Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Ynev kronológiája


MagyarGergely

Üdv kalandozók!

Újabb örömteli fejlesztésről számolhatok be nektek. A mai napon kikerült az oldalra Ynev kronológiája, ami méltón folytatja az egységesítő, mindent feldolgozó és azt online formában a közösség elé táró alkalmazásaink sorát. 

Nem egy egyszerű dokumentumról van szó, a Hercegi könyvtárban külön menüpont alatt található Kronológia online kereshető formában tárja elétek Ynev történelmének majd' kétezer évszámát. A Kronológia Magyar Gergely gyűjtőmunkájára támaszkodva Antail jóvoltából valósult meg. 

Az új Kronológia feldolgoz minden, a MAGUS-hoz kiadott szabálykönyvet, irodalmi művet és méltó házi kiegészítőket, nyilvános rendezvények kalandmoduljait, hogy rendet tegyen - és kereshető formában mindenki számára elérhetővé tegye kedvenc világunk történelmének dátumait. 

Fedezzétek fel az új évszámgyűjteményt, ami nem csak arra alkalmas, hogy a beírt évszámhoz kapcsolódó eseményt megjelenítse, de lapozgathattok is benne előre, vagy vissza az időben. A kronológia a keresett évszámot megvizsgálja az évszámok sorában, a hozzájuk kapcsolódó események rövid leírásában, és ha nem talál eredményt, a hozzá legközelebb eső évszámot fogja mutatni. Természetesen lehetőség van nem csak évszám, de szöveg keresésére is, ez esetben a Kronológia átnézi az évszámokhoz tartozó események rövid leírását, és ha abban megtalálja a keresett szövegrészt, az lesz az eredmény. Ilyenformán nem csak konkrét évszámokhoz tartozó eseményeket lehet keresni, de a kérdéses történelmi személy, vagy földrajzi hely, esetleg eseményhez kapcsolódó valamennyi évszámot megtaláljátok. 

Természetesen, ahogy ezeknél a munkáknál már megszokhattátok, nem csak a levegőben lógnak az adatok, hanem mindegyik mögött forrásjegyzéket is találtok. Javasoljuk továbbá, hogy használjátok együtt Ynev szószedetével, hiszen az évszámgyűjteményben törekedtünk az események rövid leírására, esetenként annak csak a közkeletű neve található meg, ezért szükséges lehet egy-egy esemény, csata, ország, személy stb. pontosítása, ebben tökéletes segítséget nyújt a Szószedet, reméljük, mindent megtaláltok majd benne. 

Egy kis előzetes (gif) kép a Kronológiáról Antail jóvoltából: 

kronologia.gif

Természetesen ahogy eddig is, továbbra is várjuk véleményeteket, észrevételeiteket, ahogy azt is, hogy ha olyan évszámot találtok Yneven kalandozva, amit nem jelenítettünk meg, akkor azt forrásával együtt juttassátok el hozzánk, hogy a következő frissítés alakalmával belekerülhessen - nem kell mondani, a szokásos alapelvek, forráshierarchia figyelembevételével, ami a jövőben is biztosítja majd az anyagok megbízhatóságát, és az eredeti, MAGUS forrásoknak való megfelelőségét. 

Végül pedig remélem, jó hasznát veszitek majd ennek a legújabb fejlesztésnek, legyen szó karaktereitek előtörténetéről, kalandmodulok vagy kiegészítők készítéséről, netán irodalmi alkotások megírásáról. 

Jó kalandozást, és fogadjátok igazi MAGUS-szeretettel Ynev Kronológiáját!

Kronológia


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Köszönjük szépen az áldozatos munkátokat! Szerintem nagy segítség lesz ez mindenkinek (nekem biztosan). Segíti a világhű mesélést és Jk kijátszást egyaránt.

Link a hozzászóláshoz


A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...