Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Beszámoló az I. Farkasodú-expedíció MAGUS szerepjáték találkozóról


MagyarGergely
  •  

     

Üdv kalandozók!

A tegnapi napon sikeresen lezajlott az I. Farkasodú - Expedíció MAGUS szerepjáték találkozó és verseny.

2016.03.19.-én, szombaton tartották a Farkasodú - Expedíció névre keresztelt MAGUS szerepjátékos találkozót és versenyt Gyöngyösön. Az eseményt egy új csapat, az Aranyecset, művészetek támogatásáért alapítvány segítségével szervezte, több személy részvételével akiket Fajger János fogott egybe. A verseny helyszíne Gyöngyös, a Mátra Honvéd Kaszinó volt, (3200, Gyöngyös, Fő tér 9.) ahol több kisebb terem adott otthont a rendezvénynek.

A találkozó kalandmodulját Miracor (Nagy Zsolt) írta, címe: Expedíció - egy sötét kor emlékei. A történet Észak Yneven, a Rualani-Sheral egyik, Fátyolvölgy nevű területén, Weronax városában játszódott a Psz. 3716. esztendőben. Innen jött a találkozó néha keverhető elnevezése is, a Farkasodút a rendezők, az Expedíciót a modul tette hozzá.

A találkozóra a MAGUS rendszerében megalkotott, 6. Tsz-ű karakterekkel nevezhettek a játékosok, a karakteralkotás során nem csak a szabálykönyveket, de az egykori Rúna magazin cikkeit is használhatták. A játékosokat hangulatkeltő novella, és karakteralkotási segédlet mellett a szervezőkkel való folyamatos facebook-os kommunikáció segítette, természetesen az esemény saját honlapja mellett. 

A találkozóra hallatlanul magas létszámmal 15 csapat nevezett, így több, mint 90 fővel zajlott le az esemény. A MAGUS-t kedvelők az ország számos pontjáról érkeztek, a helyi és budapesti játékosok mellett jelen voltak a debreceniek két csapattal, a kecskeméti vagy éppen a jászfényszarui szerepjátékosok, és nagy örömömre szolgált, hogy a szokásos ismerős arcok mellett számos eddig ismeretlen, új játékost is láthattam. A Kalandozók.hu három kalandmesterrel (BigMac, Con Salamander és Magyar Gergely) és egy játékos csapattal (a Felon, Pancsa Dekker hármast két lelkes újonc, Ági és Kriszti egészítette ki) is képviseltette magát. 

A találkozóra 08,00 körül érkeztek a játékosok, akik rövid kalandmesteri megbeszélés és pár szavas megnyitó után belevághattak a 9-20-ig tartó játékba. A résztvevőknek lehetőségük volt ebédet rendelni, amit kedvező áron biztosítottak a szervezők, és példás keretek között sikerült kiosztani. A játékot rövid értékelés, majd 20,30-tól az eredményhirdetés követte, ennek szünetében a csapos még egy gitárszólóval és énekkel is szórakoztatta a résztvevőket.

A találkozón a kalandmesterek és a játékosok pontozólapjai alapján a következő eredmények születtek:

Legjobb csapat:

I. - Lumina Cornu (Jászfényszaruról), kalandmesterük Mazsinó volt. 

II. - Ogrék előnyben (a Kalandozok.hu csapata), kalandmesterük Fajger János volt. 

III. - Kortalanok, kalandmesterük Nagy Zsolt (Miracor) volt. 

Legjobb szerepjátékos: Lakatos Zoltán (a Lumina Cornu csapatból)

Legjobb Kalandmester: Mazsinó

Emellett - nagyon kedves és előremutató gesztusként - díjat kapott a találkozó legfiatalabb szerepjátékosa is. 

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak.

A díjazottak az Aranyecset alapítvány támogatásával a helyi iparművészek munkáit tartalmazó ajándékcsomagot, a verseny nevének megfelelő gyönyörű farkas-szobrot, könyveket és oklevelet kaptak - ez utóbbit talán joggal igényelték volna a résztvevők, hogy a kiváló emlékeken kívül a falra is hazavihessenek valamit. A könyvek között a MAGUS és egyéb fantasy könyvek mellett akadt néhány példány a Kalandozók.hu modulgyűjteményből és a szintén rajongói kiadványok sorát erősítő Amundok könyvéből is.

A találkozó kiváló hangulatban, példás szervezés mellett zajlott le. Remek volt ennyi csapatot, játékos látni, akik egész nap birkóztak a nem kevés kihívást támasztó kalanddal. A verseny szervezői több hónappal előre fokozatosan tájékoztatták és folyamatosan információval látták el a résztvevőket, időben megtörtént a csapatok kiosztása, a kalandmodul és a csapatok anyagainak a kalandmesterekhez történő lejuttatása is. a szervezők nem csak az ebédre gondoltak, részletes információkkal segítették még a parkolást is, felmérték az igényeket és reggelivel várták a játékosokat, az ellátást pedig az elmaradhatatlan rágcsálnivaló és üdítő is jellemezte, és a kalandmesterek sem szenvedtek hiányt semmiben - amiért külön köszönet illeti a Farkasodú csapatát. Látszott az óriási szervező munka, amit a versenybe öltek - meg is lett az eredménye. 

A helyszín megfelelő volt, kaszinóban büfé üzemelt, a termek normális helyszínt biztosítottak a játékosoknak, egyedül talán a létszámhoz képest kevés mellékhelyiség okozott némi fennakadást. A termek elég nagyon voltak, hogy elnyeljék a játék zajait, és külön érdekesség volt, hogy a termek falát iskolások által külön a versenyre készített - mi más, ha nem farkas - témájú rajzok díszítették - ami egyedülálló és újszerű kezdeményezés a fiatalság megfelelő bevonására, érdeklődésének felkeltésére a fantasy és a szerepjáték iránt. 

A szervező szavait idézve jövőre találkozunk, őszintén remélem, hogy valóban így lesz, és ez a kiváló szervező, lelkes csapat folytatja a megkezdett hagyományt, és lesz valódi szerepe az I. számnak a Farkasodú név előtt. Jó lenne jövőre - vagy akár hamarabb - újra ennyi MAGUS-t kedvelő szerepjátékossal találkozni Gyöngyösön, egy hasonló színvonalú rendezvényen!

A találkozó kalandmodulja:

Expedíció - egy sötét kor emlékei

Szerkesztve ekkor: , MagyarGergely által


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...