Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Bitschak

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  207
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: Bitschak

 • Rang
  Ynev hőse
 • Születésnap 1995/09/12

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Pap
 • Mi a kedvenc regényed?
  MAGUS regények közül a Renegát és a Karnevál
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "Hagyom az orkot kibontakozni"
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Kalandozok.hu -s nyári és téli tábor
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  FATE
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  2016
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  M.A.G.U.S. könyveket kerestem az interneten, amikor egyszer csak belebotlottam az oldalba.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Domvik
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Igen van.
 • Mi a kedvenc csokid?
  A mogyorós.

Legutóbbi látogatók

1 419 adatlap megtekintés
 1. Nekem valamiért a 4 fős veszteség rémlett
 2. Jelenleg milyen árfekvésben gondolkodnak, mennyire kell majd mélyen a pénztárcájába nyúlnia annak, aki első kézből szeretne meggyőződni arról, hogy milyen lett a végeredmény? Lesz-e e-könyv változat és mikorra várhatjuk a megjelenést? Válasz: Hadd éljek egy belsős kikacsintással – ezek igen jó kérdések. Tervek már vannak, ezeket a nyílt teszt kiértékelése után véglegesítjük. Bravó.
 3. Ezzel vitatkozom. Az indoklás szerintem jó volt, a kérdés feltevés volt nem megfelelően meghatárova. Shadoni bajvivo az nem egyenlő a shadonban szuletett shadoni bajvivoval. Ez utóbbira gondoltál. Főleg erenben, ahol bárki lehet nemes, akár egy shadoni származású is. Akkor a shadonban szuletett erenben tanult bajvivoval mi lesz? Ez nekem "mire gondolt a költő" ízű, főleg, hogy nincs behatarolva, mi is a shadoni bajvivo. Másrészről csak shadoni mesterek tanítják, így kvázi "shadoni bajvivokat" nevelnek. Ha azt írtad volna, hogy "Hanyadik szinten ismerheti meg leghamarabb a shadoni származású Bajvívó az ereni etikett fortélyait?" Igazat adnék neked. De jelen esetben szerintem az általad feltett kérdésre helyesen válaszoltam.
 4. Ismét egy elgondolkodtató kérdés. A HGB egyértelműen fogalmaz, a külhoni bajvívók is shadoni mestertől tanulnak, így ők is kvázi "shadoni Bajvívok lesznek". És miért? Mert ez esetben egy ereni bajvívó indulásnál shadoni etikettet, saját etikettjét és egy szabadon válaszható etikettet tanul meg. A mestertől megtanulja saját országának etikett fortélyait, valamint shadoni etikett fortélyait, és választhat egy szomszédos ország etikettet, amit kitanul. Vagyis első szinttől már ismerheti a shadoni bajvívó az ereni etikett fortélyait.
 5. 1-20 között mozog bizony.
 6. Tolvaj maximális zsebmetszese elviekben: (8kp alap + 10/szint) x3% - > 204 Szintenként max 15% - > 90 Alap - >35 Elf tolvaj + kf - > 11 Maximum 340 Harcos maximuma elviekben (10kp alap + 14/szint) x* 3%- > 282 Alap - >0 Elf harcos + kf - > 11 Max 293
 7. Bitschak

  Harcrendszerek

  Kérdezd meg a játékosokat, hogy mit szeretnének már a legelejétől. És akkor te már sokkal kisebb eséllyel ronthatod el, mintha megpróbálnád kitalálni.
 8. Bitschak

  Régi szabályok

  Szerintem eléggé
 9. Bitschak

  Dumaterem

  ETK 291: Azon varázsló pedig, aki áttért a sötét útra (nap mint nap feketemágiát használ), feketemágusnak számít... Szóval ez a kérdésedre a válasz, ekkor minősül valaki feketemágusnak. És hogy eloszlassak pár kételyt: a törvénykönyv szerint állóképesség, szépség és egészség k6al csökken, és annyi ideig tart ez a folyamat, amennyi a három dobás eredménye. Vagyis minimum 3 év mire valaki tisztességes feketemágussá avanzsál. Szerintem még mindig nem érted teljesen a korábban említett szabályokat, hogy mi számít feketemágiának, és hogy az döntéstől/szándéktól függetlenül azzá válik. Ez a természetben létező örök érvényű szabály. Mint az, hogy mindig lesz egy erősebb nálad. A gravitáció is jó példa erre: hiszel benne, vagy sem, attól még van. Felugrasz, visszahúz. Csak ez a "feketemágia gravitáció" akkor lép életbe, ha pl lelket tépsz ki valakiből, és akkor bizony vissza kapsz belőle te is, kvázi visszahúzza rád. Ez ilyen ki mint vet úgy arat. Nem isteni dolog, ha rosszat csinálsz a lélek-körforgással az visszahat rád. Függetlenül a szándékodtól. Vagy mondhatnám azt is, hogy ha valaki rohamot használ támadás során megilletik a TKban leírt módosítok, függetlenül attól, hogy jó vagy rossz céllal rohamoz az ellenfele ellen. Ami pedig még le volt írva az a természetes kiválasztódás. Az erősebb megöli a gyengébbet. De ha az erősebb feleslegesen gyilkolja le a gyengéket (értsd: semmit nem ártottak neki, ártatlanok voltak), akkor a természet ezt is igazságtalannak tartja és visszaüti rá a varázslat káros hatásait. Ezért kell máglyán elégetni az ártatlanokat, nem pedig felgyújtani mágikus tűzzel. Ha varázslattal égeted el akkor feketemágus, ha máglyán égeted akkor hős leszel. Shadonban jó-ideje ismerik már a módszert.
 10. Bitschak

  Dumaterem

  Itt azért a cikk elég egyértelműen fogalmazott, ha alaposan olvassuk: "Nem számít ki honnan jött, ki mit vall, vagy gondol, kinek mi a szándéka, a feketemágia törvényei léteznek, és élnek, és automatikusan működnek, nem erkölcsi vita kérdései." Tehát elég jól leírják itt a dolgokat, nem függ motivációtól. Részemről kifejezetten örülök, hogy előkerült ez a téma, ugyanis egy eddig nem látott vagy használd, de annál inkább erősebb karakter fogót látok benne. Eddig ugyanis a játékosok, akikkel játszottam, bátran használták a durvább varázslatokat is NJK-kon, nem törődve a konzekvenciákkal. Szerintem nagyon jó megkötés, hogy a természet/univerzum szépen visszarakja a karakterekre azt, amit ők a könnyű játék jegyében felhasználnak.
 11. Ahogy nekem átjött nincs semmi gond a paplovag/lovag nőkkel sem. A mi világunkban a testfelépítésből adódóan lassabban izmosodnak a nők (általánosságban) és így a nagy lovagi kultúrákban nyilván nem volt jellemző a lovag nők elterjedése. Ellenben ez egyrészt fantasy, másrészt Ynev, és semmi sem mondja meg, hogy ne legyen 18as ereje egy nőnek és álljon be egy lovagrendbe. Vannak olyan kultúrák, akik ezt egyáltalán nem ellenzik az ilyet.
 12. Bitschak

  Aki kalandozóvá akar válni

  Üdv! Kissé hiányosnak tűnik nekem a modul. Vannak benne részek amelyek nincsenek teljesen kifejtve. Van esetleg egy bővebb verzió? Szuper lenne, mert nagyon jó kis modul.
 13. És ezzel mi lesz? Meglett a legalább 81%-os kitöltékitöltés?
 14. Én egy hónapja tanulok beat boxolni, ha nem zavar, hogy még elég kezdő vagyok akkor szívesen csatlakozók 1-2 körre, ha tudok
 15. Bitschak

  Just trippin'

  Én pedig ha nem lennék ott 7:05 re legkésőbb, egy durva ébresztést kérnék
×
×
 • Új...