Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kristos

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    59
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden, amit Kristos tett közzé

  1. Kristos

    Kritika - Bosszúangyal

    Üdv. A véleményemet a Papok- Paplovagok I. kiegészítőre alapoztam és elismerem valóban nincs a PPL I.-ben egyértelműen megfogalmazva, de nem olvastam a Kos és Kobra éve szószedetét. Azóta ezt már pótoltam és értetlenül állok, hogy a 3 dzsad isten közül pont a kereskedéstől legtávolabb lévő isten, Galradzsa kapta meg a kereskedők imádatát, még jó, hogy nem Ranagol. Maximum az lenne logikus számomra, hogy a Manifesztációs háború UTÁN Galradzsa megkapta a másik két isten egyes hatalmi sémáit azok gyengesége miatt. De attól még ELŐTTE Dzsah lehetett volna a kereskedők patrónusa, de erről valóban nincs egyértelmű információ. Szerintem, és ez a személyes véleményem a legésszerűbb a kereskedőket Dzsahhoz rendelni, mert ő azon sémák istene ami érdekelhet egy kereskedőt. A vagyon, az anyagi gyarapodás a legfontosabb egy kereskedőnek, az utazás csak nyűg, meg komoly többlet költség ezért eleve nem szeretheti egy kereskedő. Csak az extra profitért utazik, hogy több pénzt kapjon az árujáért és nem azért, mert szeret utazni, vagy imád új helyeket megismerni. Mint magánember szerethet persze utazni, de az már nem a kereskedés lényegéhez tartozik. Az ókori, középkori, vagy reneszánsz kereskedők mintájára gondolok én is Ynev kereskedői kapcsán. Másrészt Ynev irodalma és az azokban leírtak számomra csak másodlagosak a Hivatalos szabálykönyv és a Hivatalos kiegészítőkhöz képest. Bár elismerem manapság az ETK, UTK különbsége és a több kézben is megfordult Ynev világa miatt nehéz definiálni mi a Hivatalos álláspont. Egyébként jó ötlet az oldalon magyarázatot adni fogalmakra, nevekre, egyebekre. Viszont készséggel elismerem, Gergely nagyon pontosan és összeszedetten, logikusan érvelve támasztotta alá véleményét. Olyannyira, hogy igazat kell adjak neki és elismerjem jelenlegi információk alapján Galradzsa a kereskedők istene. Még ha számomra ez nem logikus és nem racionális gondolkodásra is vall. Hiszen ennyi erővel lehetne Doldzsah is a kereskedők istene, mert a tolvajok és kalandorok legalább eladják a zsákmányukat, ami kereskedelmi tevékenység. Galradzsa hívei meg utazgatnak, bölcselkednek, tapasztalatot gyűjtenek és világot látnak. Summa sumárum: Gergelynek igazat adok abban, hogy Galradzsa a kereskedők istene.
  2. Kristos

    Kritika - Bosszúangyal

    Tisztelt Gergely elismerésem a könyvkritikák terén végzett munkádért, látszik , hogy szívügyednek tekinted. Egy megjegyzésem viszont lenne a pontosítás végett, Dzsah a kereskedők istene és nem Galradzsa. Ez utóbbi az utazók istene, és bár a kereskedők egy része, a vándorkereskedők sokat utaznak és bizton fohászkodhatnak Galradzsához egy-egy nagy út előtt, a fő életcéljuk a kereskedés és a vagyonszerzés, az pedig Dzsah befolyási övezete, ha úgy tetszik hatalmi sémája. Doldzsah viszont tényleg a tolvajok és a harcosok istene. Az állításaimat a P1-re alapoztam.
  3. Kristos

    Ynev árai

    Amber: Először is csak most tudok válaszolni, mert komoly elfoglaltságaim akadtak aug-szept-okt hónapokban. Pl: költözés, gyerekvállalás, rendszerkidolgozás - taumaturgikus mágia, stb... De mostantól újra aktív leszek... Ynev: 6 - 10 Ap , ez attól függ hol veszed. Átlagárnak én 8 Ap-t gondolnék. Minden óriásvárosban ( Pl: Erigow, Sulur,Ifin, Erion, Új-pyaron, stb... vagy különleges nagyvárosban ( Doran, Khare, Tarin egyes városai, stb...) találni olyan mestert aki képes szemüveget, vagy monoklit készíteni. Az üvegmegmunkálás, finom fémmunka mellett anatómiához ( szem részei, működése ) is értenie kell valamelyest, hogy a szemüveg, monokli használjon és ne ártson. Persze lehet több mesterember együttes munkája is ahol ki ehhez ért ki ahhoz. Ui: Megjegyzem a gnómok közt is vannak ilyen mesteremberek. Bár őket nem akarod bevonni, ez pedig szíved joga.
  4. Üdvözlet mindenkinek. Hosszabb szünet után újra belevetem magam a munkába. Szerintetek a MAGUS világán milyen faj lehetne játszható( JK) és KM engedélyéhez kötött( NJK) és tiltott ? Jó volna, ha indoklást is írnátok miért így gondoljátok, persze mindenki igénye szerint. Pl: Elf( Ha már őt többen felhoztátok, hogy nem igazán JK-nak való.), Ork, Amund,stb.. Esetleg új fajok Pl: Gyíkember, Aun, Fensíki Óriás,stb... A véleményeteket előre is köszönöm.
  5. Kristos

    Ynev árai

    Ezeket az árakat én kalkuláltam ki, tehát házi szabály jellegűek. Az ár megállapítása során egy ló és egy hosszú kard árát vettem alapul , számított a hangszer anyaga, milyen nehéz elkészíteni illetve a saját Ynevi napi kereset táblázatomat használtam. Lant: 2 Ap Hegedő: 15 Ep Trombita: 1 Ap Dob: 3 Ep Furulya: 1 Ep A mestermunka hangszereknél javaslok egy x3 árszorzót, ha használtok ilyesmit.
  6. ETK szerinti harc: Harcos főkasztúakat figyelembe véve 16 Erővel. ( Ami talán nem túlzás elvégre ütőemberről van szó.) Tőr tám/kör:2 Sebzés: 1D6 Átlagsebzés: 3,5 x 2 Hosszú kard tám/kör:2 Sebzés: 1d10 Átlagsebzés: 5,5 x 2 Pallos tám,kör:1 Sebzés: 3D6+4 Átlagsebzés: 14,5 Ha az ellenfélnek futja sodronyingre, ami effektíve olcsó az előnyéhez képest, ebből -3 ... Nem Harcos főkasztú és nincs nincs nagy Gyor., Ügy. 14 Erő, ez kell a pallos miatt. Tőr: tám/kör:2 Sp:1D6 Átl: 3,5 x2 Hosszú kard: tám/kör:1 Sp: 1D10 Átl:5,5 Pallos: tám/kör :1/2 Sp: 3D6+2 Átl:6,25 ( Itt körönként ennyire jön ki a sebzés, mert osztani kell 2-vel. ) A sodronying itt is jó védelmet jelenthet. A szerintem fegyverek harcértékét is nézve a hosszú kard a legjobb választás. De vértes ellenfél ellen a Pallos a legjobb. Ha viszont kétkezes harcban forgatod a Tőrt Tőrrel, az 4 tám/kör támadó technikában (Jobból 2, balból 2.) ami gyilkos rosszul páncélozott ellenfél ellen.
  7. Köszönöm az eddigi véleményeket. Új témát vetnék fel: Az eredeti MAGUS szabályok szerint amikor te jössz a KÉ sorrendben akkor leadod minden támadásod és végrehajtod az egy körbe beleférő cselekedetedet. Az ETK-ban viszont már a cselekedetek, támadások felváltva jönnek és az kezdi akinek a legmagasabb a KÉ-je, utána sorrendben a többiek. Melyiket tartjátok megfelelőbbnek és miért?
  8. Nálunk a játékos a választott harci technikát ( Ha használ ilyesmit.) megnevezése után, kis leírással dob KÉ-t és , ha sorra kerül TÉ-t majd bemondja, a KM meg utána leírja a történéseket, ha túlütés van ( Mi általában használunk kritikus táblát. ) a KM leírásából ez egyértelműen és élvezetesen kiderül. Pl Egy enoszukei kardművészt és egy ranagol paplovagot le akar tartóztatni egy 5 fős városi őrcsapat Új-pyaronban a piactéren. A harci kör elején mindenki dob KÉ-t a cselekedetektől függően ( Harc adott fegyverrel, varázsol, beszél, stb...) egyes harci cselek módosítják a KÉ-t így ez már hozzá van adva a KÉ-hez. A KÉ sorrendben kezdődnek a körök Kardművész: 45, Paplovag: 30, Városőrök: 34. Kardművész: ,, Fegyvert rántok és azzal a mozdulattal támadok is Kétkezes haránt vágással. " ( Dob TÉ-t, az eredmény 157, a városőr VÉ-je 102. Túlütéstábla: Jobb kar, alkar és bejön a spontán csonkolás.) ( A spontán csonkolás házi szabály.) KM: ,, A városőr hárítani próbálja hosszú kardjával a vágásod, de az túl gyors neki, a penge villanása után a jobb alkar a földre hull vérpermetet szórva a porba, a kéz még szorítja a kardot, a városőr csonka karját fogva üvöltve térdre rogy a súlyos sebből ömlik a vér. "
  9. A következő téma: Az asztalnál kinek hány % a szerepjáték, harc, egyéb ez utóbbinál légy szíves fejtsd ki mit értesz egyéb alatt. És külön köszönöm Gergelynek az ötletet. Nálam: Szerepjáték: 50 %, Harc: 25 %, Egyéb(modulmegoldás és csapatmunka) Ha ez utóbbi nem lehetséges a parti többi tagja miatt akkor humor.
  10. Szerbusz. Játékegyensúly: Minden tiszteletem a cikk írójának, mert sokat tett a szerepjátékokért. De vajon a saját szubjektív véleményét írta, vagy a játékosok többségének véleményét? Megkérdezett minimum 100 játékost, hogy mi mennyire fontos a játékülésen? Én nem hiszem. Valószínű a saját véleményét írta le és egyébként igaza van a szerepjáték a legfontosabb... , vagy az kéne, hogy a legfontosabb legyen a játékosoknak. De nem az! A játékosok 90 %-át nem a 100% szerepjáték érdekli. Van akinél: Harc: 50 % Szerepjáték: 30 % Egyéb: 20 % ( Ez utóbbi lehet modulmegoldás, tudásszerzés, csapatmunka, humor,stb...), van akinél más a sorrend. Ez nagyon-nagyon változó, versenyen ugye a modul megoldás is fontos tényező a szerepjáték mellett. Az otthoni asztali játékokon is kialakul egy arány, de bizony ott se hallottam soha 100 %-ról. Szóval szerintem ( szubjektív vélemény) szükséges a játékegyensúly, mert a CSAK szerepjátszással foglalkozók a szerepjátékosok 10 % tehetik ki, de lehet túl pozitívan ítéltem meg... A többi 90 %-nak meg kell, hogy legyen játékegyensúly, mert ez segíti elő, hogy mindenki hasznosnak érezze magát az asztalnál. Ez utóbbit egyébként John Wick is leírja a cikkében. DE, tökéletes játékegyensúly nem is célom, meg nem is megvalósítható, hisz pont erről szólnak a kasztok, ki ebben jó, ki abban. Új MAGUS rendszerek: Részben egyet értek veled, megoszthat ez igaz, rejt ilyen veszélyt. De benne van, hogy egységesíthet is. Hiszen, ha hoz pár száz új játékost és megnyer pár tucat öreg játékost és felébreszt 100-200 alvó régi játékost akik, pont az általam említett dolgok miatt hagyták abba a MAGUST ?. Az uraim, győzelem lenne... újra összehozni a játékosokat, ez is az egyik nem titkolt célom. Mind a MAGUS világát szeretjük, mindegy milyen rendszerben... Ez összeköt minket nem szétválaszt. Csak megértéssel kell leni a másik szerepjátékos felé. Versenyre el mehet bárki aki hajlandó az adott rendszerű szerepjátékkal játszani, pláne, ha profi szerepjátékosokkal tud az ember játszani. Az mindig nagy érték, mert jobb a játékélmény. (Nagyon sajnálom, hogy a Nyári versenyre nem tudok menni, de a szűk családban két komoly egészségügyi probléma is jött tavasz végén... Pedig a melóhelyről is megoldottam a lelépést, mondtam a főnöknek, arra a hétre ne rakjon be ügyeletre , mert úgyse megyek be, max beteg leszek. De ez van... a sors néha ilyen. ) Gergely azt a cikedet olvastam, mint az összes ciket, hozzászólást MAGUS témakörből 2004.-óta. Mert tudnom kellet, hogy vélekedtek bizonyos dolgokról, ti profi szerepjátékosok. Természetesen tisztelem a mások véleményét és van rá esély, hogy nekik van igazuk és én tévedek... De, mint mondtam nincs vesztenivalónk. Tisztelettel, Kristos.
  11. Daru: Mint a bevezetőben leírtam nemcsak a hivatalos szabályok érdekelnek, hanem a házi szabályok is, meg bármilyen szabálymódosítás ami hiányt pótol,vagy játékegyensúlyt, vagy játékélményt növel. Főként a KM-ek tapasztalatára gondoltam, de persze játékos is tudhat ilyesmiket. Az ETK-t mondtam ,mert ez áll hozzám a legközelebb, de nem vagyok elvakult sem, látom a hibákat is. És látja a játékosok új generációja is( Meg a régiek közül is jó páran...), akik bár a világot szeretik a játékrendszer egyes elemeit idejétmúltnak, kevés élményt adónak tartják. Sajnos túl sok játékosról tudok aki inkább más játékra váltott, mert csak konzervatív KM-el találkozott... A kovácsos példánál maradva szerintem nem reális még egy fantasy világban sem, hogy egy MF- kovács MINDIG mesterművet készít. Szerintem azt csak a legjobb formájában tudja elkészíteni, lehet kis szerencse is kell hozzá, de a munkadarabjainak 5-10 % lehet kb. mestermunka. Ezért is olyan drága egy mestermunka tárgy. Egyébként köszönöm a hozzá szólásod ami a konzervatív vonalat erősíti. Bevallom régen én is konzervatív voltam... Magyar Gergely: Én is tudtam valami hasonló nem hivatalos MAGUS szabálymódosításról, anno mi is így használtuk egy jó ideig. A te válaszod duplán értékes nekem, mert te is konzervatív gondolkodású vagy MAGUS ügyekben. Tetra: Mindennek van evolúciója, a szerepjátékoknak is és a MAGUS-nak is. Ez közösségi játék, ha változnak az igények változik a rendszer is. Vagy nem, de akkor az a szerepjáték zárvány lesz és eltűnik amikor az utolsó vele játszó is meghal, vagy abbahagyja. Pl: Hol van a 80 -as évek D.D-je? Amiből az A.D.D kialakult? Eltűnt, vagy továbbfejlődött. A fentiekkel nem kívántam megbántani senkit, csupán gondolatokat ébreszteni. Annál is inkább, mert tisztelem a többi MAGUS rajongót és elismerem eddigi munkásságukat amit a közösségünkért tettek. Én nem a saját szubjektív érdekem nézem, sem egy csoportét, hanem a MAGUS világáét. Ami a legjobban kitalált és megvalósított az összes játékvilág közül amin volt szerencsém megfordulni. Szerintem, és ez most szubjektív a játékvilág a lényeg, ha az jó csak jó mesék születhetnek. A rendszer másodlagos, tehát rugalmasnak kell lennie és bővíthetőnek , hogy minél több igényt ki tudjon elégíteni. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én úgy gondolom a MAGUS világát érdemes átmenteni az utókornak, mert komoly értéket képvisel. Többen szóltatok keserű szavakkal, hogy a MAGUS szerepjátéknak annyi..., mert nem játszanak vele elegen. Az új játékosok is kevesen vannak, ráadásul a meglévők is különböző rendszerek szerint játsszák saját ízlésüknek megfelelően. Ez utóbbi szerintem csak részben probléma, az előbbi a nagyobb gond, mert nincsenek új belépők. A mai kor szerepjátékosainak új igényei vannak, cselekedtetős, nagy játékosi szabadságot adó játékot akarnak játszani. És ahol nem teszik ezt lehetővé a szabályok az a játék nem is érdekli őket... Szeretnék létrehozni egy olyan MAGUS rendszert ami sok szabadságot nyújt játékosnak és KM-nek egyaránt, ugyanakkor az ETK-s rendszer erényeit is továbbviszi. Játékegyensúlyt betartja és cselekedtető, logikus, gördülékeny rendszerű és egyszerűségre törekszik. Tudom, hogy többen nem látjátok ennek értelmét, mert túl konzervatívok vagytok, vagy túl keserűek a sok csalódástól. És nem hibáztatlak érte..., mert megértelek titeket is. De már nincs vesztenivalónk, nektek sem... Ennél rosszabb már nem lesz, mert nem tud lenni. De, ha bejön és általa több új játékos lesz, ha a klubokban újra feltűnnek a MAGUS csapatok, ha több MAGUS verseny lesz, ha a kollikban-otthon többen játszanak MAGUS szerepjátékot, ha többen olvasnak és vesznek MAGUS regényeket akkor a MAGUS világért tettünk valamit. Ami valljuk be időszerű lépés lenne, mivel már annyi mindent adott nekünk a MAGUS világa. Attól még a nagy öregek olyan rendszer szerint játszanak MAGUST ahogy akarnak... Csak éppen lesz egy csomó új játékos. Megjegyzés: A konzervatív jelzőt nem sértésnek szántam, sőt az egyik legjobb gondolkodásmódnak tartom pozitív attitűdjei miatt, mint becsület, tisztelet, rendíthetetlenség,stb... Az élet más aspektusaiban én is konzervatívnak tartom magam.
  12. Első témafelvetés: Játékülésen a játékosok mennyire kedvelik, ha próbára tehetik a képzettségeiket? És milyen élményt nyújt nekik? Főként azokra gondolok amiket nem lehet, az ETK szabályok szerint próbára tenni. Pl: Történelemismeret, Legendaismeret, Fegyverismeret, Hadvezetés, stb... Volt játéksom aki mániákus kardkovács volt és mindenáron mestermunka hosszú kardot szeretett volna kovácsolni.
  13. Szerbusztok. A MAGUS témájú hivatalos és nemhivatalos vélemények, megoldások, szabályok, házi szabályok és bármely játéktechnikai, játékegyensúlyi véleményeket megbeszélő fórumot nyitottam. Azzal a céllal, hogy jobban megismerjük egymás ilyen irányú gondolatait, hozzáállását. Sok dologban érdekelne az itteni játékostársadalom véleménye a saját és remélem mások érdekében is.
  14. Valahogy én is így gondoltam. De jó tudni mások véleményét akik szintén MAGUS függők.
  15. Niarében nem az Enoszukén követett isteneket tisztelik? Kivéve talán Megtartó és a Beérkezett...
  16. Szigorúan házi szabályként, kiegészítésként kezelendő és az ETK-n alapszik: Ezt használom ETK-s MAGUS mesélésnél. Dzsambia KÉ: 9 TÉ: 9 VÉ: 2 Tám/kör: 2 Sebzés: 1D6 Hatótáv: 5m Típus: V/Sz Súly: 0,25 Ára: 2 Ep Ha a saját rendszerű MAGUS-t mesélek ezek az értékek mások a játékegyensúly nevében.
  17. Szerbusztok. Sajnos nem tudok menni... :( Ennek családi és munka okai vannak. Remélem a télin már ott tudok lenni. ( Ha az Ynevi pantheon is úgy akarja...) Minden játékostársamnak jó játékot és sok élményt kívánok. A KM-ek nek pedig sok izgalmas drámai fordulatot és jó utolsó mondást... Üdv, Kristos.
  18. Kristos

    Csevegő

    Hát... na jó... akkor magyarázkodok. Először is ezen tulajdonságokat a 25 év alatt a 15-20 szerepjátékos gyűjtötte össze. Tehát szerintem nem mind és nem mindig egyformán illik rám. A makacs- csapatjátékos szerintem nem ellentétes. PL: Van egy négyfős parti egy barlangjárati elágazásban. 3 jobbra akar menni, egy meg balra... Na , ő a makacs és csak 5-10 perces vita, diplomácia próba után megy a 3-mal jobbra. Tehát nem besértődik és azért is balra megy, vagy kimegy a felszínre. Mert tudja, hogy a többieknek szüksége lehet rá. Tehát csapatjátékos és igen makacs is. nyugodt-hirtelen haragú Na, jó ez tényleg ellentétes. De attól még így van. Ezt speciel tudom magamról. Alapjában véve nyugodt és vidám vagyok, nagyon-nagyon nehéz felmérgesíteni, de ha egyszer sikerül akkor nagyon szomorú dolgok történek... A Hulkal való párhuzamot már mások is mondták... A munkahelyemen ami elég stesszes, szinte minden munkatársam idegroncs a nap végére, meg rendszeresen vesznek ki szabadságot idegi alapon... Én általában még feszült sem vagyok a nap végére, és évi 5 nap az átlag betegszabim... Rendszerető: Mivel az emberek 70 % nem rendszerető én meg igen az érdekellentétek nézeteltérést okoz. Tehát mivel több bajt okoz, mint hasznot inkább hátrány. Igazságos: Na, ha igazságos vagy akkor őszinte vagy. Az emberek 84 % nem szereti ,ha őszinték vele valójában. De azt mondják, hogy az őszinteség fontos. Na, ez már inkább ellentmondás. Tehát mivel több bajt okoz, mint hasznot inkább hátrány. Na, mai Frajd-i lélekanalízisünk végetért. Ui: Egyébként a játékülés nekem szent dolog, ott nincs helye csak a játéknak.
  19. Kristos

    Melyik a kedvenc fajod?

    Egyébként sok dologban egyetértek az előttem szólókkal. Elfel legkönnyebben elf partiban játszhatsz, de nem biztos, hogy az hozza a legtöbb fordulatot, drámaiságot, érdekes helyzetet... Márpedig több szerepjátékos kedveli az inger gazdag környezetet, még ha veszélyes is és különcnek bélyegzik miatta. És a legtöbb elf tényleg úgy reagálna adott dolgokra, mint írtátok. De minden elf más személyiség, akárcsak az összes élőlény, sokféle nézet, hozzáállás akad. És a kalandozók mindig is különcek, mások, kíváncsibbak voltak népük egészénél.
  20. Kristos

    Melyik a kedvenc fajod?

    Igen ezek életút játékok voltak. És igen gyakorlott mesélő volt. Az elf karakter kalandozó volt... Az ilyen népek mások több dologban, mint népük hétköznapi tagjai. Pl: Nem annyira előítéletesek, jobban alkalmazkodnak, nagyon kíváncsiak és lenni akarnak valakik, fejlődni akarnak ki ebben-ki abban. Szóval hajlandóak áldozatokat hozni és, ha kell változni céljaik, álmaik elérésében. Van olyan elf kalandozó a nem ortodox hozzáállásúak közül aki képes változtatni viszonyulásán a kérészéletű fajokat, szokásaikat, gondolkodásukat, kultúrájukat illetően még ha ez nem is teljes. Persze ehhez jól kidolgozott előtörténet kell és részletes jellemrajz, no és egy elfogadó KM. Az első év az említett elf-más fajú partiban nem volt egyszerű és zökkenőmentes, de sok dolog ragadt az elfre a többiek hozzáállásából, viselkedéséből. Gondoljuk csak meg , ha mi kerülünk más országba, kultúrába, mi is átveszünk dolgokat, mert ott élünk közöttük. Bár az már személyiségfüggő menyit és mit vesz át valaki. A Sirenari Szövetség pont emiatt nem fogad vissza a külvilágban járó és ezért megfertőzött elfet! Számukra ez a tolerancia, változás nem elf szerű és nép korcsosító. Összegezve az elf fajból csak nagyon kevesen képesek, hajlandóak erre. A népesség 95 % nem hajlandó rá... Az 5 %-ot meg Elfendel királya, belső köre, az Ylinori, Erioni, Haonwelli és más kiszakadott elfek képviselik és pár elf kalandozó. Szerintem és ez az én véleményem, tehát csak szubjektív. Az elf hosszú élete során sokszor találkozik azzal , hogy számára kedves dolgok, élőlények meghalnak, vagy szép dolgok elmúlnak. Pl: fák, állatok... , vagy egy naplemente, egy virágos tavaszi rét. Sőt erőszakos halállal akár a rokonai is, vagy betegségek által... Ne feledjük nem emberi pszihéjük van, egy ember valószínű összeomlana , ha kihalnának öregedésbe a csapattársai, míg ő halhatatlan lenne... De egy elf nem, meg gyászolná a csapattársait és , ha arra járna biztos gondozná is a sírjaikat, de nem omlana össze és nem lenne mélabús, mert ő az egészet látja az élet nagy körforgását. Tudja, hogy ami születik az el is múlik... Hisz még az elfek sem élnek örökké. Ha pedig ármány, hideg acél, gonosz mágia végez a barátaival egy szélsőségekre hajlamos elfnél nincs kitartóbb bosszúálló... Hisz az idő múlása neki kedvez...
  21. Szerbusz. Summarium, Geofrámia olvasása javasolt. *** Üdv, Kristos.
  22. Kristos

    Melyik a kedvenc fajod?

    Hát először is kb: 15 éve játszottam utoljára elfel JK-ként. Szóval sok emlék már fakul...De a kedvedért felelevenítem őket... Meg elég nehéz tanulságos, és lényegre törő példát írni úgy, hogy csak kicsi részeket ragadsz ki az egész játékülésből, modulból. De sajnos, ha már nem voltál ott 15 éve azon a bizonyos játékülésen, csak ez marad... A karakterlapról meg annyit, ha egy JK elesik a karakterlapját kiradírozzuk... Két okból: Egyrészt aki halott az nyugodjon békében. Másrészt a játék realitása megkívánja, hogy az a karakter soha többé sehol se játszom, hisz már meghalt. Minden karakter egyedi, a halálban is... A Narmiraen Megtartó karakterlapja tűz által lett a múlté, kegyeletből... Egyes szerepjátékosok a halott karaktereik nevét megőrzik. Az elf harcost: Felhőjáró Anthalaynak hívták és Elfendeli volt akit mindig is hajtott a kalandozóvér. Más tájakat is látni, népeket és kultúrákat megismerni. Sok veszélynek, kihívásnak megfelelni. Az egyik nagybátyja aki nagy hatást tett rá és akivel sokszor találkozott Ylinorban élt a másként gondolkodókkal, kik külön területet és megbecsülést kaptak Chei királytól. Az emberek egyszerre riasztották és vonzották, mert annyira érdekesek voltak. Az emberek nagy magasságokba juthattak, de bármely pillanatban a mélybe is hullhattak... A személyiségét nézve Élet, Rend ( Kerub ) jellemű volt és jellemvonások terén békés,léha, jóindulatú,barátságos, nyugodt, tisztelettudó, rendszerető, makacs,becsületes volt. Szilánkok az életéből: Már vagy 2 éve együtt kalandozott egy Predoci nemessel aki mániákusan akart egy ezüstszarvas trófeát ami nem túl gyakori vad. A Gályák tengerének partvidékéről már teljesen kipusztították a nemesi vadászatok. Szóval mindig zaklatta Anthalayt, hogy segítsen neki, cserkeljenek be együtt ilyen nemes vadat délebre a Larmaron-hg Déli oldalán... Ami ugye Nomád szállásterület, és egyébként is isten háta mögötti terület. Hát végül elmentek vadászni, KB: 3-4 hónapig cserkeltek... persze az elf többször is ráakadt az ezüstszarvasok nyomára, még öreg bikát is talált ám nem szólt erről. Pedig a predoci fegyverbarátja volt és már többször vágták ki magukat kutyaszorítóból együtt. Mert azt szerette volna, ha a barátja rájön a bika igazán akkor fenséges, ha a saját közegében van és él! És ő nem egy ritka trófeától lesz valaki, hanem önön személyiségétől, ha az tiszteletre méltó. De a barátja erre nem jött rá... , hisz ember volt és nemes. Az elf 3-4 hónap után talált egy ezüstszarvas bika tetemet egy szurdokban amivel egy puma végzett. Az elf átrendezte a helyszínt és a csalitosban állította fel a szarvast, utána a predocival ide jöttek cserkelni a nemes meglátta a nagyrészt takar célpontot és rálőtt számszeríjal... Az elf előre ment a sűrűbe a szurdokvölgy szélére ott csörgött egyet és előjővén azt mondta a szarvas a szurdokba zuhat, ott persze nem lehetett leereszkedi és már be is sötétedett, tehát holnap reggel megkerülik a szurdokvölgyet és lemennek a vadért. Másnap leereszkedtek és ott volt a kimúlt szarvasbika, de sajnos az éjjel valami ragadozó kikezdte... Meglett az agancs, a trófea a nemes megkapta amit akart és fölöslegesen emberi hiúságból nem lett megölve egy ritka és nemes vad. Egyszer a parti egy erőd börtönéből akart kiszabadítani egy célszemélyt, a többiek úgy okoskodtak, hogy még aznap éjjel megpróbálják hátha a meglepetés segít nekik, hisz csak pár órája jutottak be egy hamis ajánló levéllel. Az elf azt mondta várjanak és legyenek türelemmel, ne viselkedjenek gyanúsan, mert akár figyelhetik is őket. Nehéz volt meggyőzni a többieket, kissé izgágák voltak... Pedig megérte várni, mert tényleg figyelték őket udvaroncok és ráadásul a várúr aznap este lent volt a börtönben, pont rabokat vallattatott ... Szóval másnap hajnalban mentek le így elkerülték a várurat meg a 6-8 emberét akik pluszban lettek volna a helyszínen, a várúr magas szintű lovag volt a kísérői testőrök-katonák. Pyarroni titkosszolgálat megbízásából a Kráni fekete határon volt a parti kémkeresőben Syburr egy határvárosában, zömében katonák lakták, erőddel, stb... A parti ember kétkezes harcosáról akivel 3 éve kalandozott szinte mindenki sejtette, hogy fejvadász az elf is. Komoly csatába kerültek a zöld határ Syburri oldalán, kráni harcosok-fejvadászok? ütöttek rajtuk... Kemény harc volt senki sem úszta meg sérülés nélkül, a ,, harcos-fejvadász " kifejezetten súlyosan sérült volt. Külön szobákban voltunk elszállásolva az erődben. Az elfet megpróbálta hátba szúrni egy fejvadász, nem sikerült az elf meghallotta, felrúgta a gyertyatartót a sötétben pedig az elf bizonyult jobbnak... A mellette lévő szobába sietett a ,, harcoshoz" , hogy figyelmeztesse , de a csapattárs elaludt-elájult a dézsa vízben és békésen hortyogott. Az elf átkutatta a szobát nem-e van ebben a szobában is egy kráni fejvadász aki csak nemrég bújt el jöttére... Az ágy alatt talált egy ládát amiből kilógott egy markolatgomb az elf vissza akarta rendezni... hülye rendmánia... Amit barátja csél-csap módon rakott csak el, sajnos a ,, harcos " rosszul csomagolta el a Mara-Sequorját, bizonyára az ájulás közeli rosszullét miatt... De sajnos az elf megtalálta a kráni kardot és tőrt, tudta, hogy a barátjáé , mert már látta a barátja ,,díszkardja" gombját máskor és tudta ez az a kard amit csak emlékül-kegyeletül hord apja miatt. Szóval nagy dilemmába került, egyrészt krániak felelősek Tyson Larért... a sok elf haláláért, a kráni elfekért és az aquírokért legyen ezerszer átkozott a nevük... Õ pedig egyik legfontosabb feladatául a Krán elleni harcot tűzte ki... Másrészt a fejvadász a barátja, csapatársa volt immár 3 éve, volt, hogy meg is mentették egymást... Nem tudta elhinni róla, hogy ő is lelketlen fenevad aki csak átverte őket 3 éven át... Végül a Mara-sequort az asztallapba döfte és kifelé menet bevágta az ajtót úgy, hogy a szoba is beleremegett. Nem szólt senkinek felfedezéséről, hisz az erődbeliek megölték volna és a parti többi tagja sem biztos, hogy annyira kedvelte volna a ,, harcost " , mint ő... A ,, harcos " felébredt a csattanásra és megtalálta az elf üzenetét... Tudta, hogy az elf volt az... Mert még mindig élt és, mert nem törtek rá a porkolábok a várúr parancsára. A kráni fejvadász renegát volt és krán ellensége, nem áruló kém. Később még ugyanebben a modulban a renegát kráni és az elf egymás oldalán estek el egy nagyon kegyetlen csatában ,mikor időt nyertek a pyarron mesterkémének aki térkapuval szökött meg a birodalmi fejvadászok elől a vár rúnatornyából , a Syburri határvárosból...
  23. Szerbusztok. Csapatot keresek. Nincs kőbe vésett kasztom... ( Kedvenceim: Lovag, Barbár, Bárd, Harcművész ) De szinte bármi lehet... A 25 év szerepjáték alatt kiderült pár tulajdonságom... a többiek szerint... ( Mondjuk azért próbálom leplezni... ) Előnyeim: csapatjátékos, udvarias, segítőkész, humoros, nyugodt. Hátrányaim: őszinte, hirtelen haragú, makacs, igazságos, rendszerető. Csak egy kérésem van: egy vasszék... , vagy acél. Üdv, Kristos.
  24. Kristos

    Csevegő

    Óóóóóóó............ Basszusss....
  25. Kristos

    Csevegő

    Helyes! Ki a táborból az ilyen perverz részegessel... Aztán csak mi maradunk normálisak... meg a csábító kecske.... :D
×
×
  • Új...