Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

M.A.G.U.S könyvtár 1. kötet - Kígyószív


Felon
Alborne áldásával!
 
 
Oly sokan tapostuk már Ynev földjét, a mindennapokból kiszakadva táborokban, egy napos rendezvényeken és egyéni, életutas üléseken is. Viszont előfordul, akár hosszabb időkre is, hogy nem sétázhatunk Ranil ege alatt. Ilyenkor a hardcore szerepjátékosoknak elvonási tünetei alakulnak.
Arra gondoltam, hogy hozok Nektek erre egy megoldást: ami a M.A.G.U.S témában íródott regények olvasása. Jómagam többeket ismerek, akiknek minden megjelent könyv a polcán csücsül, sőt, olyanokat is, akik a klasszikusokat idézik, és azokat tartják az etalonnak.
Nálam viszont az a helyzet, hogy csak belekalandoztam a témába, csipegettem a felszínen néhány izgalmas - vagy kevéssé izgalmas - szeletet, de amúgy nem ástam bele magam a meglevő repertoárba.
Az első regény, amit ajánlok, nagyon adta magát. Karácsony előtt jelent meg, de nekem sajnos egyik Ynevi isten sem manifesztálta a fa alá (lehet Orwellának kellett volna áldoznom :)). Viszont a beszerzés halasztása picit önvédelem is volt, ugyanis közel biztos voltam benne, hogy ha már nálam van, akkor rögtön a rabjává válok, és nem ereszt - míg ki nem végzem. Nem tévedtem, végül pár napra ki is vont a körforgásból, amit azonban egyáltalán nem bánok. 
A rendkívül izgalmas borítóval rendelkező könyv Malcolm J. Hunt tollából származik, és a Kígyószív címet kapta. Egy páriaként számon tartott istennő gyermek-ellenlábasai (orkok) és hívei (Kard Testvériség) küzdelméről szól. Reag ostroma során többmindenre fény derül, és jónéhány kérdésre továbbra sem érkezik válasz - talán meghagyva a lehetőséget egy újabb regénynek. Mindkét oldal mozgatórugóiba beleláthatunk, és bevallom, én nem tudtam eldönteni, hogy melyiknek a bukásával értenék egyet.
Azt gondolom, hogy aki orwellánus karakterrel indulna akár életútra, akár versenyre (idei NyTre NE! ;)), semmiképpen se kezdjen úgy neki, hogy nem olvasta el a Kígyószívet. Remekül hozza és árnyalja az istennő káoszát és a pusztítást , rendkívül izgalmassá teszi a hitkérdést, továbbá a törzsi célok ábrázolását. 
 
Szóval Alborne áldásával a Kígyószív-legenda útjára indult, köszönjük Malcolm J. Huntnak, hogy "megénekelte".

kigyosziv.png.e260b580f159c99bad98a0fbd0efb76b.png

Szerkesztve ekkor: , Felon által


Kalandozók véleménye

Recommended Comments



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...