Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Artu

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    20
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Hozzászólások Artu által közzétéve

  1. 6 perccel ezelőtt-kor Gabor írta:

    Nem veszti el, csak az alapképzettségeket, amit az excel egy másik munkalapról tölt be, a kaszt mellett szereplő szintből állítja elő, nem pedig a váltás szintjéből.
    Szóval ez hiba az xls-ben. Ha jól emlékszem Silver is írta, hogy váltott és ikerkaszt esetén át kell nézni az előre kitöltött képzettségéglistát.

    Ha biztosra szeretnél menni, akkor nyiss meg két plusz üres xls file-t, s az egyikben az egyik, a másikban a másik kasztot állítsd be a "váltás előtti" szintekre. Így könnyebb átmásolni az alap képzettségeket.

    Igen, én is így oldottam meg végül, de Silver kért visszajelzést, szal megtettem :) Plusz hátha valakinek nem tűnt fel és most még tud javítani :D

    Sneer kedveli ezt
  2. On 2022. 04. 27. at 15:23-kor Silver írta:

    Sziasztok

    Megcsináltam az exceles számolós karakterlap NyT2022 kompatibilis verzióját. Tudjatok karaktereket generálni vele, amíg nincs ennél jobb. :) 

    A kiírás szerinti költségekkel számol, kezeli az iker- és váltott kasztot MTK szerint (ahogy igazából mindig is kezelte, harc értékek, HM, Pszi, Fp, stb figyelembevételével). Viszont a képzettségeket csak az első kaszt után tölti ki, tehát a második kaszt után járó képzettségeket nektek kell kézzel beírni. Kérlek ha hibát találtok jelezzétek. 

     

    karaktergeneralo_v223-NyT2022.xlsx 815 kB · 23 downloads

    Ez kis kiegészítést igényel, legalábbis nem láttam, hogy bárki ezzel kapcsolatban visszajelzett volna: jelenleg a váltott kasztot esetén az alapkaszt elveszti a váltás "előtti" képzettségeit annak ellenére, hogy MTK szerint meg kellene maradjon (pl. Lovag3/Varázsló8 nem fogja megkapni a Pajzshasználat Mf-t még akkor sem ha beírod a "Váltás kezdete" részre a 6-t [amit meg kell tenned ha az alapkaszt kap %/szint -t]). Megpróbáltam több kombinációban, elsőre csak azt hittem bárd bugos, de nem, szimplán rosszul számol.

    Daelon kedveli ezt
  3. Felon: Vagy a tábor után, hazaértem és 5 órát aludtam :D

    Csatlakoznék az előttem szólókhoz és köszönöm a szervezőknek, TAO-nak és a teljesen-ismeretlen-biztos-új-ember-lehet KM-ünknek a jó hangulatú tábort. Szintén köszönöm a Concordium díszes Kompániájának a jó hangulatot a szobában, bár a mai napig bánt, hogy nem sikerült az utolsó napon Johnny-val valami hülyeségen összeveszni. Remélem jövőre összeszedi magát! :P

    Viszont azt kell mondjam szerepjátékos szemmel nézve a tábor csúcsa a késő esti Kult volt, teljesen a hatása alatt voltam még másnap is. Ennek megfelelően köszönöm ezt Jadis-nak, Felon-nak, Neko-nak, SirTom-nak és Eric-nek, mert ahogy Felon is írta, a megfelelő emberek nélkül nem sikerülhetett volna ilyen jól!

    Artu

  4. Vegyél bundabugyit meg bundapatkót a lovadnak. Aztán bermuda-strandpapucs-hawaiiing trióval* zavard össze az ellenséged. :P Slanpallos. Ennyi. Artu out.

    * - Mithril g-string**-re opcionálisan cserélhető. Mi ezt az utat választottuk. Borat style szigorúan.

    ** - Vigyázz, nincs beárazva a karaktergenerálásban!

    U.I: Igen, már az utolsókat rúgom (a karakterlapba...), viszont az időjárásos válasz engem is érdekelne :shock:

  5. Morrick: dzsambia sztem a sárgában (HGB) van, csak itthonról nem férek hozzá... de ha megvan a régi exceles karlapom neked, akkor abban is benne lesz.

    Ha a "Sarlókés"-re gondolsz akkor: Tám. 2, Sebzés: 1k6*, KÉ: 10, TÉ: 8, VÉ:4

    * - "Nagy előnye a hátulról, meglepetésből végrehajtott támadás során mutatkozik meg. Gyakorlott forgatója a helyes ívben húzva meglepően mély sebet képes ejteni. Az ilyen támadás hátbaszúrásnak minősül (lásd azonos nevű képzettséget!), és természetesen csak meglepetéséből alkalmazható. Ez a fegyver ilyen támadás esetén 1k6+2 SP-t sebez." - HGB 128. oldal

    Artu

  6. Szép estét!

    Remélem senkinek nem fogok keresztbe tenni a következő kérdésemmel illetve ha erre a kérdésre táborig nem lehet választ kapni azt is megértem, de: Mit tud a karakterem a Pyarroni Titkosszolgálatról a karakteralkotásban leírtakon kívül?

    Teljesség igénye nélkül amikre gondolok:

    - Az szép és jó, hogy én hűséges vagyok a szervezethez, de mit érek én a szervezetnek? Ha nagy a gáz segítségemre siet vagy az életem egy fabatkát se ér?

    - Mi vagyunk a jó fiúk, ez eddig oké. De tényleg? Én innen bentről mint Kompánia tag ezt hogy látom?

    - Tudom, mi minden hol ott vagyunk és mindent tudunk. De mi a valóság? Jó ha minden 20. nagyvárosban van két emberünk azt annyi?

    - Picit ezt továbbvíve: ezek az információk számomra mennyire hozzáférhetők? Bemegyek a helyi "pékségbe" és azt kérdezek amit akarok már köpik a választ vagy elején kapok egy papírfecnit egy misztikus jóslat szintjén aztán találjam ki, hogy a "Búbos vöcsök vére sárga ezért a hamut is mamunak kell mondani!!!!" alatt mi a retekre kéne gondolni?

    - Szervezeti felépítés: Kitől kapjuk a feladatokat? Találkoztam-e egyáltalán más Kompánia tagokkal vagy van a kis csoport akit ismerek és annyi?

    A választ előre is köszönöm! :)

    Artu

  7. TAO: Köszönöm, utóbbit nem ismertem, látszik Bestáriumot régen nyitottam ki utoljára :)

    Tyrael: Szerintem még senki se állt neki nagyüzemben varázstárgyat gyártani mert:

    a) Mindenki játszani jön, nem pedig a tábor első napját azzal tölteni, hogy a karaktere varázstárgyat gyárt Õ meg a városban addig pizzázik.

    B) Nagy valószínűség szerint ha meg is teszed lábon lövöd magad, nincs az a varázstárgy halom ami pótolna 1 napnyi "felfedezést".

  8. Egyrészt Tao szakadj meg, mert tegnap óta ezt a Parov Stelar számot hallgatom...

    Másrészt azért egy "Kalandozok.hu Dance Off" vagy "Ynev Stars" jellegű tehetségtelenség kutató rendezvény zseniálisan hangzik, különösen, hogy ez a 13. tábor. Előre bocsátom, hogy én nem tudok táncolni de azért pl. Hullát megnézném ahogy előadja amit linkeltél :D (Bocsi Hulla :D)

    - Artu

×
×
  • Új...