Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Beszámoló a VIII. Mentálcsavar táborról


MagyarGergely

Üdv kalandozók!
2014.07.24.-28.-ig sikeresen megrendezésre került a VIII. Mentálcsavar tábor Tiszalúcon. Erről olvashatjátok rhea beszámolóját.
[PRBREAK][/PRBREAK][ATTACH=CONFIG]417[/ATTACH]

 

Haverok, buli… szerepjáték. Röviden, három szóban a Mentálcsavar Tábor lényege ennyi volt, de persze érdemesebb volna picit hosszabban megemlékezni erről az öt napról. Az alább következő beszámoló kísérletet tesz egy minél átfogóbb összegzésre; statisztikai jellegű adatokkal, képekkel, illetve a M.A.G.U.S. verseny nyerteseivel is találkozhattok a következőkben. Jó szórakozást és ezúton is köszönjük érdeklődéseteket!
Számszerű adatok
Mindenek előtt vessünk egy gyors pillantást a számszerű adatokra a tábor kapcsán:
A táborozók létszáma idei táborunkban, napi bontás
Idei táborunkban összesen 28 táborlakóval találkoztunk. Ahogy a fenti naponkénti bontás is mutatja, a legtöbben július 26-n, szombaton voltunk. Ennek oka az, hogy a legtöbbeknek szimpatikus versenyek ekkor kerültek lemesélésre. (Shadowrun, M.A.G.U.S.).
Legnagyobb számú részvétel: a MAGUS verseny
Az összesen 28 táborozóból 21-en fejezték ki érdeklődésüket a verseny iránt; őket terveink szerint 4-5 csapatra akartuk osztani, végül 3 nagyobbacska csapat lett.
Szerepjátékos lányok, hol vagytok?
Idén a versenyeinken tapasztalt átlag alatti létszámú hölgy képviselte a szebbik nemet a táborban - mindössze 6 női résztvevőnk volt. Ez a létszám elég alacsony, de érdemes hozzátenni, hogy a résztvevő lányok mindegyike beszállt valamilyen játékba, ami mindenképpen pozitív. Hatból négyen kezdők voltak, vagy még sosem játszottak, ehhez mérten szép arány, hogy öten próbáltak ki legalább egy szerepjátékot.
Jelentkezés csapat nélkül?
A tábor meghirdetése után minden évben kapunk kérdéseket annak kapcsán, hogy csapat nélküli jelentkezés esetén is élvezhető-e a tábor. Idén - bár még mindig nagyobb számban voltak azok, akik eleve barátaikkal jelentkeztek - a 28 főből 11-en nem rendelkeztek még kész csapatkoncepcióval a jelentkezés pillanatában.
A táborról, általában
Idei - immár nyolcadik - táborunk saját megítélésünk szerint roppant gördülékenyen, élvezhetően telt. Mi magunk (a szervezők) is kiválóan éreztük magunkat, a játékosok és mesélők nagyon kedvesek és együttműködőek voltak, semmilyen gondok nem merültek fel a csoporttal. Egyedül azt sajnáltuk, hogy nem tudtunk mindenhol ott lenni, hogy mindenkivel tudjunk egy-két játékot vagy legalább mondatot váltani. Sebaj, majd jövőre! J
M.A.G.U.S. verseny
Ahogy ebből a rövid összegzésből is látható; legnépszerűbb versenyünk idén is a M.A.G.U.S. verseny lett. Igaz, csupán három csapat versenghetett a különböző címekért, de a megmérettetés ettől nem lett kisebb volumenű; a modul hossza lehetővé tette a több napig tartó játékot, mellyel többen éltek is.
A modul maga egyébként elérhetőhonalpunkon minden kiegészítőjével (hanganyag, térképek, címerek, eseményvázlat, karakteralkotás… stb.) és az előző és következő tábori modulok által alkotott Próbák Trilógia középső része (végleges címe: Vilminus Próbája). Az ezzel kapcsolatos játékosi és mesélői értékeléseket még gyűjtjük, ám a későbbiekben nem kizárt, hogy ezeket is publikálni fogjuk.
A modulhoz külön, játék felett is kijátszott megnyitót terveztünk, illetve a díjazást idén is a mesében fontos szerepet játszó szimbólumok köré szőhettük, hála Forján Valentin (Lorin) barátunk áldozatos segítségének. Ezúton is köszönjük neki és a segédanyagokkal hozzájárulóknak (Magyar Gergely, Hajdu Lajos (Uno)) segítségüket!
A díjazottakról
Természetesen idén is díjaztuk a kiváló teljesítményt. A díjazottakról, röviden:
Különdíjra érdemesnek találtuk az Aquir Zokni csapat egyetlen kezdő játékosát, Sztancs Ágit kiváló játékteljesítménye okán. Megoldási javaslatai, sok esetben ötletessége és jegyzetei nem egyszer segítették meg csapata előrehaladását, így mesélői és pontozói megítélés szerint is érdemessé vált díjazásra.
Csapatdíjunkat idén a Makka Team vitte el, hiszen – a tőlük egyébként már megszokott módon – kiváló összjátékkal dolgoztak a modul nem csupán túlélésén, de megoldásán is. Ezúton is gratulálunk tehát a csapattagoknak (Somlyai Róbert, László Tibor, Berényi Attila)!
A második legjobb szerepjátékos helyezését Schönstein Sándor (Ash) vihette el idén az előző évben már megismert karakterével. Kalandmestere, Magyar Gergely már az értékelés első perceiben felvetette nevét, így helye megkérdőjelezhetetlen volt.
A legjobb szerepjátékos címének idén László Tibor örülhetett; kiváló játékával mesélőjét nem volt nehéz lenyűgöznie, így díjunkat méltán vitte el.
A nyerteseknek ezúton is gratulálunk, de a többiek se csüggedjenek; októberben várható a következő M.A.G.U.S. verseny, melyen ismét lehetőség nyílik a fenti címek elnyerésére. :)
Egyéb játékok
Természetesen érdemes megemlékezni arról is, hogy megannyi másik játékrendszer kipróblására is adódott lehetőség a táborban. Ezek közül központi jelleggel a Call of Cthulhu (A modul írója: Ficskó), Shadowrun (A modul írója: Lord Rufus) és Dark Heresy (A modul írója: Enyedi Marci) kalandok szerepeltek. Emellett több, kisebb felütésű szerepjátékos mese és megannyi társasjáték és egyéb közös program is nagy népszerűséggel szerepelt, az alábbi képek csak átfogó jelleggel igyekeztek ezekről tudósítani…
Összegzés
A hangulat remek volt, sokan voltunk, de nem túl sokan és az időjárás is (többnyire) nekünk kedvezett. Szervezői szemmel nézve úgy tűnt, hogy mindenki jól érezte magát – ezúton is köszönjük a sok-sok pozitív visszajelzést és igen, természetesen jövőre sem marad el a tábor.
A helyszín tulajdonosai rugalmasak voltak igényeinkkel kapcsolatban, a táj gyönyörű volt, így könnyebb szívvel viseltük el az éjszakai szúnyog seregeket is. Emellett a tábor egyetlen állati résztvevője (egyben a szerepjátékok nagy támogatója), kiskutyánk is állandóan kapott társaságot és elfoglaltságot (külön köszönjük a mindig toleráns és kedves résztvevőknek a simogatás-halmokat nevében is).
Mindezek után már csak egy dolog van hátra:
Kiemelt és külön köszönet illeti…
tábori segítőnket, aki idén a Zselé név elnyeréséig emelkedett; polgári nevén Eszenyi Imit. A teljes tábor ideje alatt segített nekünk és a résztvevőknek egyaránt, bármiről is volt szó éppen aktuálisan. Ezúton is, kiemelten és külön köszönjük tehát a hathatós sofőr, szakács, mesélő, szervező, logisztikus, nyájterelő, hírnök… (és még sorolhatnánk) posztok betöltését!
Mindenki másnak pedig
Csodás nyarat kívánunk és reméljük, hogy az olvasók közül sokan látogatnak meg minket év közben (havi klubnapjainkon vagy nagyobb versenyeinken), illetve a következő nyári táborban!

 

Az idei Mentálcsavar táborban a Kalandozók.hu-t egy KM, Magyar Gergely képviselte. Reméljük, jövőre többen kedvet kaptok majd hozzá! (Kalandozók szerk.)

A beszámoló eredeti, képekkel gazdagon illusztrált változata a Mentálcsavar blog (mentalcsavar.worldpress.com) oldalon jelent meg és írója, rhea engedélyével szerepel az oldalon. Köszönet érte!

 

A tábor MAGUS modulja:
Vilminus próbája


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...