Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozok.hu Ynev Időjósda - 2017


Hulla

Az Időjósda kitárja kapuit

Elkészült a Kalandozok.hu soron következő mesterműve!

100 esztendő 62.000 napja
286.000 egyedi jellemzőkkel bíró időjárási egység
17,7 milliárd jóslat
Óránkénti időjárás adatok
Hőmérséklet, szél, csapadék
A két hold és a nap kelési és nyugvási időpontjai
Ynev térképén kiválasztható pozíciók

… és még sok-sok más kapcsolódó információ.

Mindez hangulatos tálalásban!

Lépj be te is az Álmok szentélyébe!

terkep.png

Kedves Kalandozók!

Örömmel jelentjük be nektek az ez évi “Nagy dobásunkat”, azaz az Időjósdát. Több mint két esztendővel ezelőtt vetődött fel bennem az a gondolat, hogy milyen keveset is tudunk mi, egyszerű kalandozók a kontinens időjárásáról, hogy sokszor milyen egysíkúan, illetve klisék mentén találkozunk a természeti környezet e szegmensével tablazat.pnga játék során. Ezért akkor célul tűztem ki, hogy kalandozótársaim segítségével megkíséreljük lemodellezni Ynev időjárási sajátosságait. A munkálatok rögvest meg is kezdődtek. Ezek során több egyéb tényező mellett figyelembe vettük a tengerszint feletti magasságot, az óceánoktól való távolságot, a bolygó földrajzi dinamikáját és globális áramlatait. Megkíséreltük meglovagolni az írói fantáziát is. Így kívántunk segítségére sietni azon M.A.G.U.S. rajongóknak, akik e téren is némi színt szeretnének vinni a játékukba. Természetesen az Időjósda által előrevetített adatok alkalmazását továbbra is a csapatok kezében hagyjuk. Ezt azzal is nyomatékosítottuk, hogy az időjárás jellemzőit egy-egy hangulatos jóslat formájában adjuk közre. Aztán majd ti, a rajongók, eldöntitek, hogy mit és milyen mélységben kívántok mindezekből a saját Ynevetekbe beemelni: az időjóslás képzettség alkalmazásakor, egy bárd által tervezett összhangzat megszólaltatásakor, életút kalandok mindennapjai során vagy más hasonló helyzetekben elfogadjátok - e a kapott jóslat sorait.

Az Időjósdába való megérkezéskor a Pyarroni óránk állásának megfelelő nap adataival szembesülhettek, mégpedig a Kalandozók Városát, Eriont választva helyszínül. A további adatok eléréséhez nincs más dolgotok, minthogy miután kiválasztottátok az elérhető 100 év tetszőleges napját, a vörös lobogót a térkép megvizsgálandó pontjára pozicionáljátok. Ezt követően e fenti tényezők módosításával a kapott adatok és a jóslat szövege azonnal, tehát az oldal frissítése nélkül haladéktalanul megújul. A szokásos időjárási jellemzőkön - a hőmérsékleten, széljáráson, felhőzeten, csapadékon - túl néhány olyan hasznos jellemzőt is megismerhettek, mint a napszak, az égitestek jellemzői és a vízparti helyeken az árapály adatok. Azoknál a jellemzőknél, ahol ez kivitelezhető, még óránkénti pontosságú adatokkal is szolgálunk természetesen az Ynevre jellemző, húsz órás időszámítás szerint. 

A jósda működéséről fontos elmondanunk, hogy egy adott napon egy adott helyszínen mindenkor ugyanazt a visszakereshető jóslatot kapja minden kalandozó. Sőt, az adott jóslat a linken keresztül bármikor eltárolható vagy továbbítható másoknak. A kapott adatok, illetve a szöveges jóslat helyes értelmezésében átfogó és részletes útmutatást kaphattok az oldal alján, a Tudományok papjának, azaz Krad felkentjének tolmácsolásában. 

orankenti_adatok.png

Akik kíváncsiak rá, azoknak érdekességképpen elmondanám, hogy az Ynevről, illetve az azt övező vizekről készült térképet az Időjósda 286 ezer egységre osztja fel. Minden ilyen egységre az elérhető 62 ezer ynevi nap - 100 év - esetében egyedi adatokkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy jelen pillanatban az Időjósda 17,7 milliárd egyedi napja érhető el. Mielőtt még bárki úgy döntene, hogy ezeket most egy ültő helyében egyesével végiglapozza, fontos hogy tudja: ha csupán egy másodpercet szán minden egyes nap jóslatának áttekintésére, a nézelődése 652 évet fog igénybe venni. Szóval inkább hagyja, és kezdjen el M.A.G.U.S.-t játszani!

Végezetül szeretnék pár szót szólni azokról, akik közreműködtek az Időjósda születésében. Elsőként Antail főmágus és Nekdolan novícius munkája a kiemelendő, akik az egészet működtető kahrei masinéria megzabolázásában szereztek elévülhetetlen érdemeket. Szintúgy köszönetet érdemelnek Beelze, Domoly és Magyar Gergely, akik bár most nem dolgoztak velünk, de a térképeik fejlesztésével és témába vágó írásaikkal lefektették a nélkülözhetetlen alapokat. Bűvdudás és Con Salamander az elméleti munkálatokban voltak nagy segítségünkre. Végezetül pedig a Kalandozok.hu szerkesztői gárdájának jár a köszönet, akik segédkeztek a tesztelésben és a végső simításokban.

Bízom benne, hogy mindenki örömmel veti bele magát Ynevünk még alaposabb megismerésébe. Jó játékot és szép időt!

Irány az Álmok szentélye: https://kalandozok.hu/idojosda

Továbbá várjuk a visszajelzéseiteket: ITT

Üdvözlettel,
Hulla
 


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...