Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Tyrael

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    160
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Kalandozós kérdések

  • Mi a kedvenc kasztod?
    BM, Tolvaj, Fejvadász, ... de mindig valami álcázott titkosügynök jellegű :)
  • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
    Earthdown
  • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
    1999
  • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
    KM-ünk ajánlotta 2014 elején, azóta rendszeresen látogatom.
  • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
    Morgena
  • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
    Van egy fix 4 fős csapatunk, akikkel életutat játszunk 2014 február óta. Maglódon játszunk havonta 1x, általában vasárnap. Csatlakozásra jelenleg nincs lehetőség, viszont KM jelentkezésére a környékről vevők vagyunk, mert a mi KM-ünk is már játszana kicsit inkább.
  • Mi a kedvenc sportod?
    Snowboardozni és ping-pongozni szeretek

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

Tyrael's Achievements

Ynev hőse

Ynev hőse (9/16)

  1. Tyrael

    Gyűjtői ETK errata

    +1: A gyógyitalok Mp és Ár táblázatában a kritikus betegséget gyógyító ital ára valószínűleg helytelenül 70a és igazából 10a akart lenni, ahogy az ETK-ban.
  2. Tyrael

    Gyűjtői ETK Errata

    +1: A gyógyitalok Mp és Ár táblázatában a kritikus betegséget gyógyító ital ára valószínűleg helytelenül 70a és igazából 10a akart lenni, ahogy az ETK-ban.
  3. Tyrael

    Tyravern

    @Hucsek használd az Ynev térképet, vagy a szószedetet és rálelsz a vulkánokra. pl.: https://kalandozok.hu/szoszedet/?talany=vulkán de pipáld be a "Keresés a leírásokban is"-t! A Rahuka vulkánnál Gorvik partjaihoz közel biztos élnek, mert én oda írtam egy kalózos kalandot, amiben szerepük lesz. https://kalandozok.hu/szoszedet/?talany=rahuka https://kalandozok.hu/ynev/?#6/9700/12656
  4. Igazad van @tetra, pancser voltam, utána kellett volna olvasnom, nem a 30+ évvel ezelőtti általános iskolai emlékeimre hagyatkozni. Valamiért arra emlékeztem, hogy az apály-dagály a holddal és annak fázisaival függ össze, de most már utána olvastam: https://hu.wikipedia.org/wiki/Árapály Köszi a segítséget mindenkinek, a téma részemről lezárva. Ezek szerint a földön 6 és negyed óra, míg Yneven kb csak 5 óra telik el apály és dagály között és van ahol ez 8+ méteres szintkülönbséget okoz. (Viszont most már nem rajzolom át a modulomhoz rajzolt város térképemen a part menti szintvonalakat, hogy alkalmazkodjon a 8+ méteres vízszint változásokhoz)
  5. A Holdfázisok miatti apály-dagály váltások között eltelik 10-12 nap, ami alatt a 8 méteres szintkülönbség emészthető, de az, hogy egy napon belül, hajnali 4 és reggel 9 között, uszkve 5 óra alatt van 8.5 méteres szintkülönbség, ahhoz nehéz elképzelnem, hogyan tud egy város, egy kikötő alkalmazkodni.
  6. Sziasztok! Írok egy modult, ami a Corma-dina térségben játszódik és szeretném, ha megerősítenétek, hogy az Időjósdában az apály-dagály változását mutató számok tényleg arasz-ban értendőek. Kérdezem ezt azért, mert napon belül, akár alig pár óra különbséggel -35 és +50 közötti változásokat is látok, ami ha tényleg arasz, akkor 85 arasznyi, azaz kb 85 * 10 = 850 cm-t jelentene, ami szerintem baromi sok. Nem vagyok otthon a hajózásban, de pusztán józan paraszti ásszel soknak tűnik a 8.5 méteres tengerszint változás, míg a 85 cm az reálisabbnak tűnne hajnali 3 és 9 között: https://kalandozok.hu/idojosda?ev=3677&nap=346&x=9502.917711502469&y=12853.463649041954 Előre is köszi, ha valaki Ynev-i hajózáshoz jobban értő megerősíti, hogy tényleg efféle több méteres víszszint különbség is simán reális ezen a vidéken.
  7. Tyrael

    Ködsóhaj boszorkányrend

    Hatalmas köszönet @Daelon-nak, nagyon tetszik! Örülök, hogy Morgena különböző aspektusai szép lassan kidolgozásra kerülnek. Jómagam inkább az árnyékmágia vonalán, de már vagy 10 éve építgetem az Árnyékúrnő visszatértét. Évekkel ezelőtt írtam is egy végül hosszúra húzódó modult, melyben Dsidon környékéről Horen-ig kellett titokban elszállítani egy Morgena-hoz köthető mágikus tükröt (és még egy kis meglepetést). Kár, hogy ez akkor még nem volt kidolgozva, mert biztos, hogy nagyon jól össze tudtuk volna hozni a két rend találkozását, mert szerintem jó és erős szövetség alakulhatna ki a Ködsóhaj renddel .
  8. Mennyibe kerül egy sólyom? (Azt látom, hogy az ETK-ban a betanított vadász sólyom 8a, de mennyibe kerül egy nem beidomított?) Vagy mondjuk egy félelf a fajból kapott Idomítás Mf-al + egy Af-ú állatismerettel befoghatott egyet és beidomíthatta magának vadászatra és akkor neki lehet ingyen? Ha nem ingyen, akkor szakértelmét bevetve valamivel olcsóbban hozzájuthatott egy vadász sólyomhoz?
  9. Pl. gondolok egy Toroni ezüstkard bajnokra, aki tőrdobásra szakosodva brutál, mert 4 tőrt kiszór körönként a Mf-ú kétkezes harcával. Jó lenne neki viszont valami védelem és nem feltétlenül akarna pajzsot használni, jobban illik hozzá a lábszár + alkarvédő (esetleg még egy vaskesztyű is).
  10. MTK 75. oldalán van, Hárítófegyver-használat a neve és 8 / 15 Kp. Fura lenne, ha nem kéne tanulni a használatát, mer pl. a pajzshoz is kell pajzshasználat, hogy megkapd a vé bónuszát.
  11. Ha valakinek van Kétkezes harc Mf-a, akkor mi kell neki az alkar- és lábszárvédő használatához? Hárítás Af-ot nem vehet fel a leírása alapján, mivel elvileg kizárja egymást a kettő (mert a Hárítás az előbbinek egy korlátozottabb, csak védekezésre használható változata). Szóval mit kell felvenni hány kp-ért, hogy használhassam és megkapjam a lábszár- és alkarvédő +18-as VÉ bónuszát?
  12. A Harcosok kiegészítőben a toroni rendszerű gladiátor viadal leírásában szerepel, hogy masszív acéllal megerősített számszeríjat használnak két döfésre alkalmas heggyel, ami K6+2 -t sebez. Később viszont a végén az új fegyverek táblázatánál K6 a sebzése a nyílpuska szuronynak. E kettő közül melyik használható a táborban? Erre a nyílpuska szuronyra is alkalmazható az, hogy ha abbitból szeretném, akkor 10x, tehát 2 helyett 20 ezüst az ára? Szerintetek mennyibe kerülhet egy könnyű nyílpuskát abbit veretesen megerősíteni, vagy egyenesen abbitból kovácsolni minden fém részét, hogy a nyílpuska szuronnyal közelharcban is használhatóvá váljon és ne kelljen félteni, hogy egy ütés és használhatatlan lesz? Szeretnék az Erigowi Íjászomnak egy nyílpuska szuronyos abbit erősítésű (hogy könnyebb és strapabíróbb legyen) könnyű nyílpuskát. (ötlet: http://vignette4.wikia.nocookie.net/dragonage/images/e/e0/Varric_battle.jpg/revision/latest?cb=20101120203840 )
  13. Sziasztok, lenne egy sürgős kérdésem: Az Erigowi Íjász kasztnál le van írva, hogy leszereléskor nem viheti el felszerelését, de ha 3 évet leszolgált, akkor 4k6+6 arannyal indul, mert magas a zsold. A nyári táborban akkor most a kiírás alapján mégis megkapja az 1 rend fegyverzetet (könnyű nyílpuska + még mi?) vagy felszerelést nem, viszont megkapja a +4k6+6 aranyat amiből felszerelést vehet? Előre is köszi a válaszokat!
  14. Sziasztok! A Hárítás képzettségnél azt írja, ez a Kétkezes harc egy korlátozottabb, de könnyebben elsajátítható változata, ami csak védekező fegyverrel használható. Mi a helyzet azzal, hogy ha van egy karakternek Kétkezes Harc képzettsége (mondjuk két rövidkardra) de szeretne mellette sípcsont- és alkarvédőt is használni. Elvileg ha van kétkezes harca, akkor már nem vehet fel Hárítást, vagy igen? Mi a táborban elfogadott egységes szabály erre az esetre? Milyen képzettség kell a lábszár + alkarvédő használatához? Előre is köszi a válaszokat! Tyrael
  15. Ha jól láttam, akkor a drágakőmágikus tárgyak ára nem változott a tavalyhoz képest, csak attól. hogy most 1 arany nem 10 hanem csak 2 TP, szóval talán továbbra is érdemes bennük gondolkodni, mert detekció = 50 Mp = 100 arany = 200 TP védelem = 80 Mp = 160 arany = 320 TP tehát most is akár egy karakter magában ki tud egyet gazdálkodni, de csapat szinten egy közös mindenképp elérhető.
×
×
  • Új...