Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Beszámoló a VII. Hősök napja MAGUS találkozóról


MagyarGergely

Üdv kalandozók!

A tegnapi napon (2016.04.09.) sikeresen lezajlott a VII. Hősök napja MAGUS szerepjátékos találkozó és verseny. 

A Hősök napja csapata idén áprilisban már sorban a hetedik MAGUS találkozóját tartotta meg sikerrel. Az esemény helyszíne a második találkozó óta megszokott, a klubnak is állandó helyet adó Babits Mihály kulturális központ, Szekszárdon - ami ritka, minőségi helyszínt adott a játékra. Külön újdonság volt, hogy a klub címerével ékes vadonatúj zászló is díszítette a termet. A találkozó az eddigi legnagyobb létszámú Hősök napja volt, majd negyven szerepjátékos érkezett hogy kalandmestereik vezetésével, hét csapatban vágjon neki a kalandoknak. A helyiek mellett ott voltak Siófokról, Gyöngyösről  és több ismerős játékos Pestről, a Krónikás és Kalandozós körökből is. A Kalandozókat ez alkalommal kölönböző csapatokban több játékos is (Bűvdudás, Daru, Frosty, Lozartan és Lozartan-né Kriszta, valamint Kriszti és Magyar Gergely) képviselte. 

A játékra előre leadott karakterekkel lehetett nevezni, a Hősök napja karakteralkotása szerint a MAGUS eredeti rendszerében. A találkozó kalandmodulját - ami egy több részes modulsorozat első része - Shalafi Del Necro, Lucius és Tanti közösen írták. A modul címe: Olajos rongyok, és a 2-5 tapasztalati szintű kalandozókat a Psz. 3716-os Kahre városába kalauzolta. 

Az esemény 9-től vette kezdetét (az egyik pesti csapat miatt egy kis késéssel... :) ) és a játék egészen  - a már már kötelező csúszásokkal - majdnem 18 óráig tartott. A KM-ek megbeszélését gyors eredményhirdetés követte. 

A találkozón a következő eredmények születek: 

Legjobb csapat:

Maradék (kalandmesterük Shalafi Del Necro volt)

Legjobb szerepjátékos:

Frosty (kalandmestere Gem volt)

Az eredményekhez gratulálunk!

A legjobb csapat a Hősök napja vándorkupáját vehette magához, és a nyertesek mellett minden résztvevő oklevelet kapott, és a "Krónikás" szokásoknak megfelelően a közösből választott antikvár könyvvel térhetett haza. 

A helyszín gyors elhagyását egy, szintén szokásossá vált beszélgetés követte egy közeli sörkertben, ahol a résztvevők átbeszélhették még friss élményeiket. Biztosak lehetünk benne, hogy a jó hangulatú versenyek sorozata folytatódik majd, hiszen most egy több részes modulsorozatba kezdtek bele a Hősök napja fáradhatatlan szervezői, és így legközelebb is felcsendül majd a klub jelmondata: "Örökké akartok élni?". 

 Hősök napja karakteralkotás

Olajos rongyok

Szerkesztve ekkor: , MagyarGergely által


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Jó volt olvasni a beszámolót köszi Gergely.

Frosty gratuálok a  sikerhez.

Kalandmester Gemen megakadt a szemem csak nem Gem Kapocsról van szó?

Link a hozzászóláshoz

Köszönjük a lehetőséget!

Kalandmesterünk nagyon ott volt az NJK-k és a környezet ábrázolásában. Nagyon felkészült volt, és rugalmas. Igyekezett kihozni a maximumot a modulból, és a csapatunknak élvezhetővé tenni, ám sajnos a modul koncepciója miatt ez nem sikerülhetett maradéktalanul. Ez nem a KM hibája volt. Egyszerűn a modul nagyon nem passzolt a jó jellemű csapatunkhoz. Nem éreztük a motivációt, hogy miért is kéne átvernünk egy amúgy teljesen normális "embert". A modul fordulata is már világos volt kb. a felénél, ám nem találtunk módot arra, hogy kikerüljük. A vége sajnos eléggé kiábrándítóan kényszerűre sikerült. Nem szeretem az olyan befejezéskét, ahol palira veszik a JK-kat úgy, hogy esélyük sincs kivédeni. Értem én, hogy sorozat, de bocsi... nem ez a módja.
Hozzá tartozik a teljes képhez az is, hogy viszonylag gyengén teljesítettünk modulmegoldásban. Valahogy sehogy se akart összeállni a kép az elején, hogy ki kivel van, és mi a motivációjuk. A karaktereink kb. a közepén úgy voltak már, hogy elhúznak a városból, mert végkép nem tudnak mit kezdeni a szituációval. Végül meghágtuk a jellemünket és bele mentünk a játékba... próbáltunk valami gyér morális indokot gyártani, hogy miért is verünk át ártatlanokat... aztán persze pórul járt a banda. Mily meglepő és fordulatos... :D

Ettől függetlenül nagyon szépen ki lett dolgozva a modul, és expert volt a szervezés is (mint mindig). Szurkolok, hogy legközelebb játszhatóbb, élvezetesebb modult tudjatok összehozni! Hajrá! Ez úton is gratulálok a nyerteseknek!

Link a hozzászóláshoz


A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...