Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Oshram

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  167
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Oshram

 • Rang
  Ynev hőse
 • Születésnap 1984/01/23
 1. Üdv! Élményekben gazdag, sikeres tábort kívánok nektek, legyen rátok jó idő. Aztán majd igyatok valamit az egészségemre. (persze csak mértékkel, nem akarok senkinek törött végtagokat, sem azt hogy TAO-nak kirekesztve kelljen élnie, az erdőben kóborolva, mert senki nem barátkozik vele) Csináljatok sok-sok képet, és várom az élménybeszámolókat.
 2. Oshram

  Ünnepek

  Köszönöm mindenkinek!
 3. Oshram

  Dumaterem

  http://www.oglaf.com -> egész jó kis humoros, fantasy képregény, nem összefüggő képsorok, bár van ami mégis. Néhol erősen 18+
 4. Oshram

  Dumaterem

  Sandbox, azt hiszem így szokták hívni az ilyen játékstílust.
 5. Oshram

  Dumaterem

  Üdv! Nem tudom ismeritek e a Minecraft nevű játékot, nagyon addiktív, kóros függőséget okozhat. Maga a játék elég egyszerű grafikával rendelkezik, kockákból áll az egész világ, fa, föld, állatok, minden, mintha legóból lenne felépítve. Mikor elkezded, ott állsz minden nélkül, körülötted a világ, és tanácstalan vagy, hogy most mit is kéne. Szinte akármit csinálhatsz, ebbe a játékba nincsenek célok, csak amiket te magadnak kitűzöl. Persze hacsak nem Peaceful módban játszol, akkor legelőször is egy házat, bunkert kell magadnak csinálni, mert minden este előbújnak a zombik, pókok, csontvázak, akik hamar bedarálják a kezdő/felkészületlen játékost. De hogy is kezdj hozzá? A kéz ugye mindig kéznél van pár fát kell kiütni a kezeddel, majd ezt a craft ablakban átalakítani fa alapanyaggá, 4 ilyenből pedig csinálni egy workbench-t. A workbench segítségével már tudsz fegyvereket és szerszámokat is csinálni, úgy mint kardot, ásót, csákányt, fejszét, stb. Csákánnyal bányászni tudsz, ásóval a földet, agyagot, homokot lehet kitermelni, a fejsze pedig a fákhoz kell. Ha ezek megvannak, már csak el kell döntened hol akarod átvészelni a sötét éjszakákat. Esetleg egy hegyoldalba vájsz magadnak üreget? Vagy a föld alá temeted magad a szörnyek elől? Esetleg építesz magadnak házat a meglévő nyersanyagokból? Rajtad áll. A játékban sokféle nyersanyag található, kő, fém, szén, gyémánt, bőr, föld, agyag, homok, víz, láva és szinte mindenből lehet csinálni valamit. Pl.: fáklya:bot+szén, üveg:homokot ki kell égetni egy kemencében amit pedig kőből tudsz építeni, tüzelő anyagnak pedig használhatsz fát(kevesebb ideig fűt, de megújuló energia) szenet(hoszabb ideig fűt, de bányászni kell) vagy akár lávával is(ami a legtovább fűt, de elvész a tároló is) Rengeteg dolgot lehetne még írni erről a játékról, de inkább próbáljátok ki. Itt-> http://minecraft.net/ ki lehet próbálni a Classic verziót, amiben csak építkezni lehet, nincs craftolás, nincsenek ellenségek, viszont végtelen nyersanyag van. (java szükséges) A játék Alpha verziója 9.95?, ám hamarosan kijön a teljes verzió, az már ennek a duplája lesz. Szerintem 2010 év játéka, minimum. Próbáljátok ki, de mint említettem, nagyon rá lehet szokni.
 6. A szerepjáték jövője? Talán ez: Ez egy interaktív, érintőképernyős "asztal", ami persze nem csak rpg-re használható. De inkább nézzétek meg a videót, minden tisztább lesz. És itt a videó egy másik felhasználási lehetőségről: Microsoft Surface - Catan Telepesei
 7. Oshram

  Zene

  Kormorán - A lovak álma Arelitáknak vagy Yllinor szülötteinek. "A lovak álma a szabadság. Zabla nélkül élni. Vágtatni a pusztában, a széllel szembe nézni. A lovak álma az igazság. Adni, sose kérni! Nem rohanni a semmiért ? ellátni a célig! A lovak álma a család. Csikókkal együtt lépni. Mutatni nekik az életet, a múltról mesélni. A lovak álma a csillagok, mindig jobbat remélni. Hol valaha volt a Föld, oda visszatérni. 2x A lovak álma nem eladó, a szemük beszédes. Féljen, aki ellenáll, ha megindul a ménes. A lovak álma nagy vihar, mely rendet teremt végleg. Dörgő villámok után, élet lesz az élet. A lovak álma a szenvedély, a bot nélküli élet. Ki tudja, mi a szeretet, náluk mindent elérhet! A lovak álma egy hely, hol az utak összeérnek. Hova gyűlik sok ember, s égig szól az ének. A lovak álma egy istálló, oda fáradtan betérni, egy simogatás attól, ki a lovak álmát érti. 4x A lovak álma nem eladó, a szemük beszédes. Féljen, aki ellenáll, ha megindul a ménes. "
 8. Oshram

  Dumaterem

  Beírta a nevét a Guinness Rekordok Könyvébe a Debreceni Egyetem csapata: felállította az asztali szerepjáték világrekordját. TT-n megdöntjük.
 9. Oshram

  Dumaterem

  hehe, a képregényt ismerem, játékból meg úgy tudtam csak német verzió van még, na kipróbáljuk:)
 10. Oshram

  Ünnepek

  Vagy még két év, és negyed évszázados leszel nézőpont kérdése Akárhogy is Boldog Szülinapot!
 11. Ooooo... Akkor mit eszek...? Ez sz..., nem írom ki. Ha tudom, hogy nem lesz, elhozom otthonról, de ez a dolog már késő. Mert? Lefőzünk a kávéval egy leveskockát, rakunk kis tésztát bele, pár szem zöldség, aztán kész a 2in1 energia+tápanyag. Azt nem mondom hogy az íze jó lesz, de vagy-vagy. Na de ha ennyire fontos akkor megpróbálok valakitől kölcsönkérni, ha nem találom meg az enyémet.
 12. Ahoi! Sajnos mégse tudom vinni a vízforralót, elkeveredett felújításkor valahova/valakihez, azért még holnap szétnézek, de ne számítsatok rá, bocsi. De kávéfőző az biztosan lesz.
 13. Mate most nem lesz, hacsak Z nem hoz , de a kávé folyni/fogyni fog literszám.
 14. Vigyek? Persze hogy viszek, meg kávéfőzőt is, de valaki hozzon már egy sok lyukas elosztót/hosszabbítót, itthonról most nem tudok vinni. Ui.: ketten (Karashu és én) még mindig várjuk azokat a vonattal utazó társainkat, akik a keleti országrészből mennek táborba. A tervezett útvonal: Debrecen->Szolnok->Hatvan->Selyp Ha szívesen csatlakoznál hozzánk, írj PM-t nekem!
 15. Üdvözletem mindenkinek! Útitársakat keresnék a táborba utazáshoz, Debrecen->Hatvan útvonalra, szolnoki átszállással. Várom a bátor jelentkezőket PM, e-mail, vagy MSN-n.
×
×
 • Új...