Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Beszámoló a XVIII. Mentálcsavar találkozóról


MagyarGergely

Üdv kalandozók!
2015.02.21.-én, szombaton sikeresen lezajlott a XVIII. Mentálcsavar találkozó, amin a Kalandozok.hu is képviseltette magát, ennek beszámolóját találjátok itt.
[PRBREAK][/PRBREAK]attachment.php?attachmentid=541&stc=1
2015.02.21-én, szombaton került megrendezésre az idei év első nagyobb MAGUS rendezvénye, a XVIII. Mentálcsavar találkozó, a debreceni Mentálcsavar klub (és fő-szervezői, Lord RuFuS és rhea) szervezésében.

 

A találkozó és verseny helyszíne (immár sokadik alkalommal) Debrecenben a Benedek Elek könyvtár volt, ami központi elhelyezkedésének köszönhetően könnyen megközelíthető, és minden körülményében kulturált helyszínt biztosított a találkozónak.

 

Az immár jócskán szokásosnak és elvárt szervezésűnek tekinthető versenyre 50-en érkeztek, zömében Debrecenből, ám a helyi szerepjátékosok mellett többen Miskolcról vagy Budapestről is leutaztak az eseményre. Az eseményen a Kalandozok.hu is képviseltette magát, két kalandmesterünk, Con Salamander és Magyar Gergely személyében.
A találkozó 09,00-kor vette kezdetét, és rövid regisztráció, csoportkép-készítés és megnyitó után elkezdődött a játék. A XVIII. Mentálcsavar versenyen tíz csapat vágott neki kalandmestereik vezetésével Ynevnek.
A versenyre előre elkészített és beküldött karakterekkel lehetett nevezni, a Mentálcsavar sajátos, a MAGUS szabályait jócskán kiegészítő karakteralkotási rendszere alapján, amihez számos internetes kiegészítő cikket is használhattak a játékosok. A szervezés többrétűségét mutatja, hogy hangulatkeltő írás, különböző jutalmak és plusz információk hada áradt a versenyzőkre már hetekkel a találkozó előtt is.
A találkozó kalandmodulja a Fogolyfeleségek címet viselte, és Lord RuFuS alkotása, aki a kaland helyszínéül pedig ezúttal a Riegoy-városállamok Jem-irre nevű városát választotta, a kalandozók.hu-n megjelent részletes kiegészítő alapján. A kalandmodul egyébként az "Öt tengerre öt feleség" címet viselő, laza szálakkal egymáshoz kötődő (egymástól függetlenül is élvezetesen lejátszható) több részesre tervezett ciklus második (időben eddig első) epizódja volt.

 

A 2-5 fős csapatok egészen 18,00 óráig (a szokásosnak nevezhető túlnyúlással) játszottak, amit a kalandmesterek értékelő gyűlése követett, majd a versenyt ünnepélyes eredményhirdetés zárta, amin mindenki örömére a verseny háziasszonya, az egyébként betegség miatt a rendezvényről távol maradó rhea is megjelent. (többen így is bevállalták a díjátadó-puszit :) )
A versenyen a legjobbnak ítélt csapatok, természetesen a legjobb egyéni szerepjátékosok és a rendezvények között lassan egyedülálló módon a legjobb kalandmester került értékelésre és jutalmazásra.
A verseny díjazottjai:

 

Legjobb szerepjátékos
I. Katona Rómeó (Kalandmestere Con Salamander)
II. Tarai Attila (Kalandmestere Magyar Gergely)
III. (megosztva) Jávorszky "Khaos" László (Kalandmestere Gál Gergő)
III. (megosztva) Halmágyi Csaba (Kalandmestere Con Salamander)

 

Legjobb csapat
I. Kojt (Kalandmesterük Lord RuFuS)
II. Árnyéktalanok (Kalandmesterük Kristahans)
III. Kiégett tűzmágusok (Kalandmesterük Con Salamander)

 

Legjobb KM (megosztva)
Krystohans és Magyar Gergely

 

A díjazottaknak mi is gratulálunk!

 

A díjazottak különböző, nem ritkán egyedi tárgyjutalmat kaptak, amik közül kiemelt figyelmet érdemelt az I. legjobb szerepjátékos valós méretű és anyagú, a kalandmodul helyszínéhez illeszkedően kagylómintás-keresztvassal ellátott szablya, amit Forján Valentin kovácsolt a rendezvényre - nem első alkalommal támogatva rangos ajándékkal a Mentálcsavar klubot. Az oklevél (helyezettek és résztvevők számára egyaránt) sajnos idén elmaradt, viszont minden résztvevő egy Mentálcsavaros naptárral gazdagodott, természetesen a klubnapok és versenyek tervezett időpontjaival, a kalandmesterek munkáját pedig egy "MCS-logós" jegyzettömbbel köszönték meg a szervezők.

 

A jó hangulatú versenyt - amire szinte minden csapat szeretett volna több időt - beszélgetések, majd hazautazás követte.
A magam nevében is köszönöm a fáradhatatlan szervezést a Mentálcsavarosoknak, és táborok mellett az immár közelgő 20-as szám is biztosítja, hogy bőven lesz mér mesélni- és játszani valónk a debreceni szerepjátékosok szervezésében! Gyertek minél többen a következő alkalomra!

 

Fogolyfeleségek
Jem-irre


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...