Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Krys Tal Line

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    9
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

Krys Tal Line's Achievements

Lócsiszár

Lócsiszár (4/16)

  1. Nem, a mozaik mágia definíció szerint arról szól, hogy a varázsló a mozaikokat ismeri és abból az ötletessége és a tapasztalata alapján gyúr "varázslatokat". A Nagyuniverzitásban a Lar-Dor partján nem azt tanulják, hogyan lehet tűzlabdát varázsolni, vagy hogy egy darab kőből hogyan lehet vaskardot varázsolni, hanem tanulnak az elemekről, a formázásról, a transzmutációról és transzformációról - ami a játék nyelvén a mozaikok elsajátítását jelenti. Ezáltal max az elsajátított mozaikok számát lehet korlátozni, a belőlük összeügyeskedett varázslatok számát nem. (Btw, egy varázsló kb. ugyanannyi mozaikot ismer, mint egy boszmester kész varázslatot - tehát a befogadható információmennyiség egyforma. Cserébe a varázsló változatosabb, a boszorkánymester hatékonyabb (abban, amit ismer)).
  2. Na jó, a mentál síkon nyitott térkapu tényleg buta példa volt. De például egy tisztán asztrál lény a Bestiáruimból tud-e követni egy standard térkapun át? Annál ugyebár nem merül fel a testtömeg kérdése sem (szvsz egyébként azt meg egy Ép - testtömeg korrelációs háziszabályból lehetne számolni).
  3. m(_ _)m Tiszteletem! Vaj' az Asztrál- és Mentálsík lényeire hat az idő- és/vagy a térmágia? Lehet-e gyorsítani, lassítani, jövőbe küldeni, teleportálni őket? Lehet-e térkaput nyitni a Mentál síkon? (Hisz a "valós" távolságok, többé-kevésbé leképződnek ide is, pl ha két karakter távol van egymástól Yneven, akkor a mentáltestük is távol van, illetve az asztrálvámpírok sebessége is 80(L) ) Illetve egy asztrálvámpír (vagy bármi más) átléphet-e egy "hagyományos" térkapun? (Ha az asztráltestem igen, miért ne?) Elmélkeve, szerintem a válasz "miért ne?", de félek, hogy a szabályok ezt nem tükrözik pl. teleport esetén egy asztrállény hány font? Mégis érdekelne, hogy van-e olyan szabály, ami explicit kizárja az ilyesmit (vagy hogy megengedi). A válaszba fektetett energiát köszönöm, a mágiaelméleti topicba való esetleges deportációt alázattal tudomásul veszem.
  4. Krys Tal Line

    Történelem

    Jogos, jogos, köszi a kiegészítést! Remélem, hogy Boomen mester nem vár még 20 évet a Sogron Lángjai II-vel, hogy a versenyidőszámítás beérje őt : ) :
  5. Krys Tal Line

    Történelem

    Szia! Fentebb jól összefoglalták, hogy mennyire nem egyértelmű az ynevi "jelen" fogalma. Egyes írók/fejlesztők jól előre ugrottak az évszámokkal a függelékekben, a versenyeken is máshogy mesélnek, de ha megjelent regények/novellák szerint nézzük, akkor - a "chapmani" időszámításban - amiben Gorduin az alfa és az omega - az utolsó történet, ami megjelent a Császári korona 3530. éve (avagy Psz. 3699, Keleti szél II.) - a legkésőbbi elmesélt történet, amiről tudok (javítsatok ki, ha tévedek), az a Császári korona 3542. éve (Psz. 3711), Alan O'Conor: A vas ideje.
  6. Krys Tal Line

    Történelem

    Üdv! Bűvdudás, ha neked egy Luis Saul regény nem elég valamirevaló forrás, akkor én tisztelettel kivonulnék a "vitából" [Ha mégis, akkor összefoglalnám: a "Syburr csillaga" expliciten kimondja, hogy a Démonikus Óbirodalom nagyjai szerafista aquirokként kezdték. Hogy aztán a közepe/vége felé mi maradt meg a pici ártatlan lelkükből az már más tészta ] Az aquir mágiával kapcsolatban sajnos pongyolán fogalmaztam / nem fejtettem ki rendesen: úgy értettem, hogy bár az aquir hatalomszavak célja valóban az, hogy letépjék a fejed, de nincs olyan értelemben vett "valóságpusztító" természetük, mint teszem azt a dawai mágiának (én arra használnám inkább a "valóságpusztító" kifejezést). Az aquir hatalomszavak nem a valóságot pusztítják, hanem téged Pusztán ezt próbáltam eredetileg két félmondatban összehányni :/
  7. Krys Tal Line

    Történelem

    1) Megjegyezném, hogy az Óbirodalom nagyjai is (ős)aquirok voltak ( "Syburr csillaga" )*; legalábbis az evilági felük. 2) Az (ős)aquiroknak nem "valóságpusztító" hatalmuk van, sőt! Ha úgy tetszik, akkor "valóságteremtő" (az más kérdés, hogy leginkább arra használják, hogy letépjék vele a fejed). Az aquir népek közelebb voltak a teremtés kohójához, ezért nekik is jutott valami a nyelv teremtő erejéből. Ezért van, hogy amit egy aquir (aquir nyelven, nyomatékosan) mond, az a kívánsága igyekszik valóra válni (bizonyos keretek közt).** De csak kötekszem *No meg mert az elfen, sárkányon, amundon és dzsennen (meg még egy-két kivételen) kívül minden más régi, (Ó-)birodalomkovácsolásra alkalmas fajt aquirnak hívunk ** Este ne is várjunk tőlem ennél szebb összefoglalót a hatalomszavak működéséről :$
  8. Krys Tal Line

    Történelem

    És ha már Lobogók és Hatodkor vége Függetlenül az előző kérdésemtől ("akkor most a Lobogók nagyon ősi vagy >>csak<< Hetedkor eleji ereklyék/teremtmények/izék?") Az a "különös fekete selyem" amivel a Lobogók Hajnalában Dartyr megpróbálja elkapni Ceriakot, de végül az ő lelkét zárják bele... szóval az ugye Lobogó? És ha igen, akkor melyik? Az első? Akkor hogy/miért került ki az Erődből a császár kezébe? Vagy netán a mindenki által titkon remélt* tizedik lobogó? * Az Észak Lángjai történetéért cserébe járna, hogy a 15. Zászlóháború végén Jakitre Jak kibontja a titkos tizedik fekete lobogót, tisztára söpri vele Észak Ynevet és megalapítja Új-Kyriát (vagy Új-új-Kyriát). De ez csak naív, kislányos álom O:)
  9. Krys Tal Line

    Történelem

    Sziasztok! Egy "trükkös" kérdésem lenne a Zászóháborúkkal / a Lobogókkal kapcsolatban: több regény függelékében, kiegészítőkben, netes ismertetőkben említésre kerül , hogy a Lobogók idősebbek a Hetedkornál és pedzegetik, hogy már az ősfajok háborúiban (felteszem az elf-aquir konkfliktus) is megfordultak (akkor tán 9-9 darab helyett 1-1 nagy (??)). Ez így szép és logikus, mert arra ugyan még nem sikerült rájönnöm, hogy mi a Lobogók "célja" de az világos, hogy a ) Észak Ynevhez kötődnek b ) "Keresik a balhét" azaz két kibékíthetetlen (érdek/ideológiai) szövetség tagjai közé férkőznek és szívják magukba a vért... Namármost: ha igaz a felvetés, miszerint a Lobogók már a Másod-Harmadkor tájékán megfordultak elf-aquir kezekben (bele se merek gondolni kiknél lehettek az Első korban :/ ), akkor kiknél voltak a Negyedkorban? Az Ötödkor tizensokezer "békeéve"? A Hatodkorban tökéletesen illettek volna a két Kiméra, Ryek D. Cs. és Dawa kezébe. Mégis, csak a hatodkor legvégén bukkannak fel "újra"...
×
×
  • Új...