Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozók Útján II. - Kalandmodul gyűjtemény


Antail

Kalandozók Útján II.

A második Kalandozok.hu M.A.G.U.S. kalandmodul gyűjtemény,
egy szabadon, ingyenesen, mindenki számára letölthető e-book.

kalandozokutjan2.jpg

Hihetetlen, de pontosan egy évtized telt már el azóta, hogy e sorozat első része napvilágot látott. Sok izgalmas esemény történ azóta a Kalandozok.hu világában többek között hivatalosan is egyesületté váltunk. Ám a tagság, a közösség továbbra is ugyanaz maradt:egy lelkes, befogadó, kalandokra és izgalmakra, a kollektív élményekre éhes társaság. Egy nagy csapat, melyet az idő kérlelhetetlen múlása mellett is összetart a közös szerelem, a M.A.G.U.S. világa.

Ennek az élményekben gazdag tíz esztendőnek szeretnénk most a Kalandozók Útján II. címet viselő modulgyűjteménnyel mementót állítani. Már annak idején is sorozatként tekintettünk a Kalandozók Útján címet viselő modulgyűjtemény első részére. A kerek évforduló közeledte hozta el azt a pillanatot, hogy a “most vagy soha” gondolat nyomására megszülessen a Kalandozók Útján II. Most is Hulla szerkesztői vezetése mellett állt össze szinte ugyanaz a gárda, amely még 2008-ban nekiveselkedett az első rész munkálatainak. Jelen helyzetben is hasonlóan nehéz döntés volt az, hogy mely modulok kapjanak helyet ebben a kiadványban, hiszen a másfél tucat "jelentkezőből" csupán ötnek, hatnak volt hely a négyszáz oldalasra tervezett kötetben. Most is célul tűztük ki, hogy lehetőleg eltérő kihívás szintű, Ynev más-más szegletében játszódó és lehetőleg különböző stílusú modulok szerepeljenek a könyvben. Fontos volt az is, hogy olyan kalandmodulok kerüljenek bele, amelyek kifejezetten pozitív fogadtatásban részesült debütálásukkor. Az alapos mérlegelés után szerkesztői közösségünk az alábbi hat történet beválogatása mellett döntött. 

 

- Az érem másik oldala. Izgalmas, a megszokottakhoz képest újszerű megközelítésű történet. Amely kifejezetten alkalmas arra, hogy értő kezek mellett, egy sok játékalkalmas kalandfolyammá nője ki magát. Központi eseményeinek színtere egy Gályák-tengere melletti, nagy múltú kikötőváros, ahol intrikák, cselszövések és legendás kardok kereszttüzében kell a nem épp jótét lélek kalandozóknak kezükbe venni az irányítást, és megpróbálni betölteni a bonyodalmakat okozó hatalmi vákuumot.

 

- A bosszú ára. Soha semmiféle tett nem múlik el következmények nélkül - erre az örök igazságra mutat rá ez az ifini forgatagban játszódó kaland. Egy alacsonyabb szintű kalandozóknak szóló történet, amely a karakteralkotás során választott háttértől függően más és más játékélményt kínál egy nemesi esküvőt a központi szerepbe állító kalandban. Ott, ahol a játékosok többnyire azt érezhetik, az általuk irányított szereplők feje felett végül majd elkerülhetetlenül összecsapnak a hullámok.

 

- Amikor megállt az idő. Dúlás. (Ó-)Pyarron. Kráni tizenhármak. Ki ne szerette volna - karakterén keresztül - legalább egyszer megtapasztalni azt, mit jelenthetett ezekben a vészterhes időkben az ostromlott Szent város falain küzdeni a sötét áradat ellen. Ez a magas tapasztalati szintű modul felkínálja ennek a lehetőségét, sőt, többet is annál! A történet központi elemeként szolgáló esemény során a karakterek fontos, történelmi tettek végrehajtóivá, akár legendás, a túlélők által utóbb megénekelt hősökké avanzsálhatnak. 

 

- A hatodik kő. Sejtelmes, misztikus történet, amely a méltán rosszhírű kalózkikötő, Erone falai között játszódik. Ilyen díszletek, ilyen felütés mellett nem lehet mellélőni. Már ami a játékélményt illeti, mert ebben a fordulatos kalandban, ebben a lüktető, sok-sok szereplőt felvonultató történetben garantáltan megizzad majd minden kalandozó.

 

- Emberölésre felhatalmazva. Komoly, fordulatokban bővelkedő, titkokkal teli történet. Helyszíne a délvidéki erődváros, Syburr, ahol a helyiek megpróbáltatásoktól megkeményedett vállain súlyos teher nyugszik. Ahol mindenki az igazáért, az igazságért küzd. Ahol nincsenek szabályok. És ahol csak a legrátermettebbek, az igazán szerencsések tehetik fel majd a végső kérdést: Mi is az igazság?

 

- Egy igazi hős. Mi történhet akkor, ha kisemberekre hatalmas felelősség hárul? Ha a sors, az a csapongó céda, folyton újabb és újabb kihívások elé állítja őket? A felelősség terhe megtöri, maga alá temeti őket vagy megemberelik magukat és hősként viseltetnek? Egyedi hangvételű, olykor helyzetkomikummal operáló történet egy toroni sereg által ostromlott városban, valahol a Dwyll Unió dombjai közt, alacsony tapasztalati szintű karakterek számára.

 

Természetesen ebben a kiadványban sem spóroltuk meg azt a munkát, hogy szerkesztésükben és megjelenésükben is a lehető legjobban  egységesítsük a modulokat. Így megtörténtek az ilyenkor nem megkerülhető módosítások, átdolgozások, kiegészítések. Az volt a célunk, hogy most is egy rendezett, akkurátusan megszerkesztett kiadvánnyal álljunk elő. Ennek érdekében mind a hat kalandmodul hasonló felépítést kapott, és így az alábbi fejezetekre bontottuk a történeteket:

  • kalandozokutjan2_2.jpgTartalomjegyzék
  • Hangulatkeltő ("kedvcsináló" a kalandhoz)
  • Koncepció (háttér, eseménysor, körülmények)
  • Kaland fejezetek
  • Tippek és feljegyzések (segítségül a meséléshez)
  • Helyszín- és további leírások
  • NJK-gyűjtemény
  • Térképek
  • Kiadandó anyagok

Ezen felül mindegyik modul kapott egy-egy letölthető NJK galériát. Szintén mindegyik történet lejátszható versenykörülmények között is, azaz elérhetővé tettük az egykor esetükben érvényben lévő karakteralkotási szabályokat.

Őszintén reméljük, hogy minden M.A.G.U.S., sőt minden szerepjáték rajongó ugyanolyan örömmel veszi majd kézbe, ahogyan mi készítettük azt nektek. Biztosak vagyunk benne, hogy az egykori, szépreményű hivatalos kiadványokra hajazó megjelenés nosztalgikus érzelmeket kelt majd az öreg motorosokban, illetve játékosi hév és szűnni nem akaró lelkesedés jut osztályrészül a játékkal csak mostanság ismerkedőknek. Hívunk benneteket, forgassátok ezt a könyvet és lépjetek rá Ti is a kalandozók útjára!

Üdvözlettel,

A Kalandozok.hu közössége

LETÖLTÉS

 


Kalandozók véleménye

Recommended Comments



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...