Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Beszámoló a Lumina Cornu klub 10 éves évfordulójára rendezett MAGUS asztali szerepjátékversenyről


MagyarGergely

Üdv kalandozók!
Szombaton sikeresen lezajlott a 10 éves fennálló Lumina Cornu klub által rendezett asztali MAGUS szerepjátékverseny.
[PRBREAK][/PRBREAK]
attachment.php?attachmentid=628&stc=1

 

Több éves kihagyás után fennállásának tizedik évfordulója elegendő lökést jelentett a Lumina Cornu klubnak, hogy ismét asztali MAGUS szerepjáték versenyt rendezzenek. Az esemény megjelölésében sem igazán a sorrendet, mint inkább az évfordulós alkalmat jelölték, így teszünk hát mi is.
A találkozóra 2015.04.25. szombaton, Jászfényszarun került sor. A rendezvény helyszíne szokás szerint a jászfényszarui Petőfi Sándor művelődési ház volt. Ahogy azt már megszokhattuk a klubtól, a településtől kapott figyelemreméltó támogatás igazán színvonalas helyszínt biztosít a klubnak, és rendezvényeinek egyaránt.

 

A találkozóra előre leadott karakterekkel nevezhettek a játékosok, a MAGUS eredeti rendszerében. Nagy szabadsággal, átlagosan 5-6. tapasztalati szinten vághattak neki a kalandnak. Az eseményre - melyet lehetetlen volna a vele egybekötött jubileumi megemlékezéstől külön választani - majd 60 fő érkezett, ez 80-ra duzzadt az ünnepségre érkezettekkel. A versenyre 12 csapat nevezett, az ország minden szegletéből. Az eseményen a Kalandozók.hu is képviseltette magát, egy kalandmesterrel, Magyar Gergely személyében.

 

Az játékosok ezúttal az Ocskó-Sós Csaba által írt, Sograk - A hatalom álarca címet viselő kalandmodulban próbálhatták ki magukat. A modul az Északi Városállamokba, Darmond városába kalauzolta a résztvevőket, az események ideje a Psz. 3689-es esztendő volt.

 

A versenyen, szintén a Luminásoktól már megszokottak szerint neves MAGUS írók vettek részt, mint Bírók. Ezúttal Kornya Zsolt (Raoul Renier), Gáspár Péter (Jan van den Boomen) és Szabó Péter (Eric Van Dien) látták el ezt a szerepet.

 

Az esemény előkészületei, egyes beérkezésekkel már a megelőző nap kezdetét vette, maga a játék 10,00 órától vette kezdetét, és egészen 18,00-ig tartott. Ezt egy majd órás mesélői és bírói megbeszélés követte, majd a jubileumi ünnepségre került sor - taktikusan még az eredményhirdetés előtt. A több, mint egy órás megemlékezés, számos beszédet, rövid filmet, visszaemlékezéseket és ajándékáradatot felvonultató ünnepséget a klub által biztosított vacsora, és torta elfogyasztása, beszélgetés és a már jól ismert Asztal Alatti Torna követte. A vállalkozó szelleműeknek lehetőségük volt egészen másnapig maradni, a klub - egyedülálló módon - szállást is tudott biztosítani.

 

Szólnom kell a fáradtságos munkával berendezett versenyhelyszínről, ami ugyan nem a MAGUS-nak, annál inkább a tíz éves fennállását méltán ünneplő klubnak szólt, ugyanis a termet telehordták a Lumina Cornu tíz éve alatt összegyűjtött képekkel, ereklyékkel, és olyan híressé vált LARP felszerelésekkel, mint az egyedülálló ostromtorony, vagy a gólem. Ezeket minden érdeklődő folyamatosan megcsodálhatta.

 

Szintén említést érdemel, hogy az ünnepségen, ahol a klub szinte mindenkinek köszönetet mondott kisebb-nagyobb támogatásáért - olyan közéleti személyek is részt vettek, mint a művelődési ház volt, és jelenlegi vezetője, Jászfényszeri polgármestere, sőt, Pócs János, jászsági országgyűlési képviselő is. Õket azért tartottam fontosnak megemlíteni, mert mindannyian elismerően szóltak - kétség kívül megérdemelten - a Lumina Cornu klub mellett magáról a szerepjátékról is, és a klub egyéb érdemei mellett ezt különösen kiemelkedő eredménynek tartom.
Egyébként az egész rendezvényt a szokásos profizmus, az egyen Luminás-pólóban büszkén feszítő tagok segítőkész hozzáállása jellemezte; ez a szervezettség nemcsak, hogy becsülendő, de azt gondolom, egyedül álló is az ország MAGUS közösségei között. Sokak megérdemelnék a felsorolást, de elégedjünk meg a klub két vezéralakjával, Erdei Gábor és Radics Félix említésével.

 

A versenyen több kategóriában is eredményt hirdettek, és ajándékokat osztottak, az oklevelek mellett - szintén a klub védjegyének tekinthetően - kovácsuk egyedi készítésű tárgyait vehették át a díjazottak. Helyezést értek el:
Legjobb csapat
I. Gyalog galopp (Fülöp András, Demjén Ábel, Ódry Dániel, Szabó Gergő), kalandmesterük Varga Ákos volt.

 

II. Minimum 2K6 (Balázs Gyula, Benke Péter, Czinege Dániel Zsombor, Szarvas Zsolt), kalandmesterük Puskás Tibor volt.

 

III. Nagyon Játékos Karakterek (Fuferenda Judit, Tóth Tamás, Damacsek László Tamás), kalandmesterük Bertók Attila volt.

 

Legjobb szerepjátékos: Barry Alpha Ádám.

 

Legjobb intrikus: Károlyi Etelka.

 

Legjobb kalandmester: Puskás Tibor (Mazsinó).

 

Gratulálunk az eredményekhez!

 

A rendezvény egyetlen "szembántó" furcsasága a Lunir kft. plakátja volt, noha az ajándékokhoz is hozzájárultak, mégis furcsának hatott az ő általuk képviselt célok és eddig mutatott minőségük - hozzávéve a MAGUS más alakjainak a bukásukról szóló nyilatkozataival - ilyen erős szerepeltetése, és ezzel a klub "elköteleződése" is.

 

Mindent egybevetve azt gondolom, hogy egy igazán nagy, a Lumina Cornu klub tíz éves fennállásához méltó nagyságú és minőségű rendezvényt sikerült rendezni Jászfényszarun, ahol minden résztvevő jól érezhette magát, és a MAGUS játék és verseny mellett elismeréssel emlékezhetett a klub jubileumáról, amihez a kalandozók.hu is gratulál! (mint megemlített támogató és szövetséges - amit köszönünk)

 

Õszintén remélem, hogy a jubileum lökésére felébredt asztali MAGUS rendezvények a jövőben is rendszeressé válnak Jászfényszarun, és hamarosan újra hasonló létszámmal vethetjük bele magunkat a legújabb MAGUS kalandjukba!

 


A találkozó kalandmodulja:
Sograk - A hatalom álarca


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...