Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
  • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Kalandgenerátor


Hulla

Sziasztok!

Aki már próbálta, biztos tisztában van azzal, mennyire mesélőt próbáló feladat egy jó kalandot összerakni. Modern világunkban egyesekben felmerülhet a kérdés, miért nem bízzuk ezt a feladatot is a mindent eluraló algoritmusokra. Aki egy kicsit is komolyabban belegondol a kérdés gyakorlati megvalósíthatóságába, az hamar beláthatja, hogy ez egy rendkívül komplikált feladat. Az emberi kreativitást – valódi MI híján – a gép nem képes pótolni. Viszont nem szerettük volna azt, hogy kedvenc hobbink eme központi témájában, azaz a kalandírásban ne nyújtsunk segítséget a mindenkori mesélőknek. Így sokszori nekifutás után elérkezett az a pillanat, amikor a közösségünk honlapja egy saját Kalandgenerátorral bővült.

Az alkalmazás jelenleg 13+1 darab, fantasy témában általánosnak mondható kalandtípusban képes történetet generálni. A felhasználók két kalandalkotási módszer közül választhatnak. Az egyik a manuális generálás, amely kevésbé gyors, viszont lépésről-lépésre a felhasználó felügyelete mellett állítja össze az így eleve következetes történetet. A másik az automatikus generálás, amely gyorsabb (tényleg csak egy kattintás), de cserébe több utómunkát kíván meg a véletlen által felépített kaland okán. Ahogy már ti is sejthetitek, a kreativitást és a következetességet itt is a felhasználó, azaz az ember szolgáltatja. A gép inkább a formát biztosítja, kérdez és a fantáziát beindító ötleteket adja a történetíró számára.

Az általunk javasolt, manuális generálás alkalmával előbb tisztázásra kerülnek a bemesélés és a konkrét cél részletei. Ezt követően a mesélőre bízzuk a dolgot, hogy az elérhető hat paneltípus közül – melyek a Körülmény, Szereplő, Bestia, Nyom, Helyszín és Fordulat név alatt futnak – miket és miként sző bele a kalandmodulba. Maga a kaland, az alkotás teljes ideje alatt folyamatosan szerkeszthető. Az egyes építőelemeket az író a „Tovább” gombbal beillesztheti a modulba. Módjában áll újabb építőelemeket is kérni. A „Kihagy” lehetőségre kattintva elvetheti az aktuális kérdés megválaszolását, míg a „Vége” opciót választva végleg befejezheti a generálást.

A kalandgenerátor koncepcióját Hulla dolgozta ki, az alkalmazást tetra öntötte hatalomszavakba, a megjelenítésén Antail munkálkodott. A generálás során felmerülő jó kéttucatnyi kérdésre a generátor több mint ezeregyszáz válaszlehetőséggel segíti az írót. Ez utóbbi bővítésében hathatósan közreműködtek közösségünk mesélői, név szerint: Andoron, Bitschak, Crowstone, ConSalamander, CZ, Daelon, Eric, Gábor, Jadis, Messor, Owden, Réq, Silver és TAO.

Amennyiben bármilyen visszajelzés, kérdés, észrevétel, javaslat lenne részetekről a Kalandgenerátorhoz kapcsolódóan, akkor az alábbi fórumtémában várunk benneteket. Szintén itt vár egy egyszerű és rövid példakaland arra, hogy mit is képes a gyakorlatban produkálni a Kalandozók Kalandgenerátora.

 

KALANDGENERÁTOR

 

 

Jó kalandozást!

KalGen.jpg

 


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.Ülj oda az asztaltársasághoz...

Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

Vándor
Hozzászólás írása...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

  Only 75 emoji are allowed.

×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...