Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Toxik

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  140
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Hozzászólások Toxik által közzétéve

 1. Sajnos néha viszont pont ezért van vége. Hisz a KM "megunja" a mesélést (ami persz érthető, hisz ki szert jobban mesélni mint játszani?) és akkor jön egy másik KM, és új karakterek, vagy új RPG. Ami persze általában jó mert újabb karaktert alakíthasz, "nevelhetsz". Én pl mindig is szerettem újabb, és újabb karikkal játszani. Eddig egy kari volt( és van) amit régóta viszek. Pedig lassan a 6-8 éve játszok Egy alkesz gladiátor. Annyira birom a hozzáállását a dolgokhoz, és sajnálom hogy én nem lehetek olyan. Õ Yneven életképes, mert a barátai kiállnak mellette, és mindig( legalábbis eddig :lol: )sikerrel járnak. A földön hiába állnak mellettem a barátaim, a feljebbvalók (főnökök, politikusok, stb) mindig alád ásnak. Ezért van RPG, kiszakadni ebből a beteg, anyagias, sunyi világból.

  Amíg a gladiátor vagyok, harcolhatok a gonosz, vagy az ellenem vétők(nem mindig ugyanaz :D ) ellen, és nem azon gondolkozok, hogy mennyi pénzt adjak haza, hogy ne dögöljünk éhen. Persze erre vannak más módszerek is, de az LSD drága :)

 2. Az előbb néztem meg Michael Douglas Összeomlás c. filmjét.

  Valamikor a 90es évek elején készült, de a mai napig kiemelkedik az unalmas szombat esti krimik közzül. Egy forró napon egy átlagember a véletlenek sodrásában tomboló őrültté válik. És persze a nyugdíjelőtt álló zsaru (Robert Duvall) a nyomába ered. Nagyon ajánlom midenkinek. Isteni az alakítása mind a főszereplőknek.

  Ez a kis monológ mindent elmond szerintem:

  Duvall: Itt vannak a rendőrök.|A jó fiúk. Jöjjön.

  Douglas: -Én lennék a rossz fiú?

  Douglas: -Hogy történhetett?

  Douglas: -Mindig azt tettem, amit mondtak.

  Douglas: -Rakétákat építettem.

  Douglas: -Hogy megvédjem Amerikát!

  Douglas: -Jutalmat érdemelnék.

  Douglas: -És kik kapják? Plasztikaisebészek. Hazudtak!

 3. A 300at én is megnéztem, és nem is fűznék hozzá semmit, hiisz már istenítették itt helyettem egy páran.

  Viszont amit ajánlok az a Tenacious D - Pick of Destiny.

  A főszereplő Jack Black( A lord of piercinges csóka :D ).

  A filmet ajánlom mindenkinek aki szereti a lightos rock muzsikát( szerintem van itt 1-2 olyan :lol: ), és az idióta vigjátékokat.

  Kis izelítő a filmből:

  http://www.youtube.com/watch?v=Xrutl-n3CO4&mode=related&search=

 4. Valaki: Kifejezetten nem szimpatizálok a rasszistákkal, de az Egésséges fejbőrnek van egy-két jó zenéje. Amit szeretek tőlük az az Attlia és a ?Csodaszarvas?. Ez a kettő nagyon teccetős. Emlékszem amikor egy DC hubról kibannoltak, mert rasszista cuccok voltak a gépemen. Hát ez a két szám volt az :D Pedig már a címükből is lehet következtetni, h mennyire undorítóan uszítóak :lol:

 5. Sikerült megszereznem egy kifejezetten különleges műt.

  Interstella 5555

  Tartalma röviden: egy földönkívüli zenekart elraboltat egy elvetemült földi menedzser, hogy a Föld legsikeresebb bandájává tegye őket. (Õt magát pedig még gazdagabbá...)

  Először is, szögezzük le, ez a film szigorúan véve nem egészen anime, készítői ugyanis részben franciák (a Daft Punk együttes tagjai). Ugyanakkor Leiji Matsumoto egy komoly név a szakmában, és más nagy animés adatbázisokban is szerepel, ezért egy ismertetőt szerintem mindenképpen megér.

  Röviden a keletkezéséről: a Daft Punk francia house-bandának 1999-ben az az ötlete támadt, hogy animációs musicalt készítenek "Discovery" című albumukból. Mivel az együttes tagjai nagy rajongói Leiji Matsumoto munkáinak (különösen a "Captain Harlock"-nak), elhatározták, hogy terveikkel felkeresik Japánban. Az ötlet Matsumoto-san tetszését is elnyerte, így 2000-ben hozzákezdtek a megvalósításhoz, a mű 28 hónap alatt készült el, 2003-ban bemutatták Franciaországban, és Japánban is, valamint vetítették a 2003-as cannes-i filmfesztiválon. (A film egyes részei videoklipként is futottak, sokaknak innen lehet ismerős.)

  A film alapvetően a zenére épülő, kalandos "űrmusical", ugyanakkor nem marad el a romantikus, sőt, a drámai szál sem, közben pedig bemuatja a Showbusiness sivár világát (a történetet az együttes tagjai írták). Az animáció stílusa a Leiji Matsumotóra jellemző, bár sokszor látszik, hogy a karaktereket számítógéppel mozgatták meg. Daft Punk és/vagy Leiji Matsumoto rajongóknak kötelező!

  A leirást az egyik animeaddicts-ról szedtem, mivel ott majdnem tökéletesen leirták a lényeget. Kivéve hogy nem kell DP funnak lenni hogy élvezd a filmet.

 6. G.I.T.S. Spoiler

  Van az a jelenet, mikor Batou és Motoko a hajón beszélgetnek, és Motoko elkezd magyarázni. Az eszmefuttatás végén van egy mondat, amin mindketten meglepődnek, mert ha jól értettem nem Motoko mondja. (más hang, nem volt "becsatlakozva").

  Nos. Ki mondta, és mit mondott (akkor pont rossz volt a felirat)?

  Nem emlékszem hogy mit mondott a hang. Szerintem a Bábjátékos mondott, valami nagyon bölcs dolgot, de nem derült ki egyértelmüen a filmből.

  ***

  A vége az nekem nagyon fura volt. Az okés, hogy a 2501es program és Motoko egyesül. Az is, hogy Batou "betölti" őket a kislány testbe.

  Na, most ennek örülni kell, vagy sem?

  Személy szerint ennek nem örülök, mert:

  1. Motoko ugye nincs többé, és szimpi volt

  2. nem tudjuk, hogy mi annak az IZÉnek a célja

  Batou hátbalőhette volna azzal a spéci rakétával...

  De kiderül a célja. Öntudatra ébredt. Élni akar, és az élet egyik alapfeltétele az hogy szaporodni tudjon, mint minden földi élőlény.

  ***

  A film eleji - kb. a szőke hajú test felbukkanásáig - jeleneteknek a jellemábrázoláson kívül van valami szerepe?

  Oké, üldözik a bábmestert, de egészen addig amíg nem adja fel magát, semmi esélyük nincs, hogy elfogják... Ergo a történet ott kezdődik, mikor megcsinálja magának a testet.

  Ezt korrektül megmagyaráztad, nem is fűznék hozzá semmi egyebet.

  ***

  Illetve mégegy.

  A bábjátékos már a film elejétől "szökésben van" ha jól értettem. Akkor meg miért akarta megölni a fordítót? Meg minek ültetett hamis emlékeket a bábokba? Mi célból, ha már "szabad" volt? (vagy rosszul értettem, és az elején még parancsolnak neki?)

  Igen már szökésben volt a film elején is.Fordítót??? Nem vágom hogy kiről beszélsz.

  A hamis emlékekkel manipulálta az emberek( lásd a kukás fickó aki úgy törte fel a ?polgármester aszisztensének? az agyát, hogy közben a feleségéét akarta, pedig nem is volt felesége.

  És az utolsó válasz: "Szerelmes" volt Motokoba(ez rosz megfogalmazás, de kb ilyen lehet a szerelem bináris formában :D ),és mivel üldözte a 6. ügyosztály, csak úgy tudott a hölgy közelébe férkőzni, ha Kusanagi keresi meg őt. A válaszaim eléggé nyersek és vázlatosak de többé-kevésbé stimmelnek. Én akárhányszor megnézem mindig találok benne valami újabb apró infót, amitől jobban össze tudom rakni a storyt

 7. Nemsokára meghalok. De ez az utolsó húsz perc volt életem legszebb évei.

  Neil Gaiman - Góliát

  "Talán segít megérteni az emberi viselkedést, ha tisztázzuk, hogy a történelem legnagyobb diadalai és tragédiái nem annak köszönhetőek, hogy az ember alapjában jó, vagy alapjában rossz természetű, hanem annak, hogy alapjában ember." Neil Gaiman & Terry Prachett - Elveszett próféciák

 8. Én mostanában pont azért halllgatok külföldi zenéket, mert nem akarom tudni hogy miről énekelnek. Kezd elegem lenni abból hogy egymás után a nyolcadik egy együttes akarja megmondani nekem hogy mi a frankó, és mi a jó nekem. (Nem félre érteni, nem útálom az ilyeneket, hanem megcsömörlöttem.)

  Phoenix: Hallgasd meg a Beer Beer-t a Korpiklaanitól. Na annak aztán van mondani valója :D

 9. Én moziban néztem meg első előadáson a V mint vérbosszút. Imádom, megvan dvd-n és legalább 10x láttam már. Szerintem a 84-re csak annyiban hasonlit hogy diktatúra van itt is, mivel itt egy valóban gonosz kormány van aki angliát majdnem kipusztitotta, míg a 1984-ben a kormány "csak" radikális nézőpontú, de világbékére törekszik. Lehet kicsit erőltetett logika, de tőlem ez is tuti :D.

  Ja amúgy top néhányban nálam is ott a Dirty Dancing. Nameg az ósulis Van Damme filmek(az Időzsarutól vissza).

  Jah és Thya asszem még Raze-nél van az Utolsó éjjel DVD-m, ha elkéred tőle odaadom :D .

 10. Hy.

  Valóban, mostanában én is észre veszem magamon hogy mikor a híradó megy, akkor önkéntelenül is bevándorlok a tv elé :?, fura.

  Más:

  Mit szoltok, milyen az új időjárás :?:

  Texasban hóvihar van, nállunk meg már a gólya sem repül el :lol:.

  Annyira nem is fura lehet hogy Morgi sunyiban rászoktatott :D .

  Időjárás: Hajnalra ideér az angliában és hollandiában is pusztító vihar.(azért nem tornádó, de aszonták az okosok, hogy 120km/h-es szélviharok lehetnek).

  R-go reggel nem biciklivel megyek dolgozni :lol:

 11. Istenem de rég hallottam már :) Tudtad, hogy a taxi zenéje is??? :) A francia hip-hop a világ legjobbjai között van. a Superme NTM is ott van a szeren meg hát ugye sorolhatnám a művészeket. Biztos mindenki ismeri a Mea Culpa nevü témát nos maga a dal is odavág ;)

  Ez nem volt a taxi zenéje, mind a 3 OST megvan és nincs közte :P

  És amúgy Snipert és Assassint se felejsd el, mert ők is nagyon ászak a témában. ^^!

 12. Ahogy azt már Kiara-val lerendeztük pszivel, tényleg én voltam a fasz és félre olvastam a hszeke, de én is ezt akartam velük kifejezn, csakhát a téma nem ez volt :D .

  Reze :P :Mi az hogy férfi hormonos hordó? A söröshordó találóbb. :P

  Darun: A csatabárdban igazad van. A körömcsipesz hasznosabb ;)

 13. Olvasd el újra a hozzászólásomat, egy szóval sem mondtam hogy az ilyen kreténeket meg kell ölni! Megteszik maguktól is akkor minek másnak ilyenekre pocsékolni az idejüket. Én néztem Dragon ballt Tom és Jerry-t, sött még lövős játékokkal is játszottam. Ja és a Saddam videót is láttam, médis élek.

 14. Viszont a legdúrvább hogy sok nem normális Szaddamost játszik... Felkötik egymást és tegnap hallottam a tévében hogy volt már ebből halál eset. Normálisak ezek az emberek??? Elképesztő és megdöbbentő.

  De abba is gondolj bele hogy ilyenkor az hal meg aki mint tettei is bizonyítják, teljesen életképtelen. Vagyis az ilyenekért nem kár!!

×
×
 • Új...