Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Today
 2. A halál két oldala

  Hát ezek a ,,mozaikok" inkább tűnnek tapasztalati mágiának mint varázslóinak, ha nem tudom, hogy melyik kaszthoz készült, azt hinném boszorkánymester.
 3. Köszönöm, hasznos könyv, de lessz-e akkor más térkép, ha igen, lehet-e hozzá ötleteket küldeni, esetleg van-e már félkész térkép vagy ilyesmi?
 4. Tegnap
 5. Magus Enciklopédia szerkesztőt keresünk

  Minden wiki szoftvernek megvan a jó és kevésbé jó tulajdonága. Úgy értékeltem ennyi rossz belefér tekintetettel arra, hogy alapvetően a táborlakóknak készül a wiki. Nem közös megegyezés volt. Ez az én projektem, ha valaki kételkedett volna ebben.
 6. Magus Enciklopédia szerkesztőt keresünk

  Huh, na ezt hogy sikerült? Számtalan wikiszoftver van amik működnek out of the box, mi indokolja egy másféle használatát?
 7. Magus Enciklopédia szerkesztőt keresünk

  Soha majd valaki más, aki ért hozzá. Ennek technikai oka van. A wiki jelenlegi verziójában nincs rendes verziókövetés. Ebből kifolyólag bárki törölgethet a wikiből anélkül, hogy a törlés visszaállítható lenne. Ha majd lesz verziókövetés mások is jelentkezhetnek majd.
 8. Magus Enciklopédia szerkesztőt keresünk

  Én azt nem értem, hogy miért van feltétele a jelentkezésnek. Olyan sokan szeretnék a szabadidejüket gépeléssel tölteni és olyan nagy érte a fizetség, hogy szükséges szűrni az embereket, az önfeláldozó munkára jelentkezőt, de tanácstagot nem ismerőt pedig visszautasítani?
 9. Magus Enciklopédia szerkesztőt keresünk

  Egyelőre. Ha már wikit írtok, figyelj a nyelvi szintre!
 10. utolsó hét
 11. Én az enyémet privátba szívesen átküldöm bárkinek, csak írjon rám egy Pü-t!
 12. Üdv néktek! A Magus Enciklopédia projekthez keresek önként jelentkezőket, akik szeretnének segíteni az anyagfeltöltésben. A wiki célja olyan kereshető tudástár készítése, ami könnyen elérhetővé tesz bármilyen karakteralkotáshoz valamint mesélőnek és játékosnak játékhoz szükséges információt. Nem célunk Ynev történelmet online megörökíteni, de persze minden játékhoz releváns információ felkerül majd. Kultúrkörök stb... A jelentkezés feltétele, hogy személyesen ismerj legalább egy tanácstagot: https://kalandozok.hu/staff/ . Pl. ha valaki már volt táborban az nagy valószínűséggel ismer. Jelentkezni itt, vagy pszi üzenetben lehet. A válasz minden esetben pszi üzenet lesz. Maga a wiki előbb utóbb publikus lesz, valamilyen formában. Egyenlőre csak a szerkesztők láthatják.
 13. Ünnepek

  @Syrand Caldern
 14. XVI. Kalandozok.hu Nyári Tábor 2018 - Versenymodulíró Pályázat Eredménye

  Tao féle humor. Látom már készülsz a táborra. Mi lehet még a tarsolyodban kedves kolléga?
 15. XVI. Kalandozok.hu Nyári Tábor 2018 - Versenymodulíró Pályázat Eredménye

  Vicces lett volna, ha a nyertes pályamunkát elolvassuk tábor előtt.
 16. Ez az oka, a pályázatok közül természetesen van olyan amit késöbb fel lehet használni (egyeztetve az íróval) pl. TT-n vagy egy Kalandozos napon.
 17. XVI. Kalandozok.hu Nyári Tábor 2018 - Versenymodulíró Pályázat Eredménye

  Hála az égnek . Még szeretném ha később használható lenne a modul ötletem.
 18. A beküldött pályamunkákat (a nyertest is) ugye lehet itt olvasni hamarosan?
 19. Nagyon köszönöm a lehetőséget, továbbá a bírók és a versenytársak munkáját! Reményeim szerint haláli hangulatban fog telni az idei Nyári Táborunk is! Üdv, H.
 20. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Üdv! Jó kérdés. A szabálykönyv nem rendelkezik a %-okról, így innentől egészen sokféle álláspont mellett lehet érvelni... Én azt gondolom, hogy a %-os képzettség ugyanolyan képzettség, ezért a képzettségek az irányadóak. Ezeknél az az elv, hogy megkapja mindkét kasztét, de ezért azzal fizet, hogy ezentúl iszonyat lassan fejlődik, 1 Kp-t kap csupán. A %-nál is hasonlóan gondolom. Ha a játékos akarja azt a tápot, hogy két kasztnak számítson (és itt ne csak a képzettségeket nézzük, amiket pár szint alatt meg lehet tanulni Kp-ért is), hanem a kasztok különleges képességeit, akkor szenvedje csak el a hátrányát is. Tehát ahogy a képzettségek esetében, a %-osnál is nagyon lassan fejlődjön. Ez semmiképpen nem azt jelenti, pusztán logikai alapon, hogy megkapja az egyik kasztja teljes %/Tsz értékét, mert ilyen alapon a Kp-kkel is lehetne ez a helyzet. De nem ez, hanem az, hogy szinte semmit nem kap. Legyen csak így a %-ok terén is... mondjuk nyilván az 1% kicsit kevés, de mondjuk a két kaszt %/Tsz-ének az összegének a tizede már jobban hangzik! Az kevés az eredeti sok %-hoz képest, de mégiscsak megkapja a %-ait is... csökkentve.
 21. Kráni boszorkánymester

  Üdv! Szemfüles észrevétel. Ellenőriztem a forrást (minden cikknél elmentésre került az eredeti forrás) és az 1. Tsz.-en Af-ot kapnak, (így ez az én szerkesztői hibámként került be oda is a Mf hamarosan javítom), viszont az 5. és a 8. Tsz.-en az eredeti forrás szerint is mindkettő esetben a demonológia Mf-át kapják meg.
 22. Ember

  Üdv! Feltételezhetően a forrás oldal - mivel a fajok esetében külön cikkekként jelentek meg - a teljesség igényét figyelembe véve alkotta ezt a hm.. (fölösleges?) leírást, ami viszont a formázott, kategorizált megőrzése okán külön cikké vált. Ott is, itt is a rendszer hibájának tekinthető - de mivel volt ilyen is, a megőrzését szükségesnek tartottam (és olyan sok munkával sem járt. )
 23. Üdv! A Hirokin birodalom az amundok saját elnevezése az általuk uralt területekre. (hasonlóképpen került a térképre, mint mondjuk az elf nyelvű Elfendel.) Ebben a kiegészjtőben találsz róla részletesebb képet: Amundok könyve
 24. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Ez vicces, a pleb a Bladerunnerhez hasonlítja, a tier 1 nördök a Ghost in the Shellt hozzák fel, és az igazi ínyenceknek az EP szokott az eszébe jutni. Olyan szempontból más, hogy nincs rampant AI, legalábbis nem látványosan, de a tudatdigitalizálás teljesen megoldott itt is.
 25. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Szerinrem is fontos, hogy megkapják a százalékokat, de ne mindkét kasztjukét, csak azét amelyik a több százalék. Pl.: egy boszorkánymester- tolvaj csak akkor kap százalékokat, ha tolvajként lép szintet, és annyit amennyit egy ,,normál" tolvaj kapna, ha boszorkánymesterként lép szintet jár a százalék (annyi sem amennyi egy ,,normál" Bm-nek járna).
 1. Több aktivitás betöltése
×