Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Frissült Ynev poszter-térképe


MagyarGergely

Üdv kalandozók!

Örömmel jelentem be, hogy újra frissült Ynev poszter-térképe. 

A mostani frissítés főleg a források további, alaposabb és még részletekbe menőbb feldolgozásának köszönhető, és újabb 99 hellyel gazdagította kedvenc játékunk kontinensét. Persze maguk a helyek nem annyira újak, csak eddig regények, kiegészítők, kalandmodulok sorai között bujkáltak, ám most felkerültek végre a térképre. Az újdonságok egyelőre a poszter térképen érhetők el, ám hamarosan várható az interaktív térkép hasonló frissítése is. 

Természetesen sok olvasás, apró részletek nyomozása kellett ehhez a frissítéshez is, de nem szeretnék megfeledkezni mindazokról, akik segítettek ebben a munkában. Köszönöm mindazoknak, akik észrevételeikkel, értékes és ritka leleteikkel - és azzal, hogy ezt jelezték - nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ez a sok apróság tovább tökéletesíthesse Ynev legrészletesebb térképét. Köszönet illeti azokat az írókat, a kiadó embereit, akik nemcsak, hogy válaszoltak a megkeresésekre, de adott esetben több levélváltáson keresztül, képrészleteket pontosítva magyarázták el, hová képzelték, vagy képzelik el az általuk megírt új helyeket. Köszönet illeti azokat a modulírókat is, akik nemcsak, hogy egy-egy, nem ritkán több kalanddal járultak hozzá a MAGUS támogatásához, de szintén elküldték nekem, illetve segítettek pontosítani az általuk megírt helyszíneket is. Olyan lényeges apróságokkal egészült ki a térkép a mostani fejlesztés során, mint a Gáspár András műveiből megismert, ám valahogy feledésbe merült Napfolyosó vagy Lequiria (ami még mindig a XIV. Zászlóháború örökségei közé tartozik), vagy a szövegekben kezdettől fogva ott lévő, ám csak egyetlen térképen ábrázolt, és most nyakon csípett, a Hat Várost ölelő hegységek.  Nem sorolom fel mind a 99-et... 

Sajnos nem csak pozitív változások történtek, a nézeteltérések nem kerülik el ezt a MAGUS fejlesztést sem. Saját kérésükre lekerültek a szövetséges klubok logói a térkép aljáról, így ezután nem láthatók ott. Ez a gesztus sem úgy sikerült, ahogy szándékomban állt. Hiába, a méret a lényeg. Csak remélem, hogy ettől még a világunk, a térképünk közös marad. 

A jelenlegi fejlesztés még mindig a Psz. 3715-ös állapotában ábrázolja Ynevet, de örömmel jelentem ugyanakkor, hogy elkezdődött a jövő évi - csak hogy legyen idő befejezni -, azaz a Psz. 3723-as térkép készítése is. A kiadóval is, az írókkal is folyik az egyeztetés, a források feldolgozása ilyen irányban is halad, ám ezúton is buzdítok mindenkit, hogy akinek ezt érintő fejlesztése, információja van, ne habozzon azt megosztani. 

A poszter térkép ezen, 4. változata először a nemrégen megtartott 24. Kalandorkrónikák versenyen szerepelhetett először a díjak között - nem is maradt belőle - de bárki számára szabadon elérhető, és megfelelően nagy felbontásban nyomtatható is. Sokszor kiáltottam már végleges verziót... most nem teszem, a MAGUS terjedelmes háttéranyagának sajátja, hogy az igazi szakértők számára is rendre mutat újdonságokat, így hiszek benne, hogy további érdekességek, eddig elrejtett részletek, apróságok, és természetesen új fejlesztések színezik majd tovább közös fantáziavilágunkat. 

Mindenkinek jó játékot, mesélést, fejlesztést, írást kívánok, és forgassátok ezt a térképet is olyan Ynev-szeretettel, ahogy készült. 

Ynev-poszter V4

Leenarya, Sneer és Antail kedveli ezt

Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...