Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Shordanus

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    51
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Hozzászólások Shordanus által közzétéve

  1. On 2023. 06. 30. at 11:05-kor Antail írta:

    Jovoheten tabor! :viragos:

    Kinek mivel telik a tabor elotti par nap? Mi a felkeszulesi ritualetok?

     

    Csak a szokásos kalandozós tevékenységek: szabálykönyvek éjszakába nyúló böngészése, tábori felszerelés lista beszerzése, ellenőrzése, bepakolása. Kockaszentelés, kahrei gépsárkány felkészítése az útra, gyógyitalok, manaitalok, szellemi frissesség italok betárolása, behűtése, rúnázott varázstárgyak feltöltése, kódexek, grimoárok, titkos jegyzetek  összeszedése, kráni harci szimulációs figurakészlet bekészítése, Pszi telepatikus egyeztetés a csapattagokkal, emlékfelidézés tavalyi táborról. ;-) 

    image.png.7aa90ef13790009380b950e225d16495.png

    Lopov kedveli ezt
  2. Zombicide Black Plague társasjáték
    Időpont: 2023.07.08. szombat délután 14:00 - 18:00, folytatási lehetőség 22:00 -24:00
    Játékosok száma:  max. 8 fő
    Játékidő: 180 perc - 240 perc
    Jelentkezők: Vassi, Rupert, Lopov, Morto, Nekdolan, _Zoli_ , Diocletianus

    Zombicide: Kráni krónikák
    Küldetés alapú kooperatív táblás társasjáték, ezúttal a MAGUS világán, a Kosfejes Úr országában, kráni karakterekkel kell az ellenfeleken keresztülverekednie a játékosok összetartó csapatának, ahol káosz-szektákat, démonokat, élőholtakat, rettenetes szörnyetegeket legyőzve kell túlélve teljesíteniük a kitűzött célokat.

    Káosz-Samambrag szektája tartományok szerte elszabadította a Fekete Ragály nevű rettenetes járványát, amely következtében több tartomány hatalmi rendje és megszokott működése felborult. Egyes tartományokban élőholt seregek élére állt nekromanta varázslók, vérgőzös hadurak, vagy vámpírurak álltak. Máshol a Káosz-Metha szekta fogadta be a járvánnyal sújtottakat és gyógyította ki őket súlyos betegségükből, amely nem várt mellékhatásokkal járt együtt. Ez végül a Káosz-Metha hívek megerősödéséhez, a szekta szinte kizárólagos dominanciájához vezetett.  Pár tartományban démon idézők, démonlovasok, szerafista varázshasználók ragadták meg a hatalmat démoni hordákkal elárasztva a járvány tarolta falvakat, városokat, erődítményeket.  Az egyik consular végül megelégelve ezt a fertelmes helyzetet a tartományok legjobb kiválóságait hívatta magához és ajánlott fel részükre közös kontraktust! A kiemelkedésüket bizonyítva oldják fel a tarthatatlan helyzetet, purgálják ki Káosz-Metha szektáját, számolják fel a démonfészkeket, égessék el az élőholtakat, fojtsák el a hatalmi törekvéseket. Egyetlen szabály amit nem szeghetnek meg a kontraktus ideje alatt: egymást közvetve vagy közvetlenül nem ölhetik meg, és nem fordulhatnak a másik ellen.

     
    Rajtatok múlik most a tartomány sorsa, jutalmatok kiemelkedésetekkel, kudarcotok végzetes bukással jár! Jól gondoljátok meg, hogyan tudtok összedolgozni, miként osztjátok fel eszközeiteket, képességeiteket és erőiteket! Ellenségeitek számosak, elszántak, erejük és hatalmuk félelmetes! Győzelmetek vagy bukásotok szolgálja a Kosfejű Úr akaratát! Vér szálljon a szájára!
     

    image.thumb.png.752e6f3808cca52775811371796e5479.png

    Diocletianus és Andoron kedveli ezt
  3. Zombicide Black Plague társasjáték
    Időpont: 2022.07.07. csütörtök 22:30 kezdéssel a KM Rapid verseny után
    Játékosok száma:  max. 6 fő
    Játékidő: 120 perc - 240 perc


    Kooperatív táblás társasjáték, fantasy környezetben harcedzett karakterekkel kell a zombihordákon keresztülverekednie a játékosok összetartó csapatának, ahol nekromantákat, zombikat és különböző rettenetes förmedvényeket legyőzve kell túlélve teljesíteniük a kitűzött célokat.

    A Fekete Ragály járvány zombihordái elárasztották a világot, elpusztítva és megfertőzve a városokat, tartományokat, királyságokat. Szerencsére még akadtak túlélők, akik fegyvert ragadva még tartják magukat, és védelmezik a kevés megmaradt elzárt város és erődítmény lakóit. Ők az utolsó reménységeink, az ő sikereiken múlik a világ sorsa! Igen, rajtad is bátor harcos, látom a szemedben az elszántságot! Látom vadász, hogy zombikhoz feszíted íjadat, bosszút állni készülsz elhullt rokonaidon! Nővérem, csak nem egy hatalmas lánggal égő sárkányepés flaskát látok az oldaladon? Varázsló uram is már felkészült tekercsekkel és varázskönyvekkel! Atyám, hát ön is velük tart, azok a könyvek és a fáklya hatásos ellenük? Hercegnő, ön mit keres itt?! De hát Ön nem mehet a csapattal! Mi? honnan tudja, hogy szőrös a talpam?! Nem mondom elég egy különös csapat, különös felszerelésekkel és különös dolgokkal, nem igaz Tizenegyes?

    Legutóbbi dicső csapatunk küldetése sikerrel járt, ádáz harcok árán visszaszerezték a király koronáját és jogarát megmentve a királyságunk törvényes fennállását! Azonban most új fejezet nyílt a rémségek elleni csatákban. A zombiktól elárasztott városokban, megjelentek a szellemjárkálók, akiken csak a mágia és tűz fog! Zombipatkányok százai hömpölyögve nyelik és és falják fel elevenen a túlélőket! Híresztelések szólnak még oly hatalmas és szörnyű rémségekről, akik uralják a harctereket, és egyetlen csapásuk is halálos! Le kell győznünk a zombihordákat, a förtelmeket és a rémségeket! A félelmeinkkel szembenézve meg kell nyernünk ezeket a harcokat, megvédeni a királyságot és lakóit! Elérkezett a Hős harcosok és a zombiírtásuk ideje!

    A bátor és híres Hős csapat:
    Owden
    Morto
    Lopov
    Tetra
    Arnold
    Rupert

    tetra, Owden és Lopov kedveli ezt
  4. Üdvözlet!

    Sok ideig tartó kényszerű bezártság után, különösen ez a nyári tábor nekem is nagyon hiányzott már, a közösség, a találkozások, a beszélgetések, a társas-, és szerepjátékok bearanyozták az idei nyaramat. A mórahalmi helyszín az igényeimnek alapvetően megfelelt, bár volt pár hiányossága és hátránya. Az étel minősége és mennyisége került a pontozási listám aljára, a hűtőszekrényből még 1-2,  vagy esetleg nagyobb biztosan jó lett volna, a szobák elég kicsik voltak, bár a célnak megfeleltek, a szúnyogháló nagyban emelte a komfortérzetet, a mosdóhelyiségekkel viszont nem volt annyira rossz tapasztatom. Az áramszünet egy elkerülhetetlen kényelmetlenség volt, de nem éreztem problémának, a wifi jelvadászatot, a mobiltelefon térerő hiányát már annál inkább. A szobák gyerekek részére kialakítása több helyen visszaköszönt, mind méret, mind berendezés tekintetében, legemlékezetesebben egy alkalommal mikor az ágyamra történő hirtelen leülésemmel a felső ágy alsó pereme úgy adta hátulról az emlékeztető tockost, hogy azzal a lendülettel majdnem földre küldött. A kellően sok nyitott és belső terek ezt ellensúlyozták, azok nagysága, elrendezése, a sok asztal, szék és pad remek lehetőséget biztosított a csapatok és különböző játékok megfelelő elszeparáltságának, és a nyílt tereken az esti világítás is remekül működött. A szobákból hiányoltam a rövid tábori program összefoglalót, bár a főbejáratnál egy teljes tábortájékoztató azért végig ki volt helyezve. A tábor lakott területtől távolabb esését én előnyként éltem meg, nem zavartunk másokat, és mások se zavartak minket.

    Az idei tábori részvételem elég kalandosra sikeredett, mivel az utolsó utáni pillanatban kerültem be egy új és ígéretes csapathoz, az Ifjú Titánok tagjai körébe. A feltörekvő fiatal szerepjátékos generáció nosztalgikusan felidézte bennem e varázslatos és csodálatos utazásom kezdetét. Számomra teljesen új helyzetbe találtam magam, mert veterán játékosként felelősséget éreztem a szerepjátékomért, a karakterem cselekedeteiért, a közös játék sikeréért. Bár e csapat fiatalabb srácokból állt, minthogy amikor én belekezdtem volna bármilyen szerepjátékba, nagyon ügyesek voltak, derekasan helytálltak egy olyan versenymodulba, amit még én is komoly kihívásként éltem meg! A mesélőnk, Whooni, az egyik leghangulatosabb mesét varázsolta körénk mesterien a karakterekre szabva, végig remek beleéléssel, briliáns előadásmóddal terítette elénk a modul kibontakozó történetét. Minden tiszteletem az övé, főleg hogy a Kalandmesterséget elvállalta, amivel nálam letette védjegyét.  Remélem fogok vele egy csapatba valamikor még közösen játszani!

    A versenymodul igencsak szórakoztatóra, alaposan és részleteiben remekül kidolgozottra, jól játszhatóra, de piszok nehézre sikeredett!  Kalandmesterünk nem hagyta, hogy a modul ádáz, fekete csápjai lerántsanak minket a mélységébe, folyamatosan és kiváló érzékkel terelte a csapatot a végkifejlet felé, a megoldásához azért a szerencse, és a jó karakter választás is hozzájárult.  Mindenesetre ez a versenymodul elnyerte a tetszésemet, kiválóan hozta azokat az elemeket, amiket kedvelek egy ilyen modulban! Elismerően köszönöm az alkotóinak, és minden közreműködőnek, játékostársaimnak, s nem utolsó sorban a nagyszerű mesélőnknek hogy végigjátszhattam!

    A Zombicide Fekete Járvány társasjáték hirdetésre jelentkező két csapat hősei Wulfsburg városában epikus (meglehetősen zajos és trükkös módszerekkel megnyert ) csatában kerekedtek felül a rájuk zúduló zombik, förtelmek, nekromanták, valamint egy hatalmas sárkány ellenében. Az egyik csapat igen dicséretes módon, még  akkor is a küldetést tartotta szem előtt, mikoron sokkal értékesebb holmi lapult egy sarokház eldugott ládájának legmélyén. De hát a királyi korona visszaszerzésénél fontosabb és szent cél aligha lehetett volna!  

    A Sötét Nagyúr nyamvadt, alávaló, szerencsétlen, gyalázatos goblin szolgáját alakítva több küldetés elbukásában is sikeresen közrejátszottam, egyszer rosé bornak álcázott üveges Addigjómígnemtudoddmivel elég durván kiérdemelve a háromszorosan lesújtó halálos pillantását.

    A tábor többi részében sokat beszélgettem a táborozók ismertebb és kevésbé ismert tagjaival, együtt ittunk, nevettünk, örültünk, játszottunk igazán felüdítő élményekkel gazdagodva.

    Kiemelten köszönöm szépen a Szervezők a nagyra becsült munkáját, akik megteremtették ezen dicső táborok XVIII. nyári alkalmát, köszönöm a meglepetést és emlékeket felidéző ajándékokat, továbbá köszönöm minden résztvevőnek és a közösségnek, hogy Kalandozónak érezhetem magamat!  

    Még sok ilyen, pozitív élményeket adó tábort kívánok!

    Az idei tábor eljövetelét és megidézését a nagyhatalmú Szervezők, alaphangulatát mesélőnk, Whooni temperamentumos stílusa, estéim sokszor könnyfakasztó vidámságát maguk a tábortagok, a digitális zavartalanságot a térerő hiánya,  a zombiharapás ellenszerét Yuki gyógyalmája, a Sötét Nagyúr babaházának legújabb tagját Crowstone játékbabája, a védőitalomat a Reketye sörfőzde biztosította.

    Tisztelettel:
    Shordanus

  5. Zombicide Black Plague társasjáték
    Időpont: 2021.06.09. péntek 19:00
    Játékosok száma:  max. 8 fő
    Játékidő: 120 perc - 240 perc

    Küldetés alapú kooperatív táblás társasjáték, ahol fantasy környezetben a zombiapokalipszisben harcedzett karakterekkel kell a gonosz nekromantákat, zombikat és különböző rettenetes förmedvényeket legyőzve túlélni és teljesíteni a kitűzött cél(oka)t.

    A Fekete Ragály járványa után a városokat elárasztó zombihordák az egész királyságot feldúlták és térdre kényszerítették. A nagy városok elbuktak, a falvak elnéptelenedtek, a tanyák kipusztultak.  Azon kevesek, akik még próbálják a zombihordákat túlélni, még néhány kitartó erődítménybe, vagy elzárt várba húzódtak vissza. Alig akad olyan település amely még tartja magát a zombikkal és az őket kísérő rémségekkel szemben. A híresztelések szerint az egyik ilyen város Wulfsburg. Két napja egy segélykérés üzenete jutott el hozzánk e városból, melyben sürgős segítséget kérnek a városra rászabaduló zombihordák, zombifarkasok, átkozottak és a borzalmat tetéző leírhatatlan förtelmek újabb hullámának ellenében.  Ezért rátermett, bátor, tettre kész önkéntesek kerestetnek, akik megmentik Wulfsburg megmaradt lakóit, valamint a várost a teljes pusztulástól. Rád van szükségünk, hogy megmentsük a várost, amely nem kerülhet az élőholt szörnyetegek karmaik közé! Fegyverbe szólítunk hát mindenkit, aki nem fél a zombikkal és förtelmekkel megvívni e harcot, hogy Wulfsburg városát felszabadítsuk! Legyen nálatok kard, íj vagy varázstekercs, erősítsétek meg hiteteket az Úrban, vértezzétek fel elméteket a rátok váró döntésekhez, készítsétek fel lelketeket a rátok váró borzalmakra! Ez a csapat nem hátrálhat meg és nem hagyhat hátra senkit sem, különben végzetes bukás lészen a jussa! Az Úr, a fáklya, és a sárkánylánggal égő fiola legyen Veletek!

    Hősökre van szükség, mint amilyen éppen Te vagy!

    Rettenthetetlen hősök csapata:
    Owden
    Dugó
    Crowstone
    Lopov

    Tartalékos hősök (csütörtök/szombat):
    Nekdolan
    Tetra

  6. On 2019. 08. 29. at 22:03-kor Crowstone írta:

    Hát tudom, hogy itt az élményekről kellene írnom de igazából én egy képet szeretnék az első két helyezett csapattól a nyereményükkel (az üveg borral). 

    Köszönöm. 

     

    Üdvözlet!

    Sajnálom, hogy nem figyeltünk időben a kérésedre Crowstone, Cs segítségét második csapat nevében is köszönjük!

    Hogy teljes legyen a kérésed, az első helyezet csapatáról egy fénykép:
    image.thumb.png.968fa654dddcbbf3ac581e928e7bea5c.png

    Én viszont nagyon szívesen olvasnék Tőled is egy élménybeszámolót!
    ;-)

     

  7. Üdvözlet!

    Az idei Nyári Táborban most sem csalódtam, vidámra, hangulatosra, és érdekesnek bizonyult, örömteli napokkal biztosította a nyár egyik legjobban várt eseményét. Ismét egy felejthetetlen összejövetel volt számomra több okból is! A szállás a helyszínhez képest nem volt rossz, de nem is volt ideális, kb. 3,6-ra értékelném. A közösségi terek azért nem nyerték el teljesen a tetszésemet, mert hiányzott egy nagyobb kialakítású közös tér, és a kisebb termek sem voltak teljesen jól kihasználhatóak, valamint kevésnek bizonyultak, a csapatunk törzshelye így került egy folyosósarok beugrójába kialakításra, amely meglepően végül teljesen elviselhető és alkalmas helynek bizonyult. A vizesblokk volt a legkellemesebb része a szállásnak, a szobák kialakításával és használatával sem voltak gondok, a hűtőszekrények problematikáját a szervezők remekül kezelték. Talán túl sokáig túl hangosak voltunk, amivel zavartuk a szállás többi lakóját de ez szerintem előre borítékolható és elkerülhetetlen volt, nem szerencsés ebben a felállásban egy ilyen szálláshely. Az étkezés ebben az árkategóriában kész csoda hogy benne volt az árban, cserébe az első napi vacsora kivételével számomra nem volt értékelhető minőségű, így került nálam egálba ez a dolog. Az idei versenymodullal vannak fenntartásaim, de az is lehet, hogy egy ideje el vagyok kényeztetve e téren. Alapvető problémáim voltak vele: borzasztóan hiányzott belőle a karakterek motiválása, frusztráló volt a küldetés megfoghatatlansága, kihívásnak brutálisan erős volt a sárkánygyík, az ereklye hatalma nekem valahogy kevésnek hatott, nem volt érezhetően nagyobb jelentősége, inkább mintha "csak" egy  egyszerűbb varázstárgy lett volna. Viszont a hagymaünnep kifejezetten tetszett, jól passzolt a városhoz, kidolgozott és szórakoztató eseményként éltem meg a csapattársaimmal együtt, sőt igazából ez adta a játék savát-borsát.  A kalandmesterünknek köszönhetően vált a versenymodul kifejezetten élvezhetővé, szerintem erőn felül teljesített és mentette a menthetőt, minden elismerésem az övé. A mostani táborba egy teljesen új felállásban frissen alapított, Vadásztestvérek névre keresztelt csapattal neveztünk be, régi és új tagokkal együttműködve. Korántsem volt egyszerű és könnyű dolgunk se a karakteralkotás, se az előtörténetek, se a regisztrálás (Vadásztetvérek, Kalandozók kegyesület), se a csapatzászló, se az együttműködés terén. Kitartásunk, elszántságunk, és összetartásunk végül meghozta a gyümölcsét, hiszen sikerült a modult együtt és egészen jól végigjátszani minden akadály ellenére.  Csaptunk rengeteg igen vicces, izgalmas és reménytelen helyzetbe bonyolódott, mesélőnk példásan végezte a dolgát, nem hagyta a csapatot unatkozni egy percre sem. Kalandmesterünknek sikerült megnyernünk Weilont, számomra ő egy példakép, és mások sem alaptalanul tartják az egyik legjobb mesélőnek, hihetetlen jól mesélt szerintem. Realista, néha kicsit szigorú, de igazságos, ugyanakkor segítő és hangulatos mesélőnek ismertem meg, és igen, minden legenda amit mondanak róla igaz. :-D Sok nagyon élvezetes programban volt lehetőségem részt venni, sikerült több, egy éve nem látott ismerőssel diskurálni, együtt játszani, szórakozni és jó sokat nevetni. Tao a "Just trippin" programmal igen kellemes meglepetést okozott, bízok benne hogy a következő táborokban a handpan keze ügyébe kerül és játszik nekünk még rajta! A zenélést kérem szépen legközelebb fix programként feltüntetni, mert szerintem nagyobb igény lenne rá, köszönöm a teljesen egyedi hangszerelésű és remek hangulatot a zenészeknek! Több társasjátékban részt vettem, a zombikat zombisat magam szerveztem, és másodmagammal bonyolítottam le. A Zombicide társasjáték egy teljesen új aspektusát sikerült a mostani játékosok által megtapasztalnom, de hazudnék, ha azt mondanám nem élveztem már-már sírva röhögősen minden percét! :lol: A ballisztikus Sir Schwarz, a kisállatok réme Ratmaster, Sámson az őrült törpe, Lividia a kincsesláda Őrzője, Brannog a törpe zombikalapáló,  uzsgyineki Kelsey a varázsló, és a Zombikat megtáncoltató Nelly mind vicces személyiségek voltak, köszönöm, hogy eljátszottátok nekem őket, kegyetlen jó játékalkalom volt!  Továbbá Köszönöm szépen Nekonak a Gyilkosos Játékokat, részvételemre mindig számíthattok bármilyen szerepbe is kerüljek! Idén különösen örültem annak, hogy egy régi barátom elkísért ebbe a táborba, és velem tartott a kalandozásokban, első táborosként remélem legalább annyira élvezte ezt a pár napot, mint jómagam. Felonnak köszönöm szépen a minden évben meglepetéssel szolgáló ajándékot, ezt most nem merem rendeltetésszerűen használni, megmarad ereklyének! Hatalmas köszönet a szervezőknek, modulíróknak, kalandmestereknek, programszervezőknek, minden egyesületi és segítő tagnak, támogatónak az idei Nyári tábor megszervezését és biztosítását! Fantasztikus hangulatú tábor volt ismét!

    A tábor bevezető hangulatáról a 72%-os Tátratea, Jack Daniels Fire, és Weilon féle házi pálinka gondoskodott, a nekromanta szenvedélyemet a Zombicide enyhítette, a közösségi kapcsolattartást a két estés Gyilkosos Játék, a pánikot kiváltó Dolog fertőzését a Légy résen játék biztosította.

    Végül köszönöm ezt az emlékezetes tábort minden idei táborlakónak és a Kalandozok.hu közösségnek!

     

  8. A csapatok az alábbiak szerint kerültek kialakításra, ha valakinek ez nem megfelelő, kérem jelezze nekem!

    1. csapat:  Felon, Dekker, Neko, Ashbringer(Balorgh),  Dor'Hing, renegat
    játékidő: 20:00-22:00
    Szent küldetés: Egy halottidéző fekete varázskönyvét kell megtalálni és megsemmisíteni megakadályozva a város teljes lakosságának kipusztulását.

    2. csapat: Dryen, Xanner, Quasir, Viator, Kriszta, Dugó
    játékidő: 22:00-24:00
    Szent küldetés: Az ellenséget le kell győzni, ehhez a városrészben egy ork halottidéző bálványait kell felkutatni, tönkretenni, valamint a rejtekhelyét porig égetni!

    image.thumb.jpeg.69434b5d87e20d8c4d4ad69dfe89dfe4.jpeg

     

×
×
  • Új...