Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Beszámoló a VIII. Hősök napja versenyről és táborról


MagyarGergely

Immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Hősök napja csapata szerepjáték találkozójukat, amit ez alkalommal (másodjára) több napos tábor formájában tartottak meg. A szekszárdi szerepjáték club őszi eseményének időpontja 2016.11.03.-06. (csütörtöktől-szombatig) volt. A táborban természetesen több játék asztalra került, ám a szombati nap a központi szervezésű MAGUS versenymodulé volt.

A verseny (és a tábor) helyszíne az alsónánai Galagonya tábor volt, ahol a csapatok elkülönített helyeken - ki az ebédlőben, ki szobákban - kezdhettek neki a kalandnak. Mivel az egész táborban is részt több kalandozós is, Frosty mesélt, ahogy szokott, és Bigi is jelen volt, így beszámolunk magáról a táborról is. 

„Ugyan nem a 0. Naptól voltam jelen, de azért a péntek estét és vacsorát már megnéztem. Én azt gondolom, hogy ez egy remek helyszín volt. Az ágyak kényelmesek, az étel teljesen rendben volt. Egy kicsit szeparált a hely, mivel két nagyobb részre volt osztva plusz az étkező. Teljesen jól éreztem magam, bár nekem a modul annyira nem jött át, valószínűleg a témaválasztás annyira nem jött be, meg a karaktereink sem igazán voltak motiváltak, hogy kövessék a modult. Ellenben nagyon jól szórakoztunk és a szervezés is rendben ment. Sajnálom, hogy az eredményhirdetést már nem tudtam megvárni és a táborzáróról is lemaradtam. Mégis pozitív élménnyel távoztam a táborból. Köszönöm minden szervező munkáját.”

A szombati verseny MAGUS kalandmodulja a Lélekösvény vándorútján címet viselte, és Shalafi Del Necro, Lucius, Tanti és Isti közös munkája. A történet Észak-Yneven, Nandahala fejlődő városában - és a hozzá kapcsolódó szokatlan, és furcsa helyszíneken játszódott, és alaposan próbára tette a játékos karakterek mellett magukat a játékosokat is. Az esemény időpontja Psz. 3717. esztendő, a világban egy évvel az idei, augusztusban tartott 10. Vándorkrónikák nyári tábor Észak és Dél című kalandmoduljának eseményei után. Az összevetés azért fontos, mert a nyári kalandnak is egyik fő helyszíne volt a Fenyvesföld szívében fejlődő crantai hagyományokat őrző város. A történetben (többnyire ;) ) előre megalkotott, beküldött 3-5. tapasztalati szintű karakterek vettek részt, amiket a Hősök napja szokásos karakteralkotása szerint kellett megalkotni. Természetesen most is kaptak előnyt azok, akik az előző versenyeken is részt vevő karaktereiket vitték tovább.

A verseny napján 9 órakor egy rövid kalandmesteri megbeszélés után kezdődött is a verseny, nagyobb megnyitóra nem volt szükség, mivel szinte mindenki táborozó volt, egy fél csapat, és egy KM érkezett csak a szombati napra. A játék 20-21 óráig tartott.

A szombati nap MAGUS versenyére 22 játékos érkezett, akik hat csapatot alkotva vetették bele magukat a kalandba kalandmestereik - és egy segéd-kalandmester vezetésével. (MG már biztosan nem bírja a strapát, mert Kriszti is besegített neki a mesélésbe ) A játékosok között java részt a Hősön Napján megszokott arcokat lehetett látni, érkeztek Siófokról, és jelen volt a Farkasodú csapata is, akik mellesleg elárulták, jövőre lesz még MAGUS esemény Gyöngyösön is.

 

 

A MAGUS verseny eredményhirdetésére vasárnap került sor, ahol a következő helyezések születtek:

 

A legjobb csapat az Assassin's Greedo lett, tagjai Amund, Komattre és Bahamut volt. Ők vihették el a Hősök napja vándorkupáját.

A legjobb szerepjátékos helyet megosztva foglalhatta el Tomi és Julien, ők egy, a Kalandozók.hu által felajánlott kalandmodul gyűjteményt, illetve Rúna magazint kaptak.

Ezek mellett természetesen most is megmaradt a már a Hősök napján is szokássá vált könyvajándék, ugyanis az oklevél mellé minden résztvevő választhatott egyet az antikvár, jobbára fantasy könyvek közül. Ugyancsak minden csapat hazavihetett egyet az Amundok könyvéből, Gulandro felajánlásából. 

 

Reméljük, hogy a jó hangulatú és sajátos versenysorozat hamarosan folytatódik, és újra felvirrad majd a hősök napja, hogy a szervező újra kérdőre vonhassa a kalandra éhes játékosokat: -"Örökké akartok élni?"

 

Big Mac és Magyar Gergely

 

Lélekösvény vándorútján

Szerkesztve ekkor: , MagyarGergely által


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...