Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Részt vettünk a jászberényi III. Játékos Napon (beszámoló)


MagyarGergely

Üdv kalandozók!

Az oldal meghívást kapott a III. Játékos Napra, amit Jászberényben tartottak 2016.12.11-n. A kalandozókat, mint kiállítókat hívták meg (a tavalyi PlayIT-hez hasonlóan), és Con Salamander, Kriszti és Magyar Gergely képviselte az oldalt. 

A jászberényi Játékos Napon mindenféle játékkal - legyen az számítógépes játék, play station, lego, ügyességi és logikai játékok, vagy "csak" egy rubik kocka - lehetett megismerkedni, és lehetőség szerint kipróbálni azokat. 

A Kalandozók.hu standján, amit egy szerepjátékra alkalmas, kicsit elkülönülő ámde csendes szoba alkotott, megtekinthető volt az általunk játszott és képviselt MAGUS szerepjáték szabálykönyvei, néhány regénye, valamint mintakarakterek. Emellett olyan, az oldal történetéhez és eredményeihez tartozó ereklyék, mint az egyedi Kalandozók.hu- logós dobótestek, (amiből sokan szerettek volna vásárolni, de ezt csak táboraink és versenyeink látogatói érdemelhetik ki), az oldalon is működő, hatalmas és részletes nagy Ynev-térkép, a Kalandozók.hu pecsétje és szórólapjai is. 

A látogatók tájékoztatást kaptak a szerepjátékról, azon belül a MAGUS-ról, és kalandmestereink segítségével az érdeklődőknek - egyedülálló módon - lehetőségük volt a játék rövid kipróbálására is. A nap során húsz-huszonöt látogató kereste fel a termünket, és legalább három csapat vágott neki Ynevnek is. Külön öröm volt, hogy az érdeklődők között nem csak az ismerős logó és az Ynev név bevonzotta régi szerepjátékosok kanyarodtak oda hozzánk, hogy főiskolás éveik emlékeit idéző játék jelenlegi helyzetéről érdeklődjenek, de az egészen fiatalok is visszatértek hozzánk, hogy kalandozhassanak egy kicsit. Több fiatal is volt, aki alig harmadik osztályos tanulóként is sikerrel birkózott meg a szerepjáték újszerű szórakozási formájával, és mindannyian izgatottan, további kalandokra éhesen álltak fel a rövid próbajáték után. 

Az érdeklődőknek lehetősége volt egy laptopon keresztül megismerkedni az oldallal is, és megtekinthették a fórumot, a térképet, cikkgyűjteményt, és minden olyan lehetőséget, amik segíthetik jövőbeni MAGUS játékaikat, vagy éppen lehetőséget adnak a régi cikkek - s bízunk benne, a hangulat - felelevenítésére is. 

Úgy gondolom, hogy a szerepjáték, és a MAGUS is jól vizsgázott, egészen fiatalok is legalább annyira élvezték a játékot, a kockadobást és a kalandokat, mint amennyire az óriási képernyőkön pörgő eseményeket, és a látvány alapján szülők is elismerően nyilatkoztak erről a szórakozási formáról. Hiszem, hogy komoly lépésnek számít egy ilyen eseményen való megjelenés, ha kedvenc játékunk, és akár közösségünk utánpótlásáról van szó, és minden kalandozót buzdítok, hogy a jövőben is segítse ezt a tevékenységet. 

Nem utolsósorban persze mi is jól éreztük magunkat, amihez jelentősen hozzájárult a házigazdák gondos szervezése és segítőkész hozzáállása is. Külön érdekesség volt, hogy régi barátainkkal, a Lumina Cornu klub live szerepjtátékosinak szomszédságában helyeztek el minket, így a szüneteket "szakmai" ismerkedéssel tölthettük. Remélem, lesz mér hasonló alkalom kedvenc játékunk terjesztésére.  

(további képeket találhattok Facebook csoportunkban)

Szerkesztve ekkor: , MagyarGergely által


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...