Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Bitschak

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    268
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden, amit Bitschak tett közzé

  1. Heloka! Nem esélytelen! A remény sose hal meg, ne add fel!! Keress egy játékost a csapatban akit le tudsz lejmolni egy kis arannyal, és ketten már megtudjátok venni
  2. Bögre, kalandozós mappatartó vagy irattartó, kalandozós felvarró és kalandozós vágódeszka. Ezek jutottak most így eszembe, amiket én is kaptam.
  3. ne add fel tesa, még van pár nap, hátha sikerül még pár embert elérned.
  4. Kaposvárott 1997. évben készült ELSŐ KIADÁS M.A.G.U.S. avagy a kalandorók krónikái Első Törvénykönyvben találod meg, 395 oldaltól kezdve találkozhatsz ezzel, ha elolvasod a drágakőmágia fejezetet.
  5. Hello Mindenki Már nagyon várom a tábort, biztos izgalmas modul készül 😁
  6. Végre!!! Oly rég vártam, és végre eltűnt a mobilos kalandozok.hu ról a dupla "démontekercs", nem szerepel kétszer 😁😁 További szép napot mindenkinek! b.
  7. Bitschak

    Kalandmesterek fóruma

    Helo! 1. Szerintem tökmindegy. A lényeg, hogy élvezzék a játékosok és a mesélő, és a megbeszélt dolgok konzisztensek legyenek (pl kidobják vagy dobnak 1-et k10-el és annyi katonát fognak leverni körönként stb, teljesen rajtatok múlik, illetve a mesélőn, miként meséli). Ha valami le van dumálva akkor az legyen, vagy ha változtattok mert nem jött be az is jól legyen kommunikálva, hogy ne merüljenek fel később kérdések, hogy "ez miért". Ha nagy a csata úgy meséled ahogy kényelmes, ETK szabályaiban is szerepel, ha a JK biztos megtudja oldani, akkor nem kell tulajdonság próbát sem dobni. Itt miért kéne, egy teljesen esélytelen ellenfél ellen? 2. Én inkább mindenkinek adnék 1-1 ellenfelet, akciós részt, amiben érvényesülhet, és részt vehet a csatában. Kapnak 1 kihívást a csata lefolyásában és azt kell teljesíteni. Nem pedig az egész csatát mesélném. És én sem vagyok nagy szakértő, hogy mennyi ideig tart egy ütközet, szerintem a sok idő azzal megy el mire odaérsz, ahol az akció megy. Nem tart sokáig egy ütközet, mert piszokgyorsan elfárad az ember, és megölik, ha elfáradt. De mire odaérsz a harcmezőre, feláll a sereg, hadrendbe kerül mindenki, na az idő. Szerintem az izgi részeken (harcok, varázslások, csatajelenetek) lassíthatsz, ahol meg unalmas, ott gyorsítasz. 3-5: A csata méretétől függ. Szerintem olyan csatát és harcokat mesélj be nekik, ami még kihívást és izgalmat nyújt, akár veszíthetnek is csata szinten, de velük közel egyszintű NJK az már nagyon erős, ha 12 TSZ. Én valahova ide tenném a durvábbakat. A varázshasználók pedig jó kérdés. Interneten talán érdemes olvasgatni, vagy videókat nézegetni erről, hogy fantasy világban miként szerepelnek a varázshasználók. Most pedig olvastam tetra kommentjét, és amit leírt három jelenet (miniboss, villámcsapás megakadályozása, nyílzápor) tökéletes példák. Mindegyikre rálehet húzni egy teljes napos mesét is. De ha beépülős a csapat kiiktathatják az ellátmány részét, vagy tökretehetnek gépezeteket amelyeket épp szállítanak a csatába.
  8. Bitschak

    Élménybeszámolók

    Sziasztok! Idén CZ-t képviseltem a táborban, sajnos ő nem tudott eljönni. A Banarával egy izgalmas játék keretében ismerkedhettem meg, számos tapasztalattal gazdagodtam a kihívásokkal teli mesélés során! @Kata igen, én is éreztem, hogy a csapatnak a helyszíneket illetően bővebb és részletesebb leírásokra van szüksége. Szóval köszi, hogy ti is lazán kezeltétek ezt a részét, megvan a fejlődési irányom! Néha nem tudtam megfelelően leírni a környezetet, na persze az sem segített, hogy a modul kereteit feszegető elképzeléseket kellett mederben tartanom Szerencsére CZ munkáját vehettem át, és elég sok érdekes és frappáns megoldással járult hozzá a meséhez. A varázslónk kifejezetten örült a kis kihívásnak A modul nekem összességében tetszett, mert nagyon sok lehetőséget tartalmazott, izgalmas volt a háttere, és kihívást adott a játékosoknak. Nekem az epilógus a játékosok döntései alapján valósult meg, mi nem játszottuk le a végét, és úgy gondolom helyesen tettük. Ez így volt kerek. Helyszín: Süttő végre egy közeli hely volt (20 percre otthontól), aminek nagyon is örültem. Közelségén túlmenően nyugodt helyszín, közel volt egy bolt és egy pékség is. A szállás: Kiváló volt! 5/5 komolyan. Volt saját fürdő, ami ráadásul nagyon is igényes volt. Az ágy kényelmes volt, takaró és párna is teljesen korrekt, puha. Csak dicsérni tudom! Étkezés: Nagyon bejött ez a fajta megoldás, a minőségen egyértelműen látszódott a fejlődés. Köszönet a szervezőknek. Sajnos ami negatívum, hogy nem maradt a szállított ételekből, hogy az egész táboron felül még +50 fő is jól tudjon lakni, miután mindenki repetázott legalább háromszor... Köszönet, hogy részt vehettem a kalandozok.hu Egyesületi hivatalkos közgyűlését/megbeszélését, ahol megismerkedtem a 2021-es tervek teljesülésével és a 2022-es kijelölt fejlesztési irányokkal és tervezett rendezvényekkel. Köszönöm Antailnak, hogy végül megírta helyettem az okleveleket, és nem nekem kellett Köszönöm a sört Whooni, nagyon jól eset, és a tömzsi fogadó (ha jól emlékszem ez volt a neve) jó hangulatot teremtett mindenki számára! És végül köszönöm a csapatomnak, hogy kitakarította a szerzetesek csatornarendszerét. Már nagyon ráfért a takarítás Még sok ilyen jó tábort! Ps: köszönöm Catsmilenak, hogy elhozta az ottfelejtett holmimat a táborból
  9. Bitschak

    Ünnepek

    Köszönöm szépen! Ez feldobta a napom :)!!
  10. Bitschak

    Élménybeszámolók

    Hello Mindenki! Az idei nyári tábort már nagyon vártam, szerintem nagy jól alakult Ami nekem kevés volt az a kaja mennyisége, és a szállás is elég messze volt, így térerő nélkül nekem nem volt olyan kényelmes Az külön jópont a szervezőknek, hogy előre jelezték, hogy minden messze lesz, így úgy készültünk, hogy autózni fogunk és lesz legalább azzal készültünk, hogy lesz jármű. A laminált A3-as térkép nekem iszonyatosan tetszett, annyira jó volt nagyban látni és nem kellett rá vigyázni, hogy ne sérüljön meg. A mindentől távol levés azért előny is volt, hiszen lehetett hangosnak lenni, jó nagy helyünk volt, sok asztallal és kültéri világítással. A külső asztalokat még a viharban is lehetett használni, nem esett be az eső annyira. A modulról annyit, hogy én nem igazán szeretem azokat a modulokat, amelyben a játékosokat egymás ellen fordítják. Ez most sem volt másképp, már a legelején érezhető volt, hogy ellentétre épít, azonban úgy gondolom, csapat szinten nem áldoztuk be a szórakozást a jobb modulmegoldásért Mosquito zseniálisat mesélt, nagyon jól éreztük magunkat és kiélhettük a kreativitásunkat a modul során. Ahogy akkor, most is nagyon köszönjük a mesélést, szuper volt! Whooni-nak köszönöm, hogy belevezetett a sörgyártás rejtelmeibe és azt a savanyú, őszibaracklé kinézetű sörkortólást Mindenképp emlékezetes marad, nagyon különleges íze volt Ha lehetne választani a következő nyári tábor helyszínét illetően én nekem tetszett annyira a helyszín, hogy jönnék még ide, vagy ehhez hasonló helyre.
  11. Ezt jó hallani, mert én már kétszer nem kaptam meg a plasztik kártyát
  12. Hali! Én úgy tudom, hogy már hivatalosan elfogadják az appot is. Üdv, b.
  13. https://magustk.hu/ Egy remek önindíttatású törvényrendszer, mely az ETK hiányosságait és ellentmondásait törekszik elsimítani, ezáltal pedig a régi magus világát könnyen játszhatóvá tenni. TTK azaz Tiltott törvénykönyv (lévén, ez nem hivatalos, hanem csak rajongói tuning az ETK-hoz) Üdv, b.
  14. Ha feltudok kelni korán, akkor én is örömmel részt veszek az eseményen
  15. Nagyon nehéz mágikus vihart és lavinát találni. De itt egy utóbbi, tessék:
  16. A vértet jelenleg nem lehet felírni csak a vásárlási listára. Majd felkerül manuálisan a kinyomtatott karakterlapra
  17. Sziasztok! Nem működik sajnos az URL linkelése a méregkeverőnek. Az exceles probléma mentes, azt továbbra is lehet használni. Szóval aki mérget készít az ellenőrizze az URLt, nehogy újra kelljen mérget készítenie Bár nem mintha sokáig tartana az online alkotóval
  18. Sziasztok! Tegnap elég lázas voltam, így csak egy mondatot sikerült kinyögni, de ma már letudom írni minden eddigi megfigyelésünket Ahogy előttem @Daelon is írta, minket is megmókázott az alkotó, mire rájöttünk hol a turpisság. Ahogy a szabály is kimondja, a kapott szintenként kapott elosztható %-okat csak azokra a képzettségekre lehet fordítani, amivel a karakter már első szinten is rendelkezik. Így nem lehet fejleszteni pl Bárdnál a zárnyitást, ha jól emlékszem, a szintenkénti kapott százalékokkal. Ezt az előző excel szerintem nem is kezelte, így én pl el is felejtettem, de itt megjelenik, szóval szép munka! További dolgok, amiket megfigyeltünk, hogy hiányoznak: A varázsló nem kap ősi nyelvismeret Af-et A bárd nem kapja meg a pszi Mf-et Ezt lehet én értettem félre eddig, és rosszul számoltam: a bárd manapontja szintenként az intelligenciája. Vagyis szint x int tíz feletti része. Jelenleg a karakteralkotó egyel több szintet számol el, így pl 6. szinten 18-as inttel nem 48, hanem 54 manát számol. Ez nem tudom, hogy hiba-e vagy én tudom rosszul. A bárd és a tolvaj esetében az MTK szerint a "Mellébeszélés'" képzettséget megkapják mindketten alapfokon (MTK 80. oldal; képet is csatoltam, hogy ne kelljen sokat keresgélni.
  19. A varázsló nem kapja meg az ősi nyelv ismeretet.
  20. Hali! https://kalandozok.hu/meregkevero/ Itt a méregkeverő, ezt használd. Itt betudod állítani h veszed a mérget vagy pedig készíted. Ha készíted fele annyiba kerül a méreg. Aztán az elkészült mérgeket kimentheted egy excelbe (a mentésnél ezt választod ki) és azt is csatold a karakteredhez amit beküldtök. A KKK ban pedig az alkímia résznél (23. Oldal, azért tudom mert én is épp ezt nézem) ott van minden felszereltség ára. A KKK t a karalteralkotasnal az engedélyezett irodalomnál találod (egyből az első oldalon) rákattintasz a linkre, letöltöd és 23 oldalon ott van minden cuccnak az ára. Ha saját magad akarsz mérget kikeverni, vagy szeretnél magad mellé egy jó felszerelést akkor meg kell venned a cuccokat. De mivel nem olcsó, szerintem csak akkor érdemes ha sokat használod a mérgeket. Egyébként jobban kijössz ha dupla áron lévő mérget megveszed. Szóval, ahogy Hulla is írta, mindent meg kell venni, minden apró dolgot Üdv, b
  21. Az előző kommentemnél megviccelt a rendszer, szóval azt kitöröltem. De a komment második fele még mindig helytálló! Nagyon kényelmes amúgy a karakteralkotó, köszi a belefektetett munkát!
  22. Igen, így értem, tehát azért nagy vonalakban ETK, azt a könyvet veszik elő, a képzettségeket abból olvassák. Nem "vegytiszta" sőt ha van házi kieg de az is ETK rendszerhez van akkor az is mehet (persze amennyiben azok nem rendezvények)
  23. Elolvasva az egész kommentáradatot csak pár dologra reagálnék és néhány kommentre vonatkozóan fejteném ki a véleményemet. MG vel egyetértek abban, hogy ami az egyik sikerkritériuma egy szerepjátéknak, az a felhasználói bázisa, vagyis hogy hány játékossal, mekkora aktív közösséggel rendelkezik az adott játék. Ez mindenképpen az egyik sikermutatója bármelyik fejlesztésnek. Deadatus eszmecseréjéből, majd MG kifejtéséből pedig arra a konklúzióra jutottam, hogy a lehetőségeket az is eléggé behatárolja, hogy hány rendezvényt / találkozót szerveznek az adott szabálykönyvekre vonatkozóan. Ha van egy csapat aki megszervez mindent, megírja a modult, mesélőket szerez és összerak egy szombati alkalmat, akkor szerintem arra azért könnyebben gyűlik a nép. Ahogy eddig beszéltem, a kalandozok.hu-s táboron is elég sokan vannak, akik csak a táborban játszanak ETK-t, egyébként nem. Vagy vannak azok, akik egynaposokon játszanak csak ETK-t, mert a világot szeretik, de otthoni kampányokba azért már nem ezzel a szabályokkal kezdenek neki. Ebből a perspektívából pedig számos olyan játékos kerül elő, akik eredetileg nem aktív ETK használók, csak ismerik a rendszert, mert játszottak már vele, és mivel mindenki ezt használja ezért ők is vissza-visszanyúlnak és eljönnek 1-1 alkalomra ETK-t használni. Véleményem szerint, éppen ezért az ETK sem mondható "sikeresnek". Sokan játszanak vele otthon, sok kampányt játszanak vele még most is és kezdenek bele? Talán érdemes kirakni egy POll-t a szerepjátékos közösségben, hogy ott mit mondanak az emberek, játszanak-e még az ETK-val nem rendezvényeken. Azonban könnyen lehet, hogy tévedek, és azt is hozzátenném, hogy a véleményem teljesen szubjektív, eddigi tapasztalataimra és a baráti körömre alapoztam az egészet. És engedjetek meg nekem egy kérdést is: @MagyarGergely te mikor játszottál otthoni csapatoddal ETK-t, vagy milyen gyakran szoktatok játszani / ezt a rendszert használni, ami nem rendezvény? (Ebben a kérdésben ne is feltételezzen senki semmiféle ellenszenvet, pusztán kíváncsiságot. Tényleg csak arra vagyok kíváncsi, hogy MG milyen gyakran használja az ETK-t) PS: A mostani TTK -t már teljesen jól lehet használni, PDF lévén pedig nagyon gyorsan kereshető benne az információ. Hiányoznak ugyan még a szépítő elemek, illusztrációk, ha azok meglesznek, szerintem jó utón fog tovább haladni, hogy növelje a közösséget akik használják.
  24. Azért ennek is megvan a veszélye. Egyrészt, ahogy tetra írta, folyamatosan kell a kapcsolatra összpontosítani. Ezt le is írja az ETK 314. oldalán a bélyegnél. Másrészről amennyiben olvasás és írás típusú bélyeget akar rárakni egy varázsló a katonára, ott a varázslón is el kell helyezni egy hasonló, kicsit eltérő bélyeget. Ekkor pedig, hogy működjön a dolog a varázslónak a kapcsolatra kell folyamatosan összpontosítani. Fenn áll az a veszély is, hogy ha elkapják a varázslót, akkor az egész seregnek az információ áramlása megakad. Egyszerűbb csak a vezetőkkel tartani a kapcsolatot és akár összekötni őket az információkkal. Az amundoknál mintha lett volna ehhez hasonló dolog. Nem tudom, nem vagyok teljesen képben, de ő náluk tudok elképzelni hasonlót, ahogy a papok irányítják a harcosokat.
×
×
  • Új...