Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Samil Domos

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    21
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Kalandozós kérdések

  • Mi a kedvenc kasztod?
    Gladiátor
  • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
    2015
  • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
    barátok által
  • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
    Ranagol
  • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
    van
  • Mi a kedvenc sportod?
    hosszúkardvívás (HEMA)
  • Mi a kedvenc csokid?
    tejcsokoládé
  • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
    korábbi felhasználónevem: Lestus Samil

Legutóbbi látogatók

1 047 adatlap megtekintés

Samil Domos's Achievements

Világjáró

Világjáró (5/16)

  1. Hello Saimon! Mostanában nagyon lefoglaltak a vizsgák, így nem volt annyi szabadidőm ezzel a kérdéssel foglalkozni. Most olvasott könyvem után tervezek elkezdeni "ősmagyar témájú" irodalmat olvasni. Nem gondolom hogy Ynev-en belül terveznék lovasnomádokat létrehozni (nem tudom hogy a déli nomádok mennyire fedik ezt), ez túl nagy feladat lenne számomra mivel a már megadott világba kell beillesztenem egy elég nagy népet. Előtte még néhány ynevi félvér fajról kezdtem anyagot gyűjteni, az könnyebb és nem kell újat kitalálnom csak összekötni a pontokat. Nemrég kezdtünk a MAGUS kampányunk mellé egy D&D-t is, ahol ugye teljesen bevett szokás a saját világ megalkotása, ebben a kampányban pedig szerves része a világnak egy lovasnomád birodalom. Talán "Open Source RPG" néven van egy minimalista szerepjáték szabályrendeszer amire bármilyen világot rá lehet húzni ha ilyesmit akarsz de a D&D-t elkerülnéd. Kíváncsi vagyok hogy az Újabb TK-ban lesz-e bármi aminek valamennyire is köze lehet ehhez a témához, bár hogy megtudjuk egy ideig várnunk kell még.
  2. Samil Domos

    Dumaterem

    Hello Max! Simán jobb egérgombbal rákattintasz és mentés másként. Ha rákeresel google-ben akkor rengeteg Ynev térképet ad ki, én először ott nézném meg hogy van-e ami alkalmasabb nyomtatásra. Ha be tudsz szerezni/van rá kereted, akkor különböző M.A.G.U.S. kiadványokban is szoktak térképek lenni, és külön is lehet venni.
  3. Samil Domos

    Dumaterem

    Üdv! Régebben találtam valahol egy leírást valamiféle sünemberekről mint ellenségekről, sajnos most nem találom se Bestiáriumban se cikkekben sem. Valaki esetleg tudja mit találtam akkor? Másik kérdesem lenne hogyha általam írt anyagot szeretnék itt az oldalon megosztani annak valamilyen külön fórum/hely van fenttartva?
  4. Hello! Saimon, Herczeg Ferenc regénye nekünk anno kötelező olvasmány volt még gimnázium előtt! Nem mondhatom hogy akkor különösebben érdekelt volna, nem is olvastam el rendesen. Még mindig megvan szóval elővettem, köszönöm az ajánlást!
  5. Hello! Én főleg istenségekre keresek rá. Szerintem amit hasznos lehetne még belerakni azok a különböző fegyverek rövid leírásai a törvénykönyvekből. Sokkal gyorsabban lehet vele keresni mint a pdf-ben.
  6. Hello! bűvdudás, Bán Mórtól a Hunyadi ciklusát olvastam, tetszik a stílusa és hogy kutatott is a témában. Mindenképpen utánanézek. Én sajnos nem láttam mostanában újabb címeket. Tényleg az a legnagyobb gond hogy kevés a megbízható forrás, hiszen a kereszténység hatására a legtöbb korábbi emlék teljesen eltűnt. Ha minden igaz egy barátom nemrég beszerzett egy témával foglalkozó művet ami mintegy összefoglal 5 elismert a témában kutató munkáit. Különben írással foglalkozol vagy ez az eset csak egy futó alkalom volt?
  7. Samil Domos

    Történelem

    Sziasztok! Mi az utolsó fontos dátum a Magus világában, mi az Ynev beli "jelen"? Másik kérdésem pedig az lenne hogy Enoszuke miért kapott "atombombát"? Sajnos az Enoszuke könyvet nem találtam sehol ezért kérdezek itt, esetleg valakinek bescannelt formában megvan? válaszokat köszönöm előre!
  8. Üdv! Én elsősorban nem szerepjátékra gondoltam, inkább regény(ek)re. Bár ha sikeres lenne bármelyik akkor a másik követheti. Az alapokra fektetett előtt egy "mitológiára" kimaradt.
  9. Sziasztok! Keresgéltem/kutattam a neten és sajnos kevés jó minőségű anyagot találtam régi magyar hitvilággal kapcsolatban, esetleg valaki aki érdeklődik a téma iránt tudna valamilyen oldalt vagy könyvet ajánlani? Titeket érdekelne egy ősmagyar alapokra fektett fantasy? Esetleg valaki ismer ilyet? Várom a véleményeket!
  10. Samil Domos

    Dumaterem

    Üdv! Kicsit talán rosszul fogalmaztam ezért bocsánatot kérek, egy új rendszert én sem támogatnék, csak egy frissebb kiadást. Alapkönyv szerint játszunk és eddig semmivel sem volt komolyabb baj a rendszer kapcsán amit ne tudtunk volna megoldani . A regényeknek természetesen nagyon örülök de bevallom nem sokat olvastam még sajnos. Rendkívül örülnék ha a MAGUS megint divatba jönne de természetesen erre elég kicsi az esély hiszen más irányba halad a világ. Itt az oldalon pedig sok időt töltök a cikkek és a fórumok között csak én jobb szeretek papíralapon olvasni, azonban nagyon örülök neki hogy van élő közössége a MAGUSnak. Természetesen amíg akár ketten játszanak vele nem fog kihalni, csak sajnálnám ha a sok belefektett munka után hamar feledésbe merülne.
  11. Samil Domos

    Dumaterem

    Sziasztok! Ha hivatalos oldalról nem kapunk semmit akkor tényleg csak a nosztalgia fogja eltartani a magust, külföldi rpg-k pedig teljesen el fogják tüntetni. Az új könyvvel a legnagyobb probléma tényleg az lenne amit már ti is írtatok, hogy a régi játékosoknak át kellene állni rá. Szerintem főleg az új játékosok miatt lenne fontos, én bízok benne hogyha egyszer mégis kapunk valamit a magyar közönség pozitívan fogja fogadni azt.
  12. Hello! merlin1945, Szerintem sincs konkrét Sátán figura a Magus világában. Ha egy kalandhoz kellene akkor én a legerősebb-leggonoszabb-démonhadúrt venném elő (mint KM kitalálsz valami sztorit neki), semmiképpen sem egy istent, hiszen szerintem senki sem úgy tiszteli az istenét mintha az a sátán lenne. Persze más vallásoknál pl. Orwellát vagy más emberáldozatot kérő istenre nézhetnek úgy mint a gonosz legfelsőbb megtestesülésére.
  13. Samil Domos

    Dumaterem

    Sziasztok! Nem találtam ebben a kérdésben semmit sajnos, így itt érdeklődnék róla hogy várható bármilyen hivatalos Magus kiadvány a jövőben regényeken kívül? Amikor megtaláltam először az Örökséget nagyon megörültem, de aztán láttam hogy a magus.hu -n 2014 óta semmi sem történt ugyanúgy ahogy a fórumokon sem. Néhány cikket találtam hogy modernizálni akarták a játékot, hogy eljöjjön a Magus reneszánsza, hogy legyen egy olyan TK ami az összes eddigi kiadványból táplálkozik és megmondja mi a kánon. Karashu; sajnos én nem tudok segíteni de pont néhány napja ismerkedtem meg a Munchkinnel youtube jóvoltából!
  14. Hello! Drágakő mágiával kapcsolatban, ugyebár alapkönyvben le vannak írva hogy különböző köveknek milyen ereje/hatása van, a malachithoz pedig azt írták hogy ismeretlen. Valamelyik későbbi könyvben/kiegészítőben (akár háziban) esetleg tudna róla valaki hogy konkrétan le van írva a hatása? Különösebben csak azért zavar a dolog mert a malachit volt a kedvenc ásványom amikor hobbiból gyűjtöttem őket, erre pont neki nincsenek leírva a tulajdonságai.
  15. Igazad van, nem figyeltem eléggé. Azt hittem a titkos képzettségek ugyanúgy külön csoport mint pl. a harci vagy alvilági képzettségek.
×
×
  • Új...