Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandgenerátor


Hulla

Sziasztok!

Aki már próbálta, biztos tisztában van azzal, mennyire mesélőt próbáló feladat egy jó kalandot összerakni. Modern világunkban egyesekben felmerülhet a kérdés, miért nem bízzuk ezt a feladatot is a mindent eluraló algoritmusokra. Aki egy kicsit is komolyabban belegondol a kérdés gyakorlati megvalósíthatóságába, az hamar beláthatja, hogy ez egy rendkívül komplikált feladat. Az emberi kreativitást – valódi MI híján – a gép nem képes pótolni. Viszont nem szerettük volna azt, hogy kedvenc hobbink eme központi témájában, azaz a kalandírásban ne nyújtsunk segítséget a mindenkori mesélőknek. Így sokszori nekifutás után elérkezett az a pillanat, amikor a közösségünk honlapja egy saját Kalandgenerátorral bővült.

Az alkalmazás jelenleg 13+1 darab, fantasy témában általánosnak mondható kalandtípusban képes történetet generálni. A felhasználók két kalandalkotási módszer közül választhatnak. Az egyik a manuális generálás, amely kevésbé gyors, viszont lépésről-lépésre a felhasználó felügyelete mellett állítja össze az így eleve következetes történetet. A másik az automatikus generálás, amely gyorsabb (tényleg csak egy kattintás), de cserébe több utómunkát kíván meg a véletlen által felépített kaland okán. Ahogy már ti is sejthetitek, a kreativitást és a következetességet itt is a felhasználó, azaz az ember szolgáltatja. A gép inkább a formát biztosítja, kérdez és a fantáziát beindító ötleteket adja a történetíró számára.

Az általunk javasolt, manuális generálás alkalmával előbb tisztázásra kerülnek a bemesélés és a konkrét cél részletei. Ezt követően a mesélőre bízzuk a dolgot, hogy az elérhető hat paneltípus közül – melyek a Körülmény, Szereplő, Bestia, Nyom, Helyszín és Fordulat név alatt futnak – miket és miként sző bele a kalandmodulba. Maga a kaland, az alkotás teljes ideje alatt folyamatosan szerkeszthető. Az egyes építőelemeket az író a „Tovább” gombbal beillesztheti a modulba. Módjában áll újabb építőelemeket is kérni. A „Kihagy” lehetőségre kattintva elvetheti az aktuális kérdés megválaszolását, míg a „Vége” opciót választva végleg befejezheti a generálást.

A kalandgenerátor koncepcióját Hulla dolgozta ki, az alkalmazást tetra öntötte hatalomszavakba, a megjelenítésén Antail munkálkodott. A generálás során felmerülő jó kéttucatnyi kérdésre a generátor több mint ezeregyszáz válaszlehetőséggel segíti az írót. Ez utóbbi bővítésében hathatósan közreműködtek közösségünk mesélői, név szerint: Andoron, Bitschak, Crowstone, ConSalamander, CZ, Daelon, Eric, Gábor, Jadis, Messor, Owden, Réq, Silver és TAO.

Amennyiben bármilyen visszajelzés, kérdés, észrevétel, javaslat lenne részetekről a Kalandgenerátorhoz kapcsolódóan, akkor az alábbi fórumtémában várunk benneteket. Szintén itt vár egy egyszerű és rövid példakaland arra, hogy mit is képes a gyakorlatban produkálni a Kalandozók Kalandgenerátora.

 

KALANDGENERÁTOR

 

 

Jó kalandozást!

KalGen.jpg

 


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...