Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Rea

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    3
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Hozzászólások Rea által közzétéve

  1. 1 órával ezelőtt-kor Magnatis Magnus írta:

    Az a lényeg, hogy a KM tudja, hogy mi fog történni a kalandban és a játékosoknak el kell fogadni, hogy nem szívatni akarja a KM őket.

    A félreértések elkerülése végett: nincs különösebb problémám ezzel, csak tisztázni szerettem volna legalább magamban, hogy tényleg jól értem -e, hogy a szabály a szabályban magában hordozza az esetleges "szívatás" lehetőségét is.  Illetve azt, ha a KM úgy dönt, hogy a játékosnak  buknia kell, akkor bukni fog :D És különösebben még indokolnia sem kell a miértjét? Azaz, tényleg élet-halál ura . 

     Persze tudom, hogy általában minden jól és békében zajlik, mert ez egy nagyon klassz és szórakoztató játék, ahol mindenki szeretné magát jól érezni és erre is törekszik.

    Köszönöm a választ !!

    Üdv

  2. Üdv Mindenkinek !

    Nekem, mint  "sok" elméletet olvasott, de a valóságban nagyon-nagyon kezdő, azaz  kalandozónak még nem nevezhető egyénnek a következő kérdésem lenne:  

    hogyan értelmezhető  a  " ..KM akarata előrébb való a játékszabályoknál - nem előrébb való azonban a játékszelleménél ! "  mondat ( ETK. 360. o) ?

    (Tudom, hogy a szövegkörnyezetből való kiemelés veszélyes dolog. )

    De, ha mindent figyelembe veszek  sem lesz érthetőbb, hogy tulajdonképpen akkor az a játékszabály, hogy a KM-re vonatkozóan nincs  szabály.A belátására van bízva - persze a játékszellemét szem előtt tartva ?- mit, mikor, kivel szemben (ellen ) hogyan alkalmaz, mit és mikor ír felül, és mindezt úgy, hogy Ő minden tudás birtokosa , a JK szeme-füle stb.., azaz élet-halál ura ? A Játékos pedig egyet tehet feltétel nélkül bízik  a mesélőjében, hogy az nem él vissza a helyzetéből adódó hatalommal ?

    Azt is tudom, hogy nem éppen pozitív a kérdés és valószínű az én tudatlanságomból fakad :( 

    Azért remélem kapok valamilyen választ.

    Köszönöm!

    Rea

×
×
  • Új...