Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

DartonCF

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    82
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Megbecsüléssel kapcsolatos tevékenységek

  1. DartonCF liked hír by MagyarGergely, Krán   
    Üdv kalandozók!
    A mai napon kikerült az oldalra a Krán című kiegészítő, Csörgő Iván tollából. 
    Krán olyan a MAGUS-ban, mint a foci, mindenki ért hozzá - ez a mondás jól szemlélteti a vidék vélt vagy valós népszerűségét. Szinte mindannyiunknak volt már kráni karaktere, mert az jó, és tegye fel a kezét, aki nem kacérkodott el a Kránban való mesélés vagy játék gondolatával - a bátrabbak meg is tették. Mégis kevesen mondhatják el magukról, hogy leírták ezt az álmot, és egy használható, teljes és kész kiegészítőt alkottak Ynev ezen sajátos vidékéhez. 
    Volt egyszer egy Krán Project. Aki ott volt, tudja, aki nem, az is láthatott már egy-két cikket itt az oldalon is, ami annak az egykori csapat munkájának, közös gondolkodásának, és igen, játékainak is köszönhető. Én is innen ismertem meg Csörgő Ivánt, akit azóta is Krán és a MAGUS (talán ebben a sorrendben) szerelmesének tartok. Az ő lendülete vitte előre évekig a csapatot, hogy aztán kis túlzással kimondjuk, Kránt nem lehet leírni. Persze Iván ezen csak mosolygott, ő már akkor a saját Kránját mesélte. A projectből végül nem lett semmi, legalább is nem úgy, ahogy mindenki képzelné. Mert nem csak az apróságokat tekinthetjük eredménynek, hanem azt is, hogy ebből jó pár apróság színesítette tovább azt a hatalmas művet, amit készítője azóta is csiszolgat, és most végre megoszt mindannyiunkkal. Úgy gondolom, nyugodtan nevezhetjük életműnek. Talán nem tökéletes, talán nem teljes - Krán leírása nem is lehet az - de abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy kár lett volna az idők végezetéig egy sok kráni játékot megélt szoba asztalának fiókjában pihennie, megismerhetetlenül.
     Csörgő Iván Krán kiegészítője a maga terjedelmével, részletességével és alaposságával a Kránhoz eddig készült legnagyobb és legteljesebb kiegészítő, amit igazi szerepjátékos írt, olyan, aki nem csak okoskodott, de mesélt is Kránban. A szabálykönyvszerű, részletes leírásokkal bemutatott vidék, a számtalan különleges kaszt és a hozzájuk kötődő számtalan varázslat egy átfogó, mindenre kiterjedő, egy kicsit mindenből mutató, mégis, szabad teret is hagyó egésszé áll össze. Több gyűjtés, Kránnal kapcsolatos írás szerepeltetése teszi még teljesebbé a művet. 
    Mit is mondhatnék még róla? Ivánnak köszönjük, nektek pedig jó olvasgatást, játékot és mesélést! 
    Krán
     
  2. DartonCF liked hír by MagyarGergely, Frissült Ynev nagytérképe   
    Üdv kalandozók!
    Örömmel jelentem be - ismét - hogy frissült Ynev interaktív nagytérképe.
    Leginkább egy kis, de örömteli szabadkozással kell kezdenem: annak ellenére, hogy a legutóbb beharangoztam, hogy most már minden felkerült, újabb 140 helyszín ábrázolásával bővült a közös, nagy Ynev térkép. Ezúttal főleg kalandmodulok kerültek részletes feldolgozásra, de számos pontosítás is érkezett a térkép már ábrázolt helyszíneihez. A frissítés Antail főmágus jóvoltából ismét zökkenőmentesen és gyorsan valósult meg, ahogy a térkép összes eddigi funkciója is működik. Csak emlékeztetőül: Váltható rétegek a domborzati és politikai nézet között illetve a Psz 3692-es és a Psz 3715-ös nézet között, Dinamikus zoomolás, Kereső, ahol a helyet neve alapján megtalálhatjuk azt a térképen, véletlenszerű helymutató az Ynevi földrajz szerelmeseinek, ki-bekapcsolható zászlócskák, amik kalandmodulokat, várostérképeket, kiegészítőket és címereket is mutathatnak a megfelelő nézetben. 
    Újfent el kell mondanom, hogy köszönöm mindazok erőfeszítését, akik egy-egy megtalált ellentmondás, pontosítás okán felvették velem a kapcsolatot, netán új helyeket találtak Ynev hatalmas irodalmában, és így az ő "felfedezésük" is a térképre kerülhetett. Talán még nagyobb köszönet illeti azokat, akik még ma is új kiegészítőkkel, kalandmodulokkal színesítik Ynev világát, és így a térképen szereplő helyszíneket is. 
    Nézegessétek és használjátok nagy örömmel a térképet, ami bár nem pótolhatja a mai időkben kimaradt játékokat és elmaradt rendezvényeket, de remélem, hogy valós értékkel és élménnyel ajándékozhat meg mindenkit a neten mostanság megjelenő kevésbé népszerű anyagok mellett is. 
    Ynev nagytérképe
  3. DartonCF liked hír by Antail, Bíborhold interjú Novák Csanáddal a M.A.G.U.S.-ról   
    @Shen felhívta a figyelmünk a Bíborhold egy szuper interjúrára Novák Csanáddal, az alábbi Youtube videóban eléritek. Köszönjük!
     
     
     
  4. DartonCF liked hír by MagyarGergely, Fejlesztések   
    Üdv kalandozók!
    Az oldalunk és hasznos alkalmazásai számos apró fejlesztéssel lett jobbá a napokban. Gilron és Sogron hű szolgáinak munkájának hála, az oldalon több újabb apróságot találhattok. 
    1 - Antail rúnáinak hála, Ynev interaktív nagytérképe korszerűbb mágiával, kisebb meditációs idővel működik. 
    2 - Szintén Antail főmágus varázslatai okán az Ynev térképen új zászlócska-réteg jelent meg, ami a címerekről szól. Az MG által több éve fejlesztett, mára számtalan modulban és kiegészítőben napvilágot látott ynevi címerek végre kikerülnek az oldalra és a térképről is elérhetővé válnak, így mindenki a játékának és meséjének megfelelő helyszínről válogathatja Ynev már kitalált címereit. A kezdeti próba változatok - pontosabban az első feltöltött címerek - mellett a készlet fokozatosan bővül majd. Természetesen a címereket az oldal cikkei között böngészve is ugyanúgy megtaláljátok majd. 
    3 - A szószedet szócikkei immár linkként működnek, így kimásolva őket egyenesen és külön keresgetés nélkül is a megfelelő szócikkre irányíthatjátok a figyelmet, legyen az kalandmodul, kiegészítő, fórum hozzászólás, vagy bármilyen felület, ahol szükséges lehet.
    4 - Megszületett a szószedet és a kronológia összekapcsolása, a már korábban beharangozott  módon. A kronológia egyes évszámainál - még itt is csak próba jelleggel találtok néhány, a jövőben majd a teljességig bővülő - találtok néhány, a témával foglalkozó szócikkeket, amit azonnal meg is lehet nézni, így ezután már könnyen, keresgetés nélkül is elolvashatók a szükséges részletek egy-egy tömören megfogalmazott eseménnyel kapcsolatban. 
    Remélem, hogy sokat, és így talán még többet használjátok majd az oldalt! 
    Jó mesélést, játékot, írást és fejlesztést kívánok! 
    Baraad címerei
  5. DartonCF liked hír by MagyarGergely, A Fagyvidék élete   
    Üdv kalandozók!
    A mai napon kikerült az oldalra a Fagyvidék élete című írás, Greol tollából. 
    A fórumon - játékok vonatkozásában - kialakult, a Déli-Határhegység környékét érintő beszélgetésekből kialakult, több, mint egy évnyi munkával készült, hatalmas cikk részletesen mutatja be a Fagyvidéknek elnevezett terület földrajzi viszonyait, történelmét, népeit és bestiáit. A forrásokat példás körültekintéssel feldolgozó írás nélkülözhetetlen bárkinek, aki ezen a vidéken tervez kalandot, vagy ír kiegészítőt. 
    Jó olvasgatást, mesélést és írást kívánok mindenkinek!
    A Fagyvidék élete
  6. DartonCF liked hír by MagyarGergely, Frissült Ynev nagytérképe   
    Üdv kalandozók!
    Örömmel jelentem be, a szerencsére már nem előszöri hírt - de mindig szívesen írom meg - miszerint újra frissült Ynev interaktív nagytérképe. 
    A térképre most több, mint 160 új helyszín került rá, főleg kalandmodulok és kiegészítők kerültek feldolgozásra. Immár minden hivatalos MAGUS könyv - legyen az szabálykönyv vagy regény - kalandmodul - legyen az hivatalosan kiadott vagy házi - és minden kiegészítő helyszínét megtalálhatjátok a térképen. Ezennel fel is hívom a figyelmet, hogy aki olyat talál, amit máig nem sikerült szerepeltetni rajta, keressen meg, hogy a következő pontosításban már az is benne lehessen. 
    A térkép keresője - Antail jóvoltából - továbbra is működik, tehát név alapján is megtaláljátok bármelyik, a térképen megjelenített helyet, ráadásul nem kell fejből tudni minden kacifántos ynevi nyelven elnevezett hely nevét kívülről helyesen leírni, mert az első begépelt betűkre a kereső automatikusan felajánlja a lehetőségeket, amiből csak választanotok kell. Természetesen az eddig hasznos funkciók - politikai nézetek, váltás a Psz. 3692 és Psz. 3715 évek nézete között, illetve a szűrhető jelzőzászlók rendszere továbbra is a megszokottak szerint áll rendelkezésre - ez utóbbihoz hamarosan felvételre kerül az összes kalandmodul is - hiszen a helyük már a térképen szerepel. 
    Ennek a változatnak a kialakítása sem sikerülhetett volna azok nélkül, akik biztatásukkal, hozzászólásaikkal, ötleteikkel, a megtalált hibák jelzésével segítették a munkát, ahogy a kiegészítők, modulok megírói nélkül sem, akik közös MAGUS világunkat építve megálmodták ezeket a helyeket. Külön köszönettel tartozom Boomen úrnak, aki személyes tanácsadással segítette a regényéből ismert város elhelyezését, és Amudnak is, aki révén létrejöhetett az a beszélgetés. És kiemelem még Antailt, aki az árnyak között tevékenykedő mágusként biztosítja a rendszer működtetéséhez szükséges mágiát - rövid meditációs idővel. 
    Jó böngészést kívánunk mindenkinek, és remélem, hogy a nagytérkép nemcsak szép, de hasznos kiegészítőnek bizonyul sok játékos és kalandmester, valamint író és alkotó számára is. Aki pedig rejtett, eddig sikeresen megbúvó, itt nem jelölt helyszínre akad a MAGUS irodalmában, jelezze, hogy a következő változat még teljesebb lehessen. 
    Ynev nagytérképe
  7. DartonCF liked hír by kalandozok, Kalandozók Útján - Kalandmodul gyűjtemény   
    Kalandozók Útján
    Az első Kalandozok.hu M.A.G.U.S. kalandmodul gyűjtemény


    A Kalandozok.hu közössége évek óta a M.A.G.U.S. szerepjátékosok jelentős, a mindenkori kiadóktól független bástyája, Ynev rajongóinak gyűjtőgóca. Már 10 éve rendezünk - évente több alkalommal - szerepjáték táborokat és versenyeket, készítünk házi kiegészítőket, cikkeket, segítjük a szerepjátékkal ismerkedőket. Az aktuális M.A.G.U.S. politikától és a kiadóktól mindig elhatároltuk magunkat, ám - ha lehetőség volt rá - együttműködtünk velük.
    Büszkék vagyunk arra, hogy a mai napig megmaradtunk azoknak, akik vagyunk: egy nyitott baráti társaság, akik pusztán önmagáért szeretik Ynev világát.
    Nyilvánosság elé ritkán álltunk eddig, ám most akad valami, amit szeretnénk megosztani minden szerepjátékossal. Elkészült, és szabadon, ingyenesen, mindenki számára letölthető az első e-book-unk: a Kalandozók Útján, avagy az első Kalandozok.hu M.A.G.U.S. kalandmodul gyűjtemény!
    Szóval mit is osztunk meg veletek? Egy a korábbi, hivatalosan megjelent M.A.G.U.S. modulgyűjtemények hagyományaihoz és formáihoz illeszkedő házi modulgyűjteményt, melyben az összes kalandmodult a Kalandozok.hu közössége írta, tesztelte és mesélte valamelyik korábbi Kalandozok.hu táborban.
    Rajongói alkotást tarthat kezében az olvasó, mely nem tud, és nem is kíván a kiadók hivatalos anyagaival ringbe szállni. Ennek ellenére a kiadványunk nem csupán egy összedobott doksi, hanem egy terjedelmes könyv. Az egyes kalandokat, természetesen ismétlésekkel és átfedésekkel, különböző kalandozók írták, míg maga a modulgyűjtemény szerkesztéséért és összeállításáért Hulla a felelős. Kedvcsinálónak pár szót ejtünk mindegyik kalandról.
    Vértestvérek - Összetett, csavaros maffia-történet, melynek központjában - mi más? - egy vérbosszú áll. Ezt a kalandot, mely önmagában is egy hatalmas kalandötlet-gyűjteménynek felel meg, kimondottan ajánljuk minden - nem feltétlenül M.A.G.U.S.-t játszó vagy mesélő - kalandmesternek, ugyanis rengeteg felhasználható ötletet rejt, melyek külön kiragadva máshol, más világokban is jól alkalmazhatóak. Ha önmagában használjuk fel, a kaland akár egy egész kampánynak adhat táptalajt.
    Ahogy a szél fú - Rendkívüli kidolgozottsággal rendelkező klasszikus ynevi történet, mely igazi kihívást jelent minden játékos számára. Egy mondatban összefoglalva: egy politikai fogoly kiszabadításáról van szó, mely természetesen nem úgy alakul, ahogy a játékosok eleinte elképzelik. Történetközpontú kaland, mely hamar magával ragadja a játékos karaktereket, és nem engedi őket markából, míg fel nem göngyölítik azt - vagy el nem hullnak.
    Álom a két hold alatt - Egy lazább hangvételű történet fordulatokkal és könnyed humorral fűszerezve, amelyben vérmérsékletétől és stílusától függetlenül minden kalandozócsapat érvényesülhet. A modul alaphelyzetében a Quiron-tenger egyik szigetének békéjét merénylet zavarja meg, s a kalandozókra vár, hogy kibogozzák az összefonódott eseményszálakat.
    A Próféta - Egy elszigetelt, dél-ynevi helyszínen játszódó misztikus történet, melynek központjában egy Prófétaként emlegetett személy áll. Egy klasszikus fantasy kaland, mely ugyanúgy lehetőséget ad nyomozásra és gondolkodásra, mint aktív szerepjátékra. A történet folyásával együtt azon titkokra is fokozatosan fény derül, hogy milyen rejtélyes hatalmak lapulnak a háttérben.
    Kacaj - Egy könnyed, humoros, és szerepjátékra fókuszáló kaland zárja a gyűjteményt. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy átsugárzik rajta a sötét Dartonita humor. Aki kedveli ezt a fajta stílust, és a sok közös kacajjal fűszerezett valódi szerepjátékot, annak kötelező darab!
    Az összes kaland hasonló, kidolgozott formába van rendezve, és rendelkezik az alábbiakkal:
    Tartalomjegyzék Hangulatkeltő novella (alias "kedvcsináló" a kalandhoz) Koncepció leírás, részletes történetvezetés Tippek és tapasztalatok a meséléshez NJK-gyűjtemény Kidolgozott helyszínleírások és térképek JK-knak kiadandó anyagok
    Minden kalandmodul készen áll azonnali mesélésre, "csupán" el kell olvasni és meg kell érteni őket. Azoknak is melegen ajánljuk, akik nem tervezik ilyen kalandok lemesélését, esetleg nem is játszanak / mesélnek Ynev világán - ők is számtalan hasznos ötletet és izgalmas leírást találhatnak a gyűjteményben!
    Mindezt önzetlenül ajánljuk fel minden szerepjátékosnak, ezáltal is segítvén és támogatván a hazai kalandmesterek életét. Bár minden erőnkkel azon voltunk, hogy kiszűrjük a bakikat, biztosak vagyunk abban, hogy a kiadvány nem hibátlan.
    Kérjük fogadjátok szeretettel!
    Üdvözlettel,
    A Kalandozok.hu közössége
    LETÖLTÉS
  8. DartonCF liked hír by MagyarGergely, Birtokigazgatás   
    Üdv kalandozók!
    A mai napon felkerült az oldalra a Birtokigazgatás című cikk, Darabolo tollából. 
    A gazdasági jellegű írás egy nemesi birtok igazgatásáról, bevételeiről és kiadásairól szól röviden. 
    Jó olvasgatást, mesélést és játékot kívánunk!
    Birtokigazgatás
×
×
  • Új...