Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kyor

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    3
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Hozzászólások Kyor által közzétéve

  1. Üdv, Kalandozók!

    Nos személy szerint nagyon élveztem a tábort. Ez elsősorban a társaság érdeme és hát miről is szólna egy tábor, ha nem erről?
    Maga a modul nagyon tetszett nekem. Tény hogy észrevehetően sok szál volt, amin el lehetett indulni és sok szál félre is vezetett volna, de mi pont mondjuk pont azt ragadtuk meg, amit kellett és sok mindenre fényt derítettünk. Emellett még sokat kell fejlődnünk. 

    Azt majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy imádtam ezt a nyomozós, krimi témát. Klassz volt nyomozni és elérhetők voltak az információk is. Csakis rajtunk állt melyik nyomon indulunk el és ez nagyon tetszett.

    A KM-ünknek külön köszönetet szeretnék mondani, hiszen irtó jól szórakoztunk és úgy gondolom nagyon  összhangban volt a csapattal. Mosquito! Köszönjük, hogy a csapat tagja voltál és elkísértél minket az ármányok világába. :D 
    A többieknek is köszönöm a részvételt és mint mindig, mindenki nagyon befogadó volt és öröm volt veletek játszani Top10-t, Unstable Unicorn-t, illetve Zombicide-ot is és még jobb, hogy kicsit megismerkedhettünk játék közben. Legközelebb is csatlakoznék, abban biztos vagyok. :)
    Itt érdemes megemlítenem a Top10-ezésnél a fergeteges pillanatokat, mikor Mateo (Remélem jól emlékszem a nevedre. Ha nem, akkor elnézést kérek. :D) feladata az volt, hogy egy 10 pontos romantikus story-t kellett leírnia és olyan brazil szappanoperát írt le kisujjból, hogy lehidaltam. Aztán jött a 9-es és 8 pontos story is. 
    9-es: Ugyanaz, amit ő mondott, csak EKKORA SZŐRÖS HASSAL. 
    8-as: Ugyanaz, csak (nem emlékszem a pontos nevekre) Eszmeralda helyett Don Juanito-val foglalkozott és kicsit más lett a romantikus történet befejezése.. xd
    Fergeteges volt és oltáriakat röhögtem. Imádtam. <3

     


    Azt hiszem most jön a kontra.
    A helyszíni környezet maga szép volt, elszigetelt. Tényleg baromkodhatott mindenki, aki akart és a kutyát nem zavarta vele. Viszont ez egy negatívum is volt, hiszen gyalog közelben nem nagyon volt bolt, ahonnan a készleteinket újratölthettük volna, ezért reggelente kellett elmenni, hogy a sofőrünk is kortyolhasson némi predócit. Ami engem nem zavart, de a többieket szerintem annál inkább, hogy a határnál olyan gyenge volt a hálózat, hogy saját netet ritkán lehetett használni, illetve a helyi wi-fi sem volt sokkal stabilabb. Igaz nem tudom hogy, de 5 perc roaming után plusz 20k lett az egyenlegem... xd (Ezt csak azért írom le, mert szerintem vicces, de nem a hely hibája, hanem az enyém. :D) A szobák nem voltak túl nagyok, pedig elvileg mi még tán kicsit tágasabb szobát kaptunk másodvélemény alapján, emellett a tárolási lehetőségek csekélyek voltak. Egy akasztós szekrény és még egy néhány polccal. Azon kívül egyetlen kis éjjeliszekrénynek használatos asztal, amin a reggelizős cuccaink nem fértek el ötünknek, holott hat hely volt, szóval elvileg ezzel így számoltak. Igaz volt kávéfőzőnk is, de ezt máshova raktuk később és úgy sem sikerült.

    Végső soron az egyetlen igazi nagy problémám nekem tényleg annyi volt, hogy se trafik, se egy kis sarki bolt nem volt a helyszínhez közel, csak autóval elérhető távolságban (vagy kerékpárral, ha valaki hozott volna). Ez pedig szerintem nagy hátrány ha például nem kér valaki étkeztetést, hanem maga akarja bevásárolni a kajáját és nem tudja. A hűtők pedig elég gyengék voltak végig. Lassan hűtöttek, nem is túl jól, így hát kénytelenek voltunk azt is venni magunknak. Legalább alapból volt rá igény otthonra, szóval "win-win". Nem emlékszem hirtelen így rossz élményre még, de a lényeg az nálam itt volt egyedül.

     

    Szeretném megköszönni a Kalandozók.hu csapatának, hogy egy újabb király tábort szerveztek nekünk, hogy ott lehettünk és azoknak is külön akik nem voltak jelen, de sokat dolgoztak azon így is, hogy létrejöhessen az esemény. Remélem eljutok a következőre is és találkozok ezen egyénekkel is, akik a mostani alkalommal nem tudtak eljönni. Köszi szépen. :)
     

  2. Daru!

    Szerintem így is lehet versenyt rendezni, mivel megtárgyalt szempontok alapján pontoznak minket. Nem egy olyan kaland modult láttam már, amihez külön le volt írva, hogy ha ezt, meg azt az utat választják a játékosok a történet haladása szempontjából, akkor ennyi, meg annyi pontot kapnak.

    Ha pedig például az idén megrendezett Nyári Táborra célzol az alatt, hogy legyen sikerélmény, akkor ehhez hozzá raknám, hogy minek? Annak a történetnek az volt a lényege, hogy hősi halált haljanak Pyarron védelmében a kalandozók. Nekem a barátaim voltak ott és nagyon élvezték, annak ellenére, hogy elpotyogtak. Nem kell mindenhez "happy end", hogy élvezhető legyen. Ez pedig egy történelmi esemény volt, amit így átélhettek a játékosok. Szerintem ez nagyon jó ötlet volt és ahogy hallottam, jó kivitelezés is. Sajnálom, hogy nem lehettem ott. Itt történeteket mond el a KM, nem pedig mesét mesél. Így legalább többet tudhatunk meg a M.A.G.U.S. világáról, mint akárhogy máshogy, mert mi magunk éljük meg a világ történetét és belénk ágyazódik. Egy háború, igenis háború. A halál, az halál. Ha belegondolsz egy ember élete is a folytonos küzdelemből áll és a végén holtan végzi. Örömöt nekünk kell teremteni. A játékba is mi játékosok viszünk vidámságot és nevetést a KM-ekkel együtt. Az ha már egy alapból jó kimenetelű játékot akarsz játszani, az olyan mintha a való élettől várnád azt, hogy minden jó legyen és repüljön a szádba a sült galamb. Nem. Neked kell megdolgozni és megküzdeni minden apró örömért.

    Csakis felfogás kérdése. Én így látom.

    Ezért nem kell ennyire leszólni másokat, meg kacsintgatni, mintha marha nagy okosságot mondtál volna, vagy mert te vagy a tuti, aki mindenki nevében beszél. Normálisan is lehet kritikát közölni. Ha versenyezni se akarsz, akkor szimplán ne vegyél róla tudomást, hogy az egy verseny! Megtapsolja mindenki a győzteseket és ennyi. Folytathatják a többiek a saját kalandjuk megbeszélését, hogy ez marha jó volt, ott hibáztunk, de aztán kijavítottuk, stb.

    Tisztelet..

  3. Szerintem versenyjátékos már olyan, aki előre tudja szinte, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie és így a lehető legnagyobb pontszámokat fogja elérni. Profiknak a mesélőket nevezném inkább, akik milliószor végig olvasták az összes szabálykönyvet, nagy fantáziával rendelkeznek ahhoz, hogy egy kerek történetet megalkossanak minden részletével és kellemesen viszonyulni tudnak más játékosokhoz. Az a profi akinek minden háttér információ a birtokában van és tudja milyen kiskapuk vannak az adott helyzetekben, illetve nem pánikol. Ritkaság :D

    Egyébként a szerepjáték nem csak egy-két dolgon múlik főleg, hanem mindenen! A saját életünkben az számít csak, hogy mondjuk elválnak a szüleink pl és ezért tartunk itt ahol? Nem. Ha elváltak, akkor miért? Ez maradhat egy trauma, ami egy másik személyiség jegy kialakulását okozza, ami egy másodikét, ami egy harmadikét és így építi fel a személyiségünket.

    Egy karakter ugyanilyen. Az előtörténet nagyban számít, mert ez alapozza meg, hogy miért lesz olyan, amilyen. Én személy szerint pont a szülők elválása miatt adom meg általában az előtörténeteimben azt, hogy meghaltak a szülők, nem tud róla a karakter, tehát árva. Így metaforikusan beleszövöm a saját életem részletét is. Lesz a karakterben valami belőlem. Nem teljesen fiktív, így nagyban javítja az egyé válást vele, vagy akármelyik más karakterrel. Egy kis történet hozzá, hogy milyen megpróbáltatásokon ment keresztül. Emellett szerintem a legjobb szerepjátékos pedig pont nem törekszik arra, hogy minden előnyt kiaknázzon. Épp ellenkezőleg. Én a mostani táborra (bár ez lesz az első), akarok egy hátrányt is kreálni magamnak, ami megnehezíti a dolgomat, ha majd a KM úgy kívánja. Egy jó szerepjátékos egy olyan JK-val, akinek a képességei max 14-esek, van egy pár képzettsége, amik jellemzők az ő játék stílusához, egy fegyver amivel megvédheti magát és ennyi. Ezen kívül végig csakis a játékán múlik minden. Többet is fog érni, mint egy olyan, aki felturbózza magát a végletekig ilyen-olyan mágikus tárgyakkal, rúna páncél-kard, drágakőmágia... *blöe*... Annak is a szemébe lehet rúgni a port a példa kedvéért. Vagy ugyanúgy belesétálhat egy csapdába. Az a rúnapáncél egy fejére szakadó mennyezettől se biztos, hogy megvédi... Tudni kell hogyan kell játszani, mit lehet az adott területeken bevetni. Mintha ott lennél. Ha te lennél az iszapos lápon és üldöznének, akkor mit csinálnál? Fel kell ismerni a helyzetedet, használni a környezet adottságait. Beugrasz mondjuk az iszap alá egy csővel és elrejtőztél. Akárki meg nem venne észre téged. Ekkor jön be, hogy a KM milyen. A KM-nek még inkább ismernie kell a helyzeteket. Mindkét szempontot elemeznie kell hirtelen, hogy lehetséges-e, mekkora esélyekkel és maximum kidobatna magával egy százalékos próbát, hogy észre veszik-e.

    Egy szó mint száz. Sok mindentől függ a jó szerepjáték, de mindenek előtt attól lesz jó, hogy a karakter ő maga lesz és abban a világban fog csak létezni, nem pedig egy asztalt lát maga előtt, rajta egy karakter lappal és számokkal.

    Knox és Con Salamander kedveli ezt
×
×
  • Új...