Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Frissült Erion térképe


MagyarGergely

Üdv kalandozók!

A mai napon frissült az oldalon az interaktív nagy Ynev térképről is elérhető Erion térképe, illetve az ehhez tartozó helyszínleírás gyűjtemény is. 

A nemrégiben lezajlott 24. Kalandorkrónikák MAGUS találkozó kalandmoduljával kapcsolatos háttérmunkák során ismét kiegészült Erion térképe, és természetesen ez alkalomból beépítésre kerültek a háttéranyagokból összevadászott új helyszínek is. Az Erion-térkép nyomtatott változatát a találkozón résztvevő kalandmesterek is használták, és ahogy az szokás, a játék végeztével a játékos csapatok birtokába kerültek, emellett pedig néhány a díjak között is elérhető volt.

Immár az oldalon is elérhető ez a legújabb, V7. változatként jelzett térkép és a hozzá kapcsolódó helyszínleírások gyűjteménye is. A kettő dokumentum igazából együtt jár, együtt használható leginkább, mindkettő emléket állítva az egyszer futó Erion-projectnek, ami példás aktivitást váltott ki a MAGUS szerepjáték rajongóinak körében. 

A legnagyobb újítás - természetesen az eddig nem megtalálható helyszínek bejelölése mellett - a helyszínleírás gyűjtemény színkódolása. Mivel a mérete immár 21 oldal, a helyszínek böngészése közben nem mindig tudta az ember, hogy éppen Erion melyik negyedében jár, és hogy ez az olvasásból, és vélhetően a közben Yneven kalandozó elme útjából való kizökkentés nélkül is tudható legyen, a szöveg háttere a térképen is alkalmazott, negyedenként eltérő színt kapott. Ez talán nem annyira nyomtatóbarát, de úgy vélem, megéri. 

Itt is meg kell említenem, hogy a térkép ezen verziója már az eredeti, Rúnában megjelent Erion-rajz készítőjének, Buttinger Gergelynek került ajánlásra, aki az időközben előkerült eredeti tusrajzot a MAGUS rajongóira bízta, akik szerinte is kellő megbecsüléssel őrzik majd ezt az ereklyét. Nem mindennapi élmény a hobbink egyik ilyen ősi forrásával élőben is találkozni! Köszönet érte! 

Ahogy a nagytérkép esetében sem, Erion esetében sem állítom, hogy a jövőben ne találhatnánk még a forrásokban olyan nevesített erioni helyszínt, aminek a felkerülése ne volna indokolt, így - ha jelenleg üres is az "Erionban bejelölni" listám, továbbra is arra buzdítok mindenkit, hogy a leleteit ossza meg velem, illetve ha otthoni fejlesztése akad, tegye közkinccsé azt, és a megjelent anyagok erioni helyszínei a jövőbeni fejlesztések alapjául szolgálnak majd.

Használjátok, forgassátok ezt a térképet és a rajongók ötleteit, eredményeit is összegző leírást olyan Ynev-szeretettel, ahogyan készültek. Jó játékot, mesélést, fejlesztést, írást kívánunk! 

Erion térképe

Erion helyszíninek leírása (V7) 

Antail, Niobe és Sneer kedveli ezt

Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...