezo.
 17. Neko

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Én szívesen kipróbálnék - számomra még - új játékokat is akár. Eddig csak a MAGUS, a KULT, a D&D, Vampire és egy fél alkalmas Chutulhu van az ismereteim között. Az "űrös" téma (EP - ahogy hallottam) nem kifejezetten az én világom, de amúgy még akár ezen a területen is szívesen bővítem az ismereteimet, ha be lehet majd még csatlakozni valamelyik játékodra Sirtom. Amúgy Larp is szóba jöhet akár? Mert én arra is vevő lennék.
 18. Neko

  KULT - freestyle, csütörtök este (Sir Thomas)

  Júj de jóóó, már alig várjuk. U.i.: Gyerekek lehet én lettem amnéziás, de ki az a Charon?
 19. MagyarGergely

  Ynev országai

  Üdv! És az még a jó része
 20. Jadis

  Hogy használod a kalandozok.hu-t?

  Játékosként legtöbbször a szószedetet (pl. előtörténet íráshoz), a névgenerátort és néha a térképet szoktam használni, előfordult már, hogy a cikkgyűjteményben is böngésztem, de elég nehezen találtam megfelelő (témában és minőségben) cikkeket, így inkább a könyveket és a szószedetet szoktam forgatni. Ezeket mindig PC-ről. A kronológiát még nem próbáltam, de hamarosan megint alkotok karaktert, szerintem sorra fog kerülni az is. Ezen kívül a fórumot nézem elég rendszeresen (változó, de átlagosan azért heti egyszer legalább ránézek), gépről és telefonról/tabletről is szoktam böngészni.
 21. nekdolan

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  A Második törvénykönyvben találod meg a váltott kaszt leírását. Alapvetően a következőképp működik: Az alap kaszt 3 szintet veszít, ami a képzettségeken kívül mindenre kihat (HM, Pszí, Mana levonások). Az új kaszt HM-je a kaszthoz tartozó alapról indul, és addig nem írja felül a karakter HM értékeit, amíg azok nem lesznek nagyobbak. A pszí pontokat a pszí szabályai szerint gyűjti tovább, ha volt korábban a pszí pontok összeadódnak. Minden kasztnak külön manája van Az új kaszt megkapja az alap képzettségeit és a további szinteken az újakat is Az új kaszt a kasztnak megfelelően kapja a KP-t Ilyesmire emlékszem. Érdemes a könyvet elolvasni.
 22. Kate

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Már volt téma, de nem találtam egyértelmű dolgot. Váltott kasztúság érdekel. Mire kell figyelni a karakter alkotásnál, mik lehetnek, meg úgy az egész. Hol találok elfogadott leírásokat róla ? ETK-s rendszerben mindez. Köszönöm szépen előre is!
 23. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Kimerítő válasz.
 24. Sir Thomas

  Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Love, Death & Robots: ez egy Netflixes sci-fi minisorozat. Mit is mondhatnék? Az IMDB-n 9.2 az értékelése. Nem véletlenül. Animációs MESTERMŰ. Elképesztő. 10/10 Jah és egy figyelmeztetés. Felnőtt tartalom.
 25. bűvdudás

  Ynev országai

  Köszi MG, erre nem emlékeztem!
 26. bűvdudás

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Hali! A bigámiával kapcsolatban egyedül Shadonból van tudomásom valamiféle forrásra (Garmacor vére), de az állítólag godoni előképekre megy vissza - azaz talán a pyarroni gyakorlatban is helye lehet. Talán. Magyarán arról van szó, hogy a godoni kóborlovagok óta ismert gyakorlat (inkább ősi szokásjog, mint törvényileg lefektetett/támogatott metódus), hogy a sokat utazó nemeseknek - főként háborús időkben - több, egymástól távoli településen is lehet "pártfogoltja." Ez valójában nem feleség, de az ágyasnál sokkal több - a tőle született gyermekeket az apa általában elismeri, és kutya kötelessége gondoskodni róla, mint ahogy az anyáról is. Állandó partnerkapcsolatot jelent, így egyfajta biztonságot nyújt nem csupán a nőnek, de a közösségnek is (pl falu), aminek a nő a tagja. Jellemző módon az adott nő többnyire alacsonyabb társadalmi osztály tagja (mondjuk egyszerű szabados), de míg a rangbéliek közti házasság gyakran érdekszülte szövetség, addig ez a fajta pártfogolás inkább alapul kölcsönös vonzalmon, szerelmen. Az effajta kapcsolatnak nyilván feltétele, hogy az adott férfi képes és hajlandó legyen gondoskodni a nőről, illetve megvédeni őt és képviselni az érdekeit. Megnéztem, mi az ilyen nők hivatalos titulusa: konzortáknak hívják őket. A törvényesített házasság viszont szerintem aligha támogatja a bigámia bármi formáját - legalábbis vagyonnal bíró osztályok között -, mivel módfelett megbonyolítaná az öröklési rendet, és egymás ellen fenekedő orgyilkosok gyülekezetévé változtatná a tágabban értelmezett rokonságot. (Ez persze még az egyazon anyától származó testvérek közt is megesik, de gondoljunk csak bele... az Oszmán Birodalomban nem véletlenül hullottak az ifjú rangosak fejei - az anyák mindent megtettek saját utódaik érvényesülésének érdekében. ) * Nőági öröklésnél mondjuk ez a probléma kevésbé volna kihegyezett: az esetek jellemző többségében ugyanis nincs egyértelmű bizonyíték arra, melyik férjtől is származik az adott utód. (Tudom, a változatosság gyönyörködtet: az asszonyság elf, törpe meg tongesz férjei segíthetnek a beazonosításban...)
 27. Korábban
 28. Sir Thomas

  Játékok és programok a versenymodulon kívül

  Hát ezt mondjuk furcsállom, mert a Chuthu rendszere kifejezetten lájtos és szerintem egyébként megfelelően támogatja a játékot. Jó, lehetne a világra és a mai trendekre jobban illeszteni, de ahhoz képest, hogy milyen régi, szerintem állja az idő próbáját. De abban egyet tudok érteni, hogy könnyű abuzálni a rendszert, ha a játékos rá van kattanva. De mindez mit sem számít, ha egy nagyöreg vagy bármely fattya (a leggyengébbeket kivéve) épp szembe jön a korzón, csak úgy "véletlenül"... Lásd a klasszikust érzékeltetésnek: De megnyugtatlak, egylövetű kalandnál itt nem rendszerkedünk. Mindenki gyárt majd egy személyiséget, nagyjából belőjük, hogy mihez ért és kb ennyi. Kockahasználat nem várható.
 1. Több aktivitás betöltése
×