Crowstone

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  825
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Crowstone

 • Rang
  Kalandozó-herceg
 • Születésnap 1977-10-17
 1. Lehetek a bíró? Ki eldönti ki nyert és kiveszített?
 2. Azaz Sneer egy kráni démonlovassal jön aki Pyarronba disszidált, majd menekültstátuszt kért az utánna érkező mingrànsok elöl (akik nomád származásuak és háborús területről menekülnek)
 3. TAO miért jobban örültetek volna noname törpe kovácsnak, kocsmárosnak, meg egy csak a karakter által ismert varázslónőnek?
 4. Hmm érdekel, Dekker megvan az első jelentkező
 5. CS-vel értek egyet, a Pyar egyházak felépítése kaotikus minden isten másképp rendeli el, így mindegyik más és más. A PPL ad egy támpontot, de valójában a te fantáziád szab csak határt. Bár én CS felsorolását a tanoncok/templomszolgák/kispapok/papok.... kiegészíteném hisz ez is benne lehet a pakliban, de nem törvényszerű valószínűleg van olyan istenség aki kihagy belölle különböző szinteket (pl.: paplovagok).
 6. Wolfy megint ki akarsz bújni a szabályok alol De megállj mert jönnek a félisten parasztok és egy csapásra agyonvágnak ( a csapatod meg majd jót röhög rajta, miközben a sört vedelik ) és jöhetsz az idézettel az ETK-ból, méghozzá a 14 oldalon olvasható leírást, ők azt nem olvasták sőt még az is kétséges, hogy olvasni tudnak e. De fel a fejjel amit az egyik kéz elvesz a másik megad.
 7. Köszi fiúk. Weilon csak annyit tudok mondani, egy jó mesélő az ócska modulból is nagyon jó játékot tud csinálni, mert van fantáziája, egy jó modulból pedig csodákra képes.
 8. Hulla ,ezek szerint a szabálykönyv írói paradoxont hoztak létre, mert a HBG szerint a Sirenari Erdőjáró csak elf lehet 25CÉ-vel amit felülír az ETK miszerint az Elf karakter CÉ-je 20 és ez mindent felülír. Természetesen egy tolvaj vagy egy bárd karakternél ez elfogadható, hisz a 10-es és 15-ös CÉ-t nem sajnál senki, de egy 25-ös Sirenari Erdőjáróét már igen. Játék nyelvére lefordítva, míg kiképzik az elfet eme kaszt képzetségeire, részben elfelejti ,hogy is kell használnia az íjjat. Nekdolan igazad van a Pyarroni inkvizícióra gondoltam.
 9. A Kapcsolatokkal kapcsolatban merült fel a kérdésem, ha a csapatnak van fejenként 10 kapcsolata (pl: nevesített történelmi személy) akkor az azt jelenti hogy akár a teljes városi vezetést ismerheti a papi székkel és titkos inkvizícióval és a pyarroni titkosszolgálattal együtt merhát az jó esetben is 50 egymástól eltérő személy különböző felső körökben..... Valamint Silver a sirenari erdőjárók akik csak elfek lehetnek (elméletben) nem kapják meg a CÉ25-öt, de akkor kik kapják meg? egy félelf is már igencsak aggastyán lesz mire egy elf még csak épp hogy elmult gyereknek lenni. Persze egy vonatkozik a többi szervező-szabályértelmező-jogtudorra is. Ezt hogy magyarázzák?
 10. Köszi Silver lassan nem is karilap hanem karakter generáló amit készítettél.
 11. Köszi Silver. Pedig azt hittem erre is lesz valami kieg pl. Egy figyelő a runázás mértékéhez majd az alapján mint a "mf af" jelölönél hozzáadja a képlet. Ja még valami a fejvadász sebzésjáruléka sem adódik hozza.
 12. Silver lenne egy kérdésem a karilappal kapcsolatban ami majdnem mindent számol kívéve ha pl rúnáztatom a kardomat. Erre mi a megoldás, töröljem a képlelet és írjam be?
 13. Hát kicsit letört a vélemény a modulról a facebookon. Főleg, hogy a véleményező kérdéseit soha sehol nem tette fel 2 hónap alatt. Persze ez semmit nem jelent, hiszen ha valaki nem ért valamit, vagy kérdése, hozzáfűzni valója van megkérdezi, vagy hozzáteszi. És még ott van az is hogy "nekem akkor sem tetszik". De akkor is... Úgy éreztem azok akik kérdeztek mindenre kaptak választ, persze ez sem bíztos, hiszen lehet hogy nem akarta még egyszer feltenni. Ez mindenhol megesik még az iskolarendszerben is, nem akar butának látszani. Ezenkívűl vannak olyan problémák is, hogy a mesélő nem irányítja a kalandozókat, nem érezteti velük az idő múlását, igaz így nem maradnak le semmiről de a játék végtelenné vállik. Na de ezt nem írom máshová csak ide, mert mindeme eszmefuttatásnak a nagy része csak filozófikus elmélkedés, mert nem voltam jelen. Köszönöm.
 14. Azért én ezt nem mondanám, mert PL.: Dark Zala csapatban CZ jó vezető lehetne de a karakterei amiket nagyon jól kiátszik inkább szürke eminenciás és szinte észrevétlenül osztja az ész míg Scylla aki ugyancsak jó vezető nyíltan felválalja a demokratikus vezető szerepet, de CS azaz ConSalamander akiről nehéz ebben a szerepben véleményt mondani, viszont eddigi tapasztalataim alapján jó lenne vezetőnek, de van benne sok rend jellem így hajlandó átadni a stafétát viszont van benne káosz is ami arra sarkalja, hogy a maga feje után menjen.
 15. Köszönöm az eddigi válaszokat. Remélem lesz még