Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

MagyarGergely

Főmágusok
 • Hozzászólások száma

  3 804
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Minden, amit MagyarGergely tett közzé

 1. MagyarGergely

  Ynev Földrajza

  Üdv! Nem sokat fogsz róla találni. A Kermir-puszták elnevezése Szürkecsuklyás eredetű, és az Északfölde kiegészítőben kapcsolódik hozzá egy elég kicsi és általános leírás. Garrak Teshorhoz még ennyi sem... Ennek a romnak a neve és helye is a szürkecsuklyás térképeken jelent meg először, de eddig senki nem használta fel - írt róla -, ők sem. Meglehetősen "szabad a gazda" helyzetűnek érzem a vidéket... Csak arra vigyázz a kidolgozás során, hogy ezzel a kevéssel még a nagy általánossággal ne kerülj ellentmondásba. Nagyjából északi nomádok, esetleg kóbor amazonok területe lehet, illetve az alföldre teszik a leírások az aunokat - de akkor sincs szeirntem nagy gond, ha ők pont nem "járnak arra" valamiért. én kis, nagyjából elszigetelt apró városállamokat tudok még elképzelni, akiket esetleg a riegoy-erv kereskedelem, vagy a kyr-crantai örökség köt össze valamennyire.
 2. Üdv! Kikerült az oldal kiegészítői közé a 2019-es TT kalandmodulja. Másnaposok
 3. MagyarGergely

  Másnaposok

  Üdv kalandozók! A mai napon felkerült az oldalra az idei Téli Tábor kalandmodulja, ami a Másnaposok címet viseli, és Nekdolan tollából való. Próbáljátok ki, jó játékot és mesélést kívánok mindenkinek! Másnaposok
 4. MagyarGergely

  Befogók

  Üdv kalandozók! A mai napon kikerült az oldalra a Befogók című cikk, Lord Nova tollából. A 2016-os, 10. Fanfár a hősökért tábor kalandmoduljának központi szereplőit a jelenhez, Psz. 3720-hoz igazítja az író. A cikk egy NJK csapatot mutat be részletesen, akik ellenfélnek vagy barátnak is jók lehetnek értő kalandmester kezében. (A cikk megjelent a Kronikak.hu oldalon is.) Jó olvasgatást, játékot és mesélést kívánok mindenkinek! Befogók 3720
 5. MagyarGergely

  Befogók (3720)

  A cikk egy, kalandmodulhoz (Befogók, Lord Nova, 2016.05.13. Kronikak.hu) kapcsolódó, időszerűsített NJK csapatot, a Befogókat mutatja be a Psz. 3720-as években, leírással és játéktechnikával, 18 oldalon. A cikk megjelent a Krónikák.hu oldalon is, 2019.01.06.-n) A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 6. Üdv! Utólagos lektorálás alatt van, de hamarosan elérhető lesz.
 7. MagyarGergely

  Aki kalandozóvá akar válni

  Üdv! Amennyire hozzám eljutott, ez volt a "végleges" változat. Ebből meséltünk a táborban. MG
 8. Üdv! Örülünk. A színek a kiindulási alap, a Szürkecsuklyások térképeitől öröklődtek. Itt egy magyarázat hozzájuk: (A láb itt ynevi lábat jelöl, ami gyakorlatilag megegyezik a földi méterrel, csak "jobban hangzik". )
 9. Üdv! Szép lista... csak szeretném jelezni, hogy nincs olyan MAGUS könyv, hogy "Örökség (2.). Nem te vagy az első, akinél ilyen besorolással, megközelítéssel találkozok. VOLT egy Lunír kft. által vezetett MAGUS örökség project, aminek szabálykönyve - vagy bármilyen értelmes, nyomtatásban megjelent kiadványa, hacsak a szórólapokat nem vesszük annak - nem készült. MAGUS örökség szerepjáték kiegészítő néven viszont megjelentettek az INTERNETEN, nem nyomtatásban egy 14 oldalas kiegészítőt - van, aki a minősége és tartalma okán különböző obszcén kifejezésekkel is jellemzi - amit a reakciók után 2-3 napra rá levettek... azért az oldalon megtalálható (itt) Ezt bárki kinyomtathatja, akár te is... volt, aki több ezer forintért akarta beszerezni... de ilyen könyv nem létezik, soha nem is volt. Még egy kiegészítést tennék. A Summarium miért befejezetlen? Nem tudom, honnan van a lista, de gyanítom az okot. Volt annak idején egy Summarium project, még a Vallhallánál, aminek egy vállalhatatlan bonyolultású, a készítők vagy a kiadó által is használhatatlannak ítélt, egy-vagy kétkötetesre (?) tervezett katyvasz lett az eredménye, amit a beharangozás ellenére sem adtak ki - mindenki szerint jobban tették. De a címet használták, és megjelent a Summarium, ami egy kész mű, van, aki szereti, van, aki nem, de megvan, megjelent és elterjedt. Mivel a Summarium 1-et sokat reklámozták (de ez a meg nem valósult kötet) van, aki ezt a másik Summariumot is 1-nek gondolja - holott magában a nyomtatásban megjelent könyvben semmilyen felirat, szám nem jelzi, hogy egyes lenne - és máig várja a 2-t, illetve innen jön a "befejezetlen" gondolat.
 10. MagyarGergely

  Másnaposok

  A 2019. év Kalandozók Téli Táborának kalandmodulja, ami az Északi szövetség területén, Psz. 3682-ben játszódik, 4-5. Tsz-ű kalandozó számára íródott, 52 oldalon. A modulhoz a TT2019 karakteralkotása alapján kellett karaktereket alkotni. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 11. A 17. Kalandozók Téli tábor (2019.12.27.-30.) karakteralkotása, 5 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 12. Üdv! Ha Első törvénykönyv - bár nem hasonlítottam betűre össze betűről-betűre, de azért több év alatt sok eltérésre felfigyeltünk más vonatkozásban is - akkor az elvileg ugyanaz, ha kemény, ha puha fedeles. Eltérések a KUK és 1TK összehasonlításban vannak.
 13. Üdv! Kicsit bonyolultabba a téma. Először is ne keverjük - pedig gyakran szokták - a KKUK-t és az 1TK-t. (Kézikönyv kalandozóknak és útmutató kalandmestereknek; illetve Első törvénykönyv) Kezdetben vala a MAGUS KKUK. 1. kiadása 1993-ban, kemény fedeles, az első Rúna magazin reklámjával és két dobókockával egybe csomagolva. (véletlenül ebből rendelkezem egy bontatlan, eredeti példánnyal ) 2. kiadása szintén az 1993-as évszámot viseli - nagy sikere volt, na, meg nem is nyomtak belőle olyan sokat. Ez is kemény fedeles. Ezt már második, JAVÍTOTT kiadásként jelölik a könyvben - megmondom őszintén, nem rendelkezem belőle részletes kimutatással, hogy mennyiben javított, mi az új benne... de ne feledjük, hogy közben a Rúnában volt egy-két MAGUS javító cikk - feltételezem, beledolgozták. 3. kiadásában 1994-es évszám van, ezt már csak egyszerűen harmadikként jelölik a kötetben... a javított szó már nincs ott, de logikusnak tartom, hogy ha egyszer már a 2.-ban kijavították, amit akartak, akkor ez így került a harmadikba is. Elvileg ez is keményfedeles, de ilyen nincs a birtokomban, és nem tudom 100%-ig állítani. Majd telt múlt az idő a MAGUS háza ráján, és kiadták a Második törvénykönyvet. Ezután, mivel a KKUK-k elfogytak és még mindig keresték, a levelekben - mert akkor még ez volt, de gondolom, személyesen is - mindenki csak "első törvénykönyvnek nevezte a KKUK-t, hiszen volt már második, tehát az előtte lévő nyilván első. Ezért az új kiadásokat már Első törénykönyvnek nevezték. Ezért van az a faramuci helyzet, hogy a legelső kiadású Első törvénykönyv is későbbi, mint a Második törvénykönyv Az első törvénykönyv kiadásai: 1. 1997-ben, puha fedeles. 2. 2001.-ben, ez már kemény fedeles. harmadik kiadásáról én nem tudok. Az Első törvénykönyv kiadásai elvileg egymáshoz képest ugyanolyanok, nem javítottak, egészítettek ki benne, de ezt sem hasonlítottam össze betűre még. Viszont az tény, hogy maga az Első Törvénykönyv számtalan apró kiegészítést, javítást, statisztika módosítást tartalmaz a KKUK-hoz képest! (pl. a varázsló zónája) Tehát a leginkább naprakésznek, vagylegújabbnak, vagy legjavítottabbnak-legteljesebbnek az Első Törvénykönyv tekinthető. Szóval ha valóban Első törvénykönyveket hasonlítasz össze, akkor azok elvileg ugyanolyanok, ha kemény, ha puha fedelesek. Ha a KKUK-keményfedeles verzióját hasonlítod a puhafedeles 1TK-hoz, az nem teljesebb. Ha keményfedeles 1TK-d van, az frissebb, mint a KKUK-k, de szerintem ugyanolyan, mint a korábbi, puhafedeles 1TK.
 14. MagyarGergely

  Boszorkány

  Üdv! Egyet kell, hogy értsek az előttem szólókkal. Az átváltozás egy dolog. De az azon belüli módosítások már nem, ilyenről nem ír a varázslat. Hulla példái jól szemléltetik a dolgot. Az embert át lehet változtatni, de én semmi indokot nem látok arra, hogy az életkora is megváltozzon. Egyébként nagyon jó ki - egyesek szerint egyenesen TÁP - dolgokat lehet a boszorkánnyal csinálni... fiatalítani nem így kell
 15. Üdv! Tény, hogy sok a káosz és az ellentmondás a leírásokban, és nem mindent magyaráznak meg egyétrelmű módon, pláne nem mindig van tökéletes összhang a hangulati leírások, a szabályok, vagy mondjuk a képzettségek között... de ezt meg kell oldani valahogyan. Itt szerintem az is gondot okoz, hogy egy-egy kiragadott mondatot próbálunk elemezgetni... pl. enélkül: "Szolgál­ják bár a Halál Istenét, Darton papjai mégis az Élet és a Rend védelmezői: az ő tanításuk szerint az erőszakos halál (melyeket leginkább a gonosz istenek, Tharr és Ranagol jelképez­nek), valamint a betegségek és kínok által okozott, időnek előtti elmúlás (ez főként Orwella szférája) ellenté­tes Darton akaratával." (PPL1) Hopp. Idő előtt... ez mi is? (merthogy ők is ölnek ám! Airun - én ezért nem szeretem - majdnem egyetlen jellemzője, hogy "cool módon megöl mindenkit, akit akar", sokan így is játsszák a Darton-a paplovagokat, ahelyett, hogy bármiféle logikát, netán vallási ELVET követnének. (amik nincsenek is konkrétan megfogalmazva, tehát nehéz... Arias Dartonos blogja próbálkozott vele annak idején, hol több, hol kevesebb sikerrel). Tharr meg főleg Ranagol papjai sem ölnek halomra mindenkit, ellenben van náluk emberáldozat... De a fent iidézet ami rájuk utal, mégsem ezt jelenti... Szerintem az egyértelmű, hogy mágiával nem gyógyíthat. Önmagát sem. Én meg így gondolom, Cundior "JK-szagú" véleményét egyáltalán nem osztom - bár ezt természetesen helyzetfüggően kell elemezni, de általában a JK papok "azt gondolják", hogy az éppen játék küldetés, meg csapattárts - hogy később segíthessen az isteni célokban - mindent megér, bármit lehet. A KM meg adjon Mp-t hozzá... Ellenben Darton szolgái nem csak úgy szolgálják a halált, hogy jól megölnek mindenkit... pl. segítik a haldoklókat. Mondjuk, hogy méltósággal távozhassanak. Ezért el tudom képzelni, hogy pl. ápolják őket (mondjuk sebgyógyítással), de nem akadályozzák a halálukat, ha annak eljött az ideje, (pl Ép-t nem gyógyítanak, csak fájdalmat csillapítanak.) A gyakorlóudvaron, vagy harcban sérült társakat is bekötözhetik, ahogy magukat is - ez szerintem nem a halál ideje... más a Cundior által is említett hősi, vagy biztos halál. A feltámasztás megint nem az ő dolguk, ne keverjük a JK papot, paplovagot azzal, hogy DARTON mit tesz. (ráadásul mondom, a Galántai könyvekben elég kevés szó esik a Darton által képviselt elvekről, a PPL megpróbál adni valamit.)
 16. A 22. Kalandorkrónikák találkozó (2019.11.23.) kalandmodulja, ami négy helyszínen – Erionban, Shadonban, Enoszukén (Ragaenszuke) és Abasziszban játszódik Psz. 3719-ben, 3-6. Tsz-ű kalandozó számára íródott, 28 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 17. Üdv kalandozók! Örömmel jelentem be, hogy a mai nap kikerült az oldalra a Néhány megjegyzés a nomád sámánok szellemvarázsával kapcsolatban című írás, Greol tollából. Ez a tudományos alapossággal megírt cikk - ahogy hosszú címe is mutatja - a sámánok szellemvarázsával, a szellemekkel foglalkozik, elméleti, világismereti és mágiaelméleti kérdéseket egyaránt boncolgatva, példás módon átfogóan kezelve a MAGUS ezzel kapcsolatos régebbi és újabb forrásait is. A figyelme fórumozók már ismerhetik Greol nevét, hiszen a fórumon is zászlóvivője volt ennek a témának - és nem árulok el nagy titkot, hogy ezzel még nincs vége munkásságának - de most végre elkészült ez a nagy munka. Bátram ajánlom ezt az egyedülálló és a témában bizonnyal meghatározó írást mindenkinek, akit a sámánok, a szellemek kérdése foglalkoztat a MAGUS-ban. Jó olvasást, játékot és mesélést kívánok mindenkinek! Néhány megjegyzés a nomád sámánok szellemvarázsával kapcsolatban
 18. Ez a tudományos igényű írás a sámánok mágiájából ismert szellemvilággal és annak lakóival foglalkozik, a velük kapcsolatos összes fontos kérdéssel, mágiával kapcsolatban, leírással és játéktechnikával, 19 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 19. Üdv! Az Új tekercsekben volt arra nézve valami, hogy melyik képzettségeket lehet önállóan, és milyen szintig fejleszteni. Ha jól emlékszem, nem is kell mindhez előképzettség - ami logikus is. Persze erre nehéz szabályt hozni, és ahol van (pl. az Új tekercsek képzettségkövetelményei, tanulási idői, ott is fura dolgok jöhetnek ki belőle - lásd a két humor írást az egyes kasztok képviselőinek tanulásáról... ) Szóval ezt mindenképpen a KM-nek kell kézben tartania, és instrukciókat adni hozzá. Egyébként, szerintem a tanulásból is remek kalandok faraghatók. Iskolákon belüli intrikák, érdekellentétek, mesterek vitái, források titkossága, eltüntetése, előkerülése... A mester szerepe - nyilván - az, hogy sokkal gyorsabban, hetékonyabban tudsz tanulni, mert ő ismeri a rávezető gyakorlatokat, rá tud világítani az összefüggésekre. Még manapság IRL is kevés olyan tankönyv van, - talán az online tréningek, esetleg direkt erre írt tankönyvek kivételek lehetnek, vagy kezdenek lenni - ami teljesen önálló tanulásra készült. (az iskolati tankönyveink is tanár meglétére építenek. Ynev viszont más, és szerintem itt nem a tanulás előnyére. Sok az eleve titkos tudás, és a könyvek sem a ma divatos egységesítő, infografikás, jól érthető szemléletet követik ám... egy beszámoló, egy kyrről fordítás, megjegyzésekkel, tévismeretek, profiknak írt szösszenetek, stb. komoly munka lehet ezekből önállóan tanulni valami hasznosat! Persze az olyan tudást nem is említem, amiről nincs könyv, mert olyan titkos, hogy csak a mester ismeri. ilyen esetben nem is lehet kérdés...
 20. Üdv! Rejtett - pontosabban fekete betűs, fekete háttéren - üzenet, idézetként beillesztve... (ha kijelölöd a szöveget, látszik.) De hogy miért így tette fel a gazdája... ?
 21. MagyarGergely

  Történelem

  Üdv! @Shen, a kettő teljesen különböző koncepció... Persze meg lehet - és kell is - magyarázni utólag, hogy összeálljon a világ, de a Keleti szél eseményei GA szüleménye (igaz, hogy a 2-t nem ő írta meg, hanem Plinkás...), míg az Enoszuke a Yardain vezette Szürkecsuklyás Testvériség munkája. A kettő között jó sok idő telt el. Az előbbinek az utóbbival kapcsolatban tett nyilatkozatai, és az abból jogosan vélelmezhető megítélése azt sejteti, hogy véletlenül sem épített rájuk, sőt, az író egyéb, hasonló helyzetben tanúsított ellen-író szokásából arra is következtethetünk, hogy ha tehette, direkt szembe ment vele. Mindenesetre, mivel az Enoszukében nincs konkrétan kijelentve, hogy a titokzatos alak kicsoda, szinte bármi kihozható belőle, ami később összevág, magyarázza, de legalább is nem mond ellent az utána keletkező és Enoszukét is érintő műveknek.
 22. MagyarGergely

  Történelem

  Üdv! A lobogók pontos, de még a hozzávetőleges hatásai, tulajdonságai sincsenek leírva, pláne nincs játéktechnikai kidolgozásuk - ettől én óvnék is mindenkit - semmi szükség rá. Több cikk is született róluk, de ezek inkább amolyan homályos, egy-két nézetet felvillantó Hsz-ek voltak. (itt az oldalon megtalálod őket.) Zászlóháborúk Még az is kérdéses, hogy kinek az ötlete volt eredetileg... mivel észak, valószínűleg Csanádé, (ő mesélte eredetileg északot, Nyúl délt). Nyomtatásban, hivatalos helyen az Észak lángjai regényben említették őket részletesebben. Aztán, hogy mit adnak, jó kérdés. Egy biztos, über-atom-táp ereklye-szerű dolgok, tehát bármit is adhatnak... Az örök élet mindenesetre nincs közöttük, legalább is én nem emlékszem még áttételesen sem ilyen információra... lehet, hogy Eligor miatt (aki hadúr is) kevered bele, akinek Doran mágusai adtak örök életet, nem a lobogó. Kezdetben én inkább érzem jelképeknek őket, az Észak lángjaiban még inkább ilyenek, később jönnek azok az elméletek, hogy befolyásolnak, sőt, egyenesen "gonoszak", mert összeugrasztják a népeket. Innen jön az is, hogy lehet, hogy kívülről jöttek, a Toronban van tán homályos utalás arra, hogy talán Calowynról - mert hát "minden" onnan jött -, de több modul is feldolgozza őket, egyesek szerint már Yneven készültek. Az is a későbbi leírásokban, a lobogók részletezésében jelent meg - hiszen kezdetben nem is volt ismert mind, és utána is csak az, hogy valamiylen uralkodó a hordozójuk... ekkor "még" inkább, kimondatlanul kötődtek a tisztséghez. Persze voltak egyből kivételek is, pl. a kalandozóké, aki váltogatta gazdáját, vagy Davares-rowoné, mutatván, hogy egy lobogós hadúr is elbukhat. Vagy Abasziszé, amit meg "nem is a nagykirály birtokol", csak papíron, de más őrzi. Persze, ahogy színesedett, réslzetesedett a történelem, úgy kellett beleilleszteni a lobogókat is, a Szürkecsuklyások, és onnan átvéve a DV-s írók is megalkották az első lobogó-hordozókat, meg ezekben a táblázatokban jelent meg a viszonylag tisztázott jelenkori helyzet is. Jöttek az ötletek, hogy a lobogók felemelik, naggyá teszik gazdájukat. (nem feltétlenül +Hm-mel, de sugallatokkal pl.) Aztán, hogy talán kommunikálnak, hogy egymással is érintkeznek, hogy gazdáik is kommunikálnatnak rajtuk keresztül, azért érezhető egyfajta "hősök lobogója" hatás is, ami felerősíti, lelkesíti a lobogóhordozókat követő csatlósokat. Képesek lengedezni, elnyelni a fényt, meg egyéb ilyen miszticitást növelő hatások. Aztán már mozognak is, képesek változtatni a színüket, alakjukat, talán a formájukat is. Valamiféle értékrendjük is van talán, magyarázták bele később, és a vörösek valamiféle életet tisztelő kultúrákat keresnek... az is érdekes, hogy a színük szeirnt alkotott csoportokba terelik a népeket, pl. a fekete lobogókat megtalálók hopp, csatlakoztak egymáshoz, és közösen lépnek fel, akárcsak a vörösek. Aztán jött ez alól a kivétel, elsősorban a lobogók hatalmának megtagadásával, pl. Birak Gal Gashad, aki megszerezte a lobogót (aminek előzőleg az EGÉSZ GRO-UGON!! orkjainak befolyásolását tulajdonították, noha nyulvánvaló, hogy a Kard Testvériség ereje is kellett, de ez ellen meg simán fellázadtak, és a magyarázat az volt, hogy Birak csatabárdja - ami később is megvédte - kiragadta őt a lobogó befolyása alól és megadta neki a tisztánlátás esélyét, vagy egy másik befolyást, nézőpont kérdése. Nade ő megszerezte a lobogót, és mivel nem került a hatása alá, elzárta egy sufniba, és nem kíván fekete hadúr lenni... Legújabb vonal velük kapcsolatban a nevesítés (de ez már MAGUS kártya), miszerint mindegyiknek van egyedi neve - ami ötlet kicsit fals, hiszen a jelenkori hordozójuk kultúrájához deffiniálták a nevet, ami, tudván, hogy váltogathatnak is, elég furcsa. Szóval a lobogókhoz kb. bármilyen csodálatos, misztikus, mágikus hatás társítható, sőt, az is elképzelhető, és főleg a különböző nevesítés után méginkább valószínű, hogy egyedi tulajdonságokkal is rendelkezhetnek. Szinte bármi adható nekik, mert hát mégiscsak a legtápabb, Ynev felének sorsát évezredeken keresztül befolyásoló varázstárgyak. A részletes, pláne egységes, meg játéktechnikailag kivesézett kidolgozásukat én nem tartanám jó ötletnek.
 23. MagyarGergely

  Történelem

  Üdv! Azt, hogy miket gondoltak a könyv írói, nem tudom megmondani, viszont a kérdést én átfogó módon értelmezném, a MAGUS összes háttéranyagát belevéve. Először is fontosnak tartom tisztázni, hogy "a tennó (enoszukei császár) = a hetedik fekete lobogó hordozójával" képlet nem igaz, illetve nem feltétlenül igaz, ennél már azért jóval bonyolultabb, árnyaltabb a lobogók képe. Az igaz, hogy aki megtalálja a lobogót ÉS AZ EL IS FOGADJA hordozójának, az általában felemelkedik... Enoszukén meg császár lesz, de erre is van kivétel (lásd pl. az abasziszi lobogó kérdéskörét). Tehát a lobogó hordozója ÉS a császár személye két külön kérdés, ami gyakran összekapcsolódik. Az Enoszuke kiadványban ott "ér véget" a történet, hogy ez a titokzatos utolsó tennó "hatalomra kerül", ami igazából a császár kiirtását jelenti, de ő "semmit nem csinál", és Enoszukét a Nagy Államtanács kormányozza. A lobogó valószínűleg el sem fogadta ezt az utolsó tennót, még azt sem látom bizonyítva, hogy egyáltalán az fizikailag nála van. (ha ott van, akkor akár meg is szökhet...). A későbbi lobogós írások (nyomtatásban először az Északi Szövetségben jelent meg, neten már sokkal korábban) szerint "jelenleg" az enoszukei lobogónak nincs hordozója. Persze jó kérdés, mi is a jelenleg... mert ez a fenti trónváltás nincs dátumozva. HA a hivatalos kiadványok alapján folytatjuk a történetet, akkor jön a nagy csapás (Psz. 3700 .), és vége mindennek. (ez fórumokon, majd hivatalosan a Bíborgyöngyökben jelent meg.) /a mögöttes galádságot, miszerint GA meg kívánta semmisíteni a "lázadó" Szürkecsuklyások által kidolgozott - bár én nem szeretem annyira, mert sokszor copy-paste Japán átirat, de ez más kérdés- Enoszukét, hogy kitörölje Ynevről. A nagy csapás részleteiről meglehetősen kevés információ van, de egy biztos: minden (szinte minden) elpusztult. Jó okkal feltételezhető, hogy az utolsó tennó is, őreivel, palotájával, miegyébbel együtt. Itt véget is érne a történet, hacsak nem létezne egy sikeres akció Enoszuke megmentésére, ez pedig a Krónikák Keleti Legendák versenysorozata, és annak moduljai, háttéranyagai. Eszerint a sziget szegényes, kiégett maradványait a környező államok meghódítják, és a maradványokon, meg a kevés számú túlélő részvételével Enoszuke, ha három részre szakadva is, de elkezd újra élni. Ennek kiegészítője, térképe megtalálható az oldalon. A sorozat utolsó modulja, az A vihar kapujában foglalkozik a tennó mégiscsak túlélő leszármazottjával, annak sorsával, sőt, még a fekete lobogóval is. Jelenleg ez a jövő-jelen, a Psz. 3714-es években (2014-ben volt a versenysorozat), azóta nem nyúltak a témához. A dolog érdekessége, hogy a köztudatban is sikerült megmenteni a pusztulásra ítélt Enoszukét, olyannyira, hogy még a hivatalos kiadványokba is bekerült a dolog, a novellapályázatok révén mindenféle külső íróktól beérkező anyagokat valószínűleg nem tudta kellő alapossággal cenzúrázni, akinek ez ugyebár fontos volt, és egy novellában már bizony a túlélő Enoszuke földjére lépnek, ahol persze látszik a pusztítás, de akkor is létezik.
 24. Üdv! Boltkén antikváriumok jöhetnek szóba, de az nagyon esetleges, és mára ismerik ők is a dörgést, tehát aquir-áron adják. A Bp-i Sylverland is nagy valószínűséggel tart, de ott is szép ára van... Illetve, a kalandozók táborait tudom javasolni, ahol "megnyerhető" ilyen is, általában van a választható díjak között szabálykönyv is. Javaslom, hogy a könyv hiánya ne tartson vissza a játék újrakezdésétől. Persze nem tagadom, én is így látom, hogy jó és kell kézben fogni egy szép, nagy, szagos könyvet, de addig is, amíg sikerül beszerezni, létezik a neten, letölthető, mára sokan elektronikus olvasókkal kezelik, de sokaknál láttam kinyomtatva, ilyen-olyan módon bekötve is. Mondom, nyilván nem ugyanaz, de legalább van.
 25. A kalandmodul-gyűjtemény öt, a Hősök napja rendezvényeire írt kalandmodult tartalmaz, 116 oldalon. Ezen modulok: A szabadság szelleme (1. Hősök napja, 2013. – Nyama Jicho, Psz. 3713), Ryltha legendája (3. Hősök napja, 2014 – Edorl, Sgrado, Psz. 3714.), Homokszem a szerkezetben (4. Hősök napja, 2014 – Syburr, Psz. 3714.), Körforgás (5. Hősök napja, 2015. – Enysmon, Rúnavég, Psz. 3715.), A művészek áldozatai (6. Hősök napja, 2015 – Ninheon, Psz. 3715.). A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
×
×
 • Új...