Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Beszámoló a XI. Lumina Cornu és III. Kalandozók Napja MAGUS versenyről


MagyarGergely

Üdv kalandozók!

A szombati napon (2017.10.28.) sikeresen megtartották a XI. Lumina Cornu és III. Kalandozók napja nevű, a két szerepjtáékos közösség csapata által közösen rendezett MAGUS asztali szerepjátékos versenyt. 

Az eseményre Jászfényszarun, a Petőfi Sándor művelődési házban, a Lumina Cornu bázisán került sor. Az eseményre 53 szerepjátékos érkezett. A rendezvény kalandmodulját Mormandaren és Weilon készítették, a címe: Gorviki sakk 3 lépésben. A modul Psz. 3692-ben, a Kereskedő Hercegségek egyikében, Ghedorinban, annak azonos nevű fővárosában játszódott.

A beérkezés és a helyszín berendezése már előző nap megkezdődött, sőt, a pletykák szerint az ott éjszakázók az alkohol készletet is megcsapolták a baráti beszélgetéshez. Az esemény reggelén, a csapatok megérkezése és regisztráció után 10,00 körül került sor az esemény ünnepélyes megnyitójára. 

A kivételes támogatottságú Lumina Cornu klub ezúttal is kitett magáért, a helyszínt - ami méretével és lehetőségeivel rendszeresen egyedülálló és minőségi helyszínt biztosít rendezvényeik számára - a csapatokat nasival és üdítővel terített asztal várta felcímkézve. A művelődési ház nagytermét a klub ereklyéi - a rendszeres live rendezvények fantasy hangulatú felszerelései díszítették. A szövetségi keretek közötti rendezést mutatta az is, hogy a Kalandozok.hu szintén egyedülálló részletességű Ynev nagytérképe is a díszletbe került. 

A megnyitón a Agnus (Erdei Gábor), a Lumina Cornu klub és Con Salamander (Kovács Dániel) a Kalandozók részéről köszöntötte a megjelenteket, és bemutatkoztak az esemény bírói is, akik a Luminás rendezvények szokása szerint ismert MAGUS írók, szerkesztők. Ezúttal - ahogy már sokszor - Molnár Gábor (John J. Sherwood) író és Vértessy Tamás (Wyquin) szerkesztő jelent meg, sajnos Kornya Zsolt (Raoul Renier) egészségügyi okok miatt távol kényszerült maradni az eseménytől. 

A megnyitó után kezdetét vette a játék, ahol tizenkét, 3-6 fős kalandozócsapat vágott neki a kalandnak. A jó hangulatú versenyt - amire a játékosok csapatban, előre leadott karakterekkel neveztek - rövid ebédszünet szakította csak meg, és egészen 18,00-ig tartott. Ezután a kalandmesterek és a bírók rövid értékelésre vonultak vissza, majd az ünnepélyes eredményhirdetés következett. A XI. Lumina Cornu és III. Kalandozók napja versenyen az alábbi helyezések születtek:

Legjobb csapat: 

I. helyezett a Gyengeelmélyültek csapata (KM-ük MG volt), akik az oklevél mellé Pozsgay Gyula festményeit kapták és egy példányt az Amundok könyve rajongói MAGUS kiegészítőből - Gulandro felajánlásából.

II. helyezett a La Familia csapat lett (KM-ük Sneer volt), ők az oklevél mellé MAGUS regényeket vihettek haza. 

III. helyezett a Falka lett (KM-ük Con Salamander volt), ők az oklevelek mellé egy üveg bort, (lovagot ábrázoló bortartóval) kaptak.  

A legjobb szerepjátékos Viasz Zoltán (a Kalandozók bűvdudásként ismerhetik) lett, aki elnyerte az Erő kesztyűje nevű, a Lumina Cornu klub kovácsa által készített páncélkesztyű vándordíját - ami a hagyomány szerint az Istenek Fegyverzetének része, és háromszori megnyerése biztosítja örökös birtoklását. E mellé a legjobb szerepjátékos egy MAGUS regényt kapott, és egy évig az "Erő Kesztyűjének Ura" titulus illeti meg. 

Az  esemény legjobb kalandmesterének Silvert (Simon János) választották a bírók, aki egy szintén helyi készjtésű kovácsolt vas, írótoll alakú könyvtámaszt kapott rangos oklevele és címe mellé. 

A Lumina Cornu versenyein hagyományos Citrom, avagy "epic fail" díjat Szabó-Sipos György érdemelte ki (Gyengeelmélyültek csapat) karakterének (megalázó, vicces, "példaértékű", önhibából elkövetett és sokat emlegetett) halálát okozó cselekedetével. 

Az eredményekhez ezúton is gratulálunk!

Az esemény ezután gyorsan véget ért, rövid beszélgetés után mindenki elindult haza, hiszen nem csak helyből, de messzi városokból is érkeztek bőséggel szerepjátékosok, akik között az ismerős, sőt, szokásos arcok mellett szép számmal bukkant fel olyan új játékos is, aki (reméljük, még :) ) nem számít a MAGUS versenyek állandó látogatójának. A záró beszédekből és a modulírók elhintett információiból arra következtethetünk, hogy a jól sikerült együttműködés keretei között szervezett verseny (és a modul is) folytatódik majd. Reméljük, azon is legalább ennyien, legalább ilyen hangulatban veszünk majd részt, és tovább forgathatjuk együtt Ynev sorskerekét. 

Gorviki sakk 3 lépésben

Kyor és Con Salamander kedveli ezt

Kalandozók véleménye

Recommended Comments



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...