Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Minden aktivitás

Ezt a folyamot egy kahrei masina automatikusan frissíti.     

 1. Tegnap
 2. Darabolo

  Társalgás a Világ Közepe fogadóban

  Mortus azon gondolkodott hol rontotta el. Az biztos, hogy nem volt jó ötlet, hogy a réztányérját aranyérmévé alakította és bedobta a perselybe az Elena szentélyben. Nagyobb gondot mégis talán az okozta amikor a dühös papnők szemétől kísérve még neki állt hepciáskodni. Gyorsan légiessé is tette magát, és a falat nem nézve elrohant, csak hát a botja nem jött vele a falon keresztül. Most meg itt ül egy predoci 2 fürtös melett és még, mindig nem tudja miből fogja kifizetni.
 3. utolsó hét
 4. Igen, az ETK-ban volt az elsődleges anyagi sík, a belső síkok az asztrál és mentálsík, amik ezen "belül" vannak, a külső meg az isteni, démoni, őselemi, ...stb. ami valami külső dolog. Szerintem ez egyszerű megnevezésbeli, viszonyítási különbség. Régen (ETK) volt az elsődleges anyagi sík, és erre tevődött rá még két sík, belső és külső, újabban pedig az anyagi nem egy alap, hanem a legbelső sík, amihez viszonyítva van a többi, ezáltal köztes és külső. Nekem tetszik, mert a régi belső sík megnevezésnek volt egy olyan hangulata, mintha ez a valóság még belsőbb rétege lenne, a köztes viszont kicsit idegen, misztikus, ismeretlen hatású. De ez persze csak játék a szavakkal. A gond ezzel esetleg az lehet, hogy mivel nincs egységes világkép, így ezek a szerintem jó és szükséges továbbgondolások, fejlesztések (azért egész hangulatos leírás van a könyvben ezekről a dolgokról) alternatívák lesznek, ezáltal kiválthatnak a maguk érdekes mivoltuk ellenére ellenérzéseket bárkiből, aki kellő körítés nélkül csak úgy megkapja, hogy van megint valami "új baromság". Kéne végre valami minden téren letisztázó anyag, smi helyreteszi a dolgokat, tehát tufjuk, hogy sosem lesz. Talán az új M.A.G.U.S.-ban.
 5. Szerintem visszaűzhető a lélek oda ahol még nem volt, hiszen ott van a helye... a mágia csak helyre teszi a dolgokat, úgymond visszaállítja a természetes körforgást...
 6. Üdv Az ETK 164. oldalán a papmágia Belső síkok lényeinek megidézése is azt mondja, hogy az asztrál vagy a mentál síkról idézi meg a lényt, ezért gondolom hogy az asztrál és mentál síkok azok a belső síkok és a köztes sík az az anyagi sík... a külső síkokkal egyetértek.
 7. Te nem voltál zavaros, de a probléma az. Ez mintha nem lenne tökéletesen kitalálva, csak félig meddig, így sok ilyen kérdés merülhet fel. Szerintem az űzés visszaűzi oda, ahova tartozik, még akkor is, ha még nem járt ott. De ismét csak szerintem.
 8. Igazából válaszoltál nekem. Az isteni sikok állításod szerint külső sikok. Több kanonizált forrás szerint is a lélek halála után az isteni síkok egyikére kerül, hosszabb rövidebb idegig, hisz a körforgást még ők sem tudják megakadályozni. Tettei alapján méretik meg, hogy a "pokol" vgy a "menny" jut e neki. Ez a lélek mivel "dolga" van még maradt. Ilyen következtetés alapján tehát a külső sikok lényeinek üzése müködhet rajta. A nagy kérdés, hogy mivel a neki rendelt síkra nem jutott el, így "visszaűzhető"-e egy olyan síkra amit még csak nem is látott. Remélem nem voltam zavaros.
 9. Hát nem tudom. Van ugye a lélek, és annak asztrál és mentál része. Az ember teste az anyagi síkon, lelke az asztál és a mentál síkon létezik. Jól értem amire gondolsz, ha egy lélek itt ragad, akkor azt mondod, hogy az anyagi síkra kerül az a lélek? Én mindig azt hittem, hogy marad ahol volt. Hogy működik ez?
 10. Félreértettél @Cundior ott konkrétan egy lélekről beszéltem, méghozzá egy olyanról akinek saját elborult gondolatai szerint feladata van még.
 11. Három típusu sík van: A Belső síkok, ezek anyagi természetűek, mint az elsődleges anyagi sík, tehát a fizikai "valóság". A Köztes Síkok, ezek szellemi jellegűek, ilyen az asztrál-, mentál- vagy az álomsík. A Külső síkok, ezek lehetnek anyagi jellegűek, mint az őselemi síkok, kettős természetűek, mint az isteni, vagy démoni síkok. (A lényeget kiszűrve: G.A. - Ősi titkok láza, acélnak viharából.) A megidézett lelkek az asztál-, vagy mentálsíkon vannak jelen, az anyagi síkon csak akkor, ha valamilyen anyagba börtönzik őket. Tehát a köztes síkokon tartózkodásuk okán érzékelhetőek az anyagi síkon is, hatással lehetnek más lélek asztrál, vagy mentál rétegeire, de szerintem "lélek formába" (tehát nem egy kőbe, vagy jelbe börtönözve, esetleg testet megszállva) nem képesek az anyagi valóságban tartózkodni, csak legfeljebb hatással lenni rá. Tehát ahogy te is írod, ezek nem a lélekcsíra, hanem a hátramaradt asztrál vagy mentál rétegek, amik amúgy sem születtek volna újá, mert elvileg ezt csak a lélekcsíra teszi. Hogy ezekkel az asztrál, mentál lelkekkel mi lesz, mikor eltávoznak arról még nem olvastam, szerintem ezek a külső síkokon maradnak, esetleg elenyésznek, hiszen ezek egy már lezárult élet érzései és gondolatai, az újászületett léleknek már amúgy sem lesznek részei. Talán ezek táplálják az isteni entitásokat, amiért azok a lelkekért harcolnak? (Ez márcsak teljesen egyéni, megalapozatlan kiegészítés.)
 12. Hali! Az asztrál és mentál síkok azok a belső síkok. Szerintem a lélek csak akkor maradhat ezen a síkon ha valami ide köti, mágia esetleg lélekcsapda vagy mondjuk egy erős érzelem, egy be nem fejezett ügy ami a mániája volt életben, bár ez csak személyes véleményem nem rémlik, hogy szabály lenne rá.
 13. Régi KM vagyok, de azért vannak vakfoltjaim. Emlékeim szerint külső sík az Aszrál-Mentál sík. Jól emlékszem? Más: A lélek ( legjobb tudásom szerint) amelyik yneven ragadt legyen az akármilyen besti szerinti torz lélek ( nem lélek csíra) nem tartózik egyik síkhoz se, mivel nem tudott eljutni a halála után oda. Mondjuk úgy hívatlan vendég nálunk, de nem tud máshová menni. Vélemény?
 14. Hulla

  M*Patch

  Sziasztok! Mivel nem szeretnék abba a hibába esni, hogy nem kommunikálok a köz felé, ezért egy rövid helyzetjelentést a Nyílt Teszt aktuális állásáról. Összesen 5 szóló és 12 csapat jelentkezett a tesztelésre. Eddig 3 szóló küldött hosszabb-rövidebb véleményt az anyagról. A csapatok terén - kik közül még senki nem végzett a feladattal - nagyobb a bizonytalanság. Ennek fő okozója a nyári uborkaszezon. Ez valahol az én hibám is, hisz nem a legszerencsésebb időszakot jelöltem ki a feladatra. Ezt kompenzálandó, egy hónappal (szept. 30-ig) kitolom a tesztidőszak záró dátumát. Nem hajt a kiadó és nem ostromolnak rajongók százai, inkább csináljuk végig rendesen a dolgot. U.i.: Ha bárki szeretne még csatlakozni és úgy érzi elegendő számára a hátralévő másfél hónap, keressen bátran. Üdv, H.
 15. Vakharc. UT szerint ha a vakharcot az esetleges vakulás után kezded el tanulni max. 4. fokig viheted (MF). Ha vakon születsz, akkor tovább is. Hirtelen ez jutott eszembe.
 16. A pszín kívül van olyan képzettség, aminél számít, hogy mikor szerzi meg a karakter? Persze fejlődés során fontos, de egy adott időpillanatban milyen képzettség van még a pszín kívül, aminél ez számít?
 17. Darabolo

  Kalandmesterek fóruma

  Hagyd két KM. Két játék. Két tp osztási rendszer. Eddig egy unicummal mindig sikerült rendezni. :D
 18. tetra

  Kalandmesterek fóruma

  Nem is igazán tudom, hogy miről beszéltek. Hogy lehet egy kaszt erejét mérni? Miben méred? Szerintem ösztönösen azért mindenki érzi, hogy a játékegyensúly nincs a toppon a rendszerben, de bebizonyítani kb lehetetlen, mert definiálva sincs, hogy mit jelent ez az egész.
 19. Kate

  Kalandmesterek fóruma

  Minden kasztnak meg vannak az előnyei. De hagyjuk....
 20. Darabolo

  Kalandmesterek fóruma

  Elég baj, ha a boszorkány le akar vele állni verekedni. Feltettem egy kérdést, ennyi. Mindt mondtam minden mással egyet értek, csak a boszorkányos résszel nem. A boszorkány azért tették ilyenné, hogy a nők is kedvet kapjanak a játékhoz. Iszonyat erősek a varázslatai, ha az áldozat beleegyezik a csókba akkor korlátlan az erősítés ( akkor meg már vásár napon miért ne árulná fél rézért a csókját? A standja elött a fél falú ott fog tolongani, hisz milyen jó megcsókolni egy 18-as szépségű fiatal lyányt) nagyon gyorsan lép szintet, nála talán csak a harcos lép gyorsabban, de ebben sem vagyok bíztos. Ill. a mágia használok és a többi kaszt közt is kiemelkedően sok kp -ja van. Csak a harcosnak és papnak van ennyi kp-ja szintenként. Nagyjából ennyi. Én csupán azt állítom, hogy eltolná a partít ha a boszorkány a csapatban 4-5 szinttel a többiek felett lenne. De, ahogy már megbeszéltük szeri van.
 21. Kate

  Kalandmesterek fóruma

  Nem csak erre vetítsd ki. Kérdésem az volt, ki mire figyel, reális-e karaktereknek több TP-t adni (vagy épp nem adni) csak mert nehezebben lép (vagy épp könnyebben) szintet. Az hogy ki miben erős megint más. Ha egy lovag (jelen esetben, csak mert ezt írtad) megvág/üt egy boszorkányt az kb meg is hal. Arról nem is beszélve, boszorkánynak ekkora szintnél esélye sincs túldobni egy lovag védő értékét (max tripla nullánál), varázsolhat ellene. Mindenkinek meg van az előnye/hátránya. Szerintem azonos TP mennyiségnél a karakterek / kasztok hasonlóan erősek. Még ezeknél is, hiába próbálod erre kisarkítani. Én nem akarom "csak" erre kivetíteni, nem ez volt a cél!
 22. Darabolo

  Mágiahasználók Témája

  Már bocsi De spec. Kelemen Anna fél misiért megy el a delikvensekkel. Így nézve akkor már inkább egy mágikus szexorgia, mint egy guminő Ez még reális is. Az hogy úgy szar ahogy van, nem jó kifejezés. A játék jó, ezért játszuk. Vannak hibái, tény. De, nem kell mindent leszarozni.
 23. tetra

  Mágiahasználók Témája

  Ez speciel teljesen rendben van. De mindenki tudja, hogy úgy szar az egész, ahogy van, nem kell túlstresszelni.
 24. Cundior

  Mágiahasználók Témája

  Igen, a baj az, hogy az ártáblázatok teljesen agyatlan, hasraütés szerű értéket, úgyhogy valahol biztos csúszni fog a dolog. Viszont szerintem a rubinnál inkább a rubin ára a gond, nem az átváltási logika, hogy gondolja a könyv, hogy 1 karát belőle 500 lovat ér, és 2 karátba kerül egy kastély??? Az ÚTK-ban 3-5 arany a rubint karátja helytől függően, bár 1.5-5 milla is sok, de azért reálisabb a dolog. Amúgy nem tudom, hogy kastélynál az 500.000.000-1.000.000.000 forint mennyire irreális, vagy hogy mennyibe fáj egy több árbócos csatahajó, de egy kenu biztos nem 2.5-5 milla, viszont 1-et elkérhetnek érte, egy rövid googlés keresés után. És amúgy, azt hogy gondolják, hogy egy kisnemes 20-40 aranyat keres egy évben, és Erigow belső városága 5 arany a kapupénz? Talán kis és középkategóriában még rendben van a dolog, aztán felfelé elborult a készítők agya, és dobálgatják a nagyobbnál nagyobb számokat. Nem tudom, szar az egész...
 25. Darabolo

  Kalandmesterek fóruma

  Kérdés máshogy. Melyik erősebb? Boszorkány 60.000 tp, vagy Lovag 60.000 tp. Amit eddig mondtatok, teljesen megálja a helyét, kivéve a boszorkánynál, amiről mindenki tudja miért ilyenre csinálták G.A.-ék.
 26. Darabolo

  Mágiahasználók Témája

  Inkább csak éld bele magad Mi nem matekozunk ilyesmin, csak jön....
 27. Rodrigo

  Mágiahasználók Témája

  Ok, elnéztem. Nálunk 100.000 Ft 1 arany. De a matek miatt legyen Cundior vacsora-éjszaka-ló (5.000-10.000-1.000.000) párhuzama.Így a nagy értékű dolgoknál olyan óriási szám jön ki, hogy akkor meg az életszerűtlen. 500 arany/1karát ebben az esetben 500.000.000 Ft szemben az IRL 100-500.000 Ft-os árral. (Nem beszélve pl egy hajó vagy egy kastély esetében az extrém számokról, vagy egy 1.000.000 Ft / éjszakás kalandról Ellana papnőivel. ) (A jövedelemtáblázat meg úgy elrontott ahogy van szerintem.)
 1. Több aktivitás betöltése
×
×
 • Új...