Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Bitschak

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  244
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: Bitschak

 • Születésnap 1995/09/12

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Pap
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "Hagyom az orkot kibontakozni"
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Kalandozok.hu -s nyári és téli tábor
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  TTK
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  2016
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  M.A.G.U.S. könyveket kerestem az interneten, amikor egyszer csak belebotlottam az oldalba.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Domvik
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Igen van.
 • Mi a kedvenc csokid?
  A mogyorós.

M.A.G.U.S. Kódex

 • Táboraim
  TT2016 - Hosszúház
  NYT2017 - Gyömrő
  TT2017 - Gánt
  NYT2018 - Gánt
  TT2018 - Kőröshegy
  NYT2019 - Tokaj
  TT2019 - Bakonyszentlászló
 • Egynaposaim
  XII. LC és IV. Kalandozók napja (Jászfényszaru
  2018)

Legutóbbi látogatók

1 877 adatlap megtekintés

Bitschak's Achievements

Térítő

Térítő (10/16)

 1. Bitschak

  Ünnepek

  Köszönöm szépen! Ez feldobta a napom :)!!
 2. Bitschak

  Élménybeszámolók

  Hello Mindenki! Az idei nyári tábort már nagyon vártam, szerintem nagy jól alakult Ami nekem kevés volt az a kaja mennyisége, és a szállás is elég messze volt, így térerő nélkül nekem nem volt olyan kényelmes Az külön jópont a szervezőknek, hogy előre jelezték, hogy minden messze lesz, így úgy készültünk, hogy autózni fogunk és lesz legalább azzal készültünk, hogy lesz jármű. A laminált A3-as térkép nekem iszonyatosan tetszett, annyira jó volt nagyban látni és nem kellett rá vigyázni, hogy ne sérüljön meg. A mindentől távol levés azért előny is volt, hiszen lehetett hangosnak lenni, jó nagy helyünk volt, sok asztallal és kültéri világítással. A külső asztalokat még a viharban is lehetett használni, nem esett be az eső annyira. A modulról annyit, hogy én nem igazán szeretem azokat a modulokat, amelyben a játékosokat egymás ellen fordítják. Ez most sem volt másképp, már a legelején érezhető volt, hogy ellentétre épít, azonban úgy gondolom, csapat szinten nem áldoztuk be a szórakozást a jobb modulmegoldásért Mosquito zseniálisat mesélt, nagyon jól éreztük magunkat és kiélhettük a kreativitásunkat a modul során. Ahogy akkor, most is nagyon köszönjük a mesélést, szuper volt! Whooni-nak köszönöm, hogy belevezetett a sörgyártás rejtelmeibe és azt a savanyú, őszibaracklé kinézetű sörkortólást Mindenképp emlékezetes marad, nagyon különleges íze volt Ha lehetne választani a következő nyári tábor helyszínét illetően én nekem tetszett annyira a helyszín, hogy jönnék még ide, vagy ehhez hasonló helyre.
 3. Ezt jó hallani, mert én már kétszer nem kaptam meg a plasztik kártyát
 4. Hali! Én úgy tudom, hogy már hivatalosan elfogadják az appot is. Üdv, b.
 5. https://magustk.hu/ Egy remek önindíttatású törvényrendszer, mely az ETK hiányosságait és ellentmondásait törekszik elsimítani, ezáltal pedig a régi magus világát könnyen játszhatóvá tenni. TTK azaz Tiltott törvénykönyv (lévén, ez nem hivatalos, hanem csak rajongói tuning az ETK-hoz) Üdv, b.
 6. Ha feltudok kelni korán, akkor én is örömmel részt veszek az eseményen
 7. Nagyon nehéz mágikus vihart és lavinát találni. De itt egy utóbbi, tessék:
 8. A vértet jelenleg nem lehet felírni csak a vásárlási listára. Majd felkerül manuálisan a kinyomtatott karakterlapra
 9. Sziasztok! Nem működik sajnos az URL linkelése a méregkeverőnek. Az exceles probléma mentes, azt továbbra is lehet használni. Szóval aki mérget készít az ellenőrizze az URLt, nehogy újra kelljen mérget készítenie Bár nem mintha sokáig tartana az online alkotóval
 10. Sziasztok! Tegnap elég lázas voltam, így csak egy mondatot sikerült kinyögni, de ma már letudom írni minden eddigi megfigyelésünket Ahogy előttem @Daelon is írta, minket is megmókázott az alkotó, mire rájöttünk hol a turpisság. Ahogy a szabály is kimondja, a kapott szintenként kapott elosztható %-okat csak azokra a képzettségekre lehet fordítani, amivel a karakter már első szinten is rendelkezik. Így nem lehet fejleszteni pl Bárdnál a zárnyitást, ha jól emlékszem, a szintenkénti kapott százalékokkal. Ezt az előző excel szerintem nem is kezelte, így én pl el is felejtettem, de itt megjelenik, szóval szép munka! További dolgok, amiket megfigyeltünk, hogy hiányoznak: A varázsló nem kap ősi nyelvismeret Af-et A bárd nem kapja meg a pszi Mf-et Ezt lehet én értettem félre eddig, és rosszul számoltam: a bárd manapontja szintenként az intelligenciája. Vagyis szint x int tíz feletti része. Jelenleg a karakteralkotó egyel több szintet számol el, így pl 6. szinten 18-as inttel nem 48, hanem 54 manát számol. Ez nem tudom, hogy hiba-e vagy én tudom rosszul. A bárd és a tolvaj esetében az MTK szerint a "Mellébeszélés'" képzettséget megkapják mindketten alapfokon (MTK 80. oldal; képet is csatoltam, hogy ne kelljen sokat keresgélni.
 11. A varázsló nem kapja meg az ősi nyelv ismeretet.
 12. Hali! https://kalandozok.hu/meregkevero/ Itt a méregkeverő, ezt használd. Itt betudod állítani h veszed a mérget vagy pedig készíted. Ha készíted fele annyiba kerül a méreg. Aztán az elkészült mérgeket kimentheted egy excelbe (a mentésnél ezt választod ki) és azt is csatold a karakteredhez amit beküldtök. A KKK ban pedig az alkímia résznél (23. Oldal, azért tudom mert én is épp ezt nézem) ott van minden felszereltség ára. A KKK t a karalteralkotasnal az engedélyezett irodalomnál találod (egyből az első oldalon) rákattintasz a linkre, letöltöd és 23 oldalon ott van minden cuccnak az ára. Ha saját magad akarsz mérget kikeverni, vagy szeretnél magad mellé egy jó felszerelést akkor meg kell venned a cuccokat. De mivel nem olcsó, szerintem csak akkor érdemes ha sokat használod a mérgeket. Egyébként jobban kijössz ha dupla áron lévő mérget megveszed. Szóval, ahogy Hulla is írta, mindent meg kell venni, minden apró dolgot Üdv, b
 13. Az előző kommentemnél megviccelt a rendszer, szóval azt kitöröltem. De a komment második fele még mindig helytálló! Nagyon kényelmes amúgy a karakteralkotó, köszi a belefektetett munkát!
 14. Igen, így értem, tehát azért nagy vonalakban ETK, azt a könyvet veszik elő, a képzettségeket abból olvassák. Nem "vegytiszta" sőt ha van házi kieg de az is ETK rendszerhez van akkor az is mehet (persze amennyiben azok nem rendezvények)
 15. Elolvasva az egész kommentáradatot csak pár dologra reagálnék és néhány kommentre vonatkozóan fejteném ki a véleményemet. MG vel egyetértek abban, hogy ami az egyik sikerkritériuma egy szerepjátéknak, az a felhasználói bázisa, vagyis hogy hány játékossal, mekkora aktív közösséggel rendelkezik az adott játék. Ez mindenképpen az egyik sikermutatója bármelyik fejlesztésnek. Deadatus eszmecseréjéből, majd MG kifejtéséből pedig arra a konklúzióra jutottam, hogy a lehetőségeket az is eléggé behatárolja, hogy hány rendezvényt / találkozót szerveznek az adott szabálykönyvekre vonatkozóan. Ha van egy csapat aki megszervez mindent, megírja a modult, mesélőket szerez és összerak egy szombati alkalmat, akkor szerintem arra azért könnyebben gyűlik a nép. Ahogy eddig beszéltem, a kalandozok.hu-s táboron is elég sokan vannak, akik csak a táborban játszanak ETK-t, egyébként nem. Vagy vannak azok, akik egynaposokon játszanak csak ETK-t, mert a világot szeretik, de otthoni kampányokba azért már nem ezzel a szabályokkal kezdenek neki. Ebből a perspektívából pedig számos olyan játékos kerül elő, akik eredetileg nem aktív ETK használók, csak ismerik a rendszert, mert játszottak már vele, és mivel mindenki ezt használja ezért ők is vissza-visszanyúlnak és eljönnek 1-1 alkalomra ETK-t használni. Véleményem szerint, éppen ezért az ETK sem mondható "sikeresnek". Sokan játszanak vele otthon, sok kampányt játszanak vele még most is és kezdenek bele? Talán érdemes kirakni egy POll-t a szerepjátékos közösségben, hogy ott mit mondanak az emberek, játszanak-e még az ETK-val nem rendezvényeken. Azonban könnyen lehet, hogy tévedek, és azt is hozzátenném, hogy a véleményem teljesen szubjektív, eddigi tapasztalataimra és a baráti körömre alapoztam az egészet. És engedjetek meg nekem egy kérdést is: @MagyarGergely te mikor játszottál otthoni csapatoddal ETK-t, vagy milyen gyakran szoktatok játszani / ezt a rendszert használni, ami nem rendezvény? (Ebben a kérdésben ne is feltételezzen senki semmiféle ellenszenvet, pusztán kíváncsiságot. Tényleg csak arra vagyok kíváncsi, hogy MG milyen gyakran használja az ETK-t) PS: A mostani TTK -t már teljesen jól lehet használni, PDF lévén pedig nagyon gyorsan kereshető benne az információ. Hiányoznak ugyan még a szépítő elemek, illusztrációk, ha azok meglesznek, szerintem jó utón fog tovább haladni, hogy növelje a közösséget akik használják.
×
×
 • Új...