Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Karaktergeneráló


Silver

Kedves Kalandozók!

Örömmel jelentem be, hogy a Kalandozok.hu rendezvényein használt karaktergeneráló Excel táblázat - mely egyúttal két oldalas karakterlap is - immár elérhető a Hercegi könyvtárból.  A generátor segítségével egyszerűen pár kattintáson keresztül elkészíthetjük a M.A.G.U.S. szabályrendszeréhez illeszkedő karakterünket.

A táblázat a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Kiválasztható 101 féle kaszt vagy specifikáció (pl.: külön minden vallás papja, és azoknak irányzatai).
  • Kaszt kiválasztás után betölti a Kalandozok.hu táborokban használt tulajdonság számokat (dobáskód alapján meghatározva, ezeket tetszőlegesen át lehet írni).
  • A faj kiválasztása után a tulajdonságok a fajnak megfelelően módosulnak.
  • A kaszt, szint és tulajdonság értékek alapján kiszámolja az Fp, Ép, Mana, Pszi, Képzettség, % Képzettség, alap Ké, -Té, -Vé, -Cé, HM pontokat.
  • HM elosztás után az alap harcértékeket.
  • A fegyvereket lenyíló listából ki lehet választani, ezt követően megkapjuk a teljes harcértéket. Több, mint 180 féle fegyverből lehet választani (a részletes listáért külön köszönet Magyar Gergelynek).
  • A kaszt kiválasztása után a táblázat automatikusan kitölti a kaszthoz tartozó képzettségeket. Ha a szintet megadod, akkor az adott szinthez állítja a képzettségeket, tehát ha mondjuk 4. szinten egy képzettsége mesterfokra emelkedik, akkor már úgy mutatja.
  • Külön csoportot kaptak a nyelvek és ősi nyelvek, melyeket lenyíló listából lehet kiválasztani.
  • Az iker és váltott kaszthoz kapcsolódó számítások a táblázat egy korábbi verziójában kerültek bele, és nem lettek frissítve. Ezért az ilyen karakterek esetében az eredményeket kezeld fenntartással, és ellenőrizd.
  • A jobb felső sarokban látható "Felhasznált Tp mennyiség" rovat csak a kalandozok.hu versenyekhez van igazítva. Például otthoni játéknál azt figyelmen kívül lehet hagyni.
  • A táblázat Microsoft Excelben készült, és ott is lett tesztelve. A képletek összetettsége miatt csak az Excel 2010, vagy az utáni verzióban működik.

Bízom benne, hogy ez a karaktergeneráló segítségére lesz a több különböző karaktert próbálgató rutinos játékosoknak, a számok erdejében elvesző kezdőknek, valamint a sok kidolgozásra váró NJK előtt álló kalandmestereknek.

Jó játékot, jó karakteralkotást!


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Üdv!

Szerintem a Microsoft is köszöni... én pl. csak emiatt akarok új excelt szerezni :)

Viccet félretéve, amellett, hogy hatalmas munka, amit én is köszönök, végre szintet léptünk ebben is, és a sok éves, gyakorlatilag állandónak tekinthető karakteralkotásunk is lépett egyet az állandósulás felé. 

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Bizony. Én is azért köszöntem meg... magamnak nem tenném :) (attól, aki még az exclben is manuálisan adja össze a számokat... ne várjatok hasonlót :D )

Az exceles karaktergenerálót évek óta Silver készíti és csiszolgatja hozzá az aktuális tábor karakteralkotásához. Hosszú fejlesztés eredménye ez a mostani változat. 

Link a hozzászóláshoz


A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...