Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kendath

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    169
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden, amit Kendath tett közzé

  1. Köszönöm a válaszokat, hasznos mint mindig. Cundior, kérdésedre válaszolva az Első és Második törvény könyvel játszunk, és az Új tekercseket használjuk. A kérdésem azért tettem fel mert érdeklődésem mindig is a megszokott harcok vonzották, a jó öreg acéllal és vérrel vívott küzdelmek. Éppen ezért mint legtöbb harcostársamhoz, hozzám sem áll közel a mágia ismerete és pontos megértése. Az UTK-val nem feltétlen értek egyet, viszont jobb rendszerrel még nem nagyon találkoztam. Például. : a Képzettség mesterfoka 45KP-ba kerül, minden egyéb 1 Manapont 2 KP-ba kerül. Viszont itt már 8-10 Mágiát ismer a képzettség birtokosa, és 30 MP-t tárolhat elméjében. Viszont.. A Karakterünknek tényleg nincs szüksége 1-2 Varázslatnál, amolyan Aduásznak kívánja őket használni. Szóval Nagyjából az Egyes szintű képzettség is elég lenne.. de ugye ott megvan szabva a Mana mennyiség. Ennek megoldására remélek valami tanácsot. Hogyan kezeljem a helyzetet. Én úgy látom hogy a szabály szigorú hogy ne lehessen túl tápolni egy karaktert, de ez a szigor jelen esetben megfojtja a morzsára áhítót. Az első megoldás ami eszembe jut, az az hogy nem veszem figyelembe a Mana-korlátot, mivel egy harcosnak vagy tolvajnak elméletileg (Karakterkijátszás), úgysem lehet sok erre használható KP-ja, az alvilági és harci képzettségek érdekeltsége mellett. Szerintetek működhet-e? Vagy tudtok-e esetleg más alternatívákat? Bűvdudás, a varázstárgyakat a szimpatikus mágia veszélyei miatt nem támogatom. Elképzelhetőbbnek tartom hogy jutalomként kitanít egy varázslatra, mintsem ilyen kockázatot vállaljon. A véletlen szerencsében meg maximum az elejtett aranyérme szintjéig hiszek.
  2. Sziasztok! Régen hoztak már erre kalandjaim, és még régebben ragadtam meg a KM-ek pennáját szóval nézzétek el velem ha ostobaságot kérdek. A kérdésem az lenne hogy, nem mágia használó karakter szeretne ikerkasztosodás vagy kaszt váltás nélkül néhány alap mágia formát megtanulni? Gondolok itt például (csakis példaként hozom fel, ha véletlen helytelen ne ez alapján ítéljetek) a Villámpenge varázslatra vagy egyéb támogató jellegű mágiára.
  3. Köszönöm a választ! Bár elég esetlenül fogalmaztam meg, mégis megfelelő választ kaptam!
  4. Ha uralkodot veszunk figyelembe ugyan ez vonatkozhat az arulasra, illetve a politikailag nyomos dontesek megfekezesere? Gondolok itt a mai vilagban jol ismert "megelozo csapasokra" ?
  5. Sziasztok, a dzsenekkel kapcsolatban lenne szamomra egy nem tul egyertelmu resz a masodik torvenykonvben. Nem szoszerint ideznek de a lenyeg az hogy "nem szeretik oket mert tul hideg es szamito a logikajuk a fenkolt cel kitudja kinek az eletebe vagy vagyonaba kerulthet " nekem ez ugy hat hogy a nagyobb jo erdekeben/fennkolt cel erdekeben nem problema ha olni kell. Na mar most kesobb lejebb valamivel azt irjak hogy "megvetik a gyilkossagokat ezert nem lehet fejvadasz" es hogy "ha gyilkol uldozni fogja a tobbi dzsenn". Szoval a kerdesem az lenne hogy gyilkossag gyanant az alvilagi modszerekre gondolunk a dicstelen halalra? Csak mert szamomra ezek ellentmondasok. ( Elnezest az ekezetekert telefonrol voltam ) Az MTK-ban olvastam.
  6. Sziasztok! Kovacsmunkakkal kapcsolatban keresnek informaciokat minden szempontbol de foleg jatektechnika erdekelne, tudnatok segiteni? Pancel es fegyverkovacs egyforman erdekelne!
  7. Ertem, koszonom a valaszt! Szombaton lesz mitol izgulnia a Jatekosoknak...
  8. Sziasztok, köszönöm a válaszokat mint mindig most is hasznosak voltak! A vulaghar -al kapcsolatban lenne egy két kérdésem, több értékre azt írja lásd leírás szerint, de számomra nem mindenre derül fény (lehet én vagyok értetlen ). Gondolok itt az FP-re, és MP-re, hogy hogy is van meghatározva? A KM határozza meg a démon miként ad hozzá vagy minden marad a BM. alapértéke? Csak mert a MP-nél írja hogy mágikus képességekkel és hatalommal ruházza fel a test gazdáját. Illetve az Fp tekintetében mi a tény állás? Szokásos lemegy az Fp-je elájul, nem érez fájdalmat mint pld. a Korg, vagy csak túlütéssel sebezhető a drágaság?
  9. Elore is bocsi az ekezetekert, megint telorol. Demoni eredetu targy is okozhat akkor ilyen hatast? Van ra valamifele szabalyzat? Olyanok erdekelnenek hogy egy ilyen targyat hogyan milyen korulmenyek kozt lehet eszlelni, illetve lehetseges hogy a Bm. anelkul elvezze a hatalmat hogy a kozvetlen kozelebe lenne? Teszem azt egy varosnyi hatokorrel, hogy a targy elvan rejtvea kastelyban de a varosban maradektalanul elvezheti meg a hatasat?
  10. A csapat tagja egy Spietor az az lélekgyűjtő (BM. al kaszt még a kalandozók.hu-n találta kidolgozva ). Mivel elbukott egy fontos feladatot amit a rendje bízott rá, kapott egy esélyt hogy jóvátegye, ha még egyszer kudarcot vall.. hát... Badr`cyah. A rendnek jó szokása hogy az ilyen második esély feladatokat úgy intézik hogy 80%-ban halálos, tulajdon képen ez már a halálos ítélete, és ha mégis teljesít és túléli a hóhérát elég erős és talpraesett hogy megbocsátást nyerjen. Nos a feladata a következő: A rend egy árulójának kell a nyomába erednie és megszereznie a lelkét, hogy a Rend így a halálnál is rosszabb büntetést oszthasson ki reá. Az árulóról annyit lehet tudni hogy gazdag, befolyásos, erős és tapasztalt boszorkánymester aki oda van az okkult tudományokért is mint pld. Démonológia és Nekromancia. ( Erről tudnak a karakterek. ) Igazából, az elképzelés az lenne, hogy a Bm. kutatásai során már talált valamit amit még ő sem akart, és átvette felette a hatalmat. A feladat teljesíthető mert a Bm. lelke rabja a testnek csak nem ő irányít. Az így kapott Bm. emberfeletti erővel bír, nem érez fájdalmat, és sebei rendkívül gyorsan gyógyulnak. Valami ilyesmi a koncepcióm.
  11. Sziasztok! A kalandozoim nagyon nagyon hosszu ideje nem kerultek szembe olyan ellenfellel ami elol jobb lehet inkabb elfutni, kulonben vert s verejteket nem kimelve kell harcolni a tulelesert. Ebben szeretnek segitseget kerni, a napokban fejeztem be a Syburr Csillag-at es megihletett. A kalandozoim kaptak egy megbizast hogy vigyek el egy rendnek egy szamukra ismeretlen egyed lelket. Annyit tudnak hogy a ferfi boszorkanymester, roppant nagy hatalmu mind a politikaban mind a magiaban es a demonologia megszallott kutatoja. A csavar az, hogy tenyleg megszalltak es nem csak szofordulat. A kerdesem az lenne hogy, milyen szabalyok vonatkoznak pontosan a porhuvelyben elo demonra? Elolvastam mar itt is ket-harom cikket meg olvasgatok utanna de a Syburr Csillagaban felbukkano esetrol szabalyszeruen nem nagyon talalok semmit csak hogy a demon teljes valojaban milyen, illetve ha iranyit valakit mig o rejtozik, de olyat hogy o maga van a porhuvelyben meg nem talaltam. (Az ekezetekert elnezest kerek telefonrol irtam. )
  12. Sziasztok, egy pár napra nem voltam gépközelben ezért nem tudtam megköszönni a válaszokat! Mint mindig most is hasznosak voltak utólag is köszönöm!
  13. Inkább az utóbbi, zúzódás helyett a vágott vagy szúrt seb. De főként a páncél olyan szintű rongálódása amely kihat az SFÉ-re.
  14. Ne haragudj de már nem értem mire gondolsz, mit nem írok le jól.
  15. legegyszerűbben megfogalmazva, nekem a képlet egyszerű a kard acélból van hiába minősül mágikusnak, legjobb tudomásom szerint ez nem jelenti azt hogy az acél tulajdonságai megváltoznának, viszont ezzel szemben egy (maradva a példánál) lunír vértezet már más tészta mert a lunír független attól hogy mágikus-e vagy sem, anyagát tekintve sokkalta ellenállóbb mint az acél, szóval szerintem az acél kard csapásai ha mágikus ha nem, hatástalanok maga a vért ellen, legfeljebb horpad és az ütésekből származó sebzéseket róhatjuk fel a viselőjének, nem pedig azt hogy a penge áthatol a páncélzaton és így sebzi a viselőjét.
  16. Az egyet nem értés abban rejlik hogy a játékosom egy acél slankardal ( a karaktere kardművész ) elérte azt a szintet amikor a fegyvere mágikusnak számít, én megítélésem alapján ez annyit tesz hogy tudja vele sebezni az olyan bestiákat amik csak mágikus úton sebezhetőek, viszont ez más anyagokra nincs kihatással. Ő ezt úgy gondolja hogy, így a mágikus vértezetek ellen is hatásos.. a probléma ott kezdődik hogy míg egy " egyszerű " megbűvölt vértre azt mondanám hogy tulajdon képen lehetséges hogy a penge áthatoljon a vértezeten ezáltal a sebzés nem csak ütés révén következik be hanem a penge elérvén a testet vérző sebet is okoz, mivel végső soron acél az acél ellen mindkettő mágikus pont. De a játékosom úgy gondolja hogy azért mert mágikusnak minősül a kard így az anyagában mágikusnak minősülő vértek ellen is teljesen felveszi a harcot, pld. lunír teljes vértezet.
  17. A páncélátütés lenne a lényege a problémának, a kalandozó úgy véli hogy a slan kard mivel adott szinten mágikusnak minősül, képes áttörni az ellenfél vértezetén, például döféssel vagy erős vágással áthatol a páncélzaton a penge és eléri a testet. Én szerintem meg ez nem jelent semmit, a kardnak a tulajdonságai nem változnak meg csupán képes sebezni a mágikus lényeket, tehát nem lesz hatásosabb fegyver egy például mitrill nehéz vértes harcos ellen. Szerintem az SFÉ azt jelzi a páncél mekkora sebzést tud elnyelni minden különösebb gond nélkül. Én úgy kezelem ezt harcba hogy mondjuk van egy abbit acél sodronying melynek SFÉ-je 4, és hosszú karddal sebeznek rajta mondjuk 7 Fp-t akkor a vért elnyelt 4 fp-t, viszont a karakter az ütés hatására elszenvedett 3 fp-t, viszont a vértezett lényegében nem károsult.
  18. Sziasztok, a napokban kialakult egy heves szóváltás egy szabályról a csapatunkban. A kérdésünk az lenne hogy szerintetek a " mágikusnak minősül " szót hogyan bíráljuk el. Mi úgy kezelünk bizonyos fémeket, matériákat hogy kissé valóságosan, ha pld. ( Ez szigorúan csak példa. ) egy ólomból készített hegy nem fog átütni egy mitrill lovagi vértet. A sebzést úgy kezeljük le hogy a karakter sebződik az ütés miatt, illetve stb. stb. okok miatt de maga a páncél épségét komolyan nem károsítja. Na már most a vita ott kezdődik hogy, a csapat egyik fele úgy gondolja hogy ha mágikussá válik egy tárgy, tehát " mágikusnak számít " az azt jelenti hogy képes vele sebezni a csak mágikusan sebezhető szörnyeket/lényeket, de a penge/nyílhegy anyagszerkezete nem változik így nagyobb páncélátütést nem ér el, fent említett példával élve attól még az ólom nyílhegy ólom marad és nem üti át a mitrill vértet. A csapat másik fele, úgy gondolja hogy mivel de mágikusnak minősül a sebzés nem csak az ütésekből és a hasonló behatásokból járó dolgokból jöhet létre hanem az ólom mivel mágikussá válik egyenértékűvé válik a vértezettel és már áttudja ütni a mitrill vértezetet. Szerintetek melyik félnek van igaza? A vita pontos oka, hogy a játékos slan kardjával, nem elégszik meg azzal hogy sebezheti a Kyr pusztítót, szerinte a pusztító Lunir vértjét át is kéne tudni ütnie. "Mert mágikusnak számít" . Megjegyzem az anyagszerkezeten tartom a hangsúlyt, nem azon hogy mágikus, egyszerűen a mitrill minden ismert fémnél keményebb ellenállóbb független attól hogy mágikusnak minősül-e vagy sem, tehát egy acél karddal nem hiszem hogy átlehetne szúrni a vértet csak azért mert az "mágikusnak minősül", ugyanis az nem hat ki az anyag tényleges szerkezetére. Ui: láttam hogy noriss már feltette ezt a kérdést, csak most a hangsúly nem a rúna fegyvereken van hanem, arról hogy más anyag felhasználás, a konkrét példa nem egy egyszerű acélból készült megrúnázott vértre vonatkozik hanem, minimum mitrill-re illetve lunírokra.
  19. Sziasztok szeretném a segítségetek kérni egy Ranil Paplovag megalkotásához.. az lenne a problémám amiért a drága még nem születhetett meg az egyik játékosomnál hogy van egy rész a papok paplovagok második könyvében.. mely saját szavaimmal.. azt mondja hogy ezek a paplovagok sokkal többet adnak a hadakozásra, ezáltal mágikus hatalmuk csekélyebb is mint a többieké.. és erre a korlátozás meg is van hogy csak egy szférát használhatnak, de csak ennyi.. a hadakozásra valót. hogy valamilyen extra harci képzettség vagy akár hm vagy bármi nem találtam semmit, és ez számomra nem állja meg a helyét. A kérdésem tehát az lenne hogy ezt hogyan is kezeljük a karakter alkotásnál szerintetek?
  20. Sziasztok! Toroni lovagokról szeretnék érdeklődni főképp játéktechnika szempontjából. Elolvastam Jan Van Den Boomen Toron könyvében az erre utaló részt, és elviekben ha jól értelmeztem a Toroni lovagok annyiban különböznek a többitől hogy a lovagi erkölcs nem sokat számít. Ti mit gondoltok?
  21. Köszönöm a választ! (Nem olvastam figyelmesen a váltott kasztra vonatkozó részt elnézést ) Nyáron össze ül a banda egy hétre, és dolgozgatok egy nagyobb kalandon. Nem tudom mennyire ebbe a témába tartozik a kérdés (Ha egyáltalán nem akkor elnézést nem tudtam hogy hova tegyem fel ), a kalandba egy új helyszínt próbálok megalkotni, egy közepes méretű várost ahol az államvallás Sogron lenne. A kérdésem az hogy egy ilyet Ordan mennyire támogathat szerintetek? Az elképzelésem egy " Mini-Ordan " lenne csak nem tűzvarázslói irányítással, hanem egy vallási fanatikus uralkodóval aki mint így követi az eszmét de nem alárendeltje az Ordani rendnek. Szerintetek mennyire vad elképzelés egy "új" helyszínnek? Mennyire elképzelhető, és mi kellene hozzá hogy működjön (hogy részleteibe kidolgozhassam és ne csak azért legyen mert a KM azt mondta ) ?
  22. Igazából azért gondoltam ezekre, mert több kiképzés alapja az hogy már nem töpreng hanem reflexből harcol (Izommemória vagy hogy emlegetik pontosan, kb. mint a biciklizés nagyon csúnyán lebutítva ). Szerintem ebben a fent említett esetben, értem én hogy játékegyensúly de nem tudom elfogadni hogy egy magasan képzett harcos, aki mondjuk 9-10.-es szintű, teljesen kitudja törölni magából a " harcost " és ezen töprengek.
  23. Hát igazából, " akkor visszaszívtam " xÐ Mondjuk a videót amit küldtem abban a reményben tettem, hogy bár a lőfegyveres videói annak a fickónak ( a videón látható keménykedő én vietnámi veterán vagyok és america fuck yeah figurára gondolok ) nem sokat érnek, de reméltem hogy a kardokkal valami használhatót kapart össze azokkal mégiscsak kevesebbet lehet bűvészkedni ezekszerint tévedtem xÐ
  24. Lenne egy kérdésem nekem is, múltkor kérdeztem a démoni alkuról, és Bűvdudás felhívta a figyelmem a szerafizmusra, az lenne a kérdésem hogy ezt átültetendő harcosra.. hogy egy egyszerű magasabb szintű harcos rátalál egy ilyen olvasmányra és úgy dönt felhasználja? Szerintetek játéktechnikailag mi lenne? Én két verzióra gondoltam Ikerkasztra vagy mágia használat képzettség leírása szerint csak limitált mennyiségű varázslat használata.. Esetleg elképzelhető hogy nem mágiát kezd forgatni hanem sokkal inkább a harcos képességei szerint változik a dolog? ( feltételezzük hogy a harcos elméje megfelelő erre )
×
×
  • Új...