Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Beszámoló a III. Farkasodú találkozóról


MagyarGergely

Üdv kalandozók!

A hétvégén, szombaton (2017.06.10.) sikeresen lezajlott a III. Farkasodú MAGUS szerepjátékos találkozó és verseny. 

Az eseményre Gyöngyösön, a már szokásossá vált helyen került sor, a Mátra Honvéd Kaszinóban, a város főterén. 

A találkozóra 7 csapat érkezett, összesen mintegy 42 játékos és kalandmester vágott neki Ynevnek. Az esemény kalandmodulja az Ostrom címet viseli, és Sen Delor és Szíriusz együttes munkája. A modul a Quiron-tenger déli partjára, két apró,  Rassenai közei hercegség konfliktusába vezette a játékosokat a Psz. 3706. esztendőben. 

A versenyre jelentkezett csapatok érkeztek, akik az interneten közzétett karakteralkotás szerint kellett, hogy elkészítsék és előre leadják karaktereiket, amik átnézésében nagy szerepe volt a kalandmestereknek, akiket előre elosztottak a csapatok között. (vagy a csapatok osztották el a kalandmestereket - nézőpont kérdése :) )  Többen érkeztek helyből, a közeli Jászfényszaru is több kalandmesterrel képviseltette magát, és több Krónikákról, Kalandozók táborokból is ismert játékos ült az asztalok mellé. 

Az esemény reggel 08,00-kor vette kezdetét, a csapatok beérkezésével és a helyszín elfoglalásával. A KM-megbeszélés és egy rövid megnyitó után, nagyjából 9 órakor kezdődött a játék. A helyszín nem volt már ismeretlen, több terem, használható asztalok és székek, egy légtérben több csapat, de elfogadható távolságon belül. A főtérre néző terem csapatai a modul kihívásai mellett még megküzdöttek az éppen zajló gyereknap standjainak hangzavarával is. :)

A szervezett ebédet - a játékosok korábbi visszajelzései alapján - ez alkalommal a saját hozott étel, a rendelt pizza váltotta fel, természetesen a kalandmesterek most is teljes ellátással számolhattak. 

A játék mintegy 20,00-ig tartott, a szervezők begyűjtötték a kalandmesterektől az értékelőlapokat, és rövid megbeszélés keretében kialakították az eredmények sorrendjét. A rövid, fölösleges köröket mellőző eredményhirdetésen az alábbi sorrendet hirdették ki: 

Első csapat: Sacra Saggia;

Második csapat: Vérbenjárók;

Harmadik csapat: Dió. 

Az eredményekhez gratulálunk.

A díjazottak oklevelet és egy gyönyörű, farkast (is) ábrázoló szobrocskával díszített díjat kaptak, ami mellett ők választhattak először az asztalon helyet kapó, zömében újabb kiadású MAGUS regényeket tartalmazó könyvek közül. Az első helyezett csapat kapta továbbá a Gulandro felajánlásából származó, amatőr kiadású Amundok könyvét is. A helyezést elért csapatok után a többieket is az asztalhoz szólították, és a rendezvény külön pozitívumaként egy játékos sem távozott könyv nélkül. A szervezők a kalandmesterek munkáját is oklevéllel köszönték meg. 

Az esemény zárását rövid élménybeszámolók, beszélgetések követték, és az elégedett szerepjátékosok elhagyták a helyszínt. Én személyesen kellenes hangulatról, intenzív játékról tudok beszámolni, csapatom, a félig helyi, félig budapesti tagokat felvonultató, 6 fős létszámú Jáde Farkasok kitettek magukért, hogy ne unatkozzak mesélés közben. A szervezők mellett nekik is köszönöm ezt a kiváló, MAGUS-sal töltött napot. 

Örömmel látom, hogy a Farkasodú csapatának sikerült megvetnie lábát, és folyamatosan szervezik versenyüket a manapság zsúfoltnak nem nevezhető mezőnyben is, a MAGUS-ozó közönség legnagyobb örömére. Remélem, lesz alkalmam a negyedik rendezvényen is részt venni. 

A találkozó kalandmodulja elérhető az oldalon, próbáljátok ki magatokat ebben a kihívásban is.

Ostrom

 

 

Szerkesztve ekkor: , MagyarGergely által


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...