Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Tyrael

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  153
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Tyrael

 • Rang
  Sorsfordító

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  BM, Tolvaj, Fejvadász, ... de mindig valami álcázott titkosügynök jellegű :)
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Earthdown
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1999
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  KM-ünk ajánlotta 2014 elején, azóta rendszeresen látogatom.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Morgena
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Van egy fix 4 fős csapatunk, akikkel életutat játszunk 2014 február óta. Maglódon játszunk havonta 1x, általában vasárnap. Csatlakozásra jelenleg nincs lehetőség, viszont KM jelentkezésére a környékről vevők vagyunk, mert a mi KM-ünk is már játszana kicsit inkább.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Snowboardozni és ping-pongozni szeretek

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Mennyibe kerül egy sólyom? (Azt látom, hogy az ETK-ban a betanított vadász sólyom 8a, de mennyibe kerül egy nem beidomított?) Vagy mondjuk egy félelf a fajból kapott Idomítás Mf-al + egy Af-ú állatismerettel befoghatott egyet és beidomíthatta magának vadászatra és akkor neki lehet ingyen? Ha nem ingyen, akkor szakértelmét bevetve valamivel olcsóbban hozzájuthatott egy vadász sólyomhoz?
 2. Pl. gondolok egy Toroni ezüstkard bajnokra, aki tőrdobásra szakosodva brutál, mert 4 tőrt kiszór körönként a Mf-ú kétkezes harcával. Jó lenne neki viszont valami védelem és nem feltétlenül akarna pajzsot használni, jobban illik hozzá a lábszár + alkarvédő (esetleg még egy vaskesztyű is).
 3. MTK 75. oldalán van, Hárítófegyver-használat a neve és 8 / 15 Kp. Fura lenne, ha nem kéne tanulni a használatát, mer pl. a pajzshoz is kell pajzshasználat, hogy megkapd a vé bónuszát.
 4. Ha valakinek van Kétkezes harc Mf-a, akkor mi kell neki az alkar- és lábszárvédő használatához? Hárítás Af-ot nem vehet fel a leírása alapján, mivel elvileg kizárja egymást a kettő (mert a Hárítás az előbbinek egy korlátozottabb, csak védekezésre használható változata). Szóval mit kell felvenni hány kp-ért, hogy használhassam és megkapjam a lábszár- és alkarvédő +18-as VÉ bónuszát?
 5. A Harcosok kiegészítőben a toroni rendszerű gladiátor viadal leírásában szerepel, hogy masszív acéllal megerősített számszeríjat használnak két döfésre alkalmas heggyel, ami K6+2 -t sebez. Később viszont a végén az új fegyverek táblázatánál K6 a sebzése a nyílpuska szuronynak. E kettő közül melyik használható a táborban? Erre a nyílpuska szuronyra is alkalmazható az, hogy ha abbitból szeretném, akkor 10x, tehát 2 helyett 20 ezüst az ára? Szerintetek mennyibe kerülhet egy könnyű nyílpuskát abbit veretesen megerősíteni, vagy egyenesen abbitból kovácsolni minden fém részét, hogy a nyílpuska szuronnyal közelharcban is használhatóvá váljon és ne kelljen félteni, hogy egy ütés és használhatatlan lesz? Szeretnék az Erigowi Íjászomnak egy nyílpuska szuronyos abbit erősítésű (hogy könnyebb és strapabíróbb legyen) könnyű nyílpuskát. (ötlet: http://vignette4.wikia.nocookie.net/dragonage/images/e/e0/Varric_battle.jpg/revision/latest?cb=20101120203840 )
 6. Sziasztok, lenne egy sürgős kérdésem: Az Erigowi Íjász kasztnál le van írva, hogy leszereléskor nem viheti el felszerelését, de ha 3 évet leszolgált, akkor 4k6+6 arannyal indul, mert magas a zsold. A nyári táborban akkor most a kiírás alapján mégis megkapja az 1 rend fegyverzetet (könnyű nyílpuska + még mi?) vagy felszerelést nem, viszont megkapja a +4k6+6 aranyat amiből felszerelést vehet? Előre is köszi a válaszokat!
 7. Sziasztok! A Hárítás képzettségnél azt írja, ez a Kétkezes harc egy korlátozottabb, de könnyebben elsajátítható változata, ami csak védekező fegyverrel használható. Mi a helyzet azzal, hogy ha van egy karakternek Kétkezes Harc képzettsége (mondjuk két rövidkardra) de szeretne mellette sípcsont- és alkarvédőt is használni. Elvileg ha van kétkezes harca, akkor már nem vehet fel Hárítást, vagy igen? Mi a táborban elfogadott egységes szabály erre az esetre? Milyen képzettség kell a lábszár + alkarvédő használatához? Előre is köszi a válaszokat! Tyrael
 8. Ha jól láttam, akkor a drágakőmágikus tárgyak ára nem változott a tavalyhoz képest, csak attól. hogy most 1 arany nem 10 hanem csak 2 TP, szóval talán továbbra is érdemes bennük gondolkodni, mert detekció = 50 Mp = 100 arany = 200 TP védelem = 80 Mp = 160 arany = 320 TP tehát most is akár egy karakter magában ki tud egyet gazdálkodni, de csapat szinten egy közös mindenképp elérhető.
 9. Nem boszorkánymester kasztú karakternek lehet mondjuk éjszakai látást adó mágikus tetoválása? Ha igen, mennyibe kerül ha van a csapatban BM aki megcsinálja és mennyibe, ha nincs? Ha nincs a csapatban BM, akkor mennyire általános pénzért vásárolható dolog ezek feltöltése? (Tudom, hogy ezeket sokan sokféleképp játsszák, pont azért kérdezem, hogy ezekről van-e valami tábori egységes vélemény, vagy KM-függő a dolog?)
 10. És tényleg ott van leírva, bár baromira nem tartom logikusnak, hogy adott egy született íjász tehetség (félelf) aki beiratkozik Erigowban íjász képzésre és úgy jön ki 1. szintűként "végzősként", hogy rontja az iskola hírnevét, mert még a végzősök alap CÉ értékét sem éri el. Biztos mind elszállnak a tehetségük miatt és rossz társaságba keverednek Szóval szerintem ez is egy a sok nem logikus / kidolgozatlan, vagy épp nem átgondoltan kidolgozott MAGUS szabályoknak. Vagy tud nekem mondani valaki valami logikus magyarázatot erre?
 11. Nem hiába van a modulok nagy része 3-6 TSZ környékére célozva. A MAGUS rendszere nem igazán alkalmas 9+ TSZ környékétől logikus és kellő kihívást jelentő kalandokra, vagy csak nagyon korlátozott mértékben. Egy varázsló addigra már majdnem mindenható, de az egyéb mágiaformák használói is találhatnak egy-egy helyzetre frappáns, túl könnyű megoldást.
 12. Még egy hiba a számolós Excel-ben: ha egy Erigovi Íjászt félelf fajúra állítok, akkor a 15-ös alap CÉ leesik 10-re.
 13. Pár észrevétel Silver Excel táblás karakterlapjával kapcsolatban: A törpe fajnál nem állítja be a fajból járó 35 %-os Csapdafelfedezést és 30 %-os Titkosajtó keresést. 4. TSZ Tiadlani kardmester-t kiválasztva azt mondja, nincs PSZI-je, pedig van neki Piarroni Af-nak megfelelő, sőt a Slan-hoz hasonlatosan bonthatatlan pajzsot képes építeni.
 14. 1 000 TP: upsz, tényleg elnéztem, így már egyértelmű, hogy időben hiába játszódott korábban a tavalyi nyári táboros modul, az ottani 10 000 TP-s karaktereknek maximum egy szintszívó Lesath-tal való találkozás után kerülhetnének be az idei szoriba 1 000 TP-vel dupla kasztok: 1 000 TP-nél pláne nem igazán jellemző, de 10 000 TP-nél nagyon hiányoltam, de hozzá kell szokni, hogy csak a rendszeres életút partinkkal van rá lehetőség, versenyeken szinte mindenhol tiltva van. (Szerintem nem tiltani kéne, hanem keményen korlátozni és a nagyon átlátszóan maximalizálva a versenyre tenyésztett karaktereket nem engedni. Mondjuk az is igaz, hogy láttam én már olyat is, hogy egy ikerkasztú karakter a 2. kasztjának még a %-os értékeinek az alapját is hozzáadta az akkor aktuális első kasztjabeli értékeihez, ami nálam már kiverte a biztosítékot... de ez egy másik fórumtémába való, úgyhogy itt most befejezem.)
 15. Úgy nézem a karakteralkotás nem sokat változott a tavalyi nyári tábor óta, nagyon sajnálom, hogy idén sem engedélyezett se az ikerkaszt, se a váltott kaszt. A tavalyi modul p.sz. 3671-ben játszódott, az idei pedig 3688-ban kezdődik, így felmerül a kérdés, lehet-e a tavalyi karaktereket hozni? Ha igen, akkor az ilyen karakterekre mi vonatkozik a karakteralkotási szabályokból? (pénz, tárgyak, tavalyi modulban megszerzett felszerelés, ...) Előre is köszi a választ! Tyrael
×
×
 • Új...