Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Rea

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  3
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Hozzászólások Rea által közzétéve


 1. 1 órával ezelőtt-kor Magnatis Magnus írta:

  Az a lényeg, hogy a KM tudja, hogy mi fog történni a kalandban és a játékosoknak el kell fogadni, hogy nem szívatni akarja a KM őket.

  A félreértések elkerülése végett: nincs különösebb problémám ezzel, csak tisztázni szerettem volna legalább magamban, hogy tényleg jól értem -e, hogy a szabály a szabályban magában hordozza az esetleges "szívatás" lehetőségét is.  Illetve azt, ha a KM úgy dönt, hogy a játékosnak  buknia kell, akkor bukni fog :D És különösebben még indokolnia sem kell a miértjét? Azaz, tényleg élet-halál ura . 

   Persze tudom, hogy általában minden jól és békében zajlik, mert ez egy nagyon klassz és szórakoztató játék, ahol mindenki szeretné magát jól érezni és erre is törekszik.

  Köszönöm a választ !!

  Üdv


 2. Üdv Mindenkinek !

  Nekem, mint  "sok" elméletet olvasott, de a valóságban nagyon-nagyon kezdő, azaz  kalandozónak még nem nevezhető egyénnek a következő kérdésem lenne:  

  hogyan értelmezhető  a  " ..KM akarata előrébb való a játékszabályoknál - nem előrébb való azonban a játékszelleménél ! "  mondat ( ETK. 360. o) ?

  (Tudom, hogy a szövegkörnyezetből való kiemelés veszélyes dolog. )

  De, ha mindent figyelembe veszek  sem lesz érthetőbb, hogy tulajdonképpen akkor az a játékszabály, hogy a KM-re vonatkozóan nincs  szabály.A belátására van bízva - persze a játékszellemét szem előtt tartva ?- mit, mikor, kivel szemben (ellen ) hogyan alkalmaz, mit és mikor ír felül, és mindezt úgy, hogy Ő minden tudás birtokosa , a JK szeme-füle stb.., azaz élet-halál ura ? A Játékos pedig egyet tehet feltétel nélkül bízik  a mesélőjében, hogy az nem él vissza a helyzetéből adódó hatalommal ?

  Azt is tudom, hogy nem éppen pozitív a kérdés és valószínű az én tudatlanságomból fakad :( 

  Azért remélem kapok valamilyen választ.

  Köszönöm!

  Rea

×
×
 • Új...