Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Zhöngii Syaoran

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    6
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Kalandozós kérdések

  • Mi a kedvenc kasztod?
    Harcművész

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

Zhöngii Syaoran's Achievements

Lócsiszár

Lócsiszár (4/16)

  1. Zhöngii Syaoran

    Új Bestiárium

    Illetve még egy annyit, hogy 5. kategóriás lény mondjuk egy különleges Puma faj. Az már tud fejlődni nem? mert hogy a 4. kategóriás elvileg nem képes a szintlépésre, gyakorlatilag meg a Wargnál írja, hogy 4. kategóriás, és 2. szintű az alfájuk... Akkor most ilyenkor mi van? Tele van ellentmondással ez az új besti..
  2. Zhöngii Syaoran

    Új Bestiárium

    Üdv! Egy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok! Az új bestiáriumban egy rakás állatnak pl warg nincsenek képzettségei. Így például nincs úszásuk se közegük, magyarul nem tudnak úszni? Megfulladnak ha vízbe esnek? Mondjuk maradjunk a Wargoknál. Én épp egy pumát alkotok és arra lennék kíváncsi, hogy úgy kell elosztogatnom a kapjait, hogy ne csak HMre jusson, mint a többinél, hanem képzettségekre is, mint pl lopakodás, akrobatika, stb? Mert ugye egy pumának se iskolája, se tanára. Szóval összességébe szarabbul jár mint egy normál karakter, mégis úgy kell osztogatni a pontokat, ahogy az UTK mondja a normál karaktereknél. Ti mit gondoltok?
  3. Zhöngii Syaoran

    Karakteralkotás

    Köszönöm! Megint csak van még egy pontatlan dolog, amit szeretnék megtudakolni. Ugye az intelligencia tulajdonságunk meghatározza a kezdő KPjainkat. Na most minden szinten hozzá adódik ez a KPjainkhoz, vagy csak 1 TSZ en? Mert a képzettségeknél ír valamit, ami nem egyértelmű. Ugye azt írja, hogy a kötött pontelosztásnál szintenként kapsz KP-t míg szabad pontelosztásban veszed KAPból. Mi az a kötött pont elosztás? Az amit mondjuk a harcosnál ír, hogy mennyi pontot szoktak és hova rakni? Mert mi eddig minden szinten hozzá adtuk a KPjainkhoz az aktuális intelligencia tulajdonságunkat.
  4. Zhöngii Syaoran

    Karakteralkotás

    Üdvözletem! Ezúttal azért írok ide, mert egy kalandtársam nem képes elfogadni, hogy az adottság háttér nem növeli a maximális faji tulajdonság határt, csak akkor, ha azt már a karakter elérte, és ekkor veszi fel az adottság hátteret. Azt szeretném kideríteni, hogy játszik e valamelyiktek úgy, hogy az adottság háttér máshogy működik, tehát aktuálisa tulajdonságot, és maxot is növel, netán csak maxot? Lehetséges e ily módon átírni a szabályt egy házi szabályozás keretében?
  5. Zhöngii Syaoran

    Képzettségrendszer

    Köszönöm a megerősítést, csak tudni szerettem volna, hogy jól értelmeztem e.
  6. Zhöngii Syaoran

    Képzettségrendszer

    Üdvözletem! Lenne egy kérdésem a harcművészekkel kapcsolatban. Ugye én csak az UTK-t ismerem, és itt a harcművészetnél azt írja, hogy a harcművész megválaszthatja minden kör elején, hogy karjával lábával vagy fegyverél támad e, és ehhez hozzá adhatja a megjelölt stílus értékeit. Na most ez úgy van pontosan megfogalmazva, hogy: " E támadásokkor a megjelölt stílus értékei adódnak hozzá a harcértékeihez, vagy fegyveres harc esetén a fegyverek módosítói. Tehát a harcművésznek pusztakézzel leadott támadásai Nisen nid to stílusban a stílus harcértékei miatt 11+5 KÉ 13+10TÉ 14+10 VÉ 4.fokozaton. ja és persze 1k6+2 sebzés. Ehhez persze nem lehet hozzá számítani a pusztakezes harcot, mert hogy az teljesen más, mint egy harcművészeti irányzat. Ugyan akkor, amikor mondjuk a karakter Nisen-Karddal szeretne suhogtatni, akkor a Nisen-Kard 6+5KÉ 14+10TÉ 11+10VÉ 2k6+2 sebzéssel 4. fokon. Na most mivel a harcművésznek kötelező harcművészettel megtanulni a fegyver használatát, ezért én úgy értelmeztem, hogy a stílus harc értékei hozzá adódnak a kardéhoz is, hiszen nem ütögetek, hanem jobbra balra perdülök, és széles a stílusra jellemző harcmozdulatokkal vagdalkozok. Tehát a fent megadott értékekhez hozzá jön még a Nisen nid to stílus 11 KÉ 13 TÉ 14VÉ értékei. Az 1k6+2 nyilván nem, mert a stílus használata a kardra nem adhat + sebzést, hiszen csak mozgás kultúra, illetve 3 időigényre van írva, a Nisen Kard pedig 5 időigényű. Tehát a kérdés az, hogy a Nisen-Kard forgatása során megkapja e a harcművész a stílusa által nyújtott harcértékeket vagy sem?
×
×
  • Új...