Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Lozartan

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    278
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden, amit Lozartan tett közzé

  1. Én nem látok erre nézvést megkötést. Miért ne lehetne egy titkosszolgálati kalandozó kardművésznek kardművész vértje ötödik szinten? Persze. 3500 Tp-t kellene erre összetarhálni - érzem az iróniát, csak nem értem. Nem lehet ilyen átváltási áron megvenni. Ha ez volt a cél, akkor persze értem.
  2. Sziasztok! A vagyonra költhető Tp-nél nem elírás a 100 Tp/1 arany? Csak azért kérdem, mert így pl. esélytelen egy kardművész vért beszerzése (35 x 100 = 3500 Tp)... Köszi!
  3. Nálunk most egy picit bonyolult a helyzet. Ketten mennénk Krisztával, de az egyik napon Ő, a másikon meg én vinném a karaktert (tehát egy JK, de két játékos) - persze amennyiben engedélyezik ezt a szervezők. Ha nem lehet így, akkor én játszanék nappal a főmodulban, Kriszta pedig csak az esti extra játékokba tudna bekapcsolódni, Mindez azért, mert egy ötéves kisfiúval mennénk, aki állandó felügyeletet igényelne a szállásunkon. Pistike, azért írj fel minket is a listára, ha részetekről elfogadható így.
  4. A nyolcadikként regisztrált Ordo Pragmaticus csapata eléggé kamuszagú. Szűritek az ilyet? Ennyiféleképpen leírni a "nick" nevet azért igazán megérdemel egy fejsimit és egy "Ügyes vagy, Béluskám!"-at.
  5. Meg is lett a csapatom: a Ködlidércek fogadtak be. Köszönöm szépen!
  6. Jönnek azok maguktól is. 😎😉
  7. Halihó! Lehet már tudni, ki írja az idei modult? Karakteralkotás kb. mikorra várható?
  8. Szia Bigi! Nálam is ez volt, de kicseleztem: állítsd A5-re a pdf papírméretet és hagyd le az utcsó oldalt (1-4 oldalak kijelölése). Ez se tökéletes, de már elfogadható.
  9. Azért kérdeztem, mert nem találtam infót. @Dugó érintett a dologban; engem kért fel, mint csapatkapitányt informálódni, de akkor a továbbiakban hozzád irányítom. Köszi amúgy a gyors választ!
  10. Mennyit kell utalni tábordíj gyanánt bejárósként? Köszi!
  11. Közben Tooma küldötte felengedett minket az égi szekerére. Köszi!
  12. Hibát szeretnék jelezni. Nem tudom mi okozza, de az online karakteralkotó nem engedi menteni a megalkotott karaktert. Olyat korábban is csinált, hogy, bár be voltam jelentkezve, azt írta ki, a karakter nem menthető, jelentkezzek szépen be. Viszont miután kiikszeltem ezt a felugró ablakot, utána mégis gond nélkül feljött a zöldkeretes visszajelzés a mentés tényéről. Most egyből a piroskeretes visszajelzés ugrik fel, miszerint a karakter mentése sikertelen volt. Mi lehet az ok? Androidon futó chrome böngészőt használok. Több alkalommal próbáltam már (legutóbb ma, a karakteralkotás publikálása után) az elmúlt két hétben, mindig ebbe a problémába ütközöm. Köszi @Antail, ha ránézel!
  13. Én véletlenül tudom. Szilágyi János (Amund/Gulandro) munkájából való az idézet (ATAK - Arany Tenger, avagy az Amundok Könyve). Linkelem a pdf-et, publikus: https://kronikak.hu/2015/08/13/aranytenger-avagy-az-amundok-konyve-m-a-g-u-s-szerepjatek-kiegeszito/ Azon belül a képzettségeknél található az Asztrológia, a 120. oldalon.
  14. Egy javaslat és egy kérdés: A személyiségjegyek adta tulajdonságbónuszoknál akár +5 pontot is össze lehet szedni (pl. Erőnlétre). Ez aránytalan előnynek tűnik. Ha maximalizálva lenne, az segitene ezen. Vagy még erősebb korlátozás: egy adott tulajdonságra nem vehető figyelembe több személyiségjegy adta bónusz. Ha a játék során átéltek hatására a karakterben személyiségfejlődés/torzulás megy végbe, akkor a KM módosíthatja (törölheti, átalakíthatja mássá) az adott személyiségjegyet? Ennek van visszamenőleges játéktechnikai vonatkozása? Javasolt példa: Johannus, az önző (itt nincs számszerű módosító), durva lelkű (+1 hk), kötekedő (+1 Erőnlét) és bosszúálló (+1 hk) harcos dühében agyonveri a fogadóst. A hatóság emberei kiérkezve szembesítik tettével. Közben odasomfordálnak a fogadós kisgyerekei, egy négyéves kislány és egy hatéves kisfiú. Apjuk testére boruló zokogó anyjuk látványától hangos sírásra fakadnak. Johannus megbánja tettét és szeretne megváltozni. A KM úgy ítéli meg, hogy a durva és kötekedő személyiségjegyei megváltoztathatók. A következő játékalkalmakkor olyan helyzetek elé állítja Johannust, hogy ezek a személyiségjegyek provokálva legyenek. Ha a játékos mindezek ellenére sikerrel ellenáll, lehúzhatja a két személyiségjegyet és helyettük felveheti a komor és türelmest. Mit szólsz ehhez, @Silver?
  15. Az elképzelhető, hogy mi ne dobjuk ki a tulajdonságainkat, hanem a pontelosztásos módszert választva szabadon elosszuk? A személyiségjegyekből max. mennyi választható (és itt direkt írtam ezt, mert nem szeretnék olyan karaktert kijátszani, akivel nem tudok azonosulni)? Ha ragaszkodsz a kidobáshoz, inkább teljesen lemondanék róla.
  16. Egy apró észrevétel (építő szándékú): a Kimerültség másodlagos képesség neve számomra zavaró, különösen olyan hivatkozásban, ahol valami növeli az értékét (pl. a nyugodt, pihentető alvás eggyel növeli a Kimerültséget). Értem, hogy nem akartad a MAGUS-ból átvenni az Állóképességet, de ez így szerintem megtévesztő elnevezés. Két javaslatom van: 1. Az Erőnlét elsődleges képességet átnevezni Fizikumra, és az Erőnlétet használni a Kimerültség helyett. 2. Az Állóképességet vagy a Szívósságot használni a Kimerültség helyett. Nem kötözködésből vetettem fel, de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre ezzel kapcsolatban.
  17. Várjuk a karakteralkotási segédletet.
  18. Minket is érdekel a Krisztával.
  19. Mi is jelentkezünk a mesédre Krisztával. Nagyon megfogott az írásod hangulata.
  20. Egyetértek a felettem szólóval. Több rugalmasságot kérünk (főleg ha nincs egetrengető következménye a hangulati elem engedélyezésének). Ha nem kapunk, akkor mi is bemerevülünk, úgyhogy csak óvatosan....
  21. Most már tárgytalan.
  22. Titok: deríts ki valamiről vagy valakiről valamit Bemesélés Ki a megbízó? Egy gróf. Mi az a hely, ahol a csapat a megbízást kapja? Egy hajó. Mi lesz a csapat motivációja? Egy zsarolásnak való engedelmeskedés. Cél Ki vagy mi kapcsán kell nyomozni? Egy szellem. Egy varázsjelet tartalmazó pergamen. Egy páratlan drágakő. Mit kell róla megtudni? Miképp használható... Ki vagy kik a siker fő ellenlábasai? Egy örökös. Egy nemes. Egy múltból jött. Körülmény Milyen körülmények közt zajlik a történet? Együttállások idején. Miképp kapcsolódik a körülmény a történethez? A körülmény összefüggésben álln egy Fordulattal. A körülmény sürgeti a Csapatot. Szereplő Ki a szereplő? Egy feleség. Egy hölgy. Egy szellem. Mi a szereplő motivációja? A Megbízóra vadászik. Milyen ez a szereplő? Ősi. Szépséges. Rejtőzködő. Bestia Milyen bestia? Egy (vagy több) Kahra Dzsombata, a dzsinn hatalmas. Mi a bestia szerepe? Tudatosan vagy akaratlanul, de segítője lesz a Csapatnak. A célja részben(!) egybeesik a játékosok Céljaival. Milyen ez a bestia? Kívülálló. Különös. Varázslatos. Nyom Mi ez a célhoz vezető nyom? Egy feljegyzés. Egy sugallat. Miképp lehet szert tenni erre a nyomra? Egy szívességért cserében kapható meg. Helyszín Mi ez a helyszín? Egy sziget. Egy hajóroncs. Mi a helyszín szerepe a történetben? Ez a Cél "előszobája". Fordulat Milyen fordulat jelentkezik csavarként a történetben? A Csapatnak valamilyen okból rendkívül körültekintően kell eljárnia a megbízás teljesítése során. A Megbízás valamilyen okból csakis részben sikerülhet. Történet másolása a vágólapra
×
×
  • Új...