Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

TAO

Inkvizítorok
 • Hozzászólások száma

  4 308
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Minden, amit TAO tett közzé

 1. Mivel nincs Általános beszélgető topic, ide írom: a hangulatkeltő novella az elmúlt évek egyik legjobbja! Rövid, frappáns, és valóban figyelemfelkeltő. Formailag is nagyon olvasható, végre nincsenek benne (vagy csak nagyon kevés ) helyesírási hibák és erőltetett kifejezések. Meghozta a kedvemet a táborhoz, sajnálom, hogy nem tudok menni.
 2. TAO

  Dumaterem

  Ebben a modulban van róla szó. Tudomásom szerint még nincs nevesítve Chei fia, de hamarosan lesz.
 3. Tetráé a kérdés mindenképp!
 4. Elolvastam tovább is a szabályt. Ha szőrözni akarok, akkor amit idéztél, az nem a rohanó ork sebességére vonatkozik, hanem a kitartásra, állóképességre. Azaz arra, hogy mennyi ideig képes azt fenntartani az illető. Az udvari orkok a leírás szerint, kitartásuk alapján az elfek mércéjével mérhetők. A sebességükre viszont nincs semmilyen kitétel, azaz a default szabály él, miszerint a sebességük emberi. (tehát az ETK 352. oldalán szereplő sebesség/táv táblázatban az udvari ork napi távját az elf szerint kell értelmezni, de a rohanó tempóját az ember szerint) Elismerem, hogy ez jogászkodó f*
 5. Természetesen én is mindig háziszabállyal oldom meg. Csak azért írtam, hogy ez van az ETK-ban, mert a kérdésre tudtommal hivatalos, hiteles forrásból származó választ kell adni, nem háziszabályt. @Darabolo, nem írod be te is a válaszod a kérdésre, hogy @Csupakosz tudjon regálni, hogy melyiket gondolta helyesnek?
 6. Nem kútfőből. Hivatalos szabálykönyvből: Első Törvénykönyv, 352. oldal, Sebesség leírása: "... A karakterek rohanva annyi körig képesek haladni, amennyi az Állóképességük. Ekkor körönként 100 (törpék esetén 65) métert tesznek meg." Ti milyen táblázatból veszitek a ti válaszotokat? Az ETK-nál "hivatalosabb", hitelesebb forrás? (Más kérdés, hogy tökre irracionális szabály, és mi sem szeretjük alkalmazni, de szó szerint így van leírva.)
 7. 10 láb per másodperc. Ahogy egy rohanó emberé, elfé, félelfé, ... is. A Földön minden ynevi humanoid olimpiai versenyző lenne.
 8. Kata, nagyon köszönjük ezt a beszámolót, élvezet volt olvasni! Ötletes, hogy a hagyományos struktúrát követted még egy rendhagyó rendezvény alkalmával is, és tényleg hasznos visszajelzéseket is tartalmaz! Örülünk annak is, hogy ilyen pozitív élményként maradt meg a játék számotokra, de tudjuk, hogy ez javarészt a KM-en és a csapaton múlt. (A hiányzó dolgok listájáról kihagytad Kata vidám-szarkasztikus humorát.) Érdekesség: most kivételesen a KM-fórumban is születnek élménybeszámolók, meglepő módon több, mint eddig itt. Lehet, hogy a KM-ek engedélyével azokból is megosztunk majd v
 9. Ön nyert! Jutalma egy kérdés joga.
 10. Na most így hogy lesz helyes válaszadó, ha senki nem meri beírni a választ?
 11. Köszi. A következő kérdés: Mi a Mazsapari?
 12. Túl könnyű, első találat a szószedetben. claor - Kyr (kyr) Jelentése kard, Quironeiában elsősorban a yankari légióban rendszeresített egyélű, hosszú markolatú, csaknem egyenes légiósszablyát értik alatta. A Yankaraon hierarchiájában a harmadik, legmagasabb légiós fokozat, az aranytetoválású veteránok jelzése. A claorok mögött legalább öt év kiképzés és valós harctéri tapasztalat áll (ami a zsoldoslégió öt százalékos túlélési arányát tekintve már önmagában is szép teljesítmény) amelyet a tisztek javaslatára tett claor-próba követ. A Yankaraon kiképzőtisztjei mindössze két dolo
 13. Jadis megválaszolta. Természetesen semmi sem történik ok nélkül, ha Hulla keze is benne van a dologban.
 14. Ön nyert! Magyarázat: Summárium, 207. oldal. Kiegészítésként: az óelfek lennének még ide sorolhatóak (a Summárium leírása szerint is), csak ők már többnyire kihaltak, elenyésző számban léteznek. A "sima" elfek nem, ahogy a törpék, kyrek, stb sem tisztavérű ősfajok. Ha valaki talál más forrást, szívesen veszem. Addig is, Shen, tied a kérdés joga!
 15. Köszi a sok választ, úgy látszik ha nem is teljesen pontosan érthető a kérdés, de megmozgatja a fantáziátokat. A kérdés újra, csak a hangsúlyt a megfelelő szóra helyezve: Melyek a tisztavérű ősfajok? A kérdés szerintem egyébként egyértelműen fogalmaz, ugyanis hivatalos szabálykönyvben megtalálható ennek a definíciója. Amit ti soroltatok, azok többnyire "én ide sorolnám", vagy "én még hozzátenném" kezdetű mondatok, tehát szubjektívek. Nem "ősfajok" a kérdés, hanem a "tisztavérű ősfajok". Pár hint: nem csak játszható fajokra kell gondolni a törpe egyébként ősfaj, de n
 16. Köszi! A kérdésem: Melyek a tisztavérű ősfajok?
 17. "Ha a főhangszer elpusztult, a zenész csak egy nála legalább 5 Tsz-szel magasabb szintűtől juthat újhoz. Ehhez féléven át a tapasztaltabb bárdot kell kísérnie, s ki kell érdemelnie a hangszert. Természetesen az énekmondó visszatérhet eredeti mesteréhez is, tőle már három hónap elteltével is megkaphatja az áhított eszközt -ha ezt a KM is helyesnek látja." Rúna I/1, 5. oldal, "A bárd hangszerei"
 18. Tetrának alapvetően igaza van, és táboros versenyek esetén az ő válaszát mondom én is. Viszont ez most nem verseny, hanem egy nagyon informális, otthoni / online játék, úgyhogy egy kis eltérés a szabálykönyvektől - a KM engedélyével! - belefér szerintem, ha a játékélményt erősíti. Ezt persze óvatosan, halkan merem csak kijelenteni, hogy ne jelenjenek meg a kráni elf aquirvadász JK-k...
 19. A mágikus bélyegek mágikus tárgyaknak számítanak, amire kitér a karakteralkotási rendszer. Aszerint kell számolni. Ezt nem értem. Nem kell. KM-el szokás egyeztetni, hogy mely tárgyak tartoznak a személyes aurádba, ha fontos. Nem Tp, hanem csak józan paraszti ész alapján szoktuk. Tegyél egy javaslatot a KM-ednek, ő pedig elfogadja vagy korrigálja majd azt. (Lehetetlen felsorolni az összes egzotikus állatot, vagy egyetlen szabályt hozni rá. Egyszerűbb így.)
 20. De hol vannak a válaszaid?
 21. Ön nyert! A kérdés lehetősége a tiéd.
 22. Köszi! Hol alszik a Suttogó?
 23. Hát első ránézésre feladtad a leckét, mert erre mindenki vakarhatja a fejét. De szerintem ez a helyes válasz: senki nem tudja. Még a MAGUS szülőatyjai sem (főleg, hogy egyikük talán magával vitte az ő verzióját a sírba ), mert senki nem akarja bezárni a történet végét - az a MAGUS végét is jelentené.
×
×
 • Új...